Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• neevous

tag

válasz hibavissza #73489 üzenetére

Foleg, ha Lightroomozol, akkor tudsz teljesen jo profilokat gyartani a gepeidhez.

Volt GF1-em, E-P1-em, E-PL1-em, GH1-em, G3-am, most X100-am es mindegyikbol ki lehetett hozni a konzisztens nekem tetszo profilokat, ameddig ehhez van megfelelo mennyisegu informacio, de ez mar a sokak szerint hasznalhatlan 12mp-es szenzorokban is megvolt. A dinamika egy masik tortenet, de nem ereztem ebben sem oriasi kulonbseget a 12mp-es szenzorok es a GH2 kozt peldaul. Ebben nekem lenyeges ugrast az X100 hozott, ami foleg fekete-feher konverzioknal jon elo.

Az egyetlen kulonbseg amit latok a ket gyarto kozott ilyen teren (azok a gepek kapcsan, amiket probaltam), hogy a Panakkal melosabb a profilgyartas, de ha ez megvan, akkor nincs szignifikans kulonbseg a gepek kozt, annak ellenere, hogy tonalityben jobbak a dobozbol kiveve az Olympusok. Persze ha Olympusos szineket akar feltetlen valaki, azt roppantmod nehez profilozassal letrehozni, mert nem sok koze van a valosaghoz.

Nem vagyok a techbuzulas hive, de itt nagyjabol le vannak irva a dolgok, hogy miert lesz mas mas gepekbol ugyanazzal a szenzorral mas vegtermek.
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák