Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz Savanya #25399 üzenetére
Szia, ezért kérdeztem, de a hátsó ventit nem tudom megfordítani, mert a házam miatt annak szívnia kell a friss levegőt, azért próbáltam így feltenni, mert azt szeretném megvalósítani, hogy a hátsó venti (amíg nem veszek +1 ventit a coolerre) ami szív, az szívja a coolerbe is, és a coolerhez kapott kék venti pedig fújja ki a meleg levegőt.. akkor ezek szerint rosszul tettem fel? :/
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Azért ide is felteszem a kérdésem: [link] üdv
-
Tothgera30
Ármester
válasz triklin #25396 üzenetére
212-höz képest sokkal jobb, viszont két hangos venti van rajta, én azokat cseréném izomból .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
triklin
tag
Hyper212 + biztosan jó 939 es tokozásra? A gyártó oldalán nincs feltüntetve, de jónéhány webshopban igen (pl ipon), jónéhányban viszont nincs.
Teljesen elbizonytalanodtam már. Rosszat meg nem akarok venni.Corsair A70 tól senkinek semmi tapasztalata? hyper212+ hoz képest milyen? megéri az a +pénzt?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Brian_GT #25393 üzenetére
celeronD is kegyetlenül meleg. ahogy néztem idle/load között még nem volt akkora akülönbség, mint most (a quadom 10W alatt van idle), AC4 ilyen 55 fokon tartotta, idle 45. ami azért egy 2x2hőcsöves hűtőtől elég gyenge default clockokon. tetejében megpróbáltam rajta a 4312es Papstot is (2800rpm), semmit nem javult, szal a hűtőn is múlott.
p4esekkel az a baj, hogy kegyetlenül melegek, viszont már nagyon nem érnek semmit. tehát senki nem fog rájuk venni ilyen 8-10kért egy hatékony hűtőt, pedig nagyon kéne rájuk.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Brian_GT
őstag
válasz Irvkhf #25392 üzenetére
Akkor az még igen a régi szériás intel procik, amik a D-s változatok előtt voltak.
Tudod használni a kisebb proci ventijét is persze a nagyra, de mint többen is mondták, nem nagy pénz azért egy venti...én is épp most fogok venni a kisgépbe...2000Ft körül van.Azért javasoljuk, mert azért egy 1.7es és egy 2.8as proci között van különbség... továbbá ez a széria és az azt követő D széria is eléggé melegedős féle volt...nem egy 30fokon működő változatok voltak.
Ha anyagilag megteheted vásárolj egy friss ventit.- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz triklin #25383 üzenetére
izé, ha generic codegen, akkor abba szerintem csak úgy fognak beférni, ha leveszed az oldalát.
hyper48at próbáltad felpolírozni, már ahol lehetett? és tényleg, volt az xp90nek nagytesója is.
ha ez tényleg igaz, hogy a gyári kereten használt hűtők rámennek, akkor is a hyper212+ a nyerő: 7kért elég erős, jobb meg annyiért nincs. az a borda egész jól sikerült abszolúte is már. ami meg érezhetően jobb, az meg már drágább (pl a TR mux120 épp 12körül pclandben, vagy a 16.5ks TR silver arrow)
Brian_GT: sőt, szerintem 1,7es pentium volt még socket423as tokozással is, csak hogy teljes legyen a káosz. (melóhelyen van egy olyanunk még, dell masina windows 2000el )
[ Szerkesztve ]
-
Brian_GT
őstag
Tudd meg, hogy újabb s775ös vagy régi 478as a tokozású a proci. Anno ott volt mind2... csináltak számtalan celeron és pentium procikat s478asra is, majd 775re is...meg akkor ezekből a vérfrissített celeron D meg Pentium D Prescott.
Nem lehet kiigazodni rajta látatlanban, szóval lesd előbb meg!!!- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -
-
bmatty
tag
Hello
Mi a velemenyetek a Scythe Katana 3 hutorol? Erdemes erte penzt adni?
Steam id: Mathias, Battlelog/Origin id: Mathias_hun
-
Brian_GT
őstag
válasz Irvkhf #25384 üzenetére
Nem szabadna lennie akadálynak.... mind2 s775ös tokozású.
Annyi esetleg, hogy nem biztos szerencsés egy 1.7es celeront lehűtő ventit rakni egy 2.8as pentiumra is. Elég melegedős széria volt az...ha vmi normálisabb hűtő akkor nyugodtan, ha az amit az 1.7eshez adtak akkor azért érdemes meglesni elbírja e majd.[ Szerkesztve ]
- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -
-
Irvkhf
aktív tag
Sziasztok tudja valaki hogy jó e ugyan az a hűtés egy Pentium 4 2,8 Ghz es processzorhoz mint ami egy 1,7 Ghz es Celeron on van.
-
triklin
tag
válasz proci985 #25382 üzenetére
Hogy milyen ház? Passz. Valami ezeréves kodegány, jónéhány moddal.
hyper212+ támogat 939-et, és a corsair is.
(elvileg amelyik hűtő felmegy az am3/am2 gyári lefogatókeretéhez, az jó 939 illetve 754re is.)
Akkor freezer kiesett.
Akkor hyper212+ vs. corsair a70
Vagy van valami más ebben az árban?Amúgy a csúcshűtő az xp120 és a hyper48 volt. De a hyper48 nem elég rá tuning, illetve kánikula mellett.
Itt egy teszt is róluk.
Sajnos mivel full réz és 6. éves eléggé beoxidálódott már szegénykém. -
proci985
MODERÁTOR
válasz triklin #25377 üzenetére
pontosan milyen ház?
hyper212plus támogat még socket939et?
a scythe ninja támogatta, illetve a ninja plus is. ninja2-3 nem biztos. másik csúcshűtő a socketre a thermalright xp90 volt.
esetleg ha tényleg a max a cél, a thermalright továbbra is árul 939 bolt-trough kitet a TRUE (thermalright ultra 120 extreme) szériához (IFX14hez is működik)... bár annyi pénzből már lazán lenne egy új konfigod is. a thermalright adott ki backplatet is, mondjuk kérdés, mennyire beszerezhető.
freezer extreme felejtős, alacsony de a borda gyenge.
-
zsoltyy
tag
válasz Brian_GT #25378 üzenetére
Szerintem egy alap hűtő ez esetben megfelel, DE várj be egy hozzáértő választ is. Nem nagyon vagyok benne a témában, csak most tanulgatok én is.
Viszont öcsémnek van egy 939 foglalatos 1 magos amd procija ami alapból 2GHz-en megy. Ezen egy alap hűtés van... 800 Ft-ért vettem rá
Remekül működik, Még játszik is rajta és nincs gondja, de hangsúlyozom, hogy várj egy szakértő válaszra.[ Szerkesztve ]
-
triklin
tag
Sziasztok.
Jön a meleg, jött egy új proci, nekem pedig erősebb hűtésre lenne szükségem.
Van egy 939 es 4200+ x2-m, ami nagyon jó tuning-potenciállal bír. (és ki szeretném használni)
Olyannyira, hogy alapfeszen sem tudom megkeresni a végét.
Egy cm hyper48 és egy ac freezer 64 pro elvérzik rajta.Többszöri fel-le-át cserélés után, ac mx2-es pasztával.
Sajnos prime alatt a két mag közt 13-14 fokos különbség is kialakul.
Kupakhő 54 egyes mag: 52 kettes mag: 65-6 fokos. Ha 66 fölé szalad a kettes mag egyből elszáll a prime. Sőt ha megy 3050 mhz-n a prime 2 órát, nem hibázik (alapfesz), de ha emelek +0,0250 v ot és ugyanazon az órajelen indítok egy prime/orthost 2 perc után hibázik.
(pedig lenne még bőven a prociban mhz. )
Játékok, 3dmark alatt a 2 mag közt 1-3 fok eltérés van (max 52/55), de sajnos ezeknek a stabilitásukra nem tudok alapozni. Van amelyik stabil, van ami 3 óra után hibázik csak... ezért jó lenne tisztázni a stabilitást prime-al, de ugye a hőfokok...Szóval. 3 hűtőt szemeltem ki.
Cm hyper 212+
Ac Freezer extreme
Corsair A70
Árban majdnem egy szinten vannak, de teljesítményben is?
Esetleg valami más alternatíva ebben az árkategóriában?
(19 cmes házban elférnek vajon? Ha jól tudom kb 16 cm magasak ezek a hűtők, csak azt nem tudom a lap mennyit emel még rá)
Köszönöm.
Üdv. -
kanál01
tag
sziasztok, most vettem új komplett rendszert ( i7-2600K, Z68-as Asus lap, +ram)
korábban számtechboltba tették rá a régi Q9550-re a CM Hyper 212+ hűtőt, ami nagyon jó volt rajt (3,83ghzen simán)
eladtam a komplett rendszert, csak a procihűtő maradt, de valami el lett rontva, nem tudom
feltenni, a csavarokat lehetetlen szétszedni, de amúgy is venni akarnák nagyobbataz intel gyári hűtőből a fekvő kicsit adták a proci mellé, pedig azt hittem, az az álló hűtőcsöves lesz, terhelésnél 88fok is volt a proci, azóta nem is erőltetem, alig használom..
tudtok segíteni, hogy tuning céljából, erre a lapra és procira, akár 16-17e-ig
mi lenne a legjobb? a hűtés is fontos, de a hely és a felszerelhetőség isa házam nagy, van bent vagy 8db venti, de áldoznák egy jó hűtőre is, csak biztos elférjen
az alaplap szempontjábólköszi előre is!
-
-
Brian_GT
őstag
Sziasztok!
Haveromnak a régebbi gépét veszem épp meg muternak, így kezdő pcnek teljesen jó lesz, de a proci ventit le szeretném cserélni.
Nem kell komoly, mert nem épp Dirt 3 vagy Crysis 2 fog rajta menni, de azért ne úgy kelljen kézzel hajtani, hogy hűtsön már vmitÉn első körben erre gondoltam, árban is teljesen jó lenne:Arctic Cooling
Jah igen, AMD s939-es tokozású prociról van szó.
- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -
-
zsoltyy
tag
Még 1 kérdés:
Mit veszünk figyelembe egy ilyen hűtésnél? Mitől függ mennyire jó? A légszállítástól?
A zalmannoknál szokták jelezni, hogy melyik proci milyen sebességet támogat. A Core2Duo-nál azt írják, hogy support all speeds.
Ez mit jelent?Pl itt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz zsoltyy #25365 üzenetére
Freezer 7 pro inkább. Vagy használtan is vehetsz valamit. Én mondjuk árulok egy OCZ Vendetta hűtőt ami egy E8500-at is lehűt 4ghz-en. A freezer 7pro 5k alatt van, a HyperTX3 is a Xigmatek Gaia ha elfér a házadba akkor 6k. EP31-ben 400fsb simán menni fog, tehát fogod felteszed 400-ra az FSB-t, cpu fesz elvileg maradhat alapon is. NB fesz stb alapon maradhat, memóriát meg belövöd 800-ra. Elvileg ennyiből kell, hogy álljon a tuning.
-
zsoltyy
tag
válasz diegho #25364 üzenetére
Szia
Köszi a választ.
Alaplap: GA-EP31-DS3L (rev. 2.1)Nem akarom én ezt nagyon húzni, csak mégis 1 kicsit, hogy ne 1.8-on zörögjön
Az előbb említett hűtéseket itt lestem a hirdetések között.
Néztem ilyet is: Arctic Cooling CPU-Cooler Freezer 7 LPTudom, hogy 10 ezrekért is lehet hűtést venni, de én nem akarok ennyire belebonyolódni. Persze ha több magos proci lesz nyilván más hűtést fog kapni.
-
diegho
nagyúr
válasz zsoltyy #25363 üzenetére
Gyári hűtővel is mehet egy kicsit feljebb. Amúgy meg a szokásos Arctic Cooling freezer 7pro és Coolermaster HyperTX3 párosból nézzed valamelyiket, azok pont jók lesznek és olcsók. Hogy mit bírna a proci? A lapodtól függ, mivel a procid 7-es szorzón megy, ez a max, ezért az FSB-t kell emelned eléggé a tuninghoz, mondjuk 7x400 elvileg simán menni fog. Onnantól már a lapon múlik, de akár 3500 is meglehet, ha szerencséd van. A pontos hogyanról minek mennyi feszültséget adj, azt a tuning kezdőknek topicban kérdezd meg úgy hogy leírod a memóriád, procid, lapod, tápod pontos típusát.
