Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Na ezért kéne 299$ért venni.... szállítás jellemzően 10-15-20$, ÁFA alatt meg nemtudom mit értesz, nekem ami eddig USből jött arra nem volt semmi +költség, pl Kindle3
A probléma ugye, hogy nem küldenek ide, nekem meg csak Augusztusba jön haza ismerős USből... és még ki se ment.

-
és ebből mi következik azon felül, hogy "te az említett tejfel átlátszóságú kis vakulepedőt többre tartod, mint ezt az iker végbélvizsgálót"? megint csak magammal tudok példálózni: én a qrva életbe nem fogok ikervakut venni. se pénzem, se kedvem hozzá. anno a makrót viszont pont azért hagytam abba többek között, mert a világításra nem volt semmi megoldásom. ez consumer szinten az. csak féloldalit akarsz? a másikat elfordítod. tompítani akarod az egyiket? odarakod a kezed vagy mittomén. egy egyszerű körvaku is csak világít, semmi több.
ha 100 dollárért adják ezt a szart, miért fáj az neked, és miért bizonygatod, hogy az 1000-1500 dolláros kilós holminál rosszabb?
-
14-42 nyilván nem makróobi, ugyanakkor az újhoz van előtét. egyrészt. az ikervaku + kontroller konfig pedig tudtommal még nem jött ki mft-re, no meg esetleg nem akar mindenki 300e ft-ért egy qrva komplex vakurendszert venni és használni.
erősen csodálkozom az elitista hozzáállásotokon.
-
hegyimorc
senior tag
Nekem a sebességével nem volt semmi gondom.
D300-on használtam a triatlon VBn bringások fotózására gond nélkül. Portréra jobban bejött a 85-ös - persze azért is, mert kisebb, könnyebb -, sportfotókhoz pedig hosszúnak éreztem a 150-t, mert jobban szeretek az eseményhez közel lenni. (Ez is az eseménytől függ, mert F1-et vagy focit nem úgy fotózgat az ember mint futóversenyt vagy MTB-t, de inkább az utóbbiakra járok :-) )
Nem azért adtam el, mert nem tetszett, csak azért mert legtöbbször valami mást vittem magammal helyette. A 60-ast jóval gyakrabban használom.
-
FEDman
addikt
Részben jól emlékszik, mert bár külön 25/1,4 teszt nem volt a pixinfon, de az L10-es teszthez kaptak egy PanaLeciát. Jól emlékszem rá mert baromi kíváncsi voltam a képére és mikor ezek után megláttam a galériába azt pár szem szénné rekeszelt képet..
Próbálok finoman fogalmazni..
mondjuk úgy nem arra voltam kíváncsi, hogy f8 rekeszen mit tud a cucc..
-
rumos14
nagyúr
igen, köszi, olvastam ezt már mástól is. ha a 2,5 éves fiammal elmegyünk bárhová a szabadba, 90+%-ban a Sony 50/1.4-et használom és tökre bevált ez a gyútáv. az obi kicsi, gyors, éles ahol kell és szépen mos. nincs időm 5 lépést hátralépni meg állítani a hátteret meg tökömtuggya, csak lövök ha jó a pillanat. szóval nekem, soccer dad-nek nagyon teccik.
-
FEDman
addikt
Egy uncsi reklám videó, de kb a 40. másodperctől látni kicsit az új kép a képbe belenagyítást, nem rossz.

-
igen, az új lapka valóban normális előrelépés, végre. az igazat megvallva nekem úgy tűnik, hogy még a gh2-höz képest is előreléptek, de lehet, hogy ez már tényleg a videó kontra állókép mérnöki megközelítés különbözőségéből fakad, ha van ilyen.
a 16 megapixelt azért sajnálom (tarthatták volna 12-n), meg azt is, hogy nem mindenbe multi-aspect kerül. oly vázra én is nagyon kíváncsi leszek, náluk is új generáció jön most, azaz elvileg nagyobb ugrásra lehet számítani.
-
én megvárom azért az olympus verzióját is az új lapkára... de a g3 tetszik, talán jobban is, mint a gh1. imaging-resource-on van összehasonlító teszt, hát elég randák a régebbi pana szenzorok, vmi fura sárgásodás-barnásodás jáccik, ahogy emeled az iso-t.
aztán persze mindez pixelbuzéria. a dinamikát volna jó tudnia, bár pont az imaging-resource-on fél mondatban írták, hogy szar. nekem jó fogás, könnyű expókorrekció + frankó live hisztogram, minél jobb evf és jó dinamika legyen.
-
FEDman
addikt
Sőt, a Pana már a DSLR L10-es kit obijáról is elhagyta a blende gyűrűt.
Ezt szerintem se látjuk már viszont, de azért egy L1 forma micro váz nagyon jó lenne. Szinte érthetetlen is, hogy mind máig kihagyta, kihagyja ezt a ziccert a Pana.
Van egy olyan érzésem, hogy az L1 csak nekünk szép emlék, de Panának többek között a DSLR vonal totális bukásával is egybeforrt és éppen ezért félnek kicsit visszanyúlni ehhez a kialakításhoz.

Pedig a gond biztos nem a kialakítás, mint inkább a durva árazás és az ehhez képest középszerű teljesítmény kombinációja volt.
Ha kicsit bátrabbak lennének akkor mindez most micro-ban biztos másképp alakulna..
-
hegyimorc
senior tag
Jut eszembe, tegnap előtt annyira felbosszantott, hogy semmit sem láttam a GF1 kijelzőjén, hogy azóta is gondolkodom, hogy megveszem a G1-edet :-)
-
Mercutio_
félisten
Fene tudja

Nekem az a benyomásom, hogy ha AF-es obit is ad az eladó az m4/3 váz mellé, akkor is ugyanúgy nyomott áron viszik csak el, viszont a váz+obi árat együtt már általában sokallják, így vagy neked kell többet engedned, mint amennyi a használati értéke, vagy nem viszik el a cuccot. Külön-külön még benyelik az árat, és talán alkudni se alkudnak annyit.A múltkor is mondtam, ha úgyse használod átveszem a 14-45-öt mostanság az asszony úgyis azért nyaggat, mert nem tud a géppel zoomolni

Parci: Ez lenne az az eladó?
-
FEDman
addikt
Részben igazad van, 9mm-en nem létkérdés, viszont egy ilyen obit én is alapnak használnék, a 14-45-öt valószínű eladnám. Ebben az esetben viszont általános célokra sokszor a nagylátót használnám "tele" végén és ilyenkor meg azért jól jön az AF.

Az idális kombó nekem egy fényerős ekv. 20-40-es zoom és egy 100-as fix lenne.
-
hegyimorc
senior tag
"170-ért én sem venném meg, de 120-ért sem nagyon. Ha tudsz helyet, ahol 80-ért van, jöhet
(természetesen nem kell komolyan venni, ámbár én tuti nem adnék azért a kis gurigáért 120-at sem)"Ha 80 lenne a listaár, akkor mindenki 50-ért akarná :-) (Ami rendben van, mert én is, csak ettől még nem fogom annyiért megkapni)
Amikor meghirdetek valamit akkor is ezt látom. Hirdettem egy kompaktot 40-ért. 35-ért vitték volna "azonnal alku nélkül". Nem adtam. Egy hónappal ésőbb meghirdettem 30-ért. Ugyanaz az ember adott volna érte 25-őt. Így megy ez

Érdekes lehet ez a panoráma. (Nem látok belőle semmit :-), mert valamiért nem mutatja meg nagyban, de az ötletet kicsiben is látom és az tetszik)
-
Mercutio_
félisten
Jobb mint egy lensbaby

Az uccsó 7 kép 20/1.7-tel.
-
-
Mercutio_
félisten
Hja kérem, a kis méretnek és súlynak ára van

A napokban épp azon agyaltam, hogy elvileg nagylátón, mind az obi mind a szenzor felbontóképessége és dinamikája lényeges a minél több részlet megőrzése miatt, és, hogy ilyen szempontból jó választás-e egyáltalán a GF1 (12mpx vagy egyáltalán m4/3 ami nem multi-aspect) + oly 9-18 mondjuk egy újabb jó szenzorú DSLR + Tokina 10-24 (Sigma 10-20, stb.) párossal szemben. Főleg, ha megnézem a használtpiaci elérhetőséget is

-
FEDman
addikt
Igen, a második gondolatmenetedbe van a megoldás.
Régen ez úgy nézett ki, hogy volt egy iso400-as filmed, de iso1600-ra volt szükséged, akkor egyszerűen átállítottad a vázadat arra mintha valójában iso1600os lenne. Ezáltal 2 FÉ értékkel alul exponáltad azt.
Végül híváskor annyival tovább tartottad a negatívot a hívóba, hogy ezt kompenzáld. Így mire előhívtad a negatívot már nem volt alexpós.
Persze a dinamika csökkent, a szemcsézet nőtt.Totál ugyanez megy digibe is.
Ami a lényeg egy pusholt iso3200 mellett ugyanazokat az expo értékeket kapod mint egy normál iso3200-nál.
-
FEDman
addikt
Olyan ez mint mostanában az Oly-kon az iso100.

Az pull hivás, itt meg a pusholás esete forog fent. Azaz iso1000 a max valós érzékenység ami a fölött van csak szoftveres "felhúzás" eredménye.
Látva, hogy gyakorlatban milyen jól teljesít magas iso-n ez kicsit meglepett, de hát végülis csak a végeredmény számít.
-
20/2,8 és 30/2 már most is van, 16/2,4 pár hónapon belül. ezzel már erősebbek lesznek pancake ügyben, mint bárki más (hacsak az oly 12-es nem jön meg addig). ráadásul a roadmapen elég sok értelmes obi van. mondom, ők most az underdog, kiadnának egy ütős vázat, rögtön elkezdene mindenki kombinálni, most lefogadom...

-
FEDman
addikt
Most kivételesen megvédeném a Sony-t, mert úgy tűnik az utóbbi időben azért sokat fejlődtek. Az A580 féligáteresztő tükör nélkül egész szépen tartja magát a Nikonhoz képest.
-
FEDman
addikt
Igen, ezt a Sony lapkát nagyon eltalálták. Elég összevetni DXOmark-ban a D7000-et az FF Canon 5D MkI-el, gyakorlatilag egy szinten vannak. Pedig anno a Canon 5D maga volt A szenzor.

Az meg hogy a Pana ilyen közel tud maradni ehhez a két géphez már önmagában felér egy győzelemmel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sajnos nem lesz ott a The Game Awards-on a The Witcher 4
- Windows 11
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jövedelem
- Hobby rádiós topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER Black friday Hardverapró.húúú!!! 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezt csak röpke 1000x láttam kb.