- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
hoffman_ #20751 üzenetére
A wireguard általánosságban kevesebb erőforrást igényel, mint mondjuk egy openvpn. Egy mai PC-nek meg se kottyan a wg erőforrásigénye, inkább a mikrotik oldal a kérdésesebb, de még egy régi RB951-es is tud kb. 50Mbit/s-ot wg.-al, egy hAPac^2 200...300Mbit/s-ot, az RB5009 pedig ha jól emlékszem kb. 650Mbit/s sebességet (és kb. a CCR1009 is).
Korábban egy celeronos (J1900) miniPc-re feltelepítettem próbaképpen RouterOS-t, azon kb. 850Mbit/s sebességgel ment a wireguard. Próbáltam a NAS-ra is feltenni wg-t, de elsőre nem ment, aztán nem erőltetem tovább, felfelé úgyis csak 300Bbit-es az internet elérésem, az meg az RB5009-nek sem jelent nagy terhelést. Ekkora sávszélességbe bőven befér amúgy egy 4k-s film. Még a legnagyobb fájlméretű 4k-s film (amivel próbáltam ilyesmit) az is alig több mint 100Mbit/s sávszélt foglalt. Gyanítom, hogy ilyen esetben már nem is ezek az eszközök jelentik a korlátot, hanem maga a netkapcsolat - ami földrészek közzött, ill. nagy távolságok esetén, gyakran nem tud akkora sávszélt, mint "helyben".
Új hozzászólás Aktív témák
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- Jogász topic
- iOS alkalmazások
- Plazma TV topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Szenzorosan védett 12V-2x6 kábel jött az ASRock berkeiből
- Elektromos autók - motorok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Citroen C3 Picasso 1.4 Benzines, 2011, 156E valós km, sérülésmentes, vadiúj gumi garnitúra, KLÍMÁS!
- Ipad Pro 11 M4 - Cellular - 10 hó apple gari, 4 ciklus
- Gamer PC i7 32GB Rtx 3080
- HP Probook 440 G11 (9Y7Q2ET) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , 512SSD
- HP Probook 440 G11 (AA0Y5ES) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , Win11 pro
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest