- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano #12298 üzenetére
Fasttrackkel mondanám bármelyik 4 magost (hap AC2, AC3, vagy RB450Gx4 (ez utóbbi már EOL de pár helyen még lehet beszerezhető) a nélkül talán az RB4011iGS+RM ha nem kell a wifi.
Ha pénz nem számít akkor talán egy RB1100AHx4. -
bambano
titán
gigás digihez mi most a legjobb vagy majdnem a legjobb router? wifi nem kell, költséghatékonyság sem elsődleges szempont. vpn, combosabb natolás fontos.
-
Veron
addikt
válasz
Kroni1 #12293 üzenetére
Akkor oldható meg, ha a kék karikás helyre megy egy másik router/switch, mert ott vannak a LAN kábelvégek és a NAS is többek között.
Kipróbáltam, hogy a karika nélküli pirosnál van az AC2 APként, de még akkor is értékelhetetlen a konyhában a sebesség 5GHzen. Így szerintem a wap + hap kombó sem lenne megfelelő, mert fizikailag rossz helyen vannak.
Csak akkor működne, ha a rosszabb helyen a hap routol és a másik helyen a wap szórja a hálózatot, de nagyobb sugarú körben, mint a hap. -
-
bacus
őstag
"a képen a sárga folt a dead spot, a pirosak az UTP aljzatok, a kék körben piros a fő router helye, ott a Digi ONT is. ötlet esetleg a lefedésre?"
A Digi ONT az router is ugye? Hagyd meg, és vmelyik utp aljzathoz tedd a mikrotik ac2-t AP ként. Ha a 2,4-t a digi lefedi, akár maradhat az is, a mikrotiket meg csak az 5 gigára használod.
-
Kroni1
veterán
nem felulmúlnia kell, az nem fog menni, mert kb ugyanazt tudja. összedolgoznia kell vele capsman-el, és úgy nagyobb az esély a lefedésre. Vagy egy központi helyre megoldod az Ac2 athelyezését, vagy kelleni fog a két eszköz, azokat jól el kell helyezni és probléma megoldva.
-
"Miért jobb 1 db routerrel lefedni a területet, mint 4 db eszközzel? Tudom, az ár miatt, de hát a 4 eszköz együtt sem igazi tétel"
Nekem erre egy lakás bevilágításának példája jut eszembe : Hogyan tudsz jobban bevilágítani egy lakást? 1db 500 W-os izzóval, vagy 5 db 100 W-os izzóval?
-
válasz
TechToys2020 #12261 üzenetére
"80MHz bw nem egyenlő a 20MHz Ceee vel"
Már pedig de.
20 MHz fő/vezér/control channel, ki minek nevezi van, kompatibilitási okokból, és mellette az extension channels.Bár lehet, hogy a Cisco sem ért hozzá :
[link] -
Veron
addikt
válasz
Shkiz0 #12272 üzenetére
wAP AC-vel előrébb lennék a hAP AC2-höz képest jelerősségben?
egyrészt az AC2 valamiért gyengébben teljesít, mint az Asus, másrészt van a lakásban egy terület amelyiket egyik sem fedi le 5G-n. itt nincs UTP aljzat, valahogy másképp kellene fedni ezt a területet
[ALAPRAJZ] a képen a sárga folt a dead spot, a pirosak az UTP aljzatok, a kék körben piros a fő router helye, ott a Digi ONT is. ötlet esetleg a lefedésre? -
Kroni1
veterán
Nincs azzal baj, ha valami nem jön be, meg nem hozza az elvártat, csak azt nem értem hol olvasta vásarlás elött hogy ezeket tudni fogja és mégsem. Ha nem olvasott ilyet akkor valótlan az állítás, h nem tudja amit igért. Amúgy a Tik hardverben kissé le van maradva nyilván, sosem adja olcsón a csúcsot, ez tudva való, de ezen elcsodálkozni kissé vicces.
Mondjuk a stílusa érdekes, ilyesmire nem is reagálok..
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
s.roland93 #12278 üzenetére
Az, hogy deaktiválod, az nem jó? Akkor nem tud bejelentkezni. Arra vigyázz, hogy egy admin usert azért hagyj meg, mert ha mindet deaktiválod, akkor nem tud senki belépni a routerbe.
-
Kroni1
veterán
válasz
pacman789 #12275 üzenetére
Sajnos ez nem hiba, hanem tulajdonság. Az ac2 wifiben atlagos, az ac65p meg kicsit átlag feletti, cfwvel meg igen jó.. Neked minimum egy AX58U kéne ha egy eszkozzel akarod megoldani.. Ha több eszközzel akkor meg vagy ehhez egy wap ac, vagy minimum két AC57U vagy ilyesmi.
-
s.roland93
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést a primitív kérdésért, de kezdő vagyok és most tanulgatom a MikroTik beállításokat, nagyon sok forum olvasással.
Azt szeretném beállítani hogy egy adott felhasználó ne tudjon be jelenkezni, azt már sikerült hogy csak winboxon keresztül lehessen be jelenkezni.
Előre is Köszönöm az építő válaszokat -
amargo
addikt
válasz
pacman789 #12265 üzenetére
Egy lengyel oldalon találtam meg ezt a hibát (nem tudok lengyelül):
[link]
Érdemes végig olvasni.Amúgy lehet firmware gond is: [link]
Pl nálam is van frissítés (egy elborult pillanatomba majd fel is rakom, megtörtént, működik minden):
/interface lte firmware-upgrade lte1
installed: R11e-LTE6_V020
latest: R11e_LTE6_V026 -
Kulso antennaja van, es elvben nagyobb hatotavja van.
Ha raersz akkor kedden megmondom mizu vele, mert egy ugyfelemnek hozok belole.
Itthon nekem van egy hap AC-m azzal tudom osszehasonlitani majd.
Ha jobb lesz akkor lehet en is veszek egyet magamnak, es ki tudom valtani vele az rb450Gx4 + hap AC-t. Mert ugye a 450 kellett a gigas net okan, de ebbe nincs wifi, a hap ac meg keves a gigabitre. -
bacus
őstag
válasz
Kroni1 #12262 üzenetére
"mit ígértek neked, amit nem tud?" - erre én is kíváncsi lettem volna.
Több mint 1000 mikrotiket vettem, de ezek nekem sosem ígértek semmit.
"A probléma: nem azt csinálja az eszköz mint amit ígértek!" - ebbe már sokan belefutottak, ez a rohadék ez azt csinálja amire felprogramozták.
"Részemről nem válaszolok több leépítő postra."
Na most betojtam. Utoljára a Macskafogóban fenyegettek így: "Azt mondta, csak 5 petákért mondjam meg, úgyhogy ide a zsozsót, vagy hülyére pofoztatom magam. És ezt vehetik fenyegetésnek." -
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Próbálok beüzemelni egy LHG LTE6-ot. Az a problémám, hogy a letöltés jó, de a feltöltés instabil és eldobja a hálózatot. Speedtest feltöltés nem is fut végig, mert megáll. A Log-ban ilyen hiba van:
lte1: reply timeout for: AT+EEMGINFO?
lte1: link down
lte1: registered home
lte1: link upTöbb irányba is forgattuk az antennát is mindenhol ugyanez a jelneség tapasztalható.
Behoztam a városba, (itt nem látok rá a toronyra), és itt 80Mbitet mér le, de 0-át fel.. Viszont pl egy feltöltés google drive-ba megy. De szerintem akkor sem normális, hogy a speedtest nem fut le. Így lehet visszaviszem.
Nem állítottam be semmit se, minden gyári beállításon van. Esetleg van tippetek, hogy mi lehet a gond? mit érdemes kipróbálni?
Előre is köszi,
Üdv,
pac
-
mrzed
senior tag
válasz
TechToys2020 #12263 üzenetére
-
TechToys2020
kezdő
válasz
Kroni1 #12262 üzenetére
Nem tudja capsman módban az 5GHz es sávon a 40 80 160 MHz es BW s moduláciokat.
De ezeket már többször leírtam. Olvass vissza.
Ha ezt nem érted, akkor kérlek ne írogass, hanem próbálkozz valami cél tanfolyamot elvégezni.
Részemről nem válaszolok több leépítő postra.
Sajnos nálam eléggé lecsúszott ez miatt a miki.
-
Kroni1
veterán
válasz
TechToys2020 #12261 üzenetére
Nem válaszoltál a kérdésre, hogy mit igértek neked, amit nem tud?
A Mikrotik sokkal korrektebben szokta leírni mit tud egy adott terméke a véleményem szerint, mint a szines szagos PR szövegektől hemzsegő oldakkal operáló otthoni usereket célzó gyártók.. ASUS-nál meg TP-Linknél simán kapsz olcsón olyan routert ami hardveresen tudja a gigabitet, Mikrotiknél ez még most is ~50-60e felett kezdődik, régen mégfeljebb volt talán. Ezekhez hasonlaítva drága persze, de itt leginkább a testreszabhatóságot, a routerOS-t meg a stabilitást kell megfizetni, ha ez nem szempont akkor nem is értem hogy kötöttél ki itt. Komolyabb felhasználási környezetben azért szeretik amugy pont a mikrotiket mert olcsónak számít, mondjuk nyilván nem egy tplink, hanem inkább egy cisco rendszerhez képest..
-
TechToys2020
kezdő
válasz
Kroni1 #12257 üzenetére
Persze. Nem tudja a 40 80 160 Mhz és löketet. Ezek 20 éve létező standardek. Az extension channel hasznalatahoz kell tudnia a kliensnek is ezt. Nálam 5 eszkozbol csak egy tudja. Még a garos notesz sem tudja.
Viszont a 80 MHz t tudja mind.
Valószínűleg nem olvastad el alaposan az előző postjaimat, hogy mi is a bajom.
A 80MHz bw nem egyenlő a 20MHz Ceee vel. -
Kroni1
veterán
válasz
TechToys2020 #12247 üzenetére
Elárulod mit igértek neked, amit nem tud?
Már leirta más, hogy megy capsmanel rendesen a 4x20MHz, de te kötöd az ebet a karóhoz hogy szar, ahelyett h megoldást keresnél a problémára...
-
bacus
őstag
Én nem látom gondnak, hogy kisebb a jel pl az AC2-nél. A router olcsó, capsman pedig pont erre való, hogy mindenhol kisebb adóteljesítmény (zavarás más felé) jobb, stabilabb lefedettséget adjon.
Miért jobb 1 db routerrel lefedni a területet, mint 4 db eszközzel? Tudom, az ár miatt, de hát a 4 eszköz együtt sem igazi tétel.
Gondoljatok csak bele a rádiótelefon kezdetén a 450MHz-es sávon csak pár adótorony kellett, ha jól emlékszem ott 4 km x 4 km cellaméretet használtak ez 16 km2 egy adótoronnyal. 5800 toronnyal az egész ország lefedhető volt. Persze voltak limitációk, mert egy adótorony talán 8 rádiótelefon beszélgetését tudta kiszolgálni, de ez elég volt, mert még a hívás fogadásért is fizetni kellett, ez luxus cikk volt. (a tévedés jogát fenn tartom, igen régen volt, az emlékeim erősen kopottak..) A telefonok mérete hatalmas volt, hiszen adni is nagy energiával kellett, a két irányú kommunikáció ugye.
A wifinél is ugyan ez a probléma. Adott egy AP, aminek megnöveled az adó teljesítményét, a kliens eszköz jobbnak látja a térerőt, de az AP érzékenysége nem változott, a kliens adóteljesítményét pedig nem tudod növelni. Az eredmény nem az lesz, hogy javulni fog a wifi, hanem az, hogy rosszabb lesz !
A megoldás, több kisebb teljesítményű adóval lefedni az adott területet. Ezek, ha egy vezérlőn keresztül tudnak egymásról, akkor intelligensen tud a kliens az egyikről a másikra átváltani, anélkül, hogy újból kellene ip címet kérjen, a kapcsolat megszakadása mellett, azaz wifi roaming jön létre, nincs hátrány az egy AP-s megoldással szemben.
-
Veron
addikt
válasz
TechToys2020 #12254 üzenetére
Igen a vételi jelszintet találom gyengének, ezen szeretnék változtatni.
Nyílt terepen nem akarom kipróbálni, nekem a ház egyik sarkában van a router, azt szeretném, hogy 10 mrel arrébb is legyen elfogadható 5G wifi jel. Az Asus jelszintje elfogadható, a Digi ONT is hasonló, de az csak 2Gt tud. Gondoltam teszek egy próbát a happal. -
TechToys2020
kezdő
A -60 -80 az a vételi jelszint.
A +20 +30 (100mW vagy 1W) az az adóteljesítmény.A -60 vételi jelszint sokkal jobb, mint a -80 (ez 20dB külömbség). A gyakorlatban ez 8 szoros hatótávolságot jelent. Ha nem tapasztalod ezt a hatótávolság különbséget, akkor valaki valótlan adatot ír ki.
Azt gondolom, hogy a gyártók azért tüntetnek fel valótlan adatokat, mert ezzel vezetik meg a hozzá nem értőket. És sikerül.
Sok gyártónál látom, hogy chip szinten hibás értéket ad vissza, mert ezzel nézi hülyének a fehasználókat.
Én kideríteném melyik ad vissza nagyságrendileg hibás értéket, és kidobnám annak a gyártónak a terméket, elfelejteném azt a gyártót.
Mi a gyártók között alig találunk olyat, aki nem a valótlanságok túl túl licitálásával próbálja megnyerni a piaci vásárlókat, hanem a valós korrekt működéssel. Én már sok gyártót kizártam, mert az adatokat festi!
Ha érdekel, megmondom nyílt területen pl. 50m távolságból mi kellene látnod, milyen térerőt.
-
Veron
addikt
Oké, akkor létezik más beállítás?
Ahol az Asus - 60dB ott a hap -80, pedig az Asus sem bika. -
bacus
őstag
válasz
lionhearted #12251 üzenetére
Ami egyébként tényleg marhaság...
Nem lenne probléma, ha beállna a jó értékre és csak cli -ben módosítható, hanem van, hogy nem engedi a beállításokat leokézni, mert ez az érték nincs kitöltve
-
-
Veron
addikt
megérkezett a hap ac2, ismerkedem vele.
alapból nagyon gyenge a jelerősség, de korábbi hsz-ek alapján tud ez többet is. merrefelé tudom ezt állítani?
mikrotik fórumon a wireless tabon az antenna gain emelését javasolják, de ilyen opció nincs nálam a RouterOS v6.47.8 verzióban. -
bacus
őstag
válasz
TechToys2020 #12245 üzenetére
Szerintem meg hagyd ezt abba. Béna vagy, nem értesz hozzá, vagdalkozol. Ne ide írd meg ha javítást szeretnél, írd meg nekik !
Az 6.27 ben még biztosan nem volt capsman.
Na az a visszalépés.
-
válasz
TechToys2020 #12245 üzenetére
Tudom javasolni Kalapos Lacit. Egy kurzust csinálj végig, ha nagyon nem boldogulsz a Mikrotik eszközzökkel.
-
TechToys2020
kezdő
válasz
Shkiz0 #12244 üzenetére
Szerintem használd a régi sw-t. Nem kell frissíteni, ha működik.
Én ki vagyok akadva azon, hogy hirdeti a mikrotik a sok 100Mbit-es eszközöket, de
amint beteszed CAPSman-ba, megáll az élet és visszalépünk 20 évet.Lehet ezt magyarázgatni, de nem kell. Sajnos ez nagyon gáz, hogy már ez a gyártó is itt tart.
TP-Link-nél nem lepődnék meg a fentieken. De ez egy drága márka ahhoz képest.Abban kérem a segítségeteket, ha valaki tud régi verziószámot, ahol a Capsman még nem ilyen béna, az írja meg melyik verziónál rontották el, illetve mi az ami jól működik.
Köszi!
-
Lenry
félisten
válasz
TechToys2020 #12236 üzenetére
milyen többi frekin nem nézi? nem értem mit irtál.
ha automatán van, akkor végigszkennelni az összes csatornát, hogy van-e valamelyiken radar. ha ezt bepipálod, akkor kihagyja azokat a frekvenciákat, ahol tudja hogy van radar és csak a többit nézi meg, hogy esetleg azokon is van-e
channel.skip-dfs-channels
If channel.frequency is left blank, the selection will skip DFS channels"
kézikönyv"Én beirtam egy frekit, és bekattintottam, hogy skip DFS."
frequency
Channel frequency value in MHz on which AP will operate.
Allowed values depend on the selected band, and are restricted by country setting and wireless card capabilities. This setting has no effect if interface is in any of station modes, or in wds-slave mode, or if DFS is active.
szintén a kézikönyvből"Ilyen eszközöket vettem, azt gondoltam jók. Tévedtem."
mindenki más azért elboldogul vele, szóval én úgy gondolom, hogy te fundamentálisan félreértesz valamit, vagy nem olvastad el a kézikönyvet, hanem csak betippeled, hogy mi micsoda, aztán amikor nem azt csinálja, amire gondoltál, akkor a router a hülye.nem bántásként mondom, de tényleg: olvasd el a kézikönyvet.
-
TechToys2020
kezdő
??? milyen többi frekin nem nézi? nem értem mit irtál.
Én beirtam egy frekit, és bekattintottam, hogy skip DFS.
Kb 45-60mp alatt indul el az eszköz, konfigot állítok. Ez nekem azt sugalja, hogy nem foglalkozik azzal, hogy skip, hanem mindig nézi a frekiket.Nem eröltetem. Ilyen eszközöket vettem, azt gondoltam jók. Tévedtem.
-
Lenry
félisten
válasz
TechToys2020 #12234 üzenetére
Akkor keres radart, ha valasztottal orszagot, a skip dfs azt jelenti hogy nem keres azokon a frekvenciakon, ahol radar szokott lenni, de nem jelenti hogy a tobbin attol nem nezi meg
Ha ennyi bajod van a Mikrotikkel, akkor miert erolteted? Ott a 20 eve jol mukodo Ubi, hasznalj azt.
-
TechToys2020
kezdő
Sziasztok!
Az egyik CAP-om kiirta, hogy radar detect. Nem értem miért, ugyanis a CAP/Channels-ben
A Skip-DFS Channels be van kapcsolva.
Azért is érdekes a dolog, mert csak az egyik CAP-nál irta ki, a másik 2-nél nem.Újraindítottam a caps-t, és újraindulás után nem volt radar.... Hát de stabil...
Műszerrel is mértem, de nincs zavarás a frekin.
Kérdésem: Minek van a skip-dfs channel beállítás ha erre is tesz a CAPSMANAGER?
6.47.1-em van, az a probléma? Lépjek vissza valamelyik régi verzióra?
megj.: most nézem a Nanostation5 Loco @ Air OS-el eszközömet. Kb 20 éve működik. Sose áll le, és nem frissítek semmit. Nekem ez sokkal megbízhatóbbnak tűnik mint a MT.
Ja 20 éve is 40Mhz-es lökettel ment az átvitelem. (Bár akkor még nem volt AC) -
Veron
addikt
válasz
TechToys2020 #12231 üzenetére
makes sense. köszönöm
-
Veron
addikt
Hap Ac2-t lehet PoE injektoron keresztül használni a saját trafójával? (passzív PoE in portja van)
-
válasz
Shkiz0 #12052 üzenetére
Csak nem hagy nyugodni a dolog.
Ma kezeim közé került egy 750G is, és ennél is megvan a hiba.
Amíg 6.43 alatt maradok tökéletesen megy ezen is és a múltkori 750GL-en is amint frissítem már nem hajlandó működni.
Nem mint ha nem lehetne ezzel együtt élni de azért csak jó lenne valami megoldás, vagy a végére járni, hogy miért is van ez. -
Benji77
aktív tag
Sziasztok!
A lakas wlan halozatat egy Mikrotik RB912UAG-5HPnD wlan AP szolgálja ki. Van arra beállítási lehetőség, hogy ha idegen eszköz probal bejelnetkezni , akkor arról email értesítést kapjak gmail-re? A log-ban látszik idegen MAC cim . -
Veron
addikt
az megoldható hap ac2 + wap ac-vel, hogy ha az 5 GHz-es jel gyenge, akkor fallbackeljenek az eszközök 2,4-re?
-
sepsi0
őstag
válasz
Alteran-IT #12218 üzenetére
Köszönöm a választ.
Még egy kérdés, mert megrendelés előtt álok.
Van értelme az újabbat venni, ha hosszabb távra tervezek vele?
MIKROTIK RBD53iG-5HacD2HnD
Eddig kiszolgált a Xiaomi 3G is. Ha kell a másikhoz be tudok fogni vezetéken AP-nak egy másik Xiaomi 3 routert.
Olvastam, hogy a ram mag a tárhely csak az eltérés meg a PPpoe, ami nekem jelenleg nem kell.
Ennek a fényében, maradjak az elsőnél a jobb ár/érték arány miatt? -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne még, amire nem találtam pontos választ...
Ugye az L4 a router megnevezésében a licenszet jelöli? Nincs feltüntetve mindegyikben, de ettől még ugye ugyan azok, mert az árak mások, amiben az L4 szerepel az 24k-tól kezdődik.MikroTik hAP ac2 RBD52G-5HacD2HnD-TC L4
MikroTik hAP ac2 RBD52G-5HacD2HnD-TCGondolom az mindegy honnan szerzem be?
Köszönöm! -
b10up
tag
Szia,
nekem 2011 capsman forwarding mellett 200Mbit/s-ig bírja wifin, akkor már kiugrik az egyébként is overclockolt cpu a helyéről. Local forwarding esetén azt hiszem 400-500MBit/s a vége.
iPad lehet nem tud ennél többet, ha sok éves darab, laptopnál sem lehetetlen. Laptopoknál viszont látni olyat, hogy a driverben alapból 20MHz only sávszél van engedve, azt nézd meg, hátha csak nincs teljesen elengedve. -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Újabb segítséget szeretnék kérni.
RB2011-en lógó wAP AC-vel 5Ghz-en nem tudok többet kihozni, mint átlag 180Mbps fel/le irányban. Ez internetre, belső hálózatra is nagyjából ugyanennyi.
Próbáltam CAPsMAN-el és nélküle, nem nagyon változott az eredmény.Tesztelésre használt eszközök: iPhone SE, iPad Mini 2, Lenovo T420
Az iPad jelenlegi csatlakozási adatai: 300Mbps-40MHz/2S/SGI
De emlékeim szerint ugyanezt láttam a laptopnál és a telefonnál is. Viszont most nem vagyok otthon, nem tudom megnézni.A beállítások: 5180/ 20Mhz / 5ghz-a/n/ac/ Ceee
Előfordulhat, hogy a kliensek nem tudnak többet?
Köszönöm!
-
válasz
TechToys2020 #12199 üzenetére
Én ezzel vitatkoznék, nekem úgy megy és semmi bajom vele. Bár, ha panelban laksz akkor tényleg nincs, nálam tök jól működik.
Erről egy képet lőhetnél, engem is érdekel:
"De miután csinálsz wifi roamingot a lényegi rész nem állítható, mert rossz a szoftver" -
válasz
TechToys2020 #12185 üzenetére
"De miután csinálsz wifi roamingot a lényegi rész nem állítható, mert rossz a szoftver"
Ezt a WiFi Roaming-ot hol lehet csinálni, bekapcsolni?
Rengeteget hallok, olvasok róla, de ilyen kapcsolóval, beállítással még nem találkoztam.
Most már engem is érdekelne a dolog -
tacsk0
aktív tag
cap AC vagy az uj wap AC kozvetlen ralatassal (falak stb nelkul 5-6 meter tavolsagbol) 2x2 kliensel milyen sebesseget tud? mik a gyakorlati tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- 3D nyomtatás
- Gaming notebook topik
- Futás, futópályák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3196
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest