Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sanzi89

addikt

Van arra vonatkozóan bárkinek bármilyen ötlete, hogy egy Mikrotik RB951G-2HnD router amin szó szerint csak annyi konfigurációt végeztem el, hogy Quick Config-ban WISP AP, FIX ip, meg WLAN titkosítás (link) miért nem érhetőek el az internet irányából az eszközre WiFi-n csatlakoztatott eszközök? A LAN-ra kötött eszközök elérhetőek. Természetesen routeren port nyitva, port forward megvan, illetve ha egy más WIFI-re csatlakoztatom az eszközt (DiGi router, TP-Link AP), akkor hibátlanul működik minden. Daikin klímát nem tudom netről vezérelni, valamint a Shelly eszközök se érik el a Shelly Cloud-ot.

Szóval valami szűrés van a Mikrotik-en default settings-ként, csak azt nem tudom, hogy micsoda. Ha esetleg arra tudtok tippet adni, hogy mit nézzek meg, ha azt szeretném, hogy MINDEN legyen nyitva MINDENHOVA, akkor azt is megköszönöm.

Annó hasonlót szívtam azzal, hogy CAPSMAN-t használva a WiFi-s kliensek default-ban nem tudtak kommunikálni egymással, és ott valahonnan kellett egy gyári pipát kivenni.

Nagyon megköszönném a segítséget, mert az ötleteim elfogytak, már ott tartok, hogy eszközt fogok cserélni, mert nem tudom mi okozhatja.

Új hozzászólás Aktív témák