- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
greenfairy
tag
2 ventillátoros proci hűtőt, hogyan kell rákötni egy P67A-UD4-re? Azon ugye egy 4 pines papa van. Szóval ha 4 pines pwm-es ventit akarok rátenni kettőt, akkor egy 4mama-2x4papa kell, de ilyet nem találok. (Ha mégis van, akkor linkeljétek.) Ha tévednék (ami benne van a pakliban ), akkor javítsatok ki lécci!
Illetve mindenképpen pwm-es kell? -
greenfairy
tag
válasz proci985 #22757 üzenetére
Néztem, de lényegében leszabályozva olyan hangos a PK2, mint a PK1 maxon. Szóval egy PK1 leszabályozva jóval csendesebb lesz.
Viszont valószínűleg megfogadom a tanácsod az előzetes teszteléssel kapcsolatban, hogy nehogy alá menjek a szükséges légszállításnak.... bár nem tudom lesz-e még türelmem.A Lamptron szép... és beszerezhetetlen. (De türelem Lamptont terem. )
-
greenfairy
tag
válasz proci985 #22752 üzenetére
Hát igen, egy "kicsit" körbenéztem, mivel azt gondolom, hogy egy ilyen kiadásnál meg kell fontolni mit tesz az ember fia. (Keresetemből veszem a gépet és nem nagybácsi örökségéből. )
A LianLi ventiteszt innen van: (Bár őszintén szólva nem tudom pontosan, hogy a házban milyen típus van.)
http://www.pc-experience.de/wbb2/thread.php?threadid=29848
7 volton 667pörög. És bár kevéssé halható... de azért mégiscsak 5 darab van belőle. Ezért akarom kiiktatni alapban 1-3-nek a hangját.A Mega Shadow skálázódását örömmel hallom!
A pontos konfig még alakulóban, de kb.:
CPU: i5-2500k
CPU cooler: Prolimatech MS
Alaplap: Gigabyte P67 UD3P v UD4
VGA: 6990? (2560x1440-re)
Táp: Enermax MODU 87+ 600W?
RAM: Geil Black Dragon 4 v. 8 GB 1600-as
ODD: NEC 7240
HDD: Samsung F3 500GB v. 1 TB
SSD: Intel X25M 80/120 GB
Venti szabályzó: Lamptron FC Touch
Ventik: Noiseblocker
Bill: K8100 + G13
Egér: Razer Mamba + pad?
Fejhallgató és hangkártya idővel.
A három lényeges szempont az U2711 moncsi kihasználása, csndesség és egy felesleges gondolat, hogy a ház kívül-belül fekete legyen.www.noiseblocker.de
PK1: 9db 49m3 700
PK2: 20db 93m3 1200
PK3: 27db 153m3 1700
Ár ugyanaz, és csak egy helyen kapható.[ Szerkesztve ]
-
greenfairy
tag
válasz proci985 #22750 üzenetére
Hmmm... kezdem kapisgálni.
Tippre viszont azért befelé min. 98m3, kifelé pedig 72m3, megtámogatva még a procihűtő ventijével csak elég kell legyen valamire. A többit meg ki kell tapasztalnom.
(A házventik összességében elegek lehetnek (2db PK2 3db PK1)? Vagy pl hátul mind a kettő legyen PK 2 (PK 3-at már meg se említem)?
Köszönöm! -
greenfairy
tag
válasz proci985 #22745 üzenetére
Bocsesz!
Igen a "tippjeid" helyesek.
Viszont én nem értem tökéletesen, azt a részt, hogy beállhat a meleg.
Az első esetben amit írtam minden venti menne... szóval nem hiszem, hogy bármi is bent tud rekedni.
A második eset a későbbi tapasztalatoknak megfelelően, bár megjegyzem ott is menne a két fő venti. Tehát a procihűtő mögötti, ami kiviszi a meleget, és nem mellékesen nem torlaszt az álló lapátokkal, plussz elöl az a venti menne, ami a videokártyára nyom. Persze ez csak tesztelés után lehetséges beállítás.
A Mega Shadowos kérdésben pedig az a lényeg, hogy milyen ennek a hűtőnek a karakterisztikája. Hiszen passzív hűtő esetén pl. nem kell nyomás, kéttornyosok esetében nagyon is kell. Ez pedig ha jól sejtem a kettő között van valahol. Szóval a kérdés, hogy egy ilyen relatíve takarékos proci hűtésére egy nagyon alacsony fordulatú, szinte passzív működés elegendő-e? Illetve melyik a csendesebb megoldás? (1 venti egyre erősebben, vagy második támogtó ventivel, alacsonyabb fordulaton.) Az is lehetséges, hogy túlspilázom a dolgot, és nincs lényegi különbség.A gyári házventik próba erejéig maradnak... valószínűleg, mivel nem hallottam róluk túl sok jót csendesség tekintetében, mivel nem lehet őket minimálra leszabályozni az indulófesz miatt (6,45V).
Persze hozzáteszem, hogy tapasztalatom nincs, mivel 10 éve nem használok asztali gépet, csak rengeteget olvastam teszteket.
Köszönöm a segítséged! -
greenfairy
tag
Sziasztok!
Bár kicsit off is leszek, de azért itt is van helye a kérdésemnek.
Most állítom össze a konfigomat és felvetődött bennem egy-két kérdés a hozzászólásaitok alapján. Egy LL 2000-es házat szemeltem ki magamnak, amibe NB ventiket tennék. 3 elöl, 2 hátul. Szerintem egy-egy PK2 lenne elöl és hátul, hogy legyen tartalék, a többi pedig PK1. Ez mind minimumon a házi ventiszabályzóval. Ehhez társulna egy Prolimatech Mega Shadow... egy, két? NB ventivel. Ez PL1 vagy PL2 legyen?
A proci i7-2500k, túlzott húzást nem tervezek.
A későbbiekben esetleg kiegészíteném egy ventiszabályzóval, amivel a két PK2 kikapcsolnám alapállapotban.
Összességében van e hiba a gondolatmenetben?
(Talán kiderült, hogy a csendet élvezem! )[ Szerkesztve ]
-
greenfairy
tag
válasz Gerisz #22168 üzenetére
Aham. Így már értem. Amúgy szerintem ez is egy olyan termék, ami kis hazánkban nehezen hozzáférhető, de sebaj, ha erre esik a választásom, akkor meg fogom tudni oldani.
Ha véletlenül jeleznek.... és netán igent mondanak, akkor privátban elfogadnám az elérhetőségüket és az ajánlott árat. Szigorúan 1155-re applikálva. -
greenfairy
tag
válasz Gerisz #22163 üzenetére
Egy perc néma tisztelgés a decibelek hangorkánjának valóban megfelelő a csendérzet kialakításához.
Pl. most, hogy elnyomjam az Acer 5735-öm egyre idegesítőbb hangját egy Orion hősugárzóval fújatom a lábamat. Szerinted melyik a hangosabb?!Ahogy nézem az 1155-höz való lefogató még nem jelent meg. Bár hozzáteszem Én a HR-02 sem találom az Mo-n. Árgép nem dobja.
Utánanézek in England...
A VGA hűtésen egyenlőre még nem agyalok, hiszen meg akarom várni a 6990-et. Aztán majdmeglássuk.[ Szerkesztve ]
-
greenfairy
tag
Gerisz tanácsolta, hogy az NH-D14 jó lehet az eredeti venti elhagyásával. DE olyan kell, ami 140-es és 120-as fülekkel rendelkezik. Az NB termékeit néztem, mint az írásomból is kiderü. Ott szerintem nincs ilyen, ami a fenti kritériumoknak megfelel.
Továbbá szeretném azt, hogy a házban az összes venti egy cégtől származzon - egy típuscsaládból, ha lehet.
Az AC-k is jók, de az általam felsoroltak, szerintem jobbak. Azt hiszem... talán....
De TE félisten vagy, szóval elbizonytalanodtam. -
greenfairy
tag
A CS2 tényleg jó, de nekem egyáltalán nem tetszik a színe. Ami miatt tipródok az az, hogy a lehető leg halkabbra szeretném összerakni a leendő gépet.
A Noctuához esetleg tudsz tanácsolni jó 140-es ventit, aminet 120 helyen vannak a rögzítőpontjai?
A HR-02-nél már rájöttem, hogy mind 120-hoz, mind 140-hez adnak csatit, szóval arra egy olyan hűtő menne, mint a házban bármelyik. (Azon még gondolkozom, de az Enermax, Noiseblocker és a Noctua vannak egyenlőre versenyben. De ez még bővülhet.) -
greenfairy
tag
válasz Gerisz #22146 üzenetére
Köszönöm!
Azt hiszem kezdek közelebb kerülni a végső megoldáshoz.
Nem tuningra kell, viszont terhelés az lesz rendesen, mivel egy Dell U2711-es moncsi 2560X1440-es felbontását szeretném maxon élvezni a Starcraft 2 (majd Diablo III) alatt... Ez pedig valószínűleg i7-2600(k)-t és egy Radeon 6990-et fog jelenteni.A NH-D14-be melyik az a "bármilyen", illetve ezek közül mi a legjobb?
A HR-02 sem tűnik rossznak. De ott is kérdéses, hogy milyen vetivel lenne érdemes szerelni.
-
greenfairy
tag
Hát... mondjuk válaszoltál is meg nem is.
A baj inkább velem lesz, mivel most akarok összerakni egy gépet 10 év laptophasználat után. Meglehetősen sok tesztet olvastam, és még nem csapódott le a végeredmény. Alapvetően a NH-D14-et a legjobbak között szokták kihozni minden tekintetben, még a csend figyelembe vételével is... sőt. De ennek néhány helyen ellentmondanak.
A PH-s teszt is különösen ajánlottba sorolta, pont a halk működés miatt.Két alternatíva között gondolkozom:
1. előlappal ellátott házban (LL B25S; X500) Noctua ventik és egy leszabályzott NH-D14 (ULNA).
2. nem feltételen előlapos (de valószínűleg LL) házban nem világítós ventik, és egy a ventik színéhez illeszkedő CPU hűtő.Ehhez a másodikhoz keresek a Noctua helyett valamit, ami a full fekete belsőhöz minél jobban passzol. Ezért találtam rá a Ninja 3-ra.
Őszintén szólva a különböző tesztek ellentmondásai vittek be az erdőbe. Miközben pl. tápban egyértelműen Enermax modu 87 a nyerő....Remélem nagyjából érthetően "zagyváltam" el amit szeretnék!
-
greenfairy
tag
válasz greenfairy #22131 üzenetére
A 22131 hozzászólásomra valaki?
-
greenfairy
tag
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy Scythe Ninja 3 és Noctua NH-D14...
szóval ha nem veszsük az árat figyelembe, csak a teljesítményt (hűtés) összefüggésben a csenddel, megspékelve egy jó szabályozással, mik a top CPU hűtők mostanság.
Van e valami ami ezeket (fenti kettőt) szépen lenyomja?Nekem a tesztek alapján amiket néztem, általában az jön le, hogy a Noctua jó-jó, de egy pict zavaró a hangja.
Illetve valahol láttam venticserével is és ott már igen jól szerepelt... ebből meg az derült ki, hogy a Noctua ventik egy kicsit gyengék (túl vannak értékelve) pl. a Scythe és a Noiseblockerekhez képest. Jól értelmezem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- Arctic Freezer Xtreme 120 processzor hűtő intelre
- ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Grey
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest