- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blom
aktív tag
válasz
Gerisz #25196 üzenetére
az a helyzet, hogy van egy NOCTUA NH-C12P a gépemben.
csak azt nem tudom, hogy jó lesz e az új procihoz mert az 1155-ös lesz.
ez meg ami most van Phenom II X6 1090T.
ha jó volna az új procihoz akkor nem kellene vennem semmit.
különben nem tuningolok sohasem nem értek hozzá. -
Gerisz
addikt
válasz
BigBlackDog #25192 üzenetére
nincs
-
BigBlackDog
veterán
LGA1156 és LGA1155 foglalat között van különbség procihűtő szempontjából? Van egy Ninja 3 hűtőm, de a gyártó oldalán nem szerepel LGA1155 foglalat támogatása.
-
Apone33
őstag
Hello!
Ma megjött az új cpu hűtőm, egy cooler master v8-as. 4ghz-en szépen lehűti a procit, 1 óra prime teszt után is a legmagasabb hőmérséklet 68fok volt 2000rpm mellett. Szvsz ez nem olyan rossz, legalábbis jóval jobb mint a tt spinq vt-m.
-
Vardar
tag
Köszönöm szépen a segítséget
-
Vardar
tag
Üdv!
Hamarosan vennék egy [Intel Pentium 4 541] processzort, azonban hűtőt nem kapok hozzá. [Innen] tudnátok valami olcsó hűtőt ajánlani? Nagyon szűk a keret, háromezernél többet nem szeretnék rá költeni. Ne ordítson és ne főjön szét a proci, ennyi a teljes kívánság lista, húzva nem lesz. Minél olcsóbb annál jobb -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Motion_Blur #25185 üzenetére
Ha megvan a ház, akkor a legegyszerűbb ha egy vonalzóval leméred mennyi hely van az alaplap és az oldallap között.
Az a baj, hogy ezt így látatlanba senki nem fogja tudni megmondani, mivel nem minden háznál ugyanakkor a távolság az alaplap tálca és az oldallap között.
És most ez a 16 cm már pont a necces kategóriába tartozik, ha saccolnom kéne, ezért sem mondom azt, hogy próbáld meg. :\
-
hermanyi
addikt
válasz
Motion_Blur #25185 üzenetére
"Supplied accessories may differ by country or area. Please check with your local distributor for further details."
nem minden országban régióban ugyanazok a tartozékai sac per kb -
Motion_Blur
félisten
Hali!
Egy Arctic Cooling Silentium T11 házban elfér egy CM 212 Hyper Plus?
Előbbi 19cm széles, utóbbi 16cm magas.
ASUS P5B lapra lesz szerelve, remélem nem kell hozzá semmi extra lefogató mert a gyártó oldalán meg van csillagozva az LGA 775-ös foglalat: * Supplied accessories may differ by country or area. Please check with your local distributor for further details.
-
válasz
megema #25183 üzenetére
Ha konkrétabban írnál akkor talán kapnál választ. Mondjuk milyen lapod van, mennyi pénz van rá és miket nézegettél eddig? Mondjuk én hába mondom hogy vegyél Noctua D14-est, ha nem lesz annyi pénzed, akkor hiába ajánlom! De 10k körül jó választás a Scythe Ninja 3 / Mugen 2 / Alpenföhn Nordwand.
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
Tothgera30 #25173 üzenetére
Matti rendelve Merlintől, rendes volt mert beszámította a jelenlegi A70-em, ma küldtem el neki postán az enyémet, amint megjött küldi vissza a Mattiti, köszi a helpet
-
hermanyi
addikt
válasz
Apone33 #25178 üzenetére
Parancsolj eldöntheted , hogy számodra megfelelő e anno én is nézegettem mert tetszett de Matti mellett maradtam
-
Apone33
őstag
Hello!
Tudtok véleményt mondani erről a hűtőről? Elvinné normális hőfokon a jelenlegi procimat, 3,6ghz és környékén? (i5-760)
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
magedla #25175 üzenetére
ha olcsóbb a 3pines és amúgy is kilátásban a szabályozó, akkor szerintem vedd az F/2GLt inkább,, ha tudsz módosítani. egyébként is át lehet alakítani 3 pinesre, de egyszerűbb ha nem kell utólag mókolni, főleg ha a tetejében még olcsóbb is.
remélem fognak tudni segíteni (meg rendeltél szabályozót is, szóval szerintem meg fogják érteni, hogy szeretnéd szabályozva tartani, nem pedig fix 5/7/12Vn).
egyébként dolog tényleg megoldható, de egyszerűbb ha alapból hárompinessel lesz.
