Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ekkold

Topikgazda

válasz hoffman_ #20751 üzenetére

A wireguard általánosságban kevesebb erőforrást igényel, mint mondjuk egy openvpn. Egy mai PC-nek meg se kottyan a wg erőforrásigénye, inkább a mikrotik oldal a kérdésesebb, de még egy régi RB951-es is tud kb. 50Mbit/s-ot wg.-al, egy hAPac^2 200...300Mbit/s-ot, az RB5009 pedig ha jól emlékszem kb. 650Mbit/s sebességet (és kb. a CCR1009 is).
    Korábban egy celeronos (J1900) miniPc-re feltelepítettem próbaképpen RouterOS-t, azon kb. 850Mbit/s sebességgel ment a wireguard. Próbáltam a NAS-ra is feltenni wg-t, de elsőre nem ment, aztán nem erőltetem tovább, felfelé úgyis csak 300Bbit-es az internet elérésem, az meg az RB5009-nek sem jelent nagy terhelést. Ekkora sávszélességbe bőven befér amúgy egy 4k-s film. Még a legnagyobb fájlméretű 4k-s film (amivel próbáltam ilyesmit) az is alig több mint 100Mbit/s sávszélt foglalt. Gyanítom, hogy ilyen esetben már nem is ezek az eszközök jelentik a korlátot, hanem maga a netkapcsolat - ami földrészek közzött, ill. nagy távolságok esetén, gyakran nem tud akkora sávszélt, mint "helyben".

Új hozzászólás Aktív témák