- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Ja, én is, mindig. Koncertnél sem szükséges (Pana vázon), akkor meg minek?

Ja, Kórház 2.0, tegnapról. Kicsit sávos néha a színátmenet, csak kéne az a Sony szenzor éjszakára (E-M5)

szerk: 93 darab egyperces expó, 12/2-vel pont belefért volna a sarkcsillag is, a kis 14/2.5-tel viszont nem tudtam úgy helyezkedni.
-
nord_
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Ahá. Olybá tűnt, mintha már meglévő 52-es szűrőid lennének. De ha nincs, miért pont 52, miért nem az általánosabb 58?

Nézd meg, gondold át alaposan, van-e olyan objektív, aminek a megvásárlására látsz esélyt a jövőben. Ha nagyobb a szűrőátmérője, mint 46mm, ehhez válaszd a szűrőt. A 46-osok ritkák, jó minőségből nincs olyan választék, mint pl. 58-asokból. -
Freddy76
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Innye, de csunya az a pukli a gx1 tetején
. Mint egy kocka lada. De az oly az szép. Bár ha csak ezen múlna, nekem legjobban a fekete e-pl1 tetszik az ezüst oly 17-essel. Látom a szép színes szíjadról sem tettél le, csak átadtad a zasszonynak
.Látom, rekeszprioritással fotózol
. -
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Nem kell, filléres US-EU átalakító, a töltő maga 110-240V-os. Nekem is ilyen a G3-é.
szerk: szerintem zseniális ez a kihajtós megoldás, nem kell kábelekkel szüttyögni, kihajtod, bedugod, tölt. Kár, hogy az EU-s nem ilyen.
-
scarabaeus
őstag
-
Freddy76
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Azta, milyen frankón telibevakuztad a lánchidat

A 45 tényleg szuper. Én most jöttem haza egy nyaralásról, és szinte végig az volt a gépen, néha szenvedtem is vele... Jó a 12-50, simán hozza azt a szintet, amit a korábbi alapzoom-om (18-105 a Nikonon), de valahogy nem az igazi. Nem értek sem az obikhoz, sem a fizikához, de azonos gyutávon (nyilván 45), azonos rekeszeken (itt nyilván 6.3 vagy afölött) is szebbnek tűnik a 45-ös rajza, vagy én látom rosszul, vagy van erre általam nem ismert magyarázat... Valószínű nem a 12-50 rossz, hanem nagyon jó a 45-ös, meg aztán ehhez a géphez nem is illik a bumszli zúm
.Úgyhogy azt hiszem, adok még egy esélyt a pana 20-asnak, múltkor csak "tesztelgettem" egy napig. Nyilván meg lehet tanulni használni, és ahogy nézem a használtpiacot, túl nagy kockázatot nem vállalok, ha nem jön be, elég gyorsan el lehet adni...
-
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Ha nem félnék, hogy nyomot hagy, azonnal levenném az E-PL2-ről

Szerintem nem kell ilyesmi az LCD-re. A GH1 a tárcsa mellett már megrepedt anno, de az LCD-n egy karc sem volt. Másképp fogalmazva: a GGS a gép UV szűrője. Azt hiszed, véd, közben csak felesleges tükröző felület.
-
doktor úr
aktív tag
válasz
TayRol
üzenetére
Nálam is nagyjából ez van: a (hackelt) videóképét imádom, gyönyörű. Mégsem szeretek vele igazán dolgozni, valahogy nem áll kézre. Válltámaszon vagy "rig"-en már más tészta. Nemrég voltam a Tisza-tavi Ökocentrumban, gondoltam, majd készítek jó kis felvételeket, de elment a kedvem, össze-vissza lökdösött az ezer ember azon a szűk helyen. Persze ez nem a gép hibája.
Végül azt a pár másodpercnyi anyagot csak a lányom kedvéért vagdostam össze. [link] (GH2 + Canon FD 20 mm f2.8) -
-
Tulku
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Alsó árkategóriában (stabis obik közül) magasan a 14-45-ös pana a legjobb.
Rekeszelés nélkül tűéles kép, villámgyors, elfogadható stabival és kapcsolóval (oly vázakon kikapcsolható, de pl pont pl2-3 videón olyan yello-kat produkál szenzorstabival, hogy ajánlatosabb inkább az optikai stabit használni ilyenkor)...hogy kapsz-e használtan?Ritkán tűnik fel, nagyon keresett, 20-as palacsinta szintjén van elégedettségi mutatók alapján.
14-42 és ez ég és föld (majd Fedman megerősít ... vagy nem) mindenképpen ezt ajánlom.Oly zúmokat nem esmérem...
-
FEDman
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Egyikkel fotózok, a másikkal meg ha nagyon unatkozom akkor 100-as szögeket szoktam beverni a falba..
Neeem, ez nem az én cuccom.

-
-
scarabaeus
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Úgy van, miközben századmásodperc nagyságrendű a záridő, ráadásul, ami stabilizátor teljes hiánya esetén sem lenne gond. Akár ki van kapcsolva a stabilizátor, akár be, mosódnak a képek azokon a darabokon. Itt az oldal alján.
-
Tulku
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
GX1-re veszel egy ilyen evf-et és ott vagy majdnem az OMD áránál...na neeee
Az az x-es 14-42 meg úgy hallom lutri....
x100-ak most valóban nincsenek, árát újonnan levitték...ősszel talán
Most gondolom a többség úton van és fenyképez (nem a monitort bújja mint én hülye...
) -
Ijk
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
EVF-es géppel bajban leszel, főleg ha olcsón kell. Pana G-k vannak, de ha a GH nem jött be akkor...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
OMD rettenetesen drága, NEX-7 szintúgy, ráadásul nincs is olyan obi a zeissen meg az 50-esen kívül amit ráraknék. X-1pro talán a legjobb milc rendszer, de az is megfizethetetlen, és azért ott sem fénysebesség az AF.
Nikon V1 drága még, és zsákbamacska, nem tudni milyen kínálat lesz üvegekből.Pana GX1 + EVF? Elég kicsi és azért m43-ra már elég jó obi kínálat van.
-
Tulku
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Állítólag az fw frissítés itt is javított valamit...pontatlanságon is...de nem vagyok x100 tulaj, így az infók másodkézből valók (Rabi Miklóstól)
Igen evf-es (hibrid, de én nem igen látom értelmét egy ilyen öszvér ovf-keretes izének, ezért szerintem csak az evf-et használnám belőle) emiatt nagyon szimpatikus. Gyutáv elfogadható, lábzúmolható egy szintig...nekem tetszik.
Ár: Rabi 160-ért vált meg valami kiegészítővel tőle...persze ez nem egy mindennapos ár.
Viszont a te eladási GH2 kit árad sem

-
Ijk
nagyúr
-
Tulku
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Nem olyan rossz a firm frissítés utáni sebessége...
Én max arra cserélném az x10-emet...vagy ha kijön egy evf-es viszonylag nagy szenzoros kompakt...Fotózni kell nem cserélgetni, mert elveszik a lényeg...

(ezt most magamnak írom...mióta megvan a kis gép inkább ezzel törődök, s megpróbálom a hiányosságokat nem látni, áttranszportálni, fotózni...)A méretekkel nekem is bajom volt, hiába tartom bajnoknak a GH-kat (Madgie is hasonló dolgokkal küszködik) de egy ilyen mérte-minőség nekem pillanatnyilag elfogadható (x10)
Tényleg egyedül az evf hiányzik...ha neked fontos, mindig hiányozni fog!
-
Tulku
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Na mostan evf vagy nem evf?

Ha p-pl-re ráteszed a vf2-t elég batár lesz neked...
Ha a g3 fogása nem jön be (nagyjából gh2 szint sebességben, képminőségben,de nem dslr fíling) akkor fuji x100-at tudom ajánlani (persze gyorsaságból kissé visszavéve, de hibrid kereső és nagyon szép képi világ)Egyébként arany áron OMD...amely szinte mindent egyesít, mi néked fontos...
-
-
Superbad
tag
válasz
TayRol
üzenetére
Értem én, hogy nem kell nagy gép, de mégsem értem.

Annyival nem nagyobb a GH2-sem... A GX-nek is kell táska, meg ennek is. Aztán már hogy mi veri az oldalat, oly mindegy. Ha nagy zoom obit (vagy hosszabb 45-öst) teszel rá, akkor már aztán végképp...Nem hiszem, hogy az a 2.5 centis kiemelkedés hiánya fogja megoldani a kényelmi igényeid.
Semmivel sem érek oda hamarabb ha a GF1-et viszem a GH helyett.

-
FEDman
addikt
-
FEDman
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Igen, szerintem nagyságrendileg a G3 is simán hozza a GH2 AF sebességét. Vagy hogy ha amúgy bejött a Pana, csak a GH2 méretével volt gondod, akkor ott a GX1, ami egy nagyon minőségi kis cucc és mivel sokkal fiatalabb így lehet AF-ben talán még jobb is.
Továbbá a G5-nek is borítékolhatóan nagyon jó AF-e lesz.
Sőt a GF3, GF5 is egy elég fürge kis gép.Ami az Olympust illeti, az újabb generációs (E-PM1, E-PL3, E-P3, E-M5) gépek már jó fényben hozzák szerintem a GH2 AF sebességét. Kevés fényben sokak szerint még mindig kicsit talán a Pana jobb, de ezt így konkrétan még nem volt alkalmam kipróbálni.
Szóval azért szerintem azért van miből válogatni.

-
Gondwana
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Azt is nézegettem, de az nekem már túl nagy lett volna - 60kg zsírszövet 40kg csontvázon, még akár lényegtelen is lehetne, de amióta sikerült a teljes 7D szetet belezsúfolni 3N1-22-be, azóta a lehető legkisebbet keresem.
-
Gondwana
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Szerintem nem nagy, csak rosszul választottál hozzá táskát

Kata DW491 övtáskában kényelmesen elfér a halszem, mellete ND8, LinPol, középen a gép (rajta a 20-as) mellett a 14-es meg a 45-ös, meg a táska másik oldalában a vaku vagy egy kulacs, mindez mindennapi hurcolásra szánva. (Még egy fixnek éppen lenne benne hely, de nincs több jó budget-üveg, az MD 135mm f/2.8 meg már csak a vaku/pia helyére fér)
Ha nem vettem volna egy 45-ös Oly-t, most lehet, hogy elcsábulnék a GH1->GH2 váltásra - de nem akarok asszonypajtásnak válóokot szolgáltatni. -
neevous
tag
válasz
TayRol
üzenetére
Még Freddy76 fórumtárs írta korábban:
Amúgy a boltban ketten kétfélét mondtak erről a kártyáról: az egyik szerint ha megrendeléskor mutatom a kártyát, akkor okés, a másik szerint akkor érvényesítik a kedvezményt, ha megkapom a terméket, vagyis csak akkor lesz kedvezmény, ha július 31-ig megérkezik a cucc. De azt is mondták, hogy 2, legfeljebb 3 hét, tehát ha a héten megrendelem, akkor mindenképpen meglesz.
...szóval nincs más hátra, mint remélni a legjobbakat.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- Panasonic Toughbook FZ-55 1. gen i5-8365u szép állapot, törött kijelző
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Mint egy kocka lada. De az oly az szép. Bár ha csak ezen múlna, nekem legjobban a fekete e-pl1 tetszik az ezüst oly 17-essel. Látom a szép színes szíjadról sem tettél le, csak átadtad a zasszonynak
.

. Nem baj, áll az alku akkor is. Majd hívlak. Cserébe tudok adni Nikon d5100 használati útmutatót, ha gondolod. Esetleg rizst, hogy legyen, ha kiesne a gépből...