-
magedla
tag
válasz
proci985 #25174 üzenetére
A Papst 4412 FGL és F/2GL is ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik (1600 RPM, 94 m³/h, ~55 CFM, 26 dbA) azonban az egyik molexre köthető (FGL), a másik 3 pin-es (F/2GL).
Itt például írják, hogy az F/2GL 3 pin-es csatlakozóval rendelkezik.
Itt pedig azt, hogy az FGL pedig "Y-power-connector (12 volt)".A Papst 4412 F/2GLL már tényleg halkabb, de gyengébb is (1,300 RPM, 70m³/h, ~41 CFM, 18 dBA, 3-pin). Ahogy linkelted is korábban: SPCR review
Ők pont ezért nem javasoltál az F/2GLL-t.Nos, én ma leadtam a megrendelést a megbeszéltek alapján a sima FGL-re. Ha szerinted is jobb választás lehetett volna az F/2GL, akkor még holnap megpróbálhatom módosítani a megrendelésemet. Ha pedig mindegy, melyik, akkor szintén módosítom, mert a sima FGL azért jóval drágább (5500 vs 4000)
Köszönöm a rengeteg tanácsot, amit eddig kaptam tőletek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
magedla #25171 üzenetére
az 1600as 4412es papstnak 3pines csatija van, vagy megváltoztatták valamikor.
a belsőséges picit fura: nekem van 4312őm itthon, az tényleg kéteres, viszont van 4412F/GLem, az három eres, 8412ből pedig 1600 és 2000 rpmesem van, mindegyik három eres. szerintem küldj egy mailt Enguszra, hogy akkor most mégis mi a helyzet velük.
a lamptron pedig tényleg nagyon jól néz ki.
-
-
magedla
tag
válasz
proci985 #25169 üzenetére
@Gerisz: Köszönöm a megerősítést, remélem szuper lesz.
@proci985: Én próbálok minél kevesebbet láttatni a kábelekből, mert plexis a gép oldala.
Megtaláltam a PH!-s cikket, amire utaltál: Belsőség IV. rész - PAPST ventilátorok - durván kibelezte őket
Kiderítettem, hogy a Papst ventilátorok közül a 4412 FGL 4 pin-es molex csatlakozós, míg a halkabbnak kikiáltott F/2GL és F/2GLL 3 pin-es, alaplapra csatlakoztathatók.
Tovább olvasgatva pedig erre a szabályozóra találtam rá: Lamptron FC5V2
Kértem megerősítést pcgear-től, hogy nekik a V2 van-e? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
magedla #25159 üzenetére
nekem van bent kettő szabályozó is. kábel picit több lesz, de nálam a ház zárt, kábel meg elfér a levegő útján kívül is
.
a Papst nekem sima három pines csatival jön, azt tudod szabályozni. molexet nem, de leírás alapján van neki 3pinese is. ha nem, akkor át lehet alakítózni.
gYaLo: nem hinném, hogy halkabb lenne az amd gyárinál. silent knight régi, Ninja3/Mugen2 jó, ár/tudás tekintetben is.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok!
Szerintetek:
Corsair Hydro CWCH50 vagy Alpenföhn Matterhorn ?! üdv (egy árban tudnám beszerezni őket) -
megema
őstag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok a jelenlegi kínálatból egy Phenom 9850-re? Valami halk hűtő kéne.
-
-
hermanyi
addikt
válasz
Bloodrayne2 #25162 üzenetére
Parancsolj itt látszanak a tartozékok ,szerintem bőven elég a gyári lefogató a maga 745gramjával nem túlzottan nehéz hűtő , az enyém 1 kiló felett van
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, a 212+ árán van más alternatíva, ha a halkság a fő szempont? tuning nem lesz, de játék igen. üdv
-
Bloodrayne2
tag
azért írok ide,mert amit csináltak topikot,ehhez a hűtőhöz senki nem válaszol,tehát itt próbálom meg feltenni a kérdésemet
nekem olyan problémám akadt hogy vettem itt a Ph-n egyik tagtól egy Asus Silent Square Pro cpu hűtőt és elfelejtette beletenni az AM2-es alaplapi lefogatót,ami az alaplap alá kell tenni,és nem tudja hogy hol van,na olyasmi kérdésem enne,hogy akinek ilyen proci hűtője van vagy megtudná nekem nézni a boltba hogy az AM2 lefogat tartó,amit az alaplap alá kell tenni az milyen anyagból készült?nagyon megköszönném
még annyit hogy az előző kérdésemhez hogy elég ha a gyári ilyen lefogatót használom ami van alapból az alaplaphoz? vagy mindenféleképp kell egy vastagabb lefogató? -
magedla
tag
válasz
Gerisz #25144 üzenetére
@Gerisz: Nagyon köszi a segítséget! Kicsit félek ettől a kapcsolós dologtól, mert nem vagyok egy elektro szaki.
Lehet, hogy rábízom öcsémre a dolgot, ő legalább ezt tanulja.
Kell a művelethez valami speciális szerszám? A leírásban mondjuk nem láttam, de esetleg forrasztó? Az például nem lenne itthon.
Lehet, hogy egyszerűbb lenne vennem egy Scythe Kaze Server-t, nem? 10300 körül van most. Van 4 házhűtő (1x120, 3x 140) és 1-2x120mm ventilátor lesz a procin, gondolom megbirkózna velük. Mi a véleményed?@proci985: Remélem, hogy én sem bánom meg.
A fan controller szerinted milyen ötlet? Nagyon tetszik, hogy egy ilyen letisztult kis szerkezettel szabályozhatnám a hőfokokat. A kábeleket jól el tudom rejteni a Lancool K62-ben, sokan panaszkodnak azért erre. Megveszik a fan controller-t és nagy lesz tőle a rumli a sok kis kábel miatt.Hátul elvezetve engem nem zavarna mondjuk.
A Papst molex-es csatlakozását is rá tudnám kötni a controller-re? -
proci985
MODERÁTOR
"Both 120mm fans are non-PWM, so they rotate at a fixed 2200RPM all the time."
42-45dbA, ha nem szabályozod meg garantáltan idegbajt fogsz tőle kapni fél óra után. egyébként emiatt is vert meg minden mást, pár elhivatotton (értsd, akik légen törnek a maxra, jellemzően políros Mega/TRUEval) senki nem szokott ilyen erős ventiket használni. és okkal. a Megahalemset egy 80CFMessel tesztelték az kb megfelel egy 1900-2000rpmes ventinek, persze elverte a spire.
mi a cél a hűtővel? ha légen akarsz benchelni, akkor TRUE revC/Silver Arrow/Megahalems/Armageddon, ventinek meg vegyél valami minőségi Delta/Sunon/Papstot, a minél magasabb rpm annál jobb alapon.
pasztára AC2 mert relatíve olcsó és jó, vagy AC4 mert az a legjobb. AC3 nagyon nehezen kenhető.
dudo: C14 nem lenne jobb akkormár? vagy egy kevésbé túlmagasított ram?
-
gYaLo
őstag
Érdemes lenne megvenni ezt a hűtőt, ami mindenkit megvert szerintetek ?
-
gYaLo
őstag
Sziasztok!
Melyik paszta hővezetése a legjobb ?
MX-2 ; 3 vagy a 4 ?illetve melyiket ajánlanátok ?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kutyman #25152 üzenetére
hacsak nem fogyaszt 80Wot, akkor annyira nem lehet hangos a rev2 sem. kérdés mekkorát zabál menet közben a procid.
ha biztosra akarsz menni, akkor 13 helyett hyper212plus.
dudo: 44mm alatti modulok mennek be a hűtő alá. a vengenance 5 cm fölött van picivel. tehát ha rálóg a ram slotok fölé, akkor nem.
-
dudo
tag
A Noctua NH-C12P SE14 elfér vajon egy asus P8P67 Pro-n Corsair Vengeance memóriával?
-
kutyman
aktív tag
Üdv!
Tuning nélküli használathoz, egy Pentium D945-nek elég a Freezer 7 Pro rev.2, vagy inkább a Freezer 13? Lényeg hogy halk legyen, ha filmet konvertálok, vagy egyéb izmosabb alkalmazást használok. (régebben olvastam, hogy a Freezer 7 elég hangos még csomagolás közben is, igaz ez?) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
magedla #25141 üzenetére
szerintem nem fogod megbánni.
anno én is hasonló cipőben jártam, és nekem megérte: igazán ezek a böszme hűtők azok, amik leszabályozva is nagyon szépen hűtenek. illetve másik oldalról: erős ventikkel eszméletlen teljesítményt lehet belőlük kihozni.
lapra rá tudod dugni a 3pinest is, kérdés, hogy fogja e tudni szabályozni. gigák biztosan tudnak voltage módban szabályozni, asus p67ben nem vagyok biztos. viszont jó pwmes venti nagyon ritka (a sunon/delta gyártmányúaktól most tekintsünk el).
én nem kaptam hozzá molexes átalakítót, de elvileg a Tiedhez fog járni. ha nem, akkor PcGearnél biztos fognak azzal kapcsolatban is tudni segíteni (egyik legjobb bolt ha az embernek spec igényei vannak léghűtés tekintetében).
-
Zoli83
tag
Hali!
Megérkezett az Alpenföhn Matterhorn hűtőm! Nagyon jól néz ki, szerintem sokkal szebb, mint a Scythe Ninjám.Igaz még nincs mire rátennem
, mert kedden vagy szerdán jön a többi cucc. Kíváncsi vagyok mit tud.
-
Gerisz
addikt
válasz
magedla #25141 üzenetére
Így meg tudod oldani. Én is így használtam minden ventit míg nem vettem szabályzót.
Simán rá lehet kötni alaplapra is a 3-ast a 4 tűsre, mert úgy van kialakítva.dudo: Mugen 2 egyértelmű
Gyick: Én úgy tudom a gyári venti 7cm-es, a 8as venti lelógna abordáról oldalra, ha ez nem gond akkor rá lehet barkácsolni még csavarral is kicsit elfordítva.
-
dudo
tag
Az alábbi két hűtő közül melyik a jobb?
Cooler Master Hyper 212+
Scythe mugen 2 rev.b -
Gyick
őstag
Hi!
A gyári hütőre lehetne szerelni halkabb ventit?Szal ha veszek egy (aszem)8cm-es ventit az passzolni fog rá? -
magedla
tag
válasz
proci985 #25138 üzenetére
Köszönöm a beszámolót, ez igazán ígéretesen hangzik. Olyannyira, hogy bele is vágok a projektbe.
Teszem ezt annak ellenére, hogy a PcGear árait figyelembe véve a Megahalems így 25%-kal lesz drágább választás (15200+5500 vs 16600) cserébe a maximum 3-5 fokkal jobb hűtési teljesítményért (65 vs 60 foknál: 8%-kal alacsonyabb hőmérséklet).
Ha viszont éppen ezen a pár fokon múlna valami, megenne a fene, hogy rosszul döntöttem. Hosszú távú befektetésnél ez már csak így megy...PcGear-nél utánakérdeztem és mind a hűtőre, mind a ventilátorra 1 év garanciát vállalnak.
Ami viszont nagyon érdekelne: egy ilyen Papst ventit hogyan tudok a 4 pin-es CPU header-re kötni az alaplapon? Vagy hogyan gondoltad a leszabályozást 5V-ra? (Egyelőre nincs fan controller-em, az egy későbbi fejlesztés része lesz.)
Az általad linkelt tesztben azt írják, hogy "Molex pass-through" a header type. Ez nem arra utal, hogy a tápegységre kötöm közvetlenül és megkapja a 12V-ot? -
dudo
tag
Sziasztok!
P8P67 Pro-ra szeretnék Cooler Master 212+ felrakni a későbbiekben. A kérdésem pedig az lenne, hogy a hátlapot felrakom az alaplapra akkor le kell szedni azt a fémlapot ami gyárilag a lap alján van socket alatt?
Valahol olvastam hogy a 212+ nak valami gondjai voltak a talpával ennek mi a valóság tartalma.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
magedla #25137 üzenetére
szerintem vedd az FGLt, azt is árulnak. 1600as modell, de 5Vn 670rpmig lemegy, ahol már nincs hangja. viszont 150W fölött nem árt, ha a ventiben van tartalék, még ha nem is használod ki. teljes fordulaton az 1600as modell kb 10%al marad el deltaTben a Scythe Ultra Kazetől az IFX14en (ez ilyen 2-4 fok, tehát nálam maxterhelésnél 3.6@1.48on az UK 66fokot, a 4412 70 fokot tud 24-25fokos szobában).
nekem a procihűtőmhöz volt olyan, amit a tulaj akkor már egy éve használt. aztán ment nálam két évet 24/7ben, illetve azóta is napi 4-16 órákat. karakterisztikában semmit nem változott
. jelenleg is az van az IFX14emen 5Vn;> szerintem ez elég szépen elmondja, hogy mi a véleményem róla (ja kipróbáltam vagy 10 másik lehetségeset is, illetve egy időben volt SFlex1900+UK2000 kombó is rajta).
teszt, de tesztelték ph!n is.
karakterisztikában kb SFlex (légnyomásuk is nagyon jó), és legendásan megbízhatóak. egy probléma az áruk és a nehéz beszerezhetőségük.
YLek jók lennének, csak sajnos nem igazán kaphatóak
TY: pedig tényleg nagyon jó, viszont a memóriákkal tényleg összeakadhat.
-
magedla
tag
válasz
proci985 #25131 üzenetére
TY-140: Kár, hogy nem túl előnyös a külseje, pedig a teljesítmény jól jönne a Megahalems-en is. Árban elfogadható lenne, viszont nehezen békélek meg a plusz egy centivel a memória magasságának rovására.
Yate Loon 120 mm: Jó lenne, ha kapható lenne. Hihetetlen olcsó és sokan ajánlják.
Papst 4412 F: Erről mi a véleményed? Megahalems mellé esetleg?Valószínűleg szívesebben maradnék a 120 mm-eseknél és kihagynám a gányolást.
-
barca4ever
tag
válasz
Tothgera30 #25132 üzenetére
Rendben úgynézki nagy barkácsolás elé nézek!!!!
Köszi mindenkinek!!!!!!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #25134 üzenetére
apróban valaki ilyen 300-500ért árult 80x50eseket (elírtam), amiatt ajánlottam. tehát apróból tényleg kijön fillérekért.
boltból viszont tényleg drágák, ebben teljesen igazad van (egy 120x50/76ost anno akartam venni, csak megláttam az árát
).
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #25132 üzenetére
pontosan. vagy ha nem kell szépnek lennie/nincs rá keret, otthon is meg lehet moddolni (a codegent itthon én vágtam q6600 readyvé, hát olyan is lett).
ha meg párezernél drágább a beavatkozás (benzin, idő, munkadíj), akkor már szerintem egyszerűbb megvenni a legolcsóbb xigmatek/CM elite házat.
másik verzió, hogy apróban árul egy ember 80x25ös (tehát kétmotoros) deltákat, olyat be hátra és oldalra, aztán valszeg meg lesz oldva a szellőzés problémája.
-
válasz
barca4ever #25130 üzenetére
Egy ügyes lakatos, esztergályos megoldja neked, be lehet oa rakni egy 9 cm-eset simán, ferdén pedig egy 12-est is felfogathatsz oda, épp van egy 2000-es Silent Eagle ventim, baromi erős.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
magedla #25128 üzenetére
igen, a TY140 legalább olyan ronda, mint amennyire teljesít
Thermalrightnál szerintem sportot űznek abból, hogy direkt lehúzzák a cuccaikat valamivel, hogy nehogy véletlenül tökéletesek legyenek. viszont minden más tekintetben remekek azok a ventik. ja és az armageddonra nem biztos, hogy jó lesz a felfogatás miatt.
a cikkben a 120as YLt ajánlotta, de a 140esnek is jónak kéne lennie. párban legalábbis mindenképpen.
Megára is szerintem fel lehet rakni a 140eseket, ha nagyon akarja az ember
. egyébként a Megának sem árt a CFM (San Acékat emiatt imádják, légnyomásban nagyon jók és még nem olyan baromi hangosak, mint egy Scythe Ultra Kaze 3000... csak ugye elképesztően drágák).
az Armageddonnál eléggé egymás mellett vannak a csövek feljebb: alul szerintem nem probléma, hogy egymás mellett vannak, mert azért vannak lamellák, hogy azok adják le a meleget, a hőcsövek csak szállításra vannak (illetve ott már rég gáz van, ha a hűtés a csövek beventizéséből áll). a lamellái meg vastagok, de annyira szerintem nem sűrű, tehát kisebb légszállítású/légnyomású ventivel is elvileg kell tudnia teljesítenie. a True revCnek is összevissza állnak a lamellái, tehát annyira azért a dolog nem lehet vészes
barca4ever: akkor kezdjétek avval, hogy oda rakjatok be egy ventit. méghozzá nem feltétlenül egy halk modellt.
-
magedla
tag
válasz
proci985 #25127 üzenetére
Szuper, ezeket megjegyzem.
120 mm: Scythe S-Flex: ~ 3700-4000
120 mm: Scythe Gentle Typhoon: ~ 4000-4300
140 mm: Thermalright TY-140: ~ 3700-4000 (kár, hogy ilyen ronda, pont mint egy Noctua)
140 mm: Itt találtam Yate Loon 14 centis ventilátort. Erre a típusra gondoltál?A Megahalems-nek is magas CFM-mel rendelkező ventilátor kell, csak 120mm-es? Valamelyik Scythe mondjuk?
Csak azért kérdezem, mert Zoli83 említette a Megahalems készletet Engusz-éknál. Elgondolkodtam rajta, azt talán szívesebben vennék, mint Armageddon-t.
Ennek a cikknek az első kommentje ijesztett meg igazából. Itt említik, hogy kuszán állnak a hőcsövek és nem szép sorban, mint a Megahalems-nél. Elvileg a hűtésnek alul, a CPU-hoz közel kell a leghatékonyabbnak lennie. Ez nem zavar be vajon? Nincs a levegő útjában? Ahogy írja is, ezen felül még sűrű bordázatot is csináltak vastag lamellákból. Hát valóban 140mm-es venti legyen a talpán, ami ezen levegőt tud átpréselni.
Szerinted?Utánanéztem néhány dolognak a Mega-val kapcsolatban:
A G.Skill fórumon kiderítették, hogy a Ripjaws X 40 mm magas.
Itt pedig látszik, hogy a CPU kupakjától számítva 40 mm hely van a Megahalems alsó lamellái alatt.
Az általad linkelt cikkben pedig a negyedik hozzászólásnál látszik a képeken, hogy a régi Ripjaws is alig férne be alá.
Az Ripjaws X szerintem nem fér el a venti alatt, talán barkácsolással megoldható, ahogy már mondtad is. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
magedla #25125 üzenetére
amik jók: Scythe S-Flex és Gentle Typhoon széria, Thermalright 120as ventik (átmatricázott S-Flex), illetve Thermalright TY-140 (120as csatlakozási pontos 140es, jelenleg legjobb 140es a piacon), ha tudsz venni. S-Flex 1200asok lassíthatóak 400ig, ha csend a cél. ha ellenben a zaj érdektelen, akkor lehet kapni pár elektronikai boltban extravastag, magas légnyomású Sunon/Delta/Papst ventiket,
ami kevésbé jó: Noctua, Coolink, Arctic Cooling. alacsony légnyomású, halk ventijeik vannak, amik egy sűrű, vékony lamellás hűtőn nem fog jól teljesíteni. S-Flex 1200asok lassíthatóak 400rpmig 5Vn, az ajánlott inkább. esetleg egy Gentle Typhoon 1150, ha drágának tűnik.
referencia megára, avagy "the well dressed megahalems" for the 4ghz ball
az általa ajánlott YateLoonokkal én még Magyarországon nem találkoztam, San Ace pedig még az Usában is horror áron megy (kb 30-40usd), Magyarországon én még nem láttam. -
magedla
tag
válasz
proci985 #25121 üzenetére
Valójában a Mega Shadow tetszett nekem, de azt már fél éve sem lehetett kapni. Szimpatikus volt, hogy magam választhatok hozzá ventit, jó Prolimatech szokás szerint.
Külső tekintetében ehhez áll legközelebb a Matterhorn, hűtésben viszont 3-5 fokkal gyengébb. Tekintve, hogy szállítással a 17 ezret is elüti az ára, hmmm...
Ezért is hajlottam egyre inkább a Megahalems-re, különösen a kedvezőbb ár mellett, amiket mostanában láttam. Viszont ha már az sem kapható, akkor csak az Armageddon marad.
(A Super Mega rezes rettenetre tuti nem tudom rábeszélni magamat)
Armageddon-hoz milyen ventilátort javasolnál?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
barca4ever #25122 üzenetére
hátra se fér be semmi?
az igaz, hogy 48 se kevés (az szerintem gyári hűtővel ok), viszont cserébe még mindig 17(vagy több) fokkal jobb a zárt házas értékeknél. az nagyon sok.
-
Zoli83
tag
válasz
magedla #25120 üzenetére
Hali!
A 4. boltból ([link]) kaptam emailt, hogy rendelhető a Prolimatech hűtő!Persze már akkor amikor megrendeltem az Alpenföhn Matterhorn-t.
Szerintem nem sokkal lesz gyengébb a Matti, meg ehhez jár ventillátor, a Prolimatechez nem, amúgy személy szerint nekem jobban tetszik az Alpenföhn.
-
barca4ever
tag
válasz
proci985 #25121 üzenetére
A házban 1plusz hűtő van.Egy 8cm-es kis venti az oldallapon amit én barkácsoltam fel,de amúgy egyetlen egy plusz házhűtő nincsen rajta.De sajnos ha akarnék sem tudnék többet felszerelni rá mert nem valami jó ház.Viszont megnéztem levett oldallal a CPU hőmérsékletet játék után és 48C°-ot mutatott ami szerintem nagyon sok főleg hogy nincs is meleg és le van véve az oldallemez.
A ház egy régi Delux márkájú doboz aminek kis digitális kijelző volt az elején -
proci985
MODERÁTOR
válasz
barca4ever #25119 üzenetére
a házban vannak még ventik? mert alapvetően ha levett oldallal minden oké, akkor a ház és nem a proci szellőzése gyenge. házba be kell rakni pár plussz ventit, és elvileg rendben kell a dolognak lennie.
milyen ház egyébként?
magedla: a Mega és az Armageddon kb ugyanott vannak hűtésben. pár hozzászólással meg mintha lejjebb lett volna egy tapasztalat, hogy a Matti gyengébb náluk.
egyébként ha a mem nem fér be, akkor még mindig lehet általában picit kókányolva feljebb is felerősíteni a ventit. de ha a régi és az új ripjaws magasságban megegyezik, akkor ilyen baj nem lehet.
kusza hőcsövek nem problémásak, egymáshoz nem érnek, többi hűtőnél is kell lennie hajlításnak. esztétikailag meg ez nem fog látszani.
szal szerintem Armageddon, ha még kapsz. kivéve persze ha annyival jobban bejön a Matti
-
magedla
tag
válasz
proci985 #25117 üzenetére
Méregettem és számolgattam egy kicsit: arra jutottam, hogy a Megahalems és a Matterhorn ventilátora is belógna a foglalat melletti első ram slot fölé (kb 2 mm-re).
Egyelőre ugyan nem jelentene gondot, mert a 2. és a 4. slot a primary; memória fejlesztés esetén már baj lehet. Kérdés, hogy a standard, borda nélküli ramoknál 8-9 mm-rel magasabb G.Skill Ripjaws-X befér-e alájuk?
Ez a kép alátámasztani látszik, hogy a régi Ripjaws például befér a ventilátor alá.Az Armageddon a memória contra ventilátor kérdést valóban megoldaná, de nem olyan szép, mint a Matterhorn.
Azok az összekuszált hőcsövek alul nincsenek a levegő útjában?
Hűtési teljesítményben mekkora lenne a különbség az említett három hűtő között?@Gabesz144: Igen, szomorúan olvastam. Sok bolt listájában még megtalálható a Megahalems, de a Zoli83 alaposan utánament és nem járt sikerrel.
-
barca4ever
tag
elfelejtettem mondani hogy gyári AMD hűtő van rajta és teljesen tiszta. És amit a helyére akarnék venni az egy Cooler Master CK8-9JD2B-PL-GP Super Silent hűtő lenne
Kérlek segítsetek!!!!!
-
barca4ever
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Az lenne a problémám hogy van az öcsém gépében egy AMD Athlon 5200+-os proci egy MSI K9n neo lapban és az összhőmérséklete 65C° terhelésnél a bios szerint,és a gép emiatt leáll . de ha le van véve az oldala akkor hűvösebb de így nem lehet használni a háziállatok miatt.Ha vennék rá egy nagyobb teljesítményű hűtőt az megoldaná a problémát? Vagy valami más ötlet? A hűtő rendesen rajta van zselé viszont kevés. Lehet ez a probléma? Amúgy egy MSI 9600gt van alatta mi rendesen tolja a meleget. Légyszí segítsetek mert már a hajamat tépem főleg úgy hogy az enyém volt és nálam egyszer sem csinálta ezt és max terhelés után is csak 49C°-ig ment fel.
a segítséget előre is köszönöm!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tomy_cz #25114 üzenetére
paneltáp fizikailag hova kerülne? mert ha nem a táp helyére, akkor lesz +8 centid magasságban, tehát elvileg bármekkora torony befér.
10kért értelmes hűtő a célra a CoolerMaster Z600 és a Scythe Ninja 3. a Z600 szerintem széltébe nem férne be, a Ninja3 talán. esetleg még van talán picit a keret fölött Scythe Orochi, de az hatalmas, szóval szerintem kizárt, hogy elférne.
alternatív megoldás: Hyper212+, venti elad ezresért, és így pont kijön egy 400ig lassított SFlex.
magedla: vagy prolimatech armageddon is jó lehet, kb megahalems csak vékonyabban és 140es venti megy rá.
-
magedla
tag
Sziasztok!
Az adatlapomon lévő konfighoz keresek CPU coolert, kérlek segítsetek. A keret ~20 ezer forint lenne.
Hosszas tájékozódás után még hónapokkal ezelőtt két versenyzőre szükítettem le a kört:
Alpenföhn Matterhorn és Prolimatech Megahalems
Akkori árakon: 14500 vs 16000+ventilátorMár akkor is sajnáltam, hogy a nikkelezett Mega Shadow nem volt kapható. Ez sajnos azóta sem változott, sőt többen is írtátok, hogy már a Megahalems sem nagyon.
A Matterhorn nagyon tetszik, viszont a Megahalems többeknél akár 5 fokkal is jobban teljesített. Most, hogy a Matterhorn-nak emelkedett, a Megahalems-nek pedig csökkent az ára, nem tudom, mi legyen.Szempont lenne, hogy a memóriák szabadon maradjanak, valamint a hátsó 120-as ventilátor felé szeretném szellőztetni a processzort.
Változott valami az év eleje óta? Élesedett a verseny?
Előre is köszi. -
tomy_cz
senior tag
válasz
proci985 #25113 üzenetére
Igen a LanBox. Hossz és keresztirányban is van szellőzés a házban, viszont légkeverők nincsenek.
Pont ez a cél, hogy csak a vinyó kattogását halljam.
A szabad magasság kb 10-11 cm, a szélesség kb 8-9cm, közvetlenül a processzor foglalat felé esik a tápegység 12cm-es ventije.
Viszont a tápegységet is készülök lecserélni egy paneltápra...~10k körül gondoltam. Lehet ennyiért?
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Egy C2Duo E7200, alap órajelen használt, procin lévő gyári hűtőt szeretném lecserélni valamilyen passzív megoldásra, ami HD videók lejátszása alatt is hatékony lehet.
Megköszönnék némi tanácsot. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gabesz144 #25108 üzenetére
az oké, de a CM690 is 16k volt akkoriban, 160-180as usd mellett, tehát már az is bőven az ingerküszöb felett volt sokaknak
Dragonba, Bravoba ugyanúgy nem ment be (Dragont teszteltük konkrétan, a merevítő volt útban).
az meg három éve milyen lett volna már, hogy alsótápos támogatott lista kb: Temjin, Cosmos, Stacker810 (ami akkor már egy éve EOL volt, 832be az oldalsó ventikkel volt inkompatibilis). nem véletlenül nem terjedt el a hűtő, drága is volt, meg szinte semmibe nem fér be, TRUEt meg annyival nem verte, mint amennyivel drágább és ház szempontjából macerásabb volt. azt hiszem xtremesystemsen volt erre egy találó észrevétel (miután egyik ember lecserélte egy megára): hűteni nem jobb a mega, csak éppen szerelhetőbb
-
jungica
csendes tag
válasz
karakpecze21 #25096 üzenetére
Köszönöm
-
-
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Tothgera30 #25099 üzenetére
A Dark Rock Pro-n még én is elgondolkodtam.
-
-
Gabesz144
senior tag
válasz
Tothgera30 #25101 üzenetére
Így van. Ilyen hűtőhöz már nem árt egy szép tágas kuckó
.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Formula-1
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Battlefield 6
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bluetooth hangszórók
- Óra topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest