- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Evil Snowman: Cumizás igen nagy Elan-nal
- esdR *: Van akinek még ismerős ez a PC játék? :D
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon kezdőknek
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
albert8
veterán
Üdv
lenne egy kérdésem
V8 vagy V6gt t vegyek 760 as procira?
és van a ezekhez a dobozban lefogató is a mivel jó az én procimra
mind 2 17k az iponon -
panikrum
csendes tag
válasz
Regirck #20196 üzenetére
Úgy van, ahogy gondolod.
Egymással mindenben megegyező paraméterű, sorosan elhelyezett ventillátoroknál az időegységre vonatkoztatott szállított levegőmennyiség állandó érték, ellenben a nyomáskülönbség nő (nem egészen a duplájára, mivel a levegő összenyomható).Sorosnál az egyezőség fontos, ellenkező esetben a kisebbik "generátoros" üzemmódban fog működni.
-
Regirck
senior tag
H 2db ugyaolyan ventillátort közvetlenül egymásra szerelek az nagyobb légmozgázt idéz elő kevesebb fordulaton. Magyarul akkor feleződik az rpm?
Sztem nem de elgondolkoztam ezzen és kiváncsi vagyok ti, hogy gondoljátok. Sztem csak bonyolítom a levegő utját ezáltal, de hátha nem.
-
Regirck
senior tag
Na sikerült beszereznem egy AC Freezer 7Pro rev2-est.
Kiszedtem a tölcsért viszont a ventillátor maradt és így fért be épphogy. Halkabb és jobban hűt mint a gyári (bár ez egyértelmű). Q9450-es procim 3,2 Ghz-en 100% járatva se megy 50-55 fok fölé ami sztem jó és így sem pörög a cpu vent 2000rpm fölött, de terhelés akkor van amikor játszok és akkor nem zavar ha kicsit bepörög úgyis elnyomja a MicroSMG ha venti hangját
Viccet félre téve nem bántam meg, hogy megvettem. Igényesen van kialakítva és könnyen felszerelhető, csak ajánlani tudom főleg akkor ha nincs sok helyed. (Tudom, hogy van nála jobb is, de nekem bőven megfelel és sztem egy átlag tuningos Usernek is megfog felelni). -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #20192 üzenetére
ugyanmár, bárkivel megesik
.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Zolii44 #20186 üzenetére
lapra rájöttem (ott a képen
), chiefre meg a 14es venti, a 80+ és a kábelezett 20+4 alapján tippeltem. 500Wnak bőven elégnek kell lennie a géped alá.
és Henknek igaza van, ha nem lenne jó tuningra, nem ajánlanám.
Neked szerintem tökéletesen kell passzolnia tuningra. esetleg még a CoolerMaster Hyper TX3mat szokták mondani, hogy hasonlóan remek hasonló áron, viszont olyanom nem volt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Zolii44 #20182 üzenetére
röviden és tömören: igen, jó tuningra az AC7pro, egyébként nem ajánlanám..
hosszabban:
kétmagos, alacsony cachejű processzor az e6500as, 65Wos tdpvel, szóval annyira nem forrófejű.nálam q6600 3.0@1.200 (25% tuning) mellett volt 50fok prime alatt olyan 2000-2100as fordulaton és a ventije 2800ig mehet fel (lap 64Wot mondott fogyasztásra közben). és a quad azért többet eszik és lényegesen jobban melegszik.
amíg nem küldöd 150W fölé a procit, addig az AC7 elég, de az olyan kétmagossal, mint a Tied elég nehezen elérhető helyzet. meg ott már visszaütne a codegen (nem) szellőzése. zárójelben: esetleg a táp és a lap is, de a lap 8fázisú (bár nincs VRMhűtés), a táp meg nekem egy modern Chiefnek tűnik, de mindenképpen minőséginek.
erősebbet/drágábbat szerintem felesleges venni arra a procira.
-
realmadrid92
tag
sziasztok
felkerült a Mugen 2-esem az amd 955-ös procimra
Eredmények: a procim alul van feszelve, 1.36 v helyett 1.22v-n megy
Idle
gyári hűtővel 40 fok
mugen 2 33-35 fok
Terhelve
gyárival 55-57 fok
mugen 2 45 fok
üdv -
Zolii44
tag
válasz
chrisnagy13 #20148 üzenetére
-
Morden24
nagyúr
Üdv!
Ha valakit érdekelne egy Scythe Zipang 2, akkor nyugodtan keressen meg. Üdv
-
JoolsNOS
veterán
HI! A hyper212+-t bonyolult/érdemes felpolírozni? Mert vannak elég jó mélyedések a réz és aluelemek közt. Ha nem csináltam még hasonlót nekiálljak? Bocs nem találtam más normális procihűtős topikot.
köszi -
Daert
őstag
válasz
proci985 #20169 üzenetére
Teljesen egyetértek,bár a Noctua ventikről sok diskurzus folyt már pro és kontra.Én ez ügyben nem nyilvánítok véleményt,nincs saját tapasztalatom.Tavasszal még 16K volt az NH-D14,de most már
jagada-nak nem Noctuat hanem Xigmatek-et ajánlottam,biztos véletlenül írtad el. -
proci985
MODERÁTOR
Ja, főleg, hogy mindkettő limitált széria volt 2 éve, szerintem újonnan már kb beszerezhetetlenek. Villantásfaktoruk jó volt, viszont ventivel mind a kettő 1300g körül volt, az meg sok. A három fok különbség is stimmelt, az meg annyria nem sok.
A Noctua szerintem kicsit más tészta, mert alapből két felsőkategóriás ventit is adnak hozzá. egy Mega/TRUE/IFX se olcsóbb két jó ventivel. Sőt, utóbbi még a memóriákra is rálóg(hat).
Abban egyetértek, hogy jelenleg ezek a csúcshűtők.
jagada: max cseréled a ventit, vannak egész olcsón is használható típusok. az a Noctua tényleg sokkal erősebb, bár ha nagyon nem rántod meg, akkor ez nem fog feltűnni (100W fölött kezd el tényleg látszani a különbség). házad milyen (pár házon az oldalsó 23mas beleakad a magasabb hűtőkbe, akkor viszont lehet kiesik minden a TX3/AC7pro fölött)?
-
jagada
addikt
E8400-as procihoz vennék s775-re hűtőt 5k értékben ezeket néztem ki, melyiket ajánljátok?:
CoolerMaster Hyper TX3
vagy
Thermaltake CL-P0456 Big Typhoon 14PRO -
Daert
őstag
válasz
proci985 #20160 üzenetére
Valóban,de mivel ezek kb 2 max 3°C-al tudnak többet,nem éri meg a ~10K felár.
A Noctua HN-D14 kb. 20K Annyit nem ér ráadásul böszme nagy és a memóriák fölé is lóg,szal a magas ramok kilőve.
Léghűtésben szvsz ezek takarják a High-End kategóriát.Genji :
Akár ez egy nagyon jó vétel lehet.
Vagy CM Hyper 212+ ~7K -
Genji
őstag
Sürgősen keresek i5-750hez egy olyan hűtőt ami elfér egy mATX lapon úgy, h a memóriák magasított hűtéssel szereltek. Tudnátok vmit ajánlani? Ár:3-10K között lehet, de inkább vhol a kettő között. Köszi előre is a gyors válaszokat!
-
tammmy
tag
AMD Athlon64 X2 4200+ AM2-es procira (MSI K9n Neo SLI alaplappal) milyen hűtőt ajánlanátok?
A gyári hűtővel a proci hőmérséklete felmegy 70 fok fölé, és rendszeresen fagy a gép. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
bálint0520 #20153 üzenetére
Mugen 2 is nagyon jó és nem drága, azt is csekkold sztem.
-
Daert
őstag
válasz
bálint0520 #20153 üzenetére
Nézz körül az apróban ~15K:
Prolimatech Armageddon
Thermalright IFX-14
Prolimatech Megahalems Megashadows.
Alpenföhn Matterhorn,Nordwand
Thermalright TRUE
Coolink Corator
Drágábbat nem érdemes venni szvsz léghűtésből. -
cyberkind
félisten
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat !
-
Zolii44
tag
tudna valaki segiteni hogy milyen hűtő férne be ide???
mert szeretném huzni a procit, most dual core e6500 2.93ghz olyan 3.4 - 3.8 között -
proci985
MODERÁTOR
köszi a tippet, akkor körbenézek azok között.
Tothgera30: a megvevés még a fórumban 4kért árult s478 kompatibilis Silverstone hűtőre vonatkozott
. Coratoros infoért köszi, de erős 775es hűtőm már van. apróban posta meg azért nem játszik, mert Svédországban lakok, úgy nehéz
.
-
Henk
veterán
válasz
bálint0520 #20144 üzenetére
Attól függ mennyit szánsz rá, meg milyenek az elvárásaid. Milyen házba lesz és milyen ramokat használsz, tuning lesz e?
Tothgera30: ez nagyon korrekt ár érte.
-
bálint0520
tag
Sziasztok
szeretném megkérdezni hogy milyen hütőt vegyek egy intel i7 930 hoz.
-
válasz
proci985 #20140 üzenetére
Semmi baj, talán én vagyok a megmentőd. Itt megveheted és ha akarod és fizeted, akkor futár kiviszi neked házhoz. Illetve nekem csak jó tapasztalataim vannak Merlinnel, már a második pocihűtőmet vettem tőle, és minden rendben ment.
-
dota1
aktív tag
Sziasztok! Segítsetek nekem, nincs időm visszaolvasgatni van egy Q8400 4 magos procim 3,4ghz-n járatva. Milyen procihűtőt javasolnátok hozzá ami persze csendes, és hűvösen tartja,
legszivesebben 5-6k-t költenék rá, de ha nagyon szükséges el tudok menni 10-12k-ig is.
köszi. Norbi -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lacc88 #20133 üzenetére
Wow, de elszálltak az árak. Nem rég még 10-11k volt iponban.
Látod nem is néztem rá most mennyi.
mod:
7600 GS:
V8 nem egy nagy durranás, vannak jobb hűtők is hasonló árban. Thermalright Ultra 120 Extrem, Sytche Mugen 2 / Ninja 2, Noctua NH-D14, Thermolab Baram, Prolimatech Megahalems, Cooler Master Z600.
-
Daert
őstag
válasz
Lacc88 #20136 üzenetére
Azért vannak nagyon jó vételek az apróban.
-
JoolsNOS
veterán
Na megjött a hyper 212+ a phenom 2 920ra. Eddig idle 33 terhelve 51 volt (AC freezer 64 pro, alapórajel). Most idle 27 terhelve 40 fok. Ajánlom énis (mert sokan ajánlották itt eddig is) mindenkinek aki nincs megelégedve a gyári hűtéssel. Bár a felszerelése az am2-3 egyszerű pattintásához képest körülményes volt.
-
7600 GS
addikt
Üdv mindenkinek!!
Holnap érkezik meg az alaplapom, és szeretnék rá egy jól hűtő, viszonylag halk CPU hűtőt. Egy E8400-at hűtene, amit overclockolnék, tervem szerint 4 Ghz-ig. Igazából 10 ezernél többet nem nagyon szeretnék erre áldozni.
Lehetséges ennyiből valami jó hűtőt venni? És olyan kéne, ami elfér a chipsethűtő bordájától, mert amint látjátok, eléggé magas.Előre is kösz.: Marci
-
realmadrid92
tag
sziasztok,
Mugen 2 szerelésével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni
Amd phenom II 955-re lesz
ha valaki tudna írni nekem vidót/leírást
azzal kapcsolatban hogy pl lefogatókból melyiket kell használni am3-hoz
gyárilag milyen típusú pasztát adnak hozzá,
milyen irányban érdemes feltenni,
meg ami hasznos lehet a szereléshez
előre is köszönöm -
Lacc88
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék érdeklődni , hogy a Coolink Corator-rol mi a véleményetek ?
És mivel van azonos szinten kb. ?! -
-
smiti
veterán
válasz
Tothgera30 #20121 üzenetére
Ahogy nézem nem kell félnie, hogy a lefogatókat nem tartalmazza :
- Tartozékok: hőpaszta, univerzális rögzítő alktrészek
-
proci985
MODERÁTOR
socket478 hűtő kellene, celeron2.66Dre. a jelenleg öreg és emiatt baromi hangos.
fontos a beszerezhetőség, az ár, meg hogy bemenjen a codegenbe. tuning nem lesz
. tudtok valamit ajánlani, mi az, ami erre a régi socketre még rámegy? esetleg van valami lehetőség s775ös hűtő használatára (van itthon egy AC7pro a polcon).
válaszokat előre is köszönöm!
-
Szerintem is egész kedvező, viszont a 4100 forintos az OEM verzió, így érdemes lenne megkérdezned Merlint hogy miben különbözik, nehogy kispórolják a lefogatókat belőle. Én a ventit első körben egy Coolink Swif2 120P-re cserélném, amivel én nagyon elégedett vagyok, mivel nálam a Mattin kettő darab teljesít szolgálatot. Még a végén te is megtérsz és Alpenföhn hívő leszel.
-
zodo
nagyúr
Tesztet nézve, nem szerepelt valami fényesen és a venti dB értékei is kicsit nagyobbak, mint a weboldalán feltüntetett értékek. Viszont olcsó.
(4100.- ért adják ugyanabban a boltban, ahonnét a linken kaptam)Nem sürgős a vásárlás, várok még a döntéssel, hátha befut egy jobb lehetőség.
-
zodo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #20116 üzenetére
Alpenföhn Panorama HTPC Cooler egész jónak tűnik.
Rá keresek, bővebben.Noctua NH-C12P SE14, Samurai ZZ, Zipang 2, Thermalright SI128, Scythe Kama Cross közül egyik sem jó
, mert mind magas a gépembe.
Max.78mm lehet, ventivel együtt! -
-
albert8
veterán
válasz
Tothgera30 #20116 üzenetére
Ez elég huzós, de biztos van megoldás
-
Szívem szerint talán ő vagy még ő lesz lehetséges befutó, bár azért árban van különbség, de én a kettő közül venném valamelyiket, bár szerintem az Alpen könnyebben befér. Viszont őket sem szabad kihagyni, ha esetleg valamelyik nagyon megtetszik, vedd meg bátran: Samurai ZZ, Zipang 2, Thermalright SI128, Scythe Kama Cross.
-
zodo
nagyúr
Nekem, valami ajánlat?
-
albert8
veterán
Mit tudsz mondani a frezerröl ?
teszi a dolgát jol hüt?
mert elég jó árban van és robosztus
V8 hoz képest? -
MATEO6600
őstag
Hi!
Milyen hűtőt ajánlotok egy alapórajelű AMD Phenom II 955 BE -re?
Most Artic Cooling Freezer Xtreme rev 2 van, de játék alatt 64 fokos, szerintem az gázos. -
Gerisz
addikt
válasz
cyberkind #20107 üzenetére
Biztos jó a Frio, de olyan hangra is kell számítani, mert a TT soha nem csinált halk cuccot semmiből. Az nh-D14-meg szerintem nem éri meg, de ha tetszik akkor vedd meg.
csomi1977: A V8-at én is sokáig néztem, de lófütty (jól mutat ha az összkép is fontos). A 212 tudja majdnem a teljesítményét valós körülmények között és fele árban.
-
csomi1977
aktív tag
Én most ezzel szemezem
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest