- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- moonlight115: Privát, oh!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Quake III. , ahogy nekem kezdődött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
RootRulez #89622 üzenetére
Max 3-4 fokot hoz a második venti.
Ugyanolyan akasztókkal lehet a másik oldalra bármit feltenni. De én két egyforma ventit javasolnék.
Különféle ventikkel (amiknek ugye nem egyforma a sebessége és így a légszállitása csak bajt okozol).
Ha minimális a 2 ventis felára kb 2k akkor vedd a 2 ventiset. A másodikat elteszed tartaléknak. És akkor kb a világ végéig fasza lesz. -
Apollo_21
addikt
válasz
RootRulez #83179 üzenetére
Én nemtartom jó ötletnek a csavaros megoldást, hisz ott több a hibafaktor...
Pl..meddig kellett volna tekerjem a csavart mert összekócolta a fele lamellázást a bordázaton?
+ a keret lehetőséget ad arra h esetleg nem lesz univ. a ventirész és kuka...
Teljesen jó a "drót" feszítős rögzítés, én ezt jó iránynak tartom,
bár 4hónapja a polcon pihen a BQ Shadow Rock 2-m -
jim bcs
nagyúr
válasz
RootRulez #70668 üzenetére
(#70668) RootRulez
Csak slim venti jöhet szóba? Tényleg ennyire kevés a hely?
(#70669) 3 pines tehát nem pwm-es(#70671) RootRulez és (#70672) Sebestyen01
Egy 4 pines átalakítótól nem lesz pwm-es, ettől még hiányzik a ventitől a 4. vezérlő szál ami a pwm-é. Ha sima slip stream akkor az 3 pines, ha slip stream pwm akkor az 4 pines vagyis pwm-es, tehát ha pwm-es az minden esetben fel van tüntetve. -
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez #70668 üzenetére
Vagy az is megfelel, ha megmondjátok, hogy ez a 2000-es venti PWM-e.se, mert nem írják.
Köszi: RR
-
Potzee
addikt
válasz
RootRulez #43780 üzenetére
Shuriken SCSK-1100
[link]
105 x 116 x 64 mm, 335g, 100m-es venti, 3 db hőcső, max. TDP 95WShuriken BIG 2 SCBSK-2100
[link]
125 x 135 x 58 mm, 410g, 120 mm-es venti Slip Stream 120 PWM slim (SY1212SL12H-P), 5 hőcsőRev.B - LGA 2011 tokozásra is van hozzá felszerelés
"...Big Shuriken 2 Rev. B is also compatible to Intels new LGA2011 Socket." -
Potzee
addikt
válasz
RootRulez #43766 üzenetére
Igen!
SPCR teszt, ez az...ennek a végén panaszkodnak a GeminII M4 ventilátroának hanyag rögzítésére...ez a teljesítmény rovására megy. Épp ezért a Scythe Big Shuriken 2-t javasolja, ami alig dágább mint a CM (náluk!) A legjobbnak a Noctua NH-L12-t tartja...(de itt nem indult az AXP-100-as...kíváncsi lettem volna, hogy mit alakít!) Ezen test alapján az Noctua NH-L9i-et veri...csak, hát az ár...
-
Potzee
addikt
válasz
RootRulez #43755 üzenetére
Thermalright AXP-100
[link]
Ettől vannak olcsóbb HTPC coolerek is (pl. Alpenföhn Panorama, Xigmatek Praeton LD964) de ezek nem biztos, hogy elbírnak egy Athlon II X4 750K-val, ha nagyon beindul...(max.TDP 100W)
Ha nem lesz tuning, akkor egy Scythe Kozuti SCKZT-1000 is elég lehet, bár ennek kisebb a venije és biztosan hangosabb is.
Scythe Big Shuriken 2 Rev.B [link] halk és jól dolgozik, de árban már majdnem ott van mint az AXP-100-as.
Noctua NH-L12, komoly darab, tuning nélkül elég az egyik venti is. -
anytime
őstag
válasz
RootRulez #43755 üzenetére
Sziasztok!
Azt megmondanátok nekem, hogy alapvetően mi a különbség (előny/hátrány), ha az alaplapra merőleges vagy vele párhuzamos a CPU hűtő tengelye? Biztos értitek mire gondolok, de nem tudtam szakszavakba önteni.
Ha van erre cikk vagy teszt, szívesen olvasom azt is.
Azért kérdem, mert kedvet kaptam a mókoláshoz és most, hogy veszek egy új mod. tápot (tervezem), több helyem lesz ebben a kis barebone házban és talán elférne egy komolyabb hűtő is, talán ...
Most egy Artic Alpine 11 Rev 2 van, low profil-al, nem rossz, de hát a teljesítmény sem világbajnok
, viszont csendeske, az igaz ...
Üdv:
anyitime -
diegho
nagyúr
válasz
RootRulez #25295 üzenetére
Szerintem jobb, én holnap kapom meg. Idle sose lesz kevesebb, load számít úgyis, ott meg egy brutál hűtővel a mostanihoz simán tudsz 15 fokot is faragni.
itt szerepel a pro és 212+ is -
Henk
veterán
válasz
RootRulez #9504 üzenetére
Persze,megoldható a pwm szabályzás.A 212-re bármilyen 12-es venti felmegy,ez az előnye megvan.Veszel rá egy 12-es pwm-es ventit és tökéletes hűtőt kaptál ami halk és jól hűt.
NFree: most a legerősebb talán a Mugen2,de a Xigma is nagyon jó így szerintem is felesleges cserélned.Néztem tesztet róluk és ott a Mugen2 1,5 fokkal volt jobb az Achilles-nél.
Qru: néztem ezt a hűtőt mert Crusher linkelte a napokban és mondtam is neki,hogy szerintem olyan mint az Orochi kicsiben.Ugyanaz az alsó borda,nekem egyből az jutott róla eszembe.Itt mondjuk külön vannak a lamellák és talán kicsivel jobb lesz az Orochi-nál,ott szerintem a méret volt a lényeg. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
RootRulez #8656 üzenetére
Frezzer 64 PRO-t használtam a S939-es X2 4200+ -omon. 1.5V-al járattam 2,6GHz-en (nem volt tuningos darab
) és simán meghűtőtte. Csak ajánalni tudom.
TX2-t kevésbé, hajlamos a ventije elrepedni aminek hatására egyszer csak letörik a venti lapátja, nem pwm-es ezért hangosabb, alig erősebb az AC-nél, egy jobb pasztával ugyan ott vagy mint a TX-el. Én az Freezert-t venném. -
emre
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Minecraft
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK