Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Sürgősen keresek egy jó Scythe hűtőt, csak nem tudok dönteni.
Néztem Scythe Ninja 2 -t, Scythe Ninja Revision B -t, Scythe Mugen 2 -t. Melyiknek lehet a legjobb hűtési teljesítménye?Esetleg Scythe Ninja Cu, de azt sehol nem találok...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
A mugen 2 se hangos, legalábbis én csukott háznál nem hallom. Hűtési teljesítményt nézve messze a legjobb a 3 általad felhozottak közül. De passzív használatra nem alkalmas, kell neki a szellőzés a sűrű lamellák miatt.
De a Mugen 2 esetében ellenőrizd le, hogy elfér a ramoktól a venti.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Igaz nem angol, de a grafikonok látszanak.[link] Hangban nincs különbség a Mugen 2 és a Noctua NH-U12P között, míg a Mugen azért jobban hűt, és olcsóbb is. Fölösleges megvenni a Noctuát drágábban, mikor gyengébb. Legalábbis szerintem fölösleges... És ha tuningolni akarsz, a Mugenre raksz egy nagyobb légszállítású ventit, amivel semmi nem ér még a közelébe se.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz proof88 #9651 üzenetére
Bizony. Azért egy Wolfi is tud melegedni elég rendesen, főleg ha alacsony VID -es... És még ráadásban 1,5V IBT -vel...Az sem gyerekjáték. Nekem a CM Gemin II -őm 4600MHz@1,3V -n már kifeküdt IBT alatt, magok 80C fölé mentek. Mugen 2 ilyet nem csinál, 70C fölé nem mennek a magok. Szóval azért egy Wolf tuninghoz is elkell a jó hűtő. 4 magosokat meg ezek nélkül már tuningolni nem is lehet, oda inkább már water kell.
Amúgy ahogy nézegettem a tesztet, V8 kicsivel a Z600 előtt jár, nagy fordulaton a V8 az erősebb. Mugen 2 is venti nélkül valahol a mezőny végén kullog, itt nem csinálhatom meg, hogy nyomok egy off -ot, mnt anno a Ninja rev. B -nél.
Engem még a V8 ára lep meg, nem is kicsit. Vagy 3k -val drágább mint a Mugen 2... Z600 is drága, majdnem V8 áron van, bár az igaz, hogy passzív hűtésnek nagyon jó, és valaki csak ilyet keres. De ellenfelének ott a Ninja 2, ami azért sokkal olcsóbb, vagy ha az árat nézzük, akkor ott az Orochi, az is kb. ennyibe kerül.
Bár az Orochi nem egy nagy durrr...eléggé nagy ballépés volt.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Szerintetek a Prolimatech MegaShadow megéri az árát? Vagy inkább True Black 120?
Don't Tread On Me
-
-
MPowerPH
félisten
válasz csl1982 #14030 üzenetére
A Mugen 2 jóval erősebb hűtő mint a Ninja 2. Jár hozzá felfogató is(AM3 -ban nem vagyok biztos ) és paszta is.
A Ninja 2 azért elég venti nélkül(tuning hanyagolva), mert nincs sűrűn lamellázva. Míg a Mugen 2 passzív üzemre alkalmatlan, kell a sűrű lamelláknak az a kis szellő.
A gyári venti teljesen hangtalan, de alaplapról tudod szabályozni, mert 4 tűs.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Ja értem. AM3 -as lapot még nem láttam, így furatkiosztás homály. De akkor ezek szerint pont ugyan az, mint AM2+ esetében.
zsirfecske: Z600 és Mugen 2. Ha a Z600 -hoz veszel még egy ventit is, akkor ott vagy mint a Mugen 2 -vel. katt777 miatt ha meghallom, hogy Z600, már rosszul leszek.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz banderasz77 #14037 üzenetére
Jobb is...teljesítményben jelentősen. Megjelenésben biztos jobb a Z600. Mugen 2 egyik hátránya a mérete. Van esély rá, hogy legalább a venti belóg a memfoglalatok fölé. És az elég idegesítő, bár kiküszöbölhető.(nálam is ez a helyzet) Én ezért cserére is kényszerülök az i7 -es esetében, mert a foglalatok közel vannak a socket -hez, és a borda is rálóg a memóriákra. Így magas bordás ramokat nem tudok használni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz banderasz77 #14039 üzenetére
Persze, PWM -es.
csl1982: A gyárinál csak jobbak lehetnek, nem is kicsivel. Én mindenképpen a Mugen 2 -őt ajánlanám.(a vele egy szintű hűtők drágábbak nem kicsivel) Erősebb hűtő, hangban nincs különbség. Ninja 2 passzív üzemmódra egy alternatíva, nálam legalábbis. Anno AMD -hez úgy használtam. Ha nem PWM -es, akkor nem tudod szabályozni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz banderasz77 #14043 üzenetére
Xigmatec Ninja szinten van. Az ára az baráti 7500Ft, és ha annyira nem tuningolsz, akkor elégnek kell lennie. Ráadásul szép lapátos jár hozzá. Milyen procira szánod amúgy?
i7 -re kellenek az ilyen Mugen 2 meg hasonló szörnyetegek. Phebnom II -re bőven elég lenne egy ilyen is.Henk: Fekete hűtőből eredően fontos a design, azért néztem ki ezt. Légszállítása is elég jó, hangban se olyan rossz, az ára meg baráti 1200Ft. Ha meg validolni akarok mondtam, felteszem az Ultra Kaze -t.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
A THERMALRIGHT True Black 120 Rev.C -hez már van i7 -es lefogató is. De ha nem lenne az se probléma, mert az alaplapon vannak 775 -ös furatok.
Nekem tetszik az a Prolimatech nagyon, még átgondolom. A True azért jó, mert viszonylag keskeny, és így tudok magas bordás ramot is rakni a gépbe. Nem tudom a megashadow méretben mennyiben tér el a True -tól, főleg a memfoglalatok felé eső szélessége érdekel.Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Kell majd nekem egy pontos méret a foglalat szélétől kezdve. És kimérem, elfér vagy nem fér. Ha nem fér, akkor nem veszem meg. Így még átgondolom, mert elég borsos az ára, 5k -val drágább mint a True.
De most megveszem a tápot végre, az se lesz olcsó. Utána lecserélem a hűtést és a ventiket. A végén meg jön a ház átfestése.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Az ha csak a venti lóg bele, az nem probléma. Annyival feljebb tolom. A Mugen 2 bordája viszont rálóg az első memfoglalatra. Azt meg ugye tologatni se tudom.
Viszont i7 esetében, és főleg a BloodRage lapnál nagyon közel van a memfoglalat a sockethez. Így még mindig kérdéses, hogy elfér e. Ha lenne valakinek otthon ilyen Prolimatech hűtője, megmérhetné nekem, mennyi is a borda kinyúlása a socket szélétől számítva.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz banderasz77 #14082 üzenetére
11k -ért már Mugen 2... Mindenképpen csak új jöhet szóba? Mert árulnak itt a PH -n True 120 Extreme -et is 9k -ért. Meg Mugen 2 is annyiért van. És ezek közül mindkettő izmosabb jószág.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Na majd meglátom mi lesz. De nem örülök ennek...Mindig van valami, ami miatt vacilálni kell.
3 napig a fogyasztói törvény szerint vissza tudom vinni amit vettem. Legalábbis én úgy tanultam tavaly. Anno megcsináltam ezt a G25 -el, megvettem, kipróbáltam, de nem jött be. 2 nap múlva visszavittem.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz MikaVejneGI #14088 üzenetére
Szeva!
Megkapod már 11.500Ft -ért is. De azt meg kell jegyeznem, hogy socket 1156 -os lefogató nincs hozzá. Amúgy nagyon faja kis hűtő, i7 -re is alkalmas volt, bár ugye az alaplapra néző venti miatt kicsit gyengébb mint azzal párhuzamosan fújó társai.
A 150mm az a végső határ? Vagy 1-2mm eltérés még belefér? Házad szellőzése milyen kialakítású?[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz MikaVejneGI #14092 üzenetére
Látod, én ezért furcsállom:
- s478/775, s754/939/AM2/AM3
- Intel 1366 X58 kompatibilis
- Hőcsöves technológia (6x)
- 145 x 149 x 106mm külső
- 140 x 140 x 25mm cooler
- 1000rpm cooler fordszám
- 22.47 dBA zajszint
- 51.43 CFM levegőszállítás
- Siklócsapágy, 715g súlyViszont a gyártó oldalon már megemlítik, hogy S1156 -ra is jó. De a gyártó oldalnak kell hinni, így bizonyára mellékelve van a lefogató.
Viszont abban a házban egy Ninja 2 elvileg elférne.Ybron: Mindenképpen akkor megírom, mire jutottam.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Valószínű...pedig nem sokat ér, a Stacker -emen tapasztaltam. Én is csak alulra tettem be ventiket a VGA szellőztetésére, annak jól jön az oldalirányú fuvallat. De praktikusabb lenne kikapni azt az oldal ventit, és inkább egy Ninja 2-őt tenni oda. Sokkal jobb, ha a procinál előröl hátra megy a légáram, és nincs kereszt áramlás.
Nekem anno volt GeminII -őm, és hiába nagy hűtő, és hiába volt rajta 2db venti, és hiába fújt rá közvetlen kettő db beépített venti, gyengébb volt mint a Ninja 1db lapátossal.Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Nah, hát mégis csak True Black 120 lesz, nem Megashadow. Nézegettem teszteket, 1C -vel jobb a Megahelms, viszont nagyobb mint a True és 5k -val drágább. Így legalább elférnek a magasabb bordás ramok is. Az az 1C az semmi, úgyis ha tuningolok 2db 3000RPM -es Ultra Kaze lesz rápattintva.
Annyi kérdésem lenne, hogy a True -hoz hány venti felfogatót adnak? Ha csak egyet, akkor milyen módon lehet felfüggeszteni rá a 2. ventit?Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Azért kérdeztem meg, mert ismim csak egyet kapott a sima True Extreme -hez. És én is olvastam az oldalon, hogy 2 jár hozzá eredetileg. Akkor lehet boltban kiszedték a 2. felfogatót?
bexzy: Csak Henk szavaival tudok élni...ennyi pénzért ennél sokkal jobb hűtőt találsz. Meg kellene mérni pontosan, mennyi hely van ott a coolernek.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Celithrandi #14163 üzenetére
A legeredményesebb egy Scythe Orochi. Amúgy passzív üzemre a nem túl sűrűn lamellázott hűtő a legalkalmasabb, ilyen pl. egy Scythe Ninja 2 is. Nem túl vékony lamellák, nagyobb távolságokkal, az egyik legideálisabb.
Amúgy a TX2 -őt keresztben megeszi a Ninja.Ott van még a CM Z600, ami 89W -ig szintén alkalmas passzív üzemre.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz eszakas #14168 üzenetére
Akkor máshogy fogalmazok. Mivel ennek mezei felfogatása van, így gyakorlatban felmegy, csak...Phenom II -nek elég magas TDP -je vagyon. És nem tudom, hogy mennyire alkalmas egy AM3 -as proci hűtésére.
És elég hangos is lenne az a hűtő, ha magát szabályozza. 47 dba az nem gyenge mutató.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Black-core #14170 üzenetére
18k?
V8 - Z600 -at felejtsd el, ha a legjobbat akarod. Erősen túlárazott termékek a tudásukhoz képest. Holtversenyben 3 hűtő van az első helyen a tesztek alapján. Egyik a Mugen 2, másik a Thermalright Ultra 120 Extreme, a harmadik a Prolimatech Megahalems.
Ezek közül a Mugen 2 a legolcsóbb, 11.500Ft. A True a legdrágább, 15k körül van. És a Megahalems 13.700Ft.
Na most a tesztek alapján az a 3 hűtő váltja egymást az első helyen, minden teszt mást hoz ki nyertesnek. Én úgy vagyok vele, hogy a Prolimatech Megahalems a legjobb, utána a Mugen 2, és végül a True.(itt ilyen 1-2C -s különbségekre kell gondolni) Mugen 2 egyetlen egy hibája, hogy böszme nagy.
Szóval ha a legjobbat akarod, ezek közül válogass, szimpátia szerint.Ha meg hardcore tuningra vágysz, akkor végy hozzájuk 2db Scythe Ultra Kaze 3000RPM -es ventit... Szvsz, azok átszellőztetik a lamellákat.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz eszakas #14172 üzenetére
Persze, csak tudod, komoly proci, komoly hűtő. Bár én mindig túlméreteztem a hűtő rendszeremet. 4 magot ráküldeni arra a szegénykére. Bár ahogy írta, 5-6k -ja lenne új hűtésre. Ezt nézve pedig majdnem mind1, hogy az AC, vagy valami másik.
Black-core: Esetleg még a Thermalright IFX-14, de az már nagyon vad. Itt egy kis teszt, csak a Mugen 2 hiányzik. Ezek a látszik az is, hogy miképpen produkál a V8 és a Z600.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz eszakas #14175 üzenetére
Igen, és ez szépen csöndben hűvösen tartja a magokat, az biztos.
De ha nem tuningol, akkor nagy baj végül is nem lehet. Akkora terhelést úgyse kap a proci a mindennapi használatban, mint Prime alatt. És az is igaz, hogy az az AC még jobb mint a gyári hűtő.Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Black-core #14179 üzenetére
Igen, én a Mugen 2 -t is tudom ajánlani, most is azt használom, és az i7 -re is elég. De a Prolimatech Megahalems -t is olcsón be lehet szerezni, és nem is ritka. Teljesítményben 1C -vel jobb mint a Mugen 2. De inkább vegyél a gyári csöndes venti helyére egy Ultra Kaze -t, 3000RPM -en szépen szellőztet, és még a venti árával együtt is olcsóbb mint a Megahalems, ellenben úgy már jobban hűt.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Black-core #14182 üzenetére
Henk -től kérdezd meg, neki az van. De nem értem miért lenne bajos. Ugyan úgy keret van ami tartja a bordára, semmi extra, nem nagy wasistdas.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Black-core #14185 üzenetére
Jó választás. Biztos nem fog csalódást okozni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz banderasz77 #14192 üzenetére
Hát ebben az esetben a Mugen 2 -őt ajánlom, értelmetlen lenne a Prolit venni. Milyen alaplapra akarod feltolni?
Amúgy max. 1C -vel jobb mint a Mugen 2, ez szimpátia kérdése inkább, meg ugye a pénztárca.
nagash: Jól teszed, ezen sajnos nem mindig lehet spórolni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz banderasz77 #14195 üzenetére
Azzal nem lesz probléma, simán elfér a Mugen 2 az alaplapi bordák felett. Ha ez az a lap, márpedig ez, akkor 100%, hogy a borda is belóg a ramslotok fölé.
Így magas bordás memót nem tudsz a gépbe pakolni. Jó lenne tudni pontosan, hány mm van a socket széle és az első memory dim között.Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz banderasz77 #14197 üzenetére
Persze, úgyis kell felpakolni a lapra.
Igen, a socket közepétől 75mm a kilógás a ventivel, de az nem gáz, ha a ventilátor belóg a memóriák fölé, mert az feljebb tudod tolni. Csak a borda ne lógjon oda.Mennyi hely van?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest