- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Van 2 VLAN-om, A és B, a B a csökkentett hálózat (guest) nem látja A-t vagy is csak egy bizonyos gép, bizonyos portját. A pedig látja B-t teljesen (elvileg)
Na most párnapja azt vettem észre, hogy a 192.168.88.10-es gép a 192.168.100.100-es gépét tudja pingelni és úgy eléri az egészet, nincs tiltás.
Viszont a 192.168.88.11-es gép nem látja már ezt a 192.168.100.10-es gépet, semmilyen szinten.A 10-es és 11-es gépnek is a Mikrotik a DNS resorver-e. dig jól jó cím felé fordul, de nem kap vissza értelmes választ. ping esetén semmi.
De az az érdekes, hogy a 11-es gép a saját vlan-jában se tud senkit elérni, de őt elérik.Miként tudnám kideríteni hatékonyan, hogy milyen szabály foghatja meg? Van mentésem, így azt gondoltam, hogy visszarakom és lépegetve kiderítem, hogy mivel csesztem el..
Az tudni kell, hogy a 11-es gépen van külön Adguar is pl és reverse proxy server is (az adguar-on kívül).Szerintem valamelyik éjjel kitörölhettem valami szabályt (biztos top-on voltam már) a firewall környékén és csak párnappal később vettem észre a problémát.
Köszönöm a segítséget, ha valaki ebből érti, hogy mit szeretnék és van valami ötlete
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Autós topik
- OLED TV topic
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Egészséges evolúciót mutat a Sony Xperia 10 VII
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1165G7 32GB 500GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- GAMER PC! i9-13900K / RTX 5080 / z790 / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- GAMER PC! i9-13900K / z790 / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 1000w Gold!
- 0PERCES! Evga RTX 2070 SUPER XC 8GB GDDR6 Videokártya!
- Xbox Series kontrollerek 1 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest