Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16034) Mr Dini


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Üdv!

adika4444 csodaszkriptjének hála sikerült belőni az IPv6-ot itthon rendesen és tényleg azt tapasztalom, hogy minden csodásan működik, de valóban igaz, amit mindig mondanak az MT-ről, hogy IPv6 fronton nincs hw offload és ezért marha gyenge. Nos nekem stabilan hozza a 30 MB/s-t, de soha nem megy gigabit közelébe a sebesség.

Az okát viszont nem teljesen értem, hiszen úgy tudtam, hogy ezeknek az "olcsó" home grade routereknek a NAT okoz jelentős procihasználatot, sokan nem is tudják szoftverből megoldani, ezért használ a legtöbb gyártó mindenféle zárt modult hwnat címszó alatt és így hozza ki a gigabitet a router. Ezt a Mikrotik is tudja fasttrack címszóval és IPv4-en remekül megy a gigabit.

Viszont v6-on nincs NAT... Még csak v6 to v4 translationra se tudok gondolni, mint lassítő tényező, mivel a routeros7-ben láttam pár v6-ot érintő funkciót, akkor csak újraírták volna, ha olyan régi a backend...

A kérdés adott. Mi korlátozza ennyire a v6-ot Mikrotik alatt? Mert valóban, ha v6-on speedtestelek, egy magot teljesen ki is pörget. :F

Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.