Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5795) bacus


bacus
őstag

"Vagy a kliens, vagy a fogadó oldalon alhálózatot KELL változtatni."

Ez is megoldás, de van, hogy nem lehetséges, de az ovpn szereti a /30-as hálózatokat és lehet src nat és dst natokkal is operálni. Persze ez melós tud lenni, de sok esetben a feladat az, hogy a kliens becsatlakozva elérje a benti szervert (nem kell az összes gépet) vagy fordítva, én akarom elérni a becsatlakozott kliens összes portját !
Tipikusan így érem el az ügyfelekhez kitelepített szervereimet, azok ott bekerülnek a hálózatba (dhcp), majd betárcsáz az irodámba, így elérem a szervert, amit utána fix címre tudok akár állítani (egy szerver ne legyen dhcp függő). Nálam src nat van, így akár smb is megy.. Előny, hogy soha nem kell kimenjek az ügyfélhez (egyszer sem), megy minden telefonon, majd leküldöm a szervert és beüzemelem anélkül, hogy egyszer is jártam volna arra. Ez azért némi előny az ország másik végében lévő gépeknél.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.