Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16348) b10up


b10up
tag

Sziasztok
Nemrég lett irodába egy RB5009 beújítva, ROS 7.1.1, de amióta megvan, majdnem konstans a szívás vele. Ezekbe más is belefutott?

-Teljesen random időközönként az összes eddig aktív portja lemegy down-ba és azonnal vissza is jön minden gigabitre. Úgy vettem észre, hogy kikapcsolt BGP-vel nem, vagy csak ritkábban csinálja. Loop nincs, de a logban látszik, hogy lementek és fel a portok. Nem kábelhiba és nem is konfig, egy 3011-et váltott, ami működik rendben, csak gyenge volt már a céljainkra.

-A narancssárga led a 2-8 portokon nincs bekötve. Nem nagy balhé, csak kicsit igénytelen és pazarló hatású nekem

-Ha az első porthoz nem csatlakozik eszköz, akkor a poe ledje félfénnyel pislákol mintha valami áram kóborolna benne, viszont ha csatlakoztatom a túloldalt is, akkor kialszik. Nem tudom, ez mennyire okés vagy utalhat bajra
-Ez lehet, hogy admin error, de valamiért bgp-vel össze van kötve csillagpontosan több mikrotik router, de van 1-1 direkt tunnel is bizonyos szomszédokhoz. BGP dinamikus routing van. Valamiért néha csak az egyik router jelenléte csak egy teljesen másik szerint hurkot csinált és mindig kitiltja. Pedig sehogy nem bírom megfogni, hogy mi okozhatja.

-Bridge STP állítás esetén hiába volt safe mode, ha elvesztem a kapcsolatot, vagy direkt bezárom a winboxot, kitörlődik a bridge amit állítottam, ethernet portokat hol visszatölti, hol nem.

-Ha bridge és vlan környékén állítgatok vagy éppen igmp proxyt, be tud kattanni valami agyilag. A jelenség ilyenkor, hogy pppoe nem bír kapcsolódni egyátalán. Logot "terminated" üzenetekkel szétspameli. PPTP kliens hiába kapcsolódik fel dhcp wan mellett, a válaszidők ilyen 1500ms-től indulnak, az effektív tempó nem éri el az 1 megabit/sec-et. Látszólag az eszköz okén megy és nincs se magas cpu használat, se loop, semmi rendkívüli. Viszont se safe mode nem segít, ha egyszer bekattant, se package+firmware down vagy upgrade, se konfig visszatöltés. Kizárólag az a megoldás, hogy lefactoryzom és utána megy rá a restore.

Ezt a legutóbbit 4011-essel is tapasztalom ros6 és ros7 alatt is.



Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.