Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5858) quby válasza e90lci (#5857) üzenetére


quby
őstag

Láttam, de vagy elkerülte valami a figyelmem, vagy nem tudom, de nem ment. Mellesleg nem is nagyon értem, a leirást, mert az elején IPTVSTB listába majd IPTVMCG listába tuszkol dst addresseket, amivel utána nem csinál semmit :F

Mint kiderült a t-home-os routert nem nagyon érdemes kihagyni (vagy)nem is lehet, mert az iptv külön vlanban megy ami akkor is megy ha nincs internekapcsolat (vagyis kiépült pppoe session). Külön vlan is jó lenne és azt a vlant bele tudnám kötni a t-home-os routerbe, ez már meg is volt de valamiért megáll pár másodperc után a kép. Ezt nem teljesen értem, mert ha jól gondolom, ebben az esetben maradunk layer 2-n, a multicast meg ugye layer 3. Bár a bridge létrehozásakor van egy "igmp snooping" amit, amikor a helyszinen voltam nem vettem észre, de holnap megyek megint és kipróbálom.

Ezt is néztem, de ezt sem igazán értem. Vagyis hogy nem tudom mit csinálok, és ugy ugyen nehéz tshoot-olni ha csak nyomkod az ember fia de nem tudja mit is csinál...mellesleg nem is tul szerencsés minden udp forgalmat engedélyezni az "internet-in" interfészen mind input mind forward láncon...

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.