Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rider74
tag
Sziasztok!
Egy 955BE re kellene valami hatékony hűtés, jelenleg egy TT Big Type- van rajta, kb. 800-1500 fordulat között szabályoz. De úgy tűnik kevés. A procit nem tudom kihajtani mert, ha az alapfeszt (1,4V) teszem alá, már 3700 körül eléri Prime95 el terhelve a 62°C -t.
Így csak 1,35V -ot adhatok neki, viszont így meg a proci már 3900-on hibázik.
Milyen ésszerű hűtés javasolt mostanság?
-
SpeedR
őstag
Üdv!
Vettem ma egy Swif2 920-as ventit, ami 1100RPM-es. Itthon szomorúan konstalláltam, hogy ennek a légszállítása nem elegendő a húzott Quadom hűtésére. (Ellentétben a gyári TX2 ventivel, ami 1100-ra szabályozva is megfelelő. De ez még így is zajos.)
Ha valaki esetleg cserélné a swif2 921-esét(1500RPM) vagy 92p-jét(1900RPM) elcserélné az én 920-asomra (1100RPM) az dobjon egy privit. (valamennyit akár rá is fizethetek)[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
E4600-ra (nincs húzva) akarok hűtőt venni a gyári helyett. Fontos, hogy minél halkabb legyen, de nem akarok rá sokat költeni, a processzor se ér már sokat. Alpenföhn Brocken-t néztem, itt csak 6500 postával. Korábban Ninja 3-at néztem, de az kb 2x ennyibe kerül. Alap órajelen a Brocken se lenne hangos ugye?
-
Haart
addikt
válasz proci985 #23994 üzenetére
Csak mert, egy venti nélküli kiállított darab nordwandhoz sikerült hozzájutni merlinclub kolléga jóvoltából nagyon olcsón. Hirtelen otthon egy ilyen swif2 ventim van csak. De akkor lehet később rápakolok valami erősebbet. Csak sajnálok kiadni 3-4k-t egy 12-es ventiért azért.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
venti összehasonlító. a Thermalright venti, amivel összevetették a gyárit egy S-Flex 2000nek felel(ne) meg (ha lenne nagyobb 1900asnál).
nagyon úgy néz ki szereti a légszállítást (ld két venti egyel szemben), pedig az S-Flex alapból hozza a hasonló sebességű Ultra Kaze szintjét (120x25höz képest nagyon jók).
gyárilag egy FDBs (értsd, jobb csapágyazású) venti jár a Nordwandhoz. ami erősebb is. és főleg sokkal jobb a légnyomása. tehát a Swif2pnél mindenképpen jobban fog teljesíteni.
szerintem ne cseréld a ventit, vagy ha igen, akkor S-Flexnél gyengébbet nem érdemes venni rá.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Haart
addikt
Megjött ma az alpine nordwandom, tervem egy coolink swif2 pwm-et (120P) tenni rá. Sztetek jól teszem? jó ez a hűtő rá?
-
proci985
MODERÁTOR
vedd a Flexet. teljesítményben ebben az árban nagyon jó.
viszont, a coolink PWM felejtős: annak a ventinek nincs légnyomása, ez meg egy sűrűn lamellázott hűtő. katasztrofális lesz a szereplésük együtt. ha ki tudsz fogni 3-3.5k körül egy Scythe S-Flexet, vegyél olyat: drágább, cserébe masszívabb, halkabb, jó a légnyomása és kb a piacon lévő egyik legjobb 120as.
-
ABee
tag
válasz proci985 #23984 üzenetére
Az N520-at nézem már korábban is. Az volt vele a baj hogy állítólag nagyon hangosan morog. A PH teszt szerint is csak venticserével ajánlott. Esetleg ha ráteszek két Arctic pwm-es ventit (kb 1k per darab) akkor még belefér, csak nemtudom azok a ventik mennyire jók/halkak. Ráadásul árgép csak 1 boltot hozott ki ahol kapni az 520-ast ott is 9500 pénz, ninja mini-t meg nem is találtam. Top down hűtőt viszont nem nagyon szeretnék. Még mindig nyerőbb ötletnek tűnik az a Zalman Flex, mondjuk egy coolink pwm-es ventivel. Csak nem tudom megítélni mennyivel lenne jobb a venticserélt N520-nál...
Esetleg tudsz ajánlani valami hatékony és nem túl magas bordát a Flex helyett?
-
boozoo
tag
Helló!
A lentebbi konfighoz HALK procihűtőt szeretnék. Proci laza húzása lehetséges. A konfigban levő jó lenne? További fontos dolog, hogy a hűtő beférjen ebbe a házbahttp://www.radikalmod.hu/index.php?p=6&y=350&z=2&st=0
mb: ASRock P67 Extreme4
cpu: Intel Core i7 2600K Boxed
cooler: Scythe Mugen 2 Rev.B.
ram: Kingston DDR3-RAM 8GB PC3-1333 HyperX Kit
ssd: Corsair Force 60GB
hdd: Samsung SpinPoint F3 500GB (HD502HJ)
hdd: Samsung SpinPoint F4EG 2TB (HD204UI)
gpu: MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC 1024MB PCIe
táp: Chieftec CTG-500-80P
ház: Revoltec Sixty 3 (linken)
hütés: Coolink SWiF2-120P (2 darab)Még az lenne a kérdésem, hogy halkak a Coolink ventik házhűtésnek?
Meg még az is kérdesem lenne, hogy a procin, amit vennék, alapból rajta van az Inteles saját ventillátora. Azt le lehet vakarni procisérülés-mentesen egy amatőrnek is (nekem) ?Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
az
akkor az egyetlen ami marad a CoolerMaster N520: Hyper212+ kicsit alacsonyabban és drágábban. esetleg mini Ninja elvileg árban talán még belefér. vagy ha valahonnan tudsz keríteni Thermalright SI128at (majdnem TRUE teljesítmény, de nem torony, viszont legalább 2-3 éve kifutott). illetve a Xilencenek van eg úgy top-down hűtője 10.5 körül, talán még az is megfelelő lehet.
gre3nwar: igen, hangos.
szabályozás valszeg egy ellenállással működik. de ha hangos, még mindig ki tudod cserélni (máshol van mindenkinek a határ, van olyan, akinek 400rpm is sok).
határt meg tudod nézni az intel specsheetben. elvileg 72 fok.
[ Szerkesztve ]
-
ABee
tag
válasz proci985 #23976 üzenetére
Ugy érted a Freezer Xtreme?
Igen azt én is néztem nem szerepelt túl jól a tesztekben.Kis túlzássan Hyper tx3 szint, de annál picit több kraftot szeretnék. Attól félek muszály lesz drágábbat néznem egy tizesnél.
De így is köszönöm szépen a tippet!
Alternatíva ként pl azt néztem, hogy veszek egy Zalman CNPS10 FLEXET innen és rádobok valami PWMes ventit. De lehet hogy akkor már én jobban járok én is egy Mugen 2-vel csak annak necces a mérete.
12 papírig 900g-nál könnyebb hűtőt még tud ajánlani valaki ami nem magasabb mint 158cm, elbír egy húzott 955-öst és emellett csavaros lefogatású?
[ Szerkesztve ]
-
LSL1337
őstag
válasz proci985 #23980 üzenetére
szóval akkor a70 hangos?
ez a ninja manuális szabályzás hogy működik?
full manuális, vagy ez a high-low ez csak egy szorzó szerű, tehát ha low-ra van állítva, akkor is a pwm skálázza, csak 1400, ha pedig high, akkor ugyan úgy skálázódik, csak 1900ig?
ez faszának tűnik
1 ventivel hátsó ház venti nélkül gond nélkül megbírkózik 2500k-val tuninggal akár low-on is?
esetleg az nem lenne egészséges a procinak?
milyen hőmérséklet az ami 100%osan elfogadható sandynek terhelés alatt?mármint a való világban, mert a bencheken kívül kb semmi sem terheli 100%ra ezt a procit (főleg játszom)
és 1-2 benc annyira extrémen terhel hogy kb +10 fok mint bármi más 100% terheléssel[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Alpenföhn K2 - ez valami gyönyörű, szerelmes lettem
Kár hogy csak május elején kerül piacra
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
proci985
MODERÁTOR
válasz LSL1337 #23979 üzenetére
pwmes a ventije elvileg és jól halkul.
Ninja3 alapvetően egy alacsony légszállításra tervezett borda, kisebb procikra passzívban is elég.
A70nek nézd meg a gyári venti fordulatszámát. amiatt a tény miatt szerepel jók teszteken.
szerintem a Ninja ventijét nem kell cserélni.
-
LSL1337
őstag
a ninja 3 "gyári" ventije mennyire halk? amennyire a PWM lehúzza idle, az hangtalan?
nem lesz másik ház venti, max ha kell akkor egy 5Vos 12 fix hátra.ezen kívül csak egy 5Vos 12cm-es megy elöl a vinyónak
A70nél mivel jobb?
alacsonyabb fordulaton a nagyobb borda miatt jobban hűt?
vagy még saját halkabb ventit is kéne rá vennem? -
proci985
MODERÁTOR
válasz LSL1337 #23977 üzenetére
pasztával elég sokat lehet nyerni, ha nincs a proci és a hűtő is nagyon szépen felpolírozva. akár 5-10fokot is.
elvileg befér, gyakorlatban meg centivel le lehet mérni, ha biztosra akarsz menni.
pl Scythe Ninja 3 elég jó halk és jól hűt célra.
-
LSL1337
őstag
Üdv
Segítségre lenne szükségem.
Jelenleg egy Zalman 9500AT-t hajtok, már jópár éve
a héten cseréltem Sandy 2500k-ra.
előző gigabyte lapomon a CPU FANt sokkal jobban tudtam szabályozni, ott még ennek a régi 92mm-es ventinek se volt hangja idle (nem tudom, kb 900rpm-ig le tudtam húzni, és ahogy mászott fel a hőmérséklet, szépen ment fel a venti is auto), szóval idle HANGTALAN volt (megfogom a ventit, elengedem, nem hallok extra hangot, nekem innentől kezdve hangtalan)
új Asrock Extreme 4-en leglasabb módban is 1500 körül forog, és ez meglehetősen hangos, pláne amennyire hűvös a cucc idle.
nem tervezek extrém tuningot, valami szolid 24/7-es nem sok fesszel, kb 4,5-4,7Ghz környékére.
Milyen megoldást (új cooler nyílván) tudnátok ajánlani?
követelmény hogy idle hangtalan legyen (low rpm 12cm-es venti), és PWM-el vagy sima 3 pin-es szabályzóval magától pörögjön ha kell, terhelés alatt nem gond ha felmegy a hangja, de minél kevésbé megy fel, annál jobb)nálam tényleg a halkság lenne most a szempont, mert rendszervinyó végre SSD, VGA egy bios modosított (FAN-t ugyancsak hangtalan 30%ig vissza tudom húzni) 560Ti, a táp meg jelenleg egy corsair cx400, amit egy enermax pro 82 425Wra cserélek a közeli jövőben, ami ugyancsak elég halk, pláne idle)
corsair a70re gondoltam a PH teszt alapján, de a kommentekben elég sok kritika érte a tesztet, szóval az itteni tudorokhoz fordulnék
a ház pedig egy TT Armor Jr. lenne, ezek a hatalmas tornyok beleférnek nem?
ps: most a 9500 paszta nélkül van fent (nem is tuningoltam, 100% strest se nyomtam rá)
a paszta nélküli dolog az + hány fok kb? -
proci985
MODERÁTOR
válasz DonThomasino #23970 üzenetére
jó, cserébe nem a leghalkabb (teljes fordulaton nem hinném, hogy akarod majd járatni).
ABee: elvileg az Arctic Cooling Accelero Extreme is még belefér, viszont az inkább halk, mint erős.
csucsu21: mi a cél vele? CNPS9900 sajnos elavult felépítésű, drága de cserébe nem túl hatékony külső. bár a kinézete különleges. 10k+ért vannak jobbak a piacon.
[ Szerkesztve ]
-
mijos
senior tag
válasz Motion_Blur #23972 üzenetére
Vagy még Alpen Brocken ?
" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
Valakinek van tapasztalata Zalman Cnps9900max-al
ha igen lécci írjon mert teszteket néztem de az az igazi ha valaki szémelyesen is találkozott már vel
Zaj szint Teljesítmény
Vagy esetleg mit ajánlanátok helyette nekem ő tetszett meg
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
mijos
senior tag
Tudnátok 7-8 ezerért Cm hyper 212 plus-on kívül más jó cpu hűtőt mondani ?
" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
ABee
tag
Sziasztok!
Lenne egy elég összetett problémám. Van egy ház amibe max 158cm es hűtő fér. (A CM 212+ már pont kinyomná az oldalát sajna. Ez alapvetően a probléma forrása) Tehát ennél nem magasabbat keresek olyat ami:
- Le tud hűteni egy tuningolt 955-öst
- Nem nehezebb 800g-nál
- Csavaros felfogatása van és nem pattintós (Sajnos emiatt sok Scythe és Alpenföhn kiesik)
- ÉS végül nem drágább 10k-nál (Vagy legalábbis nem sokkal)Létezik egyáltalán ilyen?
A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz jozs6200ax #23965 üzenetére
túlhajtás nélkül bőven elég lesz, talán még nagyon fel se fog pörögni. túlhúzni is jó.
ami meg jobb alternatíva lenne, mind 10 fölött van (hm, árulnak D14et ).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz jozs6200ax #23962 üzenetére
AC13 pro 6kért szerintem jó lesz a célra.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz DonThomasino #23945 üzenetére
vedd a masszívabb felfogatásút szvsz.
Lacazr93: Cooler Master Z600, Scythe Ninja 3. mindkettő remek passzív/halk működésre. 8-12k körül.
Cube576: mennyit szánsz rá? CoolerMaster Hyper 212+, Scythe Mugen2, Prolimatech Megahalems, Noctua D14.
jozs6200ax: ha befér, vedd az említett Xigmát. fogyasztásban általában még jobbak is, mint a gyári hűtő. alacsonyabb hőfokok miatt is lehet nyerni jópár Wot.
[ Szerkesztve ]
-
jozs6200ax
aktív tag
Ezek a hűtők mivel fogyasztanak többet mint a gyári hűtő?
-
tomóka
csendes tag
válasz jozs6200ax #23957 üzenetére
A processzorod tdp-je 95 watt. ehhez bőven elegendő a freezer 7 ami 130 wattos tdp-vel képes megbirkózni. ha a jó hűtés mellett az alacsony zajszint is számít akkor Arctic Freezer 13 Pro. viszont idegenkedek attól az 50-es kerregőtől az alján.
pár száz forinttal drágábban megkapod pl. ezt Xigmatek Gaia SD1283. és élvezheted a HDT vitathatatlan előnyeit. valamint a + felszerelhető venti nyújtotta extrém hűtőteljesítményt.[ Szerkesztve ]
Ha annyi eszed lenne mint nekem, pont olyan hülye lennél mint én!
-
jozs6200ax
aktív tag
Üdv emberek .
Egy Amd Athlon II x4 640-es procihoz melyik cpu hütő lenne jobb döntés?
Arctic Freezer 13 Pro vagy a Arctic Freezer 7 Pro Rev 2 modell.Érveket ellenérveket várom -
Cube576
tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani valami tuti hűtőt 775-ös foglalatra? 4magos procihoz lenne, egy Q9650-hez Ja, és persze halk legyen azért
[ Szerkesztve ]
The truth is out there...
-
Lacazr93
senior tag
Sziasztok! Egy ultra halk processzor hűtőt szeretnék, AM2-es foglalatra. Egy 4800+-t hűtene vagy egy kisebbet. Mit tudtok ajánlani?
-
gg72
veterán
Kösz mindkettőtöknek, akkor 212+ lesz, és ha hangosnak találom, akkor idővel veszek rá egy Swif2 120p ventit.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Továbbra is keresek egy nem tunningolt AMD X3 450 procira minél halkabb PWM-es hűtőt:
Cooler Master Hyper TX3
Cooler Master Hyper 212 Plus
Xigmatek Loki SD963Elég sok videótömörítés menne a gépen, így a fordulatszám nem mindig alapon menne, a TX3 meg állítólag úgy elég hangos...
Esetelg más ötlet? -
proci985
MODERÁTOR
válasz DonThomasino #23942 üzenetére
nem lehet sajnos.
hidd el, megéria masszívabb felfogatás azt, hogy a lapot ki kelljen szedni.
-
leyo76
senior tag
Azt megtudja valaki mondani hogy egy btx lapon lévő 775 proci hűtés felfogatása mennyiben különbözik egy gyári 775-ös proci hűtés csavar kiosztásához?
Lényegét tekintve egy btx lapra feltudok rakni egy gyári 775 hűtőt vagy sem?
Köszi a választ!
-
NOD
senior tag
válasz DonThomasino #23940 üzenetére
Ez háztól függ, a mai házak többsége ki van vága az alaplapnál a cpu mögött hogy betudjad szerelni.
-
NOD
senior tag
válasz DonThomasino #23938 üzenetére
Ninja 3 inkább halk/passzív hűtésre ajánlott. Mugen 2 volt elöbb aztán a Yasya.
Yasya nem rossz de a felfogatása olyan mint a gyári hütőknek (muanyag szar) és én ettöl ódzkodnék. -
DonThomasino
veterán
válasz DonThomasino #23937 üzenetére
Kezd tetszeni ez a Sycthe..
EZ?
[link]Van hozzá poti azt jó dolognak tartom.
Igazából 1155 re a gyártó csak a Yasya-t írja, a többit csak 1156 ra.A legújabb a Yasya? utána Mugen2 ? és utána a Ninja 3?
DT
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
proci985
MODERÁTOR
válasz DonThomasino #23933 üzenetére
Zalman már nem a régi.
jelenlegi kínálatból egyedül a VF3000 VGAhűtőjük tényleg highend, a többi erőteljesen túlárazott. persze, nem teljesítenek rosszul, de amilyen erős ventiket használnak csoda lenne, ha ez nem így lenne.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz DonThomasino #23933 üzenetére
Ezek jobbak, az alpenföhn nem épp egy gagyi gyártó.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz DonThomasino #23931 üzenetére
Inkább ez: [link]
-
DonThomasino
veterán
válasz proci985 #23921 üzenetére
Gyári Asus adatok alapján nem jó 1155 re.
Ez a mostani hűtőm, de árulom. (775)
Lassan fejlesztek. (1155)
Ez lenne a kérdés hogy nem lehet vmit barkácsolni vele?Ezt néztem ki: (10e szánnék rá kb)
[link]Mi a véleményed?
DT
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Sziasztok!
Egy AMD X2 260, vagy X3 450 CPU-ra (még nem döntöttem el) kellene a gyári helyett egy elfogadható árú (max. 7ezer) hűtő, a procit nem húznám, alapon menne, a lényeg a minél halkabb működés!
Elsőre a Thermaltake Contact 29-re gondoltam, de lehet egy Arctic Cooling Alpine 64 Pro is elég lenne? -
MATEO6600
őstag
Hali!
Egy intel E4300as procit hajtok 3 GHz-en több mint másfél éve egy HyperTX3 segítségével.
Felfigyeltem rá, hogy windowsban 60 fokos, ezért újrapasztáztam.
A pasztát a proci közepére nyomtam rá, körülbelül borsó méretűt, nem kentem szét, majd rányomtam a hűtőt.
Kérdezem, hogy kell-e neki egy kis idő mire "átmelegszik" ?
Csak mert ugyanúgy 60 fokos a CPU :S[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Tothgera30 #23925 üzenetére
Előbb utóbb az lesz belőle, hogy beújítok egy fractal ventit..
[ Szerkesztve ]
-
chaser17
csendes tag
Üdv mindenkinek!1 athlon II x4-re szeretnék hűtöt venni.Melyiket lenne érdemes megvenni?
Arctic Cooling Freezer 13
Xigmatek Gaia SD1283 Heatpipe Cooler 120mm
Cooler Master 212 PlusElőre is köszönet!
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Tothgera30 #23923 üzenetére
Nekem a Fractal miatt, fekete-fehér lenne az igazi, lehet a wing boostot lecserélem egy fractal ventire, csak nem tudom, hogy dolgozna.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Recon666 #23920 üzenetére
Hát igen, én zöld-feketében utazom (sajnos azóta is VGA nélkül)...
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Recon666 #23918 üzenetére
annyiból már kijön két Thermalright TY-140 jelenleg a legjobb 140esek a piacon. és 120as felfogatóik vannak. Silver Arrowhoz is olyat adnak, és a D14 gyáriak se rosszak (bár szerintem bordára nem a legjobb választások, inkább halkak mint jó a légnyomásuk).
DonThomasino: már megvan a hűtő? ha igen, akkor keress bolt-trough kitet. egyébként mennyit szánnál a műveletre? úgy látom ez nem lesz jó i5re.
10kért vegyél Scythe Mugen2őt vagy Ninja3mat inkább, azok jobbak.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Tothgera30 #23919 üzenetére
Nekem bejön a wing boost főleg a kék lapátok, de ízlések és pofonok.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Tothgera30 #23917 üzenetére
Igen a Wing Boost nem egy olcsó venti,szerintem a 2db venti 9k körül van rajta, de a minőséget meg kell fizetni.
-
Tothgera30
Ármester
-
hermanyi
addikt
válasz grincs1993 #23911 üzenetére
Akkor vegyél olyat mint az enyém Merlinnél van most akcióban adja 14 ért ha jól emlékeszem ITT
én rettenetesen meg vagyok vele elégedve igaz nekem nem tőle vanAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Tothgera30 #23913 üzenetére
Jaja, tényleg szép,akkor lenne az igazi, ha olyan nikkelezett fekete lenne, mint a Matterhorn, de ne legyünk telhetetlenek . Jó hűtő de ,nekem se kellene a mérete miatt, nem hiszem, hogy 20k alatt lesz, ha a Matterhorn 15-16k körül mozog, mindenesetre ígéretes.
Itt egy jobb kép róla, lesz piros ventivel is:
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
válasz DonThomasino #23912 üzenetére
-
DonThomasino
veterán
HY all!
Szerintetek ez szrelhető 1155 ös foglalatra?
Ha nem ki milyet ajánlana 1155 re közepes árfekvésben?
DT
[ Szerkesztve ]
-
grincs1993
csendes tag
Hello
proci hütöt szeretnék venni max 14k-ért.core i5 760 hoz szeretnném. és szeretném ebböl a pénzböl a leghalkabbat és a legjobbat megvenni.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Gerisz #23907 üzenetére
teszt 700 illetve 1000 serienlüfter (gyári ventit) ír. ettől még lehet hülyeség, mert 120+140es ventikombó van rajta.
ha elfér alatta a VRM4, akkor nem szóltam. 4 slot... sajnos a Shaman is annyi. HR03GT meg passzívan is három slot, aktívan 5. ami viszont tetszik, az a külön felszerelhető dupla 120as venti, felszerelés szempontjából ez a megoldás sokkal egyszerűbb, mint egy négyslotos. pcbt se húzza le annyira.
leveleztél a TResekkel, vagy weboldalról van az info?
-
Gerisz
addikt
válasz proci985 #23904 üzenetére
Azt nem hiszem, hogy olyan ventivel, mert azért rendesen nyomni kell, hogy annyi hőcső átszellőzzön. Ebben az esetben hátrány lehet.
Peter: Kiderül hamarosan. Nekem elférne alatta a VRM-R4 csak ne foglalna annyi helyet az egész cucc.
HR-02-höz: Sajnos nem jó hozzá a Rev 2-es felfogató AMD-hez (TR szerint) ezért vagy megrendelem kintről vagy nem lesz.
-
Haart
addikt
Egy nagy kérdés:
Alpenföhn Brocken Vs. Hyper 212 plus
Ez aztán jó kérdés 1db tesztet nem találtam a neten amibe mint2ő lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Gerisz #23902 üzenetére
Peterhez: és ha nincs rendesen megoldva a VRMhűtés, akkor az MK13hoz hasonlóan értelmetlen lesz. VGAknál a GPU csak egy dolog.
K2 érdekesnek tűnik. képre a csövei vékonyabbnak tűnnek az Arrowénál, viszont több van neki. szélső csövek nem tudom mennyit fognak érni, középsőknél pedig a venti motorja betakar valamennyit. a nikkelezés szép, a borda is masszívnak tűnik. összeszerelési minőségben megvan a D14 és az Arrow. tesztre kíváncsi vagyok.
180W fölött légen egy 700+1000rpmes ventivel... na az érdekes lesz.
-
Gerisz
addikt
válasz Recon666 #23901 üzenetére
K2-re már most nagyon kíváncsi vagyok. Egyetlen teszt van, ott 10°C-t ver a C14-re [link]
Jó cucc lesz. 180W fölött tűnik ki az NH-D14 és Silwer Arrow közül a gyártó szerint.
VideóMég ami nekem érdekes a Peter. Állítólag rendesen veri a Shamant, csak az a baj, hogy 4slot-ot foglal felszerelve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest