Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
Üdv Urak!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
18 alatt ezer Ft.
2.: Milyen házba kerül?
ThermalTake Core P3
3.: Milyen alaplapra lesz?
Asus TUF Gaming B660M Plus D4
4.: Processzor típusa?
egyenlőre i5 12400F majd i7-12700
5.: Ramok típusa?
Kingston HyperX predator 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz HX436C17PB3/16 (Magas bordás)ID-COOLING SE-206-XT vagy ID-COOLING SE-226-XT megfelelhet?
A 206-ról ezt találtam (google fordító) és ahogy nézem az első ventit feljebb lehet csalni vagy akár le is vehetem, míg a szélessége nem nagyobb mint egy 120-as venti.
-
Milka 78
nagyúr
válasz MATEO6600 #24233 üzenetére
Itt néz szét Jó az ára nagyon halk és simán jó az x4-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Üdvözletem!Akinek Scythe Yasya hűtője és amd-s rendszere van,gondolom szembesült azzal a problémával,hogy csak egyféle képen lehet felrakni a hűtőt.Ezzel az a nagy baj,hogy mindenképpen felül nyitott ház ajánlatos hozzá és a meleg kártyáról szívja a levegőt ami azt eredményezheti,hogy durván 3-4 fokot is bukhatunk a dolgon(nálam 4 fokot jelentett,de a Computer Mode-os srácok is megerősíthetik az állítást).Többször kérdeztem,hogy van e a gyártónak valami féle forgató kerete,de sajnos ez idáig nem találkoztam vele,míg egy érdekes írásra lettem figyelmes.Gondoltam ide is beteszem,hátha szüksége lenne valakinek rá.Ezúton is köszönném mrbig25 fórumtárs útmutatását
Először is beszerezzük a Xigmatek ATI775 Montage-Kit nevű elmés kis keretet ami 1600 forint körül kapható.
Leszedjük a hűtőt és eltávolítjuk az alaplap gyári keretét.Összeszereljük a Montage kittet,ügyelve arra,hogy a csavart alulról be fűzzük.(Én sikeresen elfeledkeztem róla ezért szedhettem le )
Ha megvagyunk vele szereljük fel a lapra.Nekem ez sikerült az alaplap kiszerelése nélkül megoldani,tehát nem egy bonyolult művelet.(a képen a fent említett hibám miatt nem látszanak a kifelé álló csavarok)
Fogjuk a hűtőt és az Inteles felfogatóból kipattintjuk a "pöcköket".Kis csavarhúzóval megoldható,de óvatosan,mert könnyen törnek a kis fülek amik összetartják.
Majd feldobjuk a hűtő aljára az"átalakított" Inteles talpat.
Majd felrakjuk a hűtőt amit immáron kereszt irányba tudunk rakni,majd rögzítjük a 4 db rugós anyával.Érdemes beszerezni 4 db alátétet,de nem létszükséglet a dolog.A tömb mellett kényelmesen meg tudjuk húzni a csavarokat és szépen stabilan rá is fezsül a lapra.
-
Milka 78
nagyúr
válasz dokee78 #22836 üzenetére
Mugen 2 baromi halk,Yasha is nagyon halk,mert tágabb keretek közt is tudod vezérelni a ventit rajta 500-2100rpm(Mugen 2 320-1200rpm).Mellesleg kicsivel erősebb mint a Mugen 2-es viszont kicsivel hangosabb is tud lenni a nagyobb légszállítású venti miatt,de ha alapon használod őket(a procidhoz bőven elegek így is) akkor a 2db Scythe és a Brocken tuti nem okoz csalódást.A többihez nem volt szerencsém...
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Tothgera30 #22676 üzenetére
Az igen!Nem gondoltam volna,hogy ilyen erős,hogy az N520-at odaveri.A Freezerre számítottam,hogy gyengébb.Azért kérdeztem,mert a fenti hűtőkkel rendelkezem,de álmomban nem gondoltam volna,hogy a Mini Ninja ilyen kis "Dúvad".Esküszöm ki kéne próbálnom...
-
Milka 78
nagyúr
válasz Tothgera30 #22666 üzenetére
A Ninja Minit mihez tudnád hasonlítani teljesítményben?(mondjuk egy N520,Freezer Extreme Rev.2,Yasha-ához képest egy 955ben?)Nem tudom hová tenni és érdekelne...
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz vader108 #22653 üzenetére
Ha van 13 ropid akkor egyértelműen Mugen 2-es.Halk,bitangul hűt és több féleképpen is felrakhatod...Ha még sem akarsz ennyit költeni akkor Hyper 212+,de az hangosabb és kevésbé hűt(de ettől független jó kis hűtő).A fent említet hűtő amit linkeltem még jó vétel lehet neked.Erős is halk is és szintén variálható szerelhetőség.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz vader108 #22649 üzenetére
Milyen árban keresed.Őrült tulfeszes tuning,vagy elég a 3.6-3.7ghz alapfeszen(max.egy kis emeléssel).Azt látom,hogy hagyományos felső tápos házad van.
EZT VEDD MEG Jól hűt és tetszőleges irányba is felrakhatod...
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Gerisz #22619 üzenetére
Csak az a baj,hogy ez egy tendencia.A Scythe is meg tudta eddig oldani,de a Yasha már szintén nem forgatható.Szívtam is vele rendesen mire megtaláltam a megfelelő ventiket és az optimális áramlást a házba.Kompletten cserélni kellett az összes ventimet.Meg lehet oldani,de ez emeli a költségeket és alap az alsó tápos ház és a tető venti.Voltam bent a CM-ben és írtak a Sycthe-nek,hogy van e tervbe véve valamilyen forgató keret mint a Xigmánál.Most a válaszra várunk...
-
Milka 78
nagyúr
Na akkor én kérek elnézést...ezt is csak így lehet beszerelni...nem értem ezt az új módit.A hűtő gyártók lesz@rják az AMD-t Beszéltem egy nálam sokkal tanultabb kóllégával és 4-5 fokkal is rosszabb lehet ez a fajta szellőztetés.Én most megoldottam a Yashánál ezt a problémát,viszont tele i van tűzdelve ventivel a házam.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Willanyász #22596 üzenetére
Én core tempet és Aida 64-et használok.Valami ott pedíg nem stimmel.Baromi meleg a procid és nem mehetne 60 fokig fel.MX-2,Mx-4,Vagy Scythe Thermal elixir
Torry : Az meg hogy lehet?Mibe ér bele?Azért nem értem,mert ha az egyik AMD-s lapon lehet bárhogy rakni akkor a másikon is...a proci foglalata az fix.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz ricshard444 #22588 üzenetére
Erre sajnos nem tudok válaszolni de egy X6-osról nem lehet lespórolni a hűtést.Inkább gyűjts a kerethez,mert kelleni fog.Viszonyítás képen az említett kolléga egy V10-essel hűti.Ahoz képest én eléggé olcsó hűtőt ajánlottam Amúgy a Freezer Extreme alapból gyengébben hűt,mint a 212+,mert extra halk kis légszállítású venti van rajta.A 212+on meg egy mákdaráló ami pörög mint állat,tolja a levagőt,de cserébe jó hangos,viszont hűt is.Amúgy van itt a PH-n is teszt a Freezer Extreme-ről és ők is hasonló következtetésre jutottak.Még a gyártó szerint is erősebb az olcsóbb Freezer 13-as tőle amit szintén nem raknék X6-fölé.
-
Milka 78
nagyúr
Az nem csak elforgatva megy fel AMD-re?
vader108 : Ha csak elforgatva megy fel a procidra akkor nem,mert ahoz alsó tápos,nyitott tetejű ház kell.Ha felmegy hosszában is akkor jó,de felesleges,mert a Freezer 13-as baromi halk és simán jó neked,főleg,hogy nagyon versenyképes az ára. Most elég sok emberke veszi 955-965 be-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz vader108 #22583 üzenetére
Szeva!Ha jó,erős,halk hűtőt szeretnél ami bírja a strapát és még elérhető áron van akkor a Scythe Mugen 2-est ajánlom(12-13 ropi).Alapon baromi halk,de ha nagyobb tuningra adod a fejed akkor sem fog cserben hagyni,de vigyázz mert a két első memória slot-ba csak alacsony bordás memóriák fognak férni(a két hátsót nem bántja)Az Asusok drágák és gyengék,régi fejlesztések.Ha olcsóbbra vágysz akkor egy Freezer 13-ast kipróbálhatsz(7200ft).Ezzel is lehet tuningolni,de nem olyan szinten mint a fenti hűtővel(inkább alap feszültségen),viszont halk ez is.Elöl és oldalt beszívja a levegőt viszont hátra szerelj be egy ventit ami kifújja a meleget a kuckóból.
Ui: Olvas vissza egy kicsit,mert pont 955-965Be-k hűtése volt a téma a héten.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Willanyász #22579 üzenetére
Ha ez alapfeszes hőmérséklet akkor az baromi sok,valami ott nagyon nem jó.Nekem is c3-om van,de alap feszen még a Freezer is megtartotta az 51 fokot,úgy hogy nem volt maxon.Milyen házban van(tipusa) és vannak e benne ventik(töltsd ki légyszi az adatlapod,mert úgy könnyebb segíteni ).
Ui:Lényegtelen,mert ha le van véve az oldala akkor nem számít...valami oltári gubanc van ott.Van gyári hűtőd?Ki kéne vele próbálni.
-
Milka 78
nagyúr
válasz ricshard444 #22571 üzenetére
Freezer Extremet mond le,mert a 955be-m alatt is elvérzett(nálam 1.41-v ig bírta ami épp hogy az X6 alapfesze fölött van).Kérdezd Gyufaaa fórumtársat(X6 1090t-t nem vitt el alapfeszen,az-az csak épphogy).Mindkettőnknek Rev.2-ese volt és mindketten eladtuk.A Freezer egy nagyon jó hűtő és némi tuningot is elvisel nagyon halkan,de inkább hangra lett kihegyezve nem tuningra és főleg nem X6-ra.Hypert is feled.X6 és a 8-9 ropis hűtő felejtős.Mugen2,Nínja3,vagy a fent említett Yasha ami a legjobb áron a legnagyobb hűtési teljesítményt adja(vannak jobbak is,de az még drágább).
-
Milka 78
nagyúr
válasz Willanyász #22574 üzenetére
Szeva!Milyen feszen használod,mert ez gyanúsan magas...Viszonyítás képen én 1.465v(ez már irreálisan magas fesz) Prime alatt 55-56 fokig(mag hő 51fok)melegszik az ugyan olyan procim,de 1.45v fölé tartósan nem szabad menni,mert a proci károsodhat...és 60 fok fölé ne engedd(elméletileg 62 fok).A Freezer 13-sem lesz megoldás ha magas feszen vagy.ha egy 955Be-t igazán nyúzni kezdesz akkor Mugen2,Yasha(csak alsó tápos nyitott tetejű házban) vagy valamilyen hasonló kaliberű hűtőt szerezz be...
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz tibi72 #22554 üzenetére
Pedig ez nagyon zsivány ház.Én a kis tesóját használom(rs9),mert abban van kábel menedzs,de most látom,hogy az enyém pont 5mm-rel szélesebb.Ennek mi értelme volt,hogy vékonyabb lett.Nálam szépen elfér a Yasha ami 159mm és még van egy kicsi hely.Lehet hozzám beférne,de szűkösen...
core2 : Engem is a fesz érdekelne és,hogy mely fordulatszámon kezdi hallatni magát.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz tibi72 #22551 üzenetére
A Giga vezérli és az MSI is,de visszatérő probléma,hogy az Asus nem,bár az új 8-as szériát nem vágom,de az M3,M4-esekkel baj volt...Cm 690 II?Viccelsz? Nagyon menő ház én is olyat szerettem volna,de győzött a pénz((telenség).
Milyen kuckóval vagy is bajba?[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Raidon #22526 üzenetére
Okés és köszönöm .Csak azért kérdeztem,mert nekem is keresztbe van a hűtőm,de én még csak most barátkozok ezzel az elhelyezéssel...
geckowize :Vigyázz,mert a Hyper 212-es egy pár tesztben irreálisan jó.A scythe a leggyengébb,de magasan a leghalkabb is.Most kérdezgettem tulajokat és az OCZ és a Xigmatek a kettő legerősebb ezek közül...
csucsbicep : Ha alapfeszes akkor szinte bármi jó tud lenni,de a Fent említett Scythe Katana baromi halk tud lenni a tesztek szerint és jó az ára.A másik a Freezer 13-as.ezek mind 8 ropi alatt vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Raidon #22521 üzenetére
Ezért mondom,hogy kinek mi a hangos.Itt van egy példány a térdemnél és egy kis HTPC-t hűt manuálisan leszabályozva minimumon.Itt teljesen hangtalan,de ha feltekerem eléggé csúnya morgó hangja van(simán hangosabb mint a Yasha-ám,nem beszélve egy Freezer Extrem-röl) a többi hűtőmhöz képest.Amúgy ettől függetlenül jó pofa hűtő és mindenhol elfér tőle minden,de a ventiket érdemes cserélni(most van a ph-n egy eladó Artic f9-esekkel szerelve)állítólag hangtalan lett.Küld meg a procid 1.465v-vel és lökj rá egy prime-ot.Kíváncsi vagyok,hogy elbírná ezt a terhelést.
Uieked is így keresztbe van beszerelve?
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz geckowize #22518 üzenetére
TX-3,AC 64 pro gyenge,legalább is ettől erősebbekket ajánlunk amik a következők:
Arctic Cooling Freezer 13 7300ft Ez állítólag baromi halk és egész jól hűt
Cooler Master Hyper 212+ 7600ft Ezt nem kell bemutatnom
OCZ GLADIATOR 7800ft Ezt nem ismerem,de a tesztekben jól szerepelt.
Scythe Katana 3 7200ft Ő a legolcsóbb és a Scythe még nem adott ki gagyi hűtőt.
Xigmatek Gaia SD1283 7200ft Ebben van rendesen kakaó,tud hűteni,viszont állítólag van hangja ha beindul...
Ezek mindegyike alkalmas a feladatra amit rábíznál...és a paszta jár hozzájuk.
Nézz utánuk minél több tesztben,hogy pontos képet kapj,mert mindig valahol félúton van az igazság
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Na szóval aki Scythe Yasha-át szándékozik venni...le ne cserélje a gyári ventit.Én is lecseréltem 2db Swif2-re,mert hogy a Mugen2-esnél is jótékony volt a hatása.Csak azt felejtettem el,hogy a Yasha-án újabb nagyobb légszállítású venti van.Most egy ventivel jobban hűt mind két Swif2-essel.Van rajta egy hátlapi potméter is ami a BIOS-sal kombinálva eléggé tág fordulatszám és hang beállításokat tesz lehetővé(beállítod mondjuk High-ra és azt tovább vezérled BIOS-ból).Most 1.465v-n is megfogja a procit 56 fokon(úgy,hogy nincsenek felső házventik),igaz ilyenkor már 2000rpm-en pörög és van is hangja,de egy agyon feszelt AMD-nél nem ezen kell gondolkodni.A fenti feszültségen a 2db.Swif 2-es elhasalt és 62 fok felett fagyott+restart.A gyári venti is 1200rpm felett kezdi tudatni,hogy ott van,de inkább szélzaj mint motor hang.2000-en sem veszélyes mondjuk a 6870-es fullon járó hűtéséhez képest Összefoglalva a Yasha egy nagyon halk hűtő erős hűtési teljesítménnyel,és ha kell(nyári kánikulában)van benne tartalék,viszont AMD-s rendszereknél csak alsó tápos nyitott tetejű házakhoz ajánlott(Intelre bárhogy fel lehet rakni).
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz dokee78 #22414 üzenetére
Azért ez a teszt kicsit érdekes.Nagyon jó hűtő a 212-es,de azért nincs ilyen erős A Megahelms nem szűk 1 fokkal erősebb.E szerint a 212-es erősebb mint a Mugen2-es és a Yasha vagy a Thor's Hammer ami több mint humoros Ettől függetlenül a 212-es és a Freezer 13-as a két versenyző ebben a kategóriában.A Freezer halkabb és lehet nincs akkora erő benne a halk venti miatt,de ettől függetlenül elég.Én is más ventivel használtam a Freezer Extremet és mindjárt elkezdett hűteni...
-
Milka 78
nagyúr
Szeva!A fenti képekeken egy RS-9 +955be+870Extreme 3-as látható,tehát nagyjából tök ugyan az a gépünk.Dobj hozzá egy picit és vegyél egy Mugen2-est.Az gyönyörűen elfér,brutálisan hűti az AMD-t és hangtalan tud lenni és at több féle képpen is fel tudod tenni.A Yasha ettől olcsóbb,de mint látod,még én is próbálgatom és ezt csak keresztbe tudod felrakni.Amúgy 11700 ft ért meg tudod venni és 1.45v(e fölé úgy sem szabad menni) simán tartja az 52 fokot,hangtalanul.A legjobb ha tudsz egy használt mugent 2-est venni.
Profilról annyit,hogy én 4-esen használom a ventit és 52 fokra állítom be a szintet mikor belehúzzon. -
Milka 78
nagyúr
válasz Neil Watts #22448 üzenetére
Nem az már jó lenne.Szélesebb is bő egy centivel és a lényeg hogy magasabb,bár nem sokkal.Ehez a keresztbe fújós hűtőhöz nem árt egy nagy toronyház.A haveromnak V10-e van és még a toronyházban sem fér el.Na az nagy hűtő
-
Milka 78
nagyúr
válasz Neil Watts #22444 üzenetére
Szerintem nem jársz rosszul azzal a hűtővel.Nagyon jó ára van.Állítólag jobban hűt mint a Freezer Extrem Rev.2-es és kompakt mérete van.Hogy lásd a nagy hűtő átkát : Yasha+Aerocool RS9
Hiába a brutális hűtőteljesítmény,hiába a sok vent,nincs légterem és ezért rosszabban viselkedik,mint a tesztekben.Az ekkora batár hűtőkhöz benga ház kell.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Neil Watts #22428 üzenetére
Egy idő után minden venti hangosabb lesz. Viszont találtam a másik versenyzőről érdekességet.Ez egy ritkaság számban menő AMD-s teszt->[link].E szerint én ezen is elgondolkodnék.Ez biztos nem hangos szerkentyű és frissebb model.Lehet én is bepróbálnám...
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Neil Watts #22425 üzenetére
A Freezer 13-as állítólag igen halkra sikeredett.Általában ez az Artic cuccokra igaz is
-
Milka 78
nagyúr
válasz Neil Watts #22425 üzenetére
Ma adtam el egy Freezer Extreme Rev.2-est 7 ropiért Az tökéletes lett volna neked.Ha alapfeszes tuning akkor a 3600Mhz meg lesz.Ha az elég neked akkor nem kell nagy szám hűtő.Amik jók lehetnek neked:
Arctic Cooling Freezer 13 .Őt nem ismerem,de jókat halottam róla.
Cooler Master RR-B10-212P-GP Hyper 212 Plus Ez lenne a tökéletes számodra.
Van még jó pár lehetőség,de próbáltam az elérhető kategóriában maradni és ezek nem hagynak cserben tuningnál sem.
Ha meg van lé akkor akkor Scythe Mugen 2.Ez bírja a strapát és full hangtalan tud lenni.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Neil Watts #22423 üzenetére
Szeva!A 955be 60-fokig bírja(C3-as),de fölötte az enyém már nem bírja.62 foknál vége is van.Egyáltalán mire kell a hűtő,mit vársz tőle?Halk legyen?Szeretnéd húzni,tuningolni?Vagy komolyabb feszemeléses tuningra kell?
-
Milka 78
nagyúr
Némi kis infó AMD-s rendszerben lévő Scythe Yasha procihűtőről.Én 2db Swif2 120p-s ventillátorral használom,biztos ami biztos alapon.Most próbálgatom és 1.45v-feszen(NB fesz 1.15)zárt házban amiben 4db 12cm-es venti megy csövön,53 fokon tartja a procit,úgy,hogy 1000-1100rpm között szabályozza magát(biosba 55 fokrtól van beállítva,hogy belehúzzon.Akkor 1700 fordulaton menne).Van benne erő rendesen.A hűtőnek ilyenkor már van egy kis hangja ami inkább szélzaj és a különleges bordáknak tudható be,de a házventillátorok sokkal hangosabbak tőle.melelsleg üresben,netezés,filmnézés alatt teljes a csend.Felrakni baromi egyszerű volt,viszont alsó tápos házba valószínű,hogy ki kell majd venni a lapot,mert a kezed nem fog beférni a ház teteje és a hűtő közé.Ide kapcsolódik,hogy a hűtő olyan mint az Alpenföhn Brocken,tehát nem hosszába szellőztet,hanem függőlegesen keresztbe(lentről szív-felfelé fúj)és AMD-s rendszerre csak így lehet felrakni.Ajánlott hozzá olyan ház aminek nyitott teteje van(pl.Aerocool VS-9,Rs-9,stb...)és azt megtoldani 1-2 ventivel,mert eléggé jótékonyan hat rá.Nagyjából gyorsban ennyi.Eddig jók a benyomásaim róla és 11700ftért nem is vészes az ára.
-
Milka 78
nagyúr
válasz szepsy #22351 üzenetére
1.53-ra víz kell.1.53-on viszont nem kell sokáig hűtés,mert meg fog halni a procid(hidd el,tapasztaltam).1.45v felett tartósan nem ajánlott használni a x4-est.Ezt még 1.46-ig behúzhatod,de már ott is rezeg a léc.Egy tuningos x4 1.45v alatt is fut 4ghz és a tiéd ezek szerint nem az.Ezen a víz sem segít Az 1.53 léggel gyönyörűséges teljesítmény.
-
Milka 78
nagyúr
válasz szepsy #22339 üzenetére
Szeva.Ott valami nem jó. 955be Freezer Extreme Rev.2(ami azért gyengébb a lassú ventije miatt) 1.4v 3.75ghz-n volt 56-57.Láthatod,hogy gyengébb hűtővel nagyobb feszen is hozta a te adataidat.Vagy a venti vezérlés,paszta,nem fekszik fel,stb...Csak tippelgetek,de én most vettem Yasha-át ami kenterbe veri az Extremet és a Ninja 3-nak is tudnia kéne ezt.
-
Milka 78
nagyúr
Az Alpenföhn Matterhorn-t csak elforgatva(lentről felfelé fúj) lehet AMD-re felrakni,mint a Brockentt?
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem!Thor's Hammer S126384 nevű hűtőt(+12cm coolik venti) teljesítményben,hová tennétek a Mugen 2 és a Yasha-ához képest?
-
Milka 78
nagyúr
Sziasztok.Ha a Freezer Extrem Rev.2-es hűtőbe a gyári ventit kicserélem(800-1500rpm,35.7CFM / 60.7 m3/h) egy COOLINK SWiF2 120P(800-1700rpm,60.4-127.6 m3/h )ventire akkor javulna a hűtési teljesítmény?A tesztek szerint a halk,de ugyanakkor kis légszállítású hűtő miatt tud gyengélkedni nagy feszen a hűtő...Viszonyítás képen 1.41v 57 fokon tartja a procit a hűtő maxon.Ebből menyit lehetne faragni?
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem!Ha a hűtőre a ventilátort úgy teszem fel,hogy(előröl) ne fújja át a levegőt a lamellákon,hanem hátúról szívja(a memóriák miatt),akkor mennyit romlik a hűtési teljesítmény?Az áldozat egy Scythe Yasya.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Tothgera30 #22075 üzenetére
Tehát akkor bírnák azt a feszt amit kapnának tőlem?
-
Milka 78
nagyúr
Sziasztok!Egy 955b be-t 1.48v-körül 60 fokon meg tud tartani egy SCYTHE Yasya 12600ft?A másik a Coolink Corator ds,de az 14700ft.A scythe a bővíthetősége és a külalakja miatt jobban tetszik(+vent,-2 fok),2 féle pwm mod és manuális beállítás a ventiknek és az ára sem rossz.A Coolink kialakítása is bejövős a középső venti miatt(a mostani is ilyen)és azt nagyon ajánlhatjátok.A másik szempont hogy idle-ben halk legyen.Viszonyítás képen a mostani hűtőm az kifejezetten halk.A házam is igen jól szellőzik,nem tudom hogy ez lényeges e.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Maxtreme #18839 üzenetére
A Giga veszett jól hűt,de baromi hangos,bár ha nem zavar...A Geminiről olvastam hideget meleget.Hiába hűtötte jól a procit,mert az alaplapra fújta a meleg levegőt és az túlmelegedett,fagyott.Nem árt a Feteket megtoldani hűtőbordákkal.Nehéz ügy ez... ITTvannak jó hűtők és segítenek is
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Maxtreme #18829 üzenetére
Szeva!Nekem is hasonló problémám volt egy Asus Silent Knight II-essel,majd egy CM Extreme Rev.2-essel-Nekem sem fért be az egyik 120mm oldalsó venti a kettő közül.Elmentem a ComputerMod-hoz és arra jutottunk,hogy jobb ha lemondok róla,mert a extra alacsony fekvő hűtőkön kívül(Scythe Shuriken) más nem fért be és azokat meg nem ajánlották nekem(a meleg levegőt az alaplapra fújja ami nem a legjobb megoldás).Mivel szanaszét tesztelték a különböző hűtőket én hiszek nekik .Az általad említett hűtő(137mm) ugyan akkora mint a TX2,tehát az sem fér be.
esetleg még a [linNinja Mini Rev. B k]-vel tehetsz egy próbát,de ezt a hűtőt nem ismerem és szintén HTPC-hez ajánlják.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz old gray #12540 üzenetére
Én azt mondanám valahol a kettő közt lehet az igazság.Itt a PH-s teszt szerint az álltalam beszerzett CM N520-as ordítva hűt.Szerintem meg nem.PH-s teszt szerint az Asus Silent Knight II még most is nagyon halk hűtő.Ez igaz ezért is vettem,de simán ki tudtam focizni,hogy a CM hűtő is olyan halk legyen,sőt nagyobb hűtési teljesítménye volt egy 6000X2-ön.Mint mondtam és te is mondtad,hogy jó kis hűtő(Xigmatek),jó áron és jó alternatíva lehet...
-
Milka 78
nagyúr
válasz elfelejtette #12538 üzenetére
E szerint a TESZT szerint...2850 fordulaton jól hűt nagyon,de marha hangos.1650-en meg teljesítményben a TX2-est hozza,igaz kicsit halkabban(ha azt is levinném 1650-re kb.ugyan ott tartanák).Sőt,nyitott vagy jól szellőző házban a tx jobb.Mondjuk inkább,hogy jó kis hűtő ez,de a tx2-es is tud ennyit és ha jól tudom az egy kicsivel olcsóbb.Viszont az tényleg igaz,hogy alternatívaként jó lehet!
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Sziasztok!Szert tettem egy Cooler Master N520-as hűtőre amit bepasszíroztam egy GMC R2-es mini házba.Első tapasztalataim róla csak így gyorsba.Nagyon egyszerű szerelhetőség.A nagyobbik gépemben(ez amolyan vésztartalék gép)Asus Silent Knight II-es van amit sokkal macerásabb volt feltenni.A két első memória slot fölé ez a hűtő nem lóg be(ellenben az Asusal,amiben az első két slott takarásban van).Most egy 6000x2-es procit hűt(igazi kazán) amit az everest cpu tesztel nyúzok tuning nélkül,alapfeszen(tudom,hogy nem orthos) és 25 perc után sem ment 44 fok felé.Ez szerintem nem is rossz főleg,hogy a GMC ház pont nem egy jó szellőző ház,főleg,hogy a hűtő borda miatt az oldallapi ventit el is lehet felejteni,mert semmi hely sem maradt számára.Ja még annyit,hogy az Asus egy sokkal jobban szellőző házban sem tudta 51 fok alá hűteni ugyan ezt a procit.Terhelés alatt 1850-es fordulaton van egy kis hangja,de én azt a morgó hangot amit a tesztekben halottam nem észleltem,más néven én halknak nevezném.A procit idle-ben 31-32 fokon tartja ami szerintem nagyon jó eredmény.A gépet hd dvd-zésre használom így számított,hogy halk legyen a masina.Szoftveresen 600-as fordulatszámra folytva a ventiket üresjáratban 34-35 fokot produkál a proci és csak a Giga superb tápot és a 3db Sharkoon Silent Eagle ventiket hallom(a kártya passzív).Szerintem 600-800 as fordulaton teljesen hangtalan.Összességében szerintem jópofa hűtő és kellemes csalódás,mert én kevesebbet vártam tőle.Az Asus Silent Knight II-essemel teljesen egyenrangú viszont ez csak 8000 ropi volt a másik majd 13000forintos árával.Végezetül pár kép beszerelve...[IMG:/dl/upc/2009-09/12/174918_mkapfewsgkpvfa6y_belso_3_2.jpg][/IMG]
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz les_polish #6172 üzenetére
Nekem Silent 2-esem van és nagyon szépen hűt és főként halk,de a 6000X2(ami alapból rohadt meleg)-tőn ha feszt emelek már melegszik.Inkább a halkságra van kihegyezve mint a tunningra.Ettöl függetlenül én megvagyok elégedve vele csak sajna a tunning...és nagyon jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Path of Exile 2
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Anime filmek és sorozatok
- Képregény topik
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest