Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Throme

veterán

válasz 0519 #104435 üzenetére

ugyanonnan 73-300 mkII
    [link]

#104428csurgoi
    Fényerőben és némi fókusztávban előrébb leszel, de nem kapsz f2.8 lencsét.
    Szerintem mindkettőhöz fény kell a jó képekhez.
    FF gépekhez képest elmaradásban leszel.
    Madarászáson belül mire lősz? Kis testű madarakra, vagy nagyokra?
    Én kis madarakhoz használtam a pro-capture funkciót és ha nem akartam, hogy bemozdultak legyenek, akkor min iso 3200, de inkább felette (75-300 II).
    Ha nem nagy nyomat kell, vagy valamely versenyre készülsz és nincs pixel kukkolás, akkor szerintem elfogadható eredményt lehet kapni 75-300-zal is, de a 100-400 biztos hogy kicsivel jobb lesz, mert fényerősebb. Robin Wong nagyon jó eredményt ki tudott hozni a 75-300-ból, persze jellemzően nem reptében fotózta a maláj nemzeti parkban a madarakat, akik hozzá vannak szokva az emberhez...
    Másrészt a vázad is limitet képez a témakövetésben. ebben egy sony biztos, hogy jobb lesz.
    Én is néztem a 6700-at (amit #104432Jahno említ), de lencsék is elég drágák, így letettem bármi féle upgrade-ről.
    Én személyes véleményem - úgy hogy sosem próbáltam a 100-400-as obikat - nem biztos, hogy a kívánt előnyt fogod vele elérni....
    Komoly előrelépést FF vázzal és telével fogsz elérni, ami nem egy olcsó cucc...
    Esetleg valamely MFT f2.8 tele és egy 2x-es adapter. De így is szenzorhátrányban leszel FF-hez képest.

Új hozzászólás Aktív témák