Ja és ha a jövőre gondolsz, akár egy Xigmatek Gaia-t is vehetsz, ha elfér a házadban, vagy Freezer 13 pro-t.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltyy
tag
Sziasztok
Van egy Core2Duo E6320 procim. Gondoltam felhúznám az alap 1.8-ról olyan 2.3 Ghz-re. Igazából nem is tudom mennyit bír.
Ha tudnátok segíteni abban is, hogy mit bír és milyen hűtéssel azt megköszönném. Nem szeretnék procit főzniNéztem párat:
ZALMAN CPUS7000B-Cu
Zalman CNPS7000B-AlCu
EKL COLD TOWERKöszönöm előre is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #25360 üzenetére
na igen.
Antec p180 minivel tényleg van versenyképes alternatíva háznak, NBnek nem kell a hely, mATX meg még elég egy megfelelően erős VRMnek is.
mondjuk házat én nem cserélném, szóval nekem igazából mindegy.
egyébként az asztalon, tényleg minden légáramlattól mentesen 23fokos szobában 66fokos volt a legmelegebb max alapórajelen, alulfeszen. házban valszeg alacsonyabb hőfokok mellett is ment volna (mivel a cosmosban mindhárom kilépő venti 0-4centire van a 2+1 bordától). szóval igen, az IFX14 elég full passzívban egy q6600ra is.
mondjuk azért a passzív tesztnek úgy áltam neki, hogy végig kéznél volt egy 2000es UK picit távolabb és a táp kikapcsolója is, ha nagy lenne a baj alapon, de végül egyikre sem volt szükség
diegho: na, érdekes amiket az ACkről mondasz, köszi.
lappal kapcsolatban: az armageddont és az archont el lehet helyezni úgy, hogy párhuzamos legyen a borda a vidkarival. úgy már mindkettőnek be kell férnie, max a ventinek a bordáról kell szívnia a levegőt ha nagy a tumultus. úgy meg persze a memóriák fölé lógnának be, de szabvány méretűek fölött el kell férniük (SBnél meg az alacsony fogyasztás/fesz miatt szerintem tuningbordáknak ramra semmi értelmük).
az viszont igaz, hogy nem éppen ideális az a lap ilyen szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz proci985 #25359 üzenetére
valami ilyesmi AC ventik bár ezek már vagy 2-3 évesek, szóval szerintem régebbiek és 5V helyett 4,5V-on is elindulnak (pl a noctua nem indul el 5V alatt), ha a lapra bízom a szabályzást, akkor 450rpm-en mennek, ha közbeiktatom az ellenállást, akkor tudnak 300 környékét.
Ide semmi nem fér el ami 12 centis ventivel van, maga a 12-es venti sem fér el csak úgy szimplán odatéve is a venti középpontja nem tud a procifoglalat középpontjába esni, mert a vga-tól nem lehet odarakni!
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz proci985 #25359 üzenetére
Még lehet, én már nem váltanék ATX-re mikor ez ugyan azt tudja kisebb méretben. Az IFX bejegyzésedet majd várni fogom, érdekel hogy alakul, esetleg passzívban is megpróbálgatod, nekem is ment úgy egy hónapot, télen 25-27C-os szobában.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #25356 üzenetére
ok korábbi hozzászólásaid alapján sejtettem, hogy kb erre céloztál.
zárójelben: tavasz van, végre nincs olyan nagy hőingás, tudok szellőztetni, szóval lassan újra nekiesek a gépnek, és még egyszer végigmérek mindet. aztán tervben a bejegyzés az IFX14nek. igaz már legalább egy éve EOL, de karakterisztikában eléggé hasonlít az arrowhoz, azt meg végre lehet kapni Magyarországon is. meg mellé az AC7prot, referenciának. hangerőt mérni nem tudok (habár talán meg lehetne oldani), viszont tervben lenne ennek a sulykolása, avagy nem csak a hőfokokat kell nézni, mert az még magában nem mond sokat.
kieget köszi, mATXem sose volt.
diegho: érdekes... Noctua és SFlexek nem a feszek miatt nem tudnak addig lemenni, 7-8 körül indulnak.
az Armageddon egyébként pont amiatt jó, mert foglalaton nem lóg túl, tehát párhuzamosan felfér a videokártyával. ventit meg be lehet rakni a borda mögé is, szívó módba. kevésbé lesz hatékony, ellenben be kell férnie.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz Tothgera30 #25356 üzenetére
Az asztalon sem fér el rajta... a VGA-ba belelóg a hűtőborda, vagyis lógna, de nem tud. A processzor foglalat közepétől a PCI-E foglalatig nincs 6cm távolság, ergó lehetetlen feltenni rá egy 12 centis ventis bordát!
-
diegho
nagyúr
válasz proci985 #25355 üzenetére
AC manuálisan szapályozva és egy fogalmam sincs milyen piros sz@r. 5V alá tudok nekik adni és elindulnak úgy is. A lap nem tudja mérni őket annyira alacsonyan forognak, az Asus P5K néha be tudta mérni, pirosan felvillant néha egy 290-350rpm közötti érték Bios-ban, de folyamatosan nem tudta mérni.
-
Tothgera30
Ármester
válasz diegho #25346 üzenetére
Akkor itt megnézheted: Youtube ---> Noctua NH-D14 vs Thermalright Silver Arrow
Nem tudom milyen hangjuk van, nekem egy percig nem volt fenn D14 a két gyári venti, haverom az övén hajtotta alulfeszelt procival talán 500rpm körül, bár ő filmezik a gépen, úgy nem hallani semmit.
#25349 proci985: Teljesen egyetértek, én is ezt akartam kibökni, csak ennyire részletesen nem jött.
#25352 proci985 & #25353 diegho: M-ATX-ben bármi elfér, csak jó házat kell neki venni.
...Tessék...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz diegho #25354 üzenetére
na remek. tehát akkor halk és jól hűt.
apropó: 300rpmes házventik milyen fajták? páran tudom, hogy keresnek 400nál lassabbakat spec helyzetekre, viszont se az sflexek, se a noctuak, se a papstok nem mennek le addig.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Gondoltam egyet és minden házventit levettem minimum fordulatra 300rpm-en pörög jelenleg 3db 12 centis venti, a cpu ventit beállítottam úgy, hogy terhelve se menjen fel 1200-ra, hanem 800-on pörögjön fixen. A változás Prime alatt 50ről 55fokra emelkedett a legmelegebb mag hőmérséklete és némiképp halkabb lett a gép, főleg a 3db 12 centis ventinek köszönhetően, azok eddig 1000 körül tekertek még a gyári hűtős időszak miatt. Szerintem így hagyom, így is 25 fokkal hűvösebb, mint a gyári ventivel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz diegho #25350 üzenetére
akarja a fene megmagyarázni: csak azt mondtam, hogy az én házamban az ellentétes a légárammal, tehát nálam nem működne.
egyébként meg egy ideig a procihűtő nálam a vidkariról húzta a levegőt, mert a procin vesztettem pár fokot, a gpu meg csökkent 10et.
microATXre nem való se a D14, se az IFX. oda talán egy Armageddon fér el.
minden viszonyítás kérdése, pontosan. Neked a legböszmébb hűtők nem játszanak a méreteik miatt, az AC13 meg van annyival gyengébb, mint amennyivel olcsóbb. még jó, hogy van nagy kínálat procihűtők tekintetében (vagy legalábbis elég nagy a kínálat), hogy mindenkinek legyen megfelelő, különben nagyon unalmas lenne ez a topik
[ Szerkesztve ]
-
Zoli83
tag
Sziasztok!
Végre sikerült összeszerelni és kipróbálni a gépem! Gigabyte P67A UD4-es alaplapot vettem, i5 2500K-val, ami 4500 MHz-re van tuningolva, Alpenföhn Matterhorn hűtővel hűtöm, amivel Linx alatt ugyan elég meleg, kb 70 C°, Prime 95 alatt pedig 60C°. Viszont több, mint egy óra játék után is csak 38-40 C°-ig melegedtek fel a magok, bátran ajánlom mindenkinek ezt a hűtőt. -
diegho
nagyúr
válasz proci985 #25349 üzenetére
Szeretem mikor meg akarjátok magyarázni, hogy a vga-nak rossz, ha rá fújja a levegőt proci venti, holott 4 fokkal hidegebb azóta... amúgy meg microatx lapra máshogy nem lehet feltenni, pl az ifx-et meg a noctuát sehogy nem teszed fel erre, tehát azoknál jelen esetben számomra végtelenszer jobban hűt ez. Minden csak viszonyítás kérdése.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #25343 üzenetére
"Ez nekem nem oltári nagy különbség, még ha nem is egy kategória a 2 hűtő, de azonos feltételek (ventikkel) ez a különbség közelebb lenne az 5 fokhoz, mint a 10hez - Persze, köze nem lenne hozzá, de ha tesztekkel bebizonyítod, akkor okés, elhiszem."
csak a teljesség igénye miatt:én be tudom bizonyítani még az AC7proról is, hogy gyárilag ugyan olyan hőfokokat tud, mint a polírozott IFX14 egy polírozott procin persze teszttel. sőt, azt is be tudom mutatni teszttel, hogy az AC7pro 25fokkal jobb hőfokokat produkál, mint a nevezett IFX14, és a gyári q6600b3 hűtő kb egyformán megy az IFX14el. mintdezt asztalon. persze, az IFX14 nem D14, viszont a polír miatt bármelyik stock léghűtőt legalább egy fokkal veri (Arrow elődje, nekem pedig még a backplatehűtős első, legerősebb szériából van egy).
gondolom az előző leírás gyanús.
azonos hőfokok úgy lettek, hogy az AC7 kapott fix 12Vt (2800rpm), az IFX14 meg egy kb 800at forgó glacialtechet, ami karakterisztikában valahol az SFlex környékén/picit alatta van. az IFX14 20dbA alatt volt (a wd raptor hangosabb volt, pedig nem seekelt, az fsp gln ventije szintén, pedig a teljes rendszer 100-120w körül lehetett), az AC7pro ~37dbAn, ami kb megfelel két Ultra Kaze 2000nek párban. szóval hőfokban különbség nem volt, csak az AC üvöltött.és hogyan verte Dávid az óriást? illetve hogyan hozta a kis Dávidka az óriást? az AC továbbra is maxon ment, az IFX14 meg passzívban. mert passzívan elbírta a q6600at stock clockon (bár 1Vig alulfeszelve), 70 fok alatt pár fokkal. az asztalon. a táp nem zavart be, a vidkarit meg átállítottam passzívra addig (HR03GT bírja furt is asztalt meg főleg), tehát tényleg semmi plusz légáram nem volt. az IFX14et meg a vékony, sűrű lamelláival nagyon nem erre találták ki. csak nyom majd egy kilót a backplatejével. gyári hűtőről pontos infom nincs (három éve volt olyanom utoljára), de stock clockokon épp 65-70 fokon volt, szóval hasonlóan kéne teljesítenie.
összefoglalva (és ez itt már nem válasz, ugyanis Tothgera30 is tökéletesen tisztában van ezzel): csak a hőfokokat nézve semmi javulás nem volt a gyári hűtőhöz képest sem, akkor meg? nos, itt van a kutya elásva, és emiatt írtam le: csak a hőfok nem jelent semmit. ott a Thermaltake Frio, megy is mint az állat, csak éppen két 2500rpmes venti van rajta. persze hozza a D14et, mert ilyen hangerejű ventiket általában TRUE revCvel szoktak csak használni (az az ideális hűtő Delta ventikhez), mert elfogadhatatlanul hangos (hacsak nem légen benchelés a cél... van itthon nekem is 2800as vastag papstom, nincs is bent a gépben... de határokat feszegetni durva).
elsőre néztem az AC7prot, az IFX14nek egyik fele nagyobb, mint az egész bordája az AC7nek. könyörgöm, a videokártyám GPUján dupla akkora borda van. és mégis jól megy. aztán elkezdtem gondolkodni... igen, hozza a Glacialtechet, csak éppen az halk. igen, veri 400on a Scythe Kazet, de olyan lassú ventiket meg fülelve hallani közelről. és üvöltött. UK2000 egy van itthon, az olyan 40%ot vert rá, és még mindig halkabb volt. kettővel olyan 50% lett volna deltaTben a különbség kb azonos hangerő mellett.
ja igen, az alaplap alapórajelen (2.4@1V) kb 35-45Wokat jelzett(ez irányszámnak megteszi, konnektorból vett adatokkal egybevágott az, amit az alaplap jelzett). 3.6@1.48Vn (50% OC, a fesz meg drop előtt majdnem a max, amit az intel whiteboard kentisfieldnek enged spec szerint) ez olyan 155-165W volt (proci meleg a q66ok között, előző tulaj mugen2vel 3.6ot már nem tudott mérni hőfokok miatt). és ez miért érdekes? hőfokokban alapórajelen passzívban és a 3.6os UK2000 kb megegyezett (magpárok között volt elég nagy különbség, de ez a magpárok és a hőcsövek elhelyezkedése miatt lehetett így).
szóval igazából azt is ki lehetne hozni tapasztalatként, hogy ha csak és kizárólag a hőfokokat nézzük, akkor igazából az IFX14 között passzívban és UK2000el felszerelve nincs különbség. ami baromság. na emiatt kell nagyon vigyázni különböző tesztekkel, mert a ventikkel nagyon durván lehet diagrammot manipulálni, ugyanis kevés helyen mérnek hangerőt. azt meg általában kevesen tudják, hogy mégis mennyire is hangos két 2500as venti.
az meg, hogy kinek mi ér mennyit... nos ha az AC13mat csak a videokártyámra fújva lehetne felszerelni, akkor nekem semmit nem érne. még ha a hőfokok jók is. mert ellene dolgozna a hőcsatornának a házban. az AC7pro meg hiába szerepelt meglepően jól (ha csak a hőfokokat nézzük), áll a polcon, nem adtam el az IFX14et. és akkor miért áll a polcon, merülhet fel a kérdés: az IFX14 (valszeg Arrow lefogatóval ) és a Cosmos jön a következő gépembe, a quadra meg kelleni fog valami hűtő, helyet meg nem foglal a polcon az AC7 addig sem.
szóval drága hűtőknek igenis van értelmük. tudni kell őket jól használni, és bőven megérik az árukat. visszatérve az én esetemre: az AC7pronál az IFX14 kb négyszer volt drágább, és szerintem van annyival jobb. mert jelenleg az 1000ret forgó UK2000 a leghangosabb egység a gépben, és már azt is sokallom (terv meg lassan összeáll, és olyan 2-3 hét múlva már lesz időm szerelni).
-
Gabesz144
senior tag
válasz Gabesz144 #25347 üzenetére
Amit eddig én használtam és szerintem az egyik legjobb az egy Akasa Apache venti.
1300-as fordulaton szinte semmi hangja és brutál jól nyomja a levegőt.
Gondolkodom rajta nagyon hogy kellene 2db a D14-re .Xbox Gamertag: Gabesz14415
-
diegho
nagyúr
válasz Tothgera30 #25343 üzenetére
Nem jó a link.
NF-S12 1200 - ilyen ventim van és 500-on olyan motorzaja van, hogy elnyomja az összes többi hangot a gépből, 800-as fordulat körül meg már megjön a hangja (potival szabályozom). Lehet hibás, nem tudom, de már más is írta itt régebben, hogy nagy motorzaja van a Noctua ventijének, szóval én ebből kiindulva inkább kerülöm a Noctua-t.
-
lancy
tag
hi
nem tudja veletlenul valaki h befer e a ARCTIC COOLING Freezer 13 Pro huto ala eza a ram
KINGSTON 8192MB HyperX XMP T1 DDR3 1600MHz vagy h el lehet e a ventit forditni ha nem fer elthx
-
Tothgera30
Ármester
válasz diegho #25340 üzenetére
Rajtad kívül senki nem is hasonlította össze ezt a két hűtőt - Ezt te írtad: 13 ezerrel nem jobb egy Freezer 13pro-nál...
Elmondtam a véleményemet a Noctua ventillátorokról. A hűtőről senki nem beszélt, annyit mondtam, hogy Freezer 13pro 1200rpm-en is le tud hűteni egy procit, nem kell hozzá 2 venti és 2500rpm - Véleményedet elfogadom, és tiszteletben tartom. Nekem eddig semmi gondom nem volt a Noctua ventikkel, épp van itthon egy vadi új, de mivel Coolink Swif2-imel elégedett vagyok, így én azokat részesítem előnyben. 2 venti és 2500rpm? A Noctua D14 gyári ventijei is 1300-at forognak, attól erősebb meg minek. Nállam ment passzívban is, de jelenleg 800rpm-n forog két 120P, így is hallható azért.
Szóval ez totál relatív, de az is tény, hogy a 7000ft-os Freezer 13 és a 20k-s Noctua között 10fok különbség van úgy, hogy a Noctua hangos, a Freezer pedig hangtalan - Minden a ventitől függ, a Noctuába beraksz két ULNA-t és kussba vannak, de a profik ventit cserélnek mindenen.
Ez nekem nem oltári nagy különbség, még ha nem is egy kategória a 2 hűtő, de azonos feltételek (ventikkel) ez a különbség közelebb lenne az 5 fokhoz, mint a 10hez - Persze, köze nem lenne hozzá, de ha tesztekkel bebizonyítod, akkor okés, elhiszem.
Nem kell elájulni a Noctua-tól, aki pedig a legjobbat akarja léghűtésben is, nem Noctua-t vesz, hanem Thermalright Silver Arrow-ot, ami sokkal jobban megéri azt a 16k-t, mint a Noctua a 20-at - Senki sincs elájulva tőle, egy minőségi hűtő, aminek megkérik az árát. A Sliver Arrow pedig szinte beszerezhetetlen, ha mégis van még a PC-gear-ban 16k-ért az jó vétel nagyon, amúgy pedig van agy elég komoly teszt amit lejjebb linkeltem.
Az számomra is tény, hogy a csúcskategóriában, ahol a Frio, Silver Arrow, Noctua, Super-Mega van, nem rúghat labdába, mert ezeknél kb 10 fokkal rosszabb, de fele annyiba is kerül - A Frio-nak nézd a ventiforulatait, tehát csak azért van ott ahol, úgy mint az A70. Én pedig tipikusan olyan hűtőt kerestem ahol a 70-800rpm-es venti szépen elviszi a rendszer halkan, hűvösen, és nem kell neki 1200rpm, ezért van rajta 120P.
#25339 BullZeye: Nem akarom kivesézni, de ha visszaolvasnál rájönnél hogy szinte beszerezhetetlen a Silver Arrow, a másik pedig ez a teszt.
-
Gabesz144
senior tag
válasz diegho #25332 üzenetére
Nekem semmi bajom a Noctua ventikkel, tökéletesen teszik a dolgukat és mind ezt halkan.
Van egy kis szélzaj de 1300 rpm-nél melyik ventinél nincsen. Nem azt mondom hogy a Freezer 13pro nem jó hűtő azzal is lelehet hűteni egy bizonyos tuning határig de aki a maxot akarja kihozni a procibol annak azért sokkal jobb választás a D14.Xbox Gamertag: Gabesz14415
-
BullZeye
veterán
válasz diegho #25340 üzenetére
Engem már csak az érdekelne, hogy külön a ventillátor is jobb a Thermaltake-nek, mint a Noctuanak? Mert megmondom őszintén évek óta akarok venni 2 Noctua-t gépbe, hogy hangtalan legyen, és ez most meglepett, mmint a teszt, hogy halkabb és jobb, hisz eddig mindenhol azt olvastam, hogy Noctua a leg leg leg.
És elsősorban 12 centis ventikre gondolok, nem a 14esre (mert az tuti halkabb és jobb a fent linkelt teszt alapján).
Van valahol egy megbízható, és mindenre kiterjedő tesztelő oldal, ahol hangot, légnyomást, szállított mennyiséget is mérik ventiknél?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
diegho
nagyúr
válasz Tothgera30 #25338 üzenetére
Rajtad kívül senki nem is hasonlította össze ezt a két hűtőt. Elmondtam a véleményemet a Noctua ventillátorokról. A hűtőről senki nem beszélt, annyit mondtam, hogy Freezer 13pro 1200rpm-en is le tud hűteni egy procit, nem kell hozzá 2 venti és 2500rpm. Igen van akinek egy hűtőtől nő az e-pénisze mellette meg panelben lakik és 15 éves suzukival jár. (ezzel nem rád célzok, de ennél durvább példát is tapasztaltam amíg boltos voltam) Kinek mi a fontos. Szóval ez totál relatív, de az is tény, hogy a 7000ft-os Freezer 13 és a 20k-s Noctua között 10fok különbség van úgy, hogy a Noctua hangos, a Freezer pedig hangtalan. Ez nekem nem oltári nagy különbség, még ha nem is egy kategória a 2 hűtő, de azonos feltétellek (ventikkel) ez a különbség közelebb lenne az 5 fokhoz, mint a 10hez. Nem kell elájulni a Noctua-tól, aki pedig a legjobbat akarja léghűtésben is, nem Noctua-t vesz, hanem Thermalright Silver Arrow-ot, ami sokkal jobban megéri azt a 16k-t, mint a Noctua a 20-at. Ez meg az én véleményem. Még mielőtt azzal jönnél, hogy azért fényezem a 13 pro-t mert azt vettem, nem azért fényezem, hanem azért mert az egyik legjobb, ha nem a legjobb ár/teljesítmény arányú hűtőről van szó.
Az számomra is tény, hogy a csúcskategóriában, ahol a Frio, Silver Arrow, Noctua, Super-Mega van, nem rúghat labdába, mert ezeknél kb 10 fokkal rosszabb, de fele annyiba is kerül. Ha kategorizálni kellene, akkor az AC az olcsó, halk és hatékony hűtő kategóriába kerülne, a Noctua a drága, hangos, nagyon hatékonyba, ezek alapján mindenki el tudja dönteni mi fontos neki.
BullZeye nem ér megelőzni, bár én előbb kezdtem el írni, csak kicsit hosszabb lett
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Tothgera30 #25338 üzenetére
Akkor már inkább Silver Arrow, ha a legjobbat akarják, és 3-4k-val olcsóbb is.
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-silver-arrow.html
-
Tothgera30
Ármester
válasz Gallowgater #25334 üzenetére
Én a NF-P14-est raknám rá, bár mindkettő megfelelő, de egy 14cm-es venti azért jobban kavar rajta.
#25335 diegho: Nem akarok vitatkozni, de két hűtő nem egy kategóriában van, az meg hogy 13 ezer forint különbség van, az sokakat nem izgat, mert a legjobbat akarják, nem csak egy közepes léghűtőt. Mondjuk a D14-hez két ventit adnak, ami már megér vagy 6k-t, szóval az a 13 ezer forint különbség nem is annyi amennyi, a Freezer teljesítményétől meg nem vagyok elájulva, használtan veszek ugyan ennyiért Alpenföhn Nordwand-ot, az simán elpicsázza (tudom, mert volt olyan hűtőm). Innen ez az érdekfeszítően értelmetlen téma lezárva, máskor ne hasonlítsuk össze a két hűtőt, mert nem sok értelme lesz.
-
diegho
nagyúr
válasz Nojbee #25336 üzenetére
Attól függ meddig akarod húzni és milyen feszen megy majd azon az órajelen, de értelmes feszen 4500mhz-ig biztosan elég.
Majd ha egyszer nagyon ráérek kipróbálom egy 2500rpm-es ventivel a Freezer 13-at, kíváncsi vagyok úgy mit mutat, hiszen szinte az összes másik hűtő ami előtte van a tesztekben 2500 fordulat körül üzemel, ez meg nálam max terhelésen 1200-ra kúszott fel. Persze tudom, hogy ettől nem lesz annyival jobb, de azért egy 3-4 fokot simán hozhatna, akkor pedig már eléggé szép hűtési teljesítménye lenne 1 ventivel is!
-
Nojbee
tag
Sziasztok!
A Freezer 13 Pro elég egy i7-2600K-ra? -
diegho
nagyúr
válasz Tothgera30 #25333 üzenetére
Hülyeséget én is tudok, de nem szoktam. Remélem érthető voltam
-
Gallowgater
tag
Sziasztok!
Noctua NH-D14-hez melyik ventijüket javasolnátok harmadiknak, a tapasztalataitok alapján?
NOCTUA NF-P12 1300RPM avagy NOCTUA NF-P14 FLX
Angol nyelvű fórumokat olvasgatva, a Noctua kérésre, ingyen és bérmentve küld felfogatót a harmadik ventihez. Valamelyikőtök 'járt' már így? Ha igen, ez hogyan zajlott le?
Előre is köszönöm!
Z68X-UD7-B3 // Core i5-2500K // Noctua NH-D14 // G.Skill RipjawsX 16GB // MSI GTX 1070 gaming X // OCZ 60GB Agility 3 // WD 750GB Caviar Black // Corsair AX850 // Corsair 600T White // Corsair SP2500 // Roccat Tyon // Isku
-
diegho
nagyúr
válasz Gabesz144 #25330 üzenetére
Szerintem a Freezer 13pro is lehűt mindent értelmes feszen. Én noctua-t soha többet nem veszek. Van Noctua 12centis ventim 5k volt annó és max fordulaton (talán 800) hangosabb, mint az AC 12 centis 1200-on, 500-as fordulaton meg motorhangja van. Szóval nekem igazi nagy csalódás a Noctua hangban.
-
Predator2
addikt
köszönöm a segítségeteket
végül a Corsair A70 mellett döntöttem meggyőzött az ára és a tesztekben elért eredményei>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Gabesz144
senior tag
válasz diegho #25329 üzenetére
Zaj szempontból jobb a Freezer 13pro meg ár szempontból is de a D14 se valami hangos, igaz az egyik legdrágább hűtő de én igen olcsón jutottam hozzá és nekem így megérte. Bármilyen tuningolt processzort hűvösen tart direkt erre fejlesztették tehát nem egy kategória a két hűtő.
Xbox Gamertag: Gabesz14415
-
diegho
nagyúr
válasz Tothgera30 #25328 üzenetére
13 ezerrel nem jobb egy Freezer 13pro-nál...
-
diegho
nagyúr
SB topicban már írtam. Nagy nehezen felszenvedtem a freezer 13pro-t. Csak úgy fért el, hogy a vga-ra fújja a levegőt. VGA hőfok -5fok az eddigihez képest.
Ide 40-45 volt, most 26-34
load: 80 volt, most 40-50
game: 67 volt, most 47 -
proci985
MODERÁTOR
válasz diegho #25322 üzenetére
igen, a második fele miatt is érdemes a házcsere codegent át lehet alakítani úgy, hogy 300Won még elfogadható hőfokok legyenek (2x80ki 2x120be mod), de az AC7pronál nagyobb hűtő nem fér be (Wokat amiatt mondok, mert a videokártya sem kifejezetten az a lowpower htpc kari). meg szerintem a vidkari durván fűti fölötte a procit (pcb fonákjáról is bőven jön hő).
freezer 7 (sima, csak socket775) egyébként a gyenge lefogatás ellenére tényleg elég volt 140Wig, szóval egy relatíve kis étvágyú (relatív: q6600at húzok) SBre tuning nélkül bőven elégnek kéne lennie.
BullZeye: arra ügyelj, hogy ventiket nem lehet akármeddig lassítani. lehet 800 alá nem fog menni, ha 2800 a maxa. pl az AC 92ese az ac7pron 1000-2800között tudott mozogni.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Tudtok egy megbízható Szoftveres Fan Control-t amit egyszerűen lehet vezérelni (mint ATT-t, 40 fokon ennyi rpm, 44 fokon ennyi rpm, 50 fokon meg annyi).
800 RPM vs 2800RPM processzoromon annyit tesz, hogy 40 vs 43°C, és alaplapon akármire állítom, minimum 900-1000RPMel megy alapjáraton, pedig bőven elég lenne 600RPM is, az meg már hangtalan is.
speedfan443.exe ->ezt próbáltam ki, viszont ez nem ismeri a Gigabyte eP45-DS4 lapot, és így nem is nagyon látom, hol lehetne állítani processzor-t (telepítőjéből ítélve kb 5 éves programnak tűnik, így lehet nem is lenne jó)
-
diegho
nagyúr
válasz proci985 #25321 üzenetére
Persze egy ház is kell, de ha csak egyikre van pénz, akkor a hűtő az első, egy Freezer 13 sima, vagy Freezer 7pro rev2, vagy CM Hyper TX3 bőven elég alapórajelhez, ezeket akár 5k-ért is be lehet szerezni, hozzá egy ház 8k mondjuk és 15k alatt megvan egy szép kombináció, bár ha már ház csere is van, akkor inkább előbb a ház, abba már mehet nagy hűtő és akkor szépen egy Xigmatek Gaia bele 6k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz diegho #25313 üzenetére
az durva. akkor viszont nem tudom, pár helyen láttam tuningot gyári hűtővel. infoért köszi, marad a hűtőcsere akkor.
mondjuk szerintem 300W körül fogyasztó konfighoz én már elgondolkodnék akkor egy házon is: codegent is át lehet olyanra alakítani, de akkor már egyszerűbb/olcsóbb általában egy elite (plussz ventiket is meg kell venni).
-
Gabesz144
senior tag
válasz diegho #25319 üzenetére
Nekem a 200-as ventik olyan 700 körül forognak hangtalanul a 120-as és a 140-es ventit az alaplap szabályozza 600 rpm-től 1200ig. A D14-en a 120-as 1300 a 140-es 1200 rpm el teker de szinte hangtalanul ezek is csak egy kis szélzaj van
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz144
senior tag
válasz diegho #25317 üzenetére
Alapon 23 fokos szobába Idle 27-29 fok között Linx-el terhelve 40-42 fok.
Húzva 5GHz-en néztem az Idle 34-36 fok volt Linx-el pedíg 77-79 fok.
De még egyenlőre az alapórajel is megfelel mindenre majd ha kevés lesz akkor belövöm olyan 4,2GHz körüli értékre.[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz Gabesz144 #25314 üzenetére
Ma délelőtt hozza a futár az AC Freezer 13pro-t. Amúgy a gyári hűtő már csak azért is vicces, mert ez kisebb, mint egy régi e2x00 procihoz adott. Nem néztem a méreteit, de az OCZ Vendettámhoz képest kb negyede, ha egy TR Silver Arrow-ot nézek, akkor kb nyolcada, vagy tizede lehet.
Ez a kép mindent elmond a gyári hűtőről.
-
Gabesz144
senior tag
válasz diegho #25313 üzenetére
Gyorsan cseréld le azt a gyári csodát , én ki se próbáltam hogy mit tud egyből csere volt.
Nekem is CM házam van 3db 200-as 1db 120-as és egy 140-es ventivel. Haveromnak ugyan az a konfig mint nekem csak egy őskövület házba egy 120-as ventivel hátul, a külömbség +4-6 fok.[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Ha valakinek azt tanácsoljátok, hogy a gyári hűtővel hajtott SB procijára ne hűtőt vegyen, hanem házat, azt rögtön felejtsétek el. CM házam van 3x 12cm ventivel, gyári hűtővel alap órajelen a 2500k 80fok prime alatt és 65 játékok alatt! Ennyit tud a gyári hűtő, szóval ezt a házcserét gyorsan felejtsétek el, mert csak pár fokot nyer vele, de egy jó hűtővel meg 15-20 fokot!
-
Gabesz144
senior tag
válasz Predator2 #25307 üzenetére
Itt van egy teszt egyedül a D14-hiányzik róla de gondolom a termete miatt ezt kizárhatjuk. A Prolimatech Armageddon eredménye elég csalóka mivel azon csak 1 db venti volt a teszt szerint, tehát 2db ventivel ugyan ott lenne mit a többi.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Fr@nkieWilde #25306 üzenetére
Jó a Chillaramic, de annyiért..te nem vagy az a kenegetős-szerelős típus, szvsz inkább hűtésre fordítsd az árát. Alpine64+Chilla árából megveheted amit linkeltem..pasztát biztosan kérhetsz az eladótól..és hüsi lesz minden.
De ha végképp új és Ipon, akkor inkább +2k és F7Pro/R2 vagy TX3.
[ Szerkesztve ]
-
bmatyi
tag
Igen , próbáltam már , úgy elgalább 5 fokkal alacsonyabb volt a hőmérséklet terhelve.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz bmatyi #25272 üzenetére
annyiból van egy olcsó házad, két 120assal.
előtte próbáld meg levenni a ház oldalát, úgy meddig melegszik terhelve. nagy különbségnél egyértelműen a ház a szűk keresztmetszet.
win7777: gyakorlatban van olyan léghűtő, ami négymagost is bent tud tartani IBT közben 40 fok alatt, de ott jellemzően alapórajel és alulfesz is játszik. nomeg valamelyik csúcsborda egy feleslegesen erős ventivel (ez itt volt a saját tapasztalat).
a crysis 2vel egy óra alatt 50fokig megy fel nem mérvadó, játékok máshogy terhelnek.
szóval szálljunk le a realitás talajára: nem rossz az a borda, de 17-18fok alatti deltaThez légen még 40-50Wnyi TDP mellett is brutálisan túlméretezett hűtő kell.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
válasz Gabesz144 #25267 üzenetére
ezzel a kommenteddel kapcsolatban lenne még egy kérdésem
nem tudnál esetleg egy tesztet linkelni ahol összehasonlítsák a felsorolt cpu hűtőket
(nem szeretném a falba verni a fejemet h rosszul választottam)>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Fr@nkieWilde #25304 üzenetére
Hali!
Sokat nem javulnának a hőmérsékleti értékek, de csendesebb lenne valszeg. Pasztát sokfélét lehet, de a legolcsóbb fehér is elég, 3-4°C nem oszt nem szoroz szvsz, csak szélsőségeskedésnél. Hajszálkarcok nem számítanak, a paszta arra való, hogy kitöltse ezeket hővezetőként.
Viszont, ha csendet is akarsz ill. picit piszkálnád is a procit, inkább ne..akkor már érdemes picit többet rászánni és nézni egy TX2t pl.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e lecserélni a gyári amd hűtőmet a 445-ös procimról, ami gyári értékekkel dolgozik erre a hűtőre?
Esetleg egy kis tuningot is elbírna szerintetek? Am. nem nagyon tervezem a tuningot, de azért megkérdezem, hátha egyszer, de inkább még gyári órajelekkel menne a proci vele.
Szóval?
És milyen pasztát érdemes alákenni?Ha egy picit karcos a hűtő alja, mert zsepivel lett leszedve az előző paszta róla és hajszálkarcok lettek rajta, az mennyire lehet befolyásoló tényező?
Köszönöm a sok buta, primitív kérdésemre a választ.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
diegho
nagyúr
Annyit még hozzátennék, hogy soma 212-őt ha cserélném, akkor Ninja3 lenne a célpont, 11k-ért kapható és nagyon jó hűtő, 212+ pedig bőven elég most, viszont nekem fontos a halkság, ezért lesz freezer13 pro, mert ez maxon is hangtalan.
-
diegho
nagyúr
A sima 212 elég harmatos: [link] kb egy OCZ Vendetta szint, nekem van OCZ Vendettám, jó hűtő az 5k-s kategóriában, de semmi köze nincs egy új tervezésű erős hűtőhöz.
De minden relatív, mint mondtam van olyan proci a környezetemben, amit 5 fokos vízzel sem lehet normálisan lehűteni. OCZ vendettával 1 perc prime után 90+ fokos magok, vízzel sem marad 80 alatt 15 perc után, szóval ez ilyen dolog. Csak úgy lehet tesztelni, hogy egy processzort a 2 hűtővel. Az AMD teszt pedig teljesen felesleges, mert a Phenom nem melegszik annyira, viszont brutálisan sokat fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
ezzel mit akarsz bizonyítani? azt, hogy egy procit 50 fokon tart? Adhatok olyant, amit 100 alatt nem tud tartani semmi léghűtő az, hogy egy procit egy hűtő x fokon tart, nem jelent semmit, mert lehet y procit már le se hűtené, szóval ezzel most kb semmivel nem vagyunk előrébb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen switch-et vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Logitech Z906
- Azonnali játékos kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- Noctua NH-D14
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest