Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz Throme #99264 üzenetére

Azért azt tegyük hozzá, hogy a 10-17-ből indult a dolog, minden más már csak extra. Ahogy arról sem tehetek, hogy mostanában mindenki Sony-ra fejleszt és a Canikon tükör nélküli rendszerek nem nagyon kapnak fókuszt. :B :P Amúgy adapterezve mindkettőre felmennek a tükrös lencsék, az alapján lehet csinálni összehasonlítást.
    A Sonynál azért raktam be egy alternatívát, mert köztudott, hogy a G lencsék arany vese árban mennek és nem akartam nagyon ferdíteni. Ami mondjuk meglepett, hogy a már a Canon RF és Nikon Z 2.8-as lencsék is.

Lugosi: Korábban sem volt olcsó, csak másak voltak az összegek, de arányosítva nem volt jobb a helyzet. Pont a napokban olvastam el a tesztet újra a 14-35-ről (időnként rákattanok, de mindig túl drágának találom végül, és még beszerezni is macera). A tesztben 650k akkori forint szerepelt, ezt átforgatva az inflációval mindjárt le is ver a víz, és rájövünk, hogy a mostani megfelelője, a 10-25-öt, lényegében ingyen van. :DD
    Amúgy az aranykor a 2000-es évek volt (2000-2010) amikor viszonylag olcsón (natív evolúciós módon) lehetett fejleszteni, nagy volt az érdeklődés, mindenki fotós akart lenni, és nem tudtak elég vackot gyártani, így volt pénz lóvéra a kameragyártóknál rendesen. Ez csak egy kiugrás volt, azóta visszaállt minden a régibe. A fotózás régebben is elég drága volt, hát mostanra szintén az lett, a belépő cuccok kihalásával részben, más részben pedig az új rendszerek megjelenésével, amire rájátszik a csökkenő kereslet és az emelkedő igényszint is. :U

Új hozzászólás Aktív témák