Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz MrChris #96263 üzenetére

Ezt az oldalt csak óvatosan olvasom mostanában, mivel elég látványosan ellenséges és pánikkeltő a rendszerrel, de különösen az Olympussal (jip) kapcsolatban, és már komolyan fárasztott a folyamatos károgása. ;)
    Én azt gondolom, hogy az m43-ban még van potenciál, nem is kevés, de a mostani töketlenkedés ami egyrészt az Olympus, másrészt a Pana oldaláról folyik, komolyan akasztja a rendszert és lassan tényleg úgy tűnik, hogy mennek azok a szögek a koporsóba, de az a két gyártó áldásos munkájának a gyümölcse. Ez a szisztematikus aknamunka még az olyan alapból pozitív hozzáállású embereket is megingatja, mint amilyen én voltam. A Jip csak a pro vonallal akar foglalkozni, míg a Pana meg már csak méregdrága vlogger vackokban látja a jövőt miközben mindkettő szépen elengedi (átengedi?) a kezdőbb és haladó amatőröket.. Kiváló munka, csak gratulálni lehet hozzá. :C Már csak azt nem tudom, hogy hogyan lesz így utánpótlás.

Throme: ez sajnos nem így működik. Nem csak agyártónak kell nyitniuk (Pana, Oly), hanem a külső lencsegyártóknak is (Tamron, Sigma). Igazából egy lencserendszer tervezésénél szerintem a profit az első. Alapvetően minden optikát ugyanannyiba kerül megtervezni (ez csúsztatás, de most a képlet kedvéért fogadjuk el), viszont a profit az eladott darabok után termelődik. Tehát, te megtervezel egy lencsét m43-ra, majd eladsz belőle x darabot, vagy tervezel egy másikat FF formátumra, amit aztán adaptálsz Sony, Nikon Z és Canon RF-re is (és opciónak ott van még sz L bajonett is). Vajon melyik esetben tudsz nagyobb mennyiséget értékesíteni, ezáltal nagyobb profitot termelni? :U

Új hozzászólás Aktív témák