Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmz
aktív tag
válasz
confuser #131098 üzenetére
Én másképp látom sötéten, bevezetik mossá mindenképp időben, ha romba dől is Hungary, mer országvilág elött NYOMATÉKOSAN kihirdette a fönök. Há gondolni kell a választásokra is, meg a rendszerre is..
"Ez világszenzáció, ilyen nincs sehol", na vajon mér nincs? Mer olyan k* jó ötlet és csak az itteni zseniknek jutott eszébe? Nemhiszem..
Csak az a baj hogy "Ez nem egy rendszer, hanem egy ország"Elképzelem ahogy elkészitik egyesek nekilendülve a 2-3 gyereket aztán késöbb valami félresiklik vagy visszavonódik a jövőben vmikor, mer nincs rá pénz, te meg ott állsz megfürödve
-
attiati
veterán
válasz
confuser #131098 üzenetére
Az e heti események után nagyon távolinak tűnnek a 2030-as visszatérős víziók.
Az amúgy sem pénzügyi eredményekkel történne, hanem a stratégiai infrastruktúra és a médiatúlsúly birtoklásával, ami ellenzékben is adott lesz.
(Reptér, áram, úthálózat, mol, stb.)1300 mrd-ot bárhol találnak 2026-ra, főleg, hogyha a nagy része adókon keresztül rögtön vissza is megy a költségvetésbe. Ez egy sima racionalizálós gazdasági csomagból is összejön, ahol csak picit lassítanak a lopáson.
Ha a túlélésükhöz kell, akkor még inkább találni fognak. Dupláját is.
Akár még belső körökből is visszakérsz annyit, hogy utána 4 évig újra nálad legyen a kincstár kulcsa....Aztán ha nagyon rosszul alakulnak az események és mégsem jön össze az szja mentesség, akkor újraterveznek és más eszközöket is be lehet vetni. Tippeket inkább nem írok.
-
confuser
senior tag
Amúgy remek stratégia.
Idén októbertől a 3 gyerekesek megkapják, ami az általad is linkelt cikk szerinti 1300 milliárdból "csak" 263 milliárd, ráadásul a már kihasznált SZJA-val rendelkezők is ebben a csoportban lesznek legnagyobb számban, szóval inkább olyan 200 milliárd, amit fél évig kiköhögnek, a 2 gyerekesek meg ugye 2026 januártól fokozatosan a "nekilendülő gazdaságból" finanszírozva, ami hogy-hogynem, pont nem fog nekilendülni választásokig (meg utána sem), így ennek a bevezetése nem fog megtörténni választásokig. Választások után meg ellenzékből fikázhatják az új kormányt, hogy az általuk okozott költségvetési fekete lyukkal nem tudnak mit kezdeni, és megszorításokra szorulnak, 2030-ban meg emiatt jönnek is vissza. Remélem csak én látom ilyen sötéten...
-
Hmmz
aktív tag
válasz
confuser #131094 üzenetére
Mennyi is az SZJA? 15%?
Az évi 1 milla kb/fő
Csokolom oszt mibű, nem elég nagy a költségvetési hiány enélkül is? és kinél fog ez lecsapódni?
Pl a mostani PMÁP-okban nagyságrendileg ennyi van.
Jövőre csak a felét kapjuk a kamatnak
Jah hogy már váltott, a felének is örülnénk.. -
confuser
senior tag
válasz
szabi__memo #131095 üzenetére
440-450-es sáv, szintén 2027 elejére. BMÁP helyett EMÁP-ot kellett volna vennem
-
confuser
senior tag
-
ngaba
aktív tag
válasz
gxcman #131091 üzenetére
Nincs ilyen időablak. Mindegy, hogy mikor váltod vissza az 1% levonás a névértékből (nem az aktuális értékből!) mindig ugyanannyi.
De amíg többet fizet a BMÁP, mint a fixmáp, nem sok értelme van visszaváltani. Majd ha azt olvasod itt vagy máshol, hogy a következő fixmáp kisebb kamattal jön ki, de még lehet venni a régiből, max akkor válts. Szerintem.
-
gxcman
tag
Sziasztok!
BMÁP 2027/N papírom most 02.26-n fizet kamatot..de Lejárat napja: 2027. május 26.
Szeretném végleg megszüntetni és áttenni vagy FIX-be, vagy MÁP+ -ba.
Létezik visszaváltási ablak mikor a tőkéből nem kerül levonásra?
Vagyis a tőke 100%-ban átvihető,,, vagy mindenképp levonnak 1% ha 02.26. után megyek be és kérem a cserét BMÁP-ról másra?
Szerda utánra gondolok 02.27 ill 02.28 jól gondolom, akkor a legjobb ha intézem? -
Hmmz
aktív tag
válasz
lokalisalj #131085 üzenetére
Tud venni részvényt is(kissé magasabb jutalékkal mint direktbrokeren) meg bux etf-et is, (asszem 0,8% a TER) de ezzel a hozzáállással inkább állampapir..
Téged fog szidni ha esik a bux, hozzáteszem nekem is van 11%-ot ment indén..van cetop is (talán EUR-ban denominálva).Bef alap? SUPRA vagy EMDA? Jó drága TER-el meg 20% sikerdijjal garancia nélkül?
Bár az EMDA lehet felment prémium kategóriába, nem adják oda akárkinek, de más bankoknál simán is megvehető. LoL -
gedikart
aktív tag
Azért ezek a hosszú kötvények sem annyira faék egyszerűek, ahogy említették, hogy lemegy a kamat, és kilő az árfolyam. Például hiába csökken 2024/06 óta az alapkamat, 1 éves időtávon nézve a grafikont, december elején volt szép magas árfolyamon, aktuálisan pedig kb visszatért az 1 évvel ezelőttihez (mialatt az alapkamat 4,5-ről 2,9-ig jutott). Szóval itt is résen kell lenni az árfolyam miatt, illetve hogy magas szinten el lehet-e adni, ha valaki erre spekulál.
-
Hmmz
aktív tag
válasz
szabi__memo #131084 üzenetére
Hát meg azért nem vettem, de már várta volna a bankkártya adataimat a 10 misire, a kincstári felület már továbbengedett.
Erről jut eszembe vissza kéne vennem a virtuális vásárlási limitet, amit a legutóbb akk vételnél engedélyeztem. Járt úgy ismerős akinek eltávolitottak a bankszámláról sok pénzt, mert viszonylag magasabban volt a limitje de nem is használta ki
Jó a cikk amit linkeltél, bár még csak félig jutottam vele, majd este a többit..
-
lokalisalj
csendes újonc
sziasztok,
mit javasoltok OTP számlatulajdonosnak, aki nem is fog váltani.
Tehát sima OTP folyószámla mellett OTP ép számla + OTP TBSZek nyitva.
Mi az a legköltséghatékonyabb eszköz amit ilyen keretek mellett érdemes tartani ott?
Nincs direkt broker vagy egyéb más szolgáltatása.
OTP részvény? BUX ETF? Lehet ezeket nem is tudná megvenni a jelenlegi konstrukciója mellett. (előfizetni, havidíjas csomagokra nem is akar)
Tudom, tudom, menjen az OTPtől, rohanjon. Nem fog... :)
Ha tehetném venném a world etfet ott, s ennyi. De nem lehet.
Szóval mi az a megvehető instrumentum, amivel nem gombolnak le sokat tőle, s még hatékony hozamtermelő is, s mellette elérhető ezen keretek mellett?Köszönöm
-
aAron_
őstag
Bárki próbálta mostanában, mennyire van elérhető D250430?
-
karlkani
aktív tag
válasz
eldoble #131076 üzenetére
Nem egy időpontban van kamatforduló, az egyes kamatperiódusokban eltérő lehet a kamatbázis mértéke.
A kamatbázis megegyezik az adott kamatperiódusra alkalmazandó
kamatmérték meghatározásának napján és ezt megelőzően tartott
összesen négy eredményes, 3 (három) hónapos hátralévő futamidejű
Diszkont Kincstárjegy aukción kialakult átlaghozamok adott aukción
elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlagával, amely a kerekítés
szabályai szerint, 0,01%-ra kerekítetten kerül meghatározásra, azzal,
hogy amennyiben ez az érték nulla vagy negatív lenne, akkor a kamatbázis
0%-kal, azaz nulla százalékkal egyenlő.A kamatprémium mértéke 2028/P esetén végig 1,50%, 2029/N esetén 2027.07.25-ig 1,50%, 2025.07.26-tól (2 éven keresztül) 2,50%.
-
Llew
senior tag
válasz
szabi__memo #131078 üzenetére
Szerintem nem fog beindulni a magyar ipar sehogy, és a magyar gazdaság sem.
-
Hmmz
aktív tag
válasz
donat_sz #131077 üzenetére
Investmentors irt erről, elvileg video is van (1 éves a cikk)
Ha TBSZ-re teszed akkor ugyanúgy műxik mint egy usa papir mondjuk, tehát ha az adott állam von le magának belőle adókat, akkor azt megfizettetik veled, amúgy nem adóköteles.
-
szabi__memo
nagyúr
Leginkább állampapír a téma
Balásy Zsolt: még egy inflációs sokk, és az euró bevezeti magát Magyarországon -
nexvital
lelkes újonc
Ha jobban belegondolsz
Ha +1,5%-os PMÁPról van szó, ami ad 5,2%-ot.
MÁP+ meg 5,75%-öt, pont a kettő különbözete a visszaváltási díj (MÁP+ -0,5%).PMÁP-ban annyit hagynék, amennyit a MÁP+-ba szánsz.
Maradék PMÁP + KAMAT> FIXMÁP
Ez is egy opció.Ha fél év alatt kiveszed a MÁP+ot 5,75/2 = 2,87 - 0,5 = 2,37%
fél évnyi PMÁP kamat meg 2,6%.arról nem beszélve,h ( névérték-1% )* 1,0575-el számolódik a MÁP+, és nem névérték*1,07575-el, tehát az a 2,37% még annyi sincs, csak valahol 2,1-2,3% között.
-
Ijk
nagyúr
Most kaptam meg a kamatot pmáp-ra.
Azt terveztem hogy a most kamatozott pmáp-ot becserélem fixmápra, a kamatot pedig esetleges olcsóbb hozzáférés miatt máp+-ba, a kisebb visszaváltási díj miatt. Ez észszerű megoldás? -
confuser
senior tag
válasz
LaySoft #131039 üzenetére
Nem válasz neked, csak MÁK NYESZ-R releváns. Épp ma néztem a szerződést (PredatorZoli által említett szerződésben foglalt TBSZ-re válthatóságot kerestem, de nem találtam meg), viszont van egy olyan pont is benne, hogy:
4. Az ügyfél jelen szerződés aláírásával kijelenti, hogy ... NYESZ-R megkülönböztető jelzést nem kívánja alkalmazni.
Akkor hogy lehet NYESZ-R-t nyitni a MÁK-nál? Illetve hol van rögzítve, hogy lehet belőle TBSZ-t csinálni?
-
tobias40
veterán
válasz
headhunter #131033 üzenetére
Akkor ez vmi központi hiba lehet?
Más:
ha most nem rendelkezek a kamatról akkor a számlámon marad és ha akarok később belőle mondjuk havi rendszerességgel kivenni(utalni) a CIB-es számlámra akkor ez így mehet és ingyenes lesz?Nem lesz tranzakciós díja sem?
-
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Állampapír kamatát a webkincstáron újra állampapírba fektetném, mit érdemes most venni?
Nem nagyon tudom mikor kellhet a pénz esetleg, de most legyen az az elv, hogy 4-6 évre betenném. -
psg5
veterán
válasz
nexvital #131040 üzenetére
Köszönöm. A linkelt oldalon (Állampapír Kalkulátor) javasolt volt már , forduló elott cserélni ez megzavart.
Még egy:
Tavaly decemberben 131-én az otp nél nyitottam Tbsz-t de nem vasaroltam semmit. Most ujra kell nyitnin hogy a 0. év kezdődjön vagy ettol még vasarolhatok kotvenyt tbsz-re? Ha applikacion szeretném ott nem engedi a normal folyoszamlarol csak ha sima befektetési szamlára vennékm -
nexvital
lelkes újonc
még 1: nincs ezzel semmi baj.
kérdezni szabad, és válaszolni is.
Mindenki segít, aki segíteni akar.
Nem lehurrogás volt, hogy "tudatlanság".Ha pénzt fektetsz valamibe, tudd hogy működik.
Járd körbe, mielőtt belefektetsz.
Ha csak a $-$ jelent meg a szemed előtt meg a +19%ez is egy elfogadható érv.
senki nem foglalkozik a -1% következményével, ha 18% a zsebben marad. -
Ixion77
addikt
válasz
Kukipapa_rr #131042 üzenetére
"azonnali"
Érdekes morális probléma egyébként hogy jó-e hagyni az embereknek hogy azt tegyenek a pénzükkel amit akarnak. Egyrészt nyilván senkinek semmi beleszólnivalója hiszen az ő pénze, másrészt viszont aztöbbsége emberek bizonyítottan ostoba a pénzügyi döntéseiben is. Jelen kommentelő is sem kivétel, bizonyítottan
-
aAron_
őstag
válasz
Kukipapa_rr #131042 üzenetére
Késő, 3 év alatt már olajsejk lettem.
"OMR OIL LLC-nek részére a befektetők több százezer USD befizetést utaltak át 2022 decemberétől"
Azért ez kemény, de talán nem meglepő.
-
Kukipapa_rr
tag
3 év után azonnali tiltás az Olajkutamra.
https://24.hu/fn/gazdasag/2025/02/21/mnb-azonnali-tiltas-olajkutam-com-amerikai-ceg/
El ne kapkodjuk.
-
nexvital
lelkes újonc
Amikor veszel egy papírt, azonnal lebillen a névértékből 1%.
Gyakorlatilag HA ma veszel, és ma eladod, kapásból buksz 1%-otHa tartod, és még nem történt kamatfizetés, de már van kamat a befektetésen (állampapíron), és mégis visszaváltod, a kamatot 100% megkapod, csak a névértékből jön le ez az 1%. (és ez papíronként változó)
MÁP+nál ez -0,5% ,eltérő konstrukció, cserébe kevesebb kamatot is ad, mint pl . a FIXMÁP.
Más az előnye, más a hátránya.FIXMÁP BMÁP PMÁP -1%-os, idő előtti visszaváltás esetén.
Kérdezhetnéd, miért vonnak le -1%-ot. Azért, hogy bent tartsd.
.
Amúgy a leírások szerint nem is lehetne visszaváltható a névérték lejárat előtt, tehát ez egy csak + dolog, amivel "kedveskednek" neked, nekünk.Ők meg örülnek az 1%-nak, ha váltogatod, cserélgeted a papírokat.
Mindig a "bank" nyer. -
LaySoft
tag
Ha valaki esetleg az Államkincstárnál vezeti a NYESZ-R számláját, legyen szíves nézze meg nekem, hogy az E-számlakivonat alatt megtalálja-e a NYESZ-R adóigazolását! Egy hete levelezek az ügyfélszolgálattal, csatolva már el is küldték az igazolást, de váltig állítják, hogy az E-számlakivonat menüben is látnom kéne, de nekem csak kivonatok vannak, adóigazolás nincs.
-
Czimby
addikt
2027/Q2 Fixmápot érdemes lehet most megvenni?
Bankomnál nincs az új sorozatokból...
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
szabi__memo #131020 üzenetére
Amúgy nem reális ez az euró forint árfolyam. A gazdaság alapján simán 398-on lenne reális. Nagyon sokat ront a bizalom az ország felé
-
psg5
veterán
válasz
nexvital #130993 üzenetére
Köszönöm igen így van nagy a tudatlanság éppen ezért fordulok hozzátok és nagyon köszönök szépen minden segítséget nyilván ettől sokkal tudatosabban és hozzáértőkben kellene a pénzügyekhez hozzánnom sajnos még tanuló fázisban vagyok de még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget alapvetően én is erre gondoltam hogy tulajdonképpen nem veszett el az a kamat.
-
Simia
junior tag
-
tobias40
veterán
[link] Ebben tud nekem valaki segíteni?
-
-
lemusz
addikt
válasz
Steve_Brown #131001 üzenetére
Nagyon abból indulsz ki, hogy egyszer berak oda az ember egy összeget aztán szevasz. Mi van azzal, ha pl heti/havi rendszerességgel tesz be az ember? Az nálad smafu, az már valami "5D-s sakkjátszma"?
-
Hmmz
aktív tag
válasz
aujjobba #131016 üzenetére
Az méginkább fontos szempont lehet hogy EUR-ban kapod a 6,5% kamatot, vagy forintban fixmápra kapod a 6,5% kamatot (Szerintem az eur/huf elöbbutóbb visszasétál 420 környékére esélyesen)
Mekkora EUR/HUF árfolyamtól is "nullázódik" a fixmáp hozama az EUR ellenében?
A tegnapi 402 képest ha 428-ig menne(ez a 6,5%) akkor felette már veszteséges a fixmáp (1 éven belül), ahhoz képest ha csak simán EUR lett volna a zsebedben, (nem beszélve az erre rakódó 6,5% kamatról EUR-ban) árfolyamra persze nincs garancia, jöhetnek még hozzá konverziós és visszaváltási költségek is, meg valakinek transzfer is..
Mit hagytam ki? -
CriticalHit
addikt
válasz
Ennyi ideig tartott a "benézés"...
-
aujjobba
addikt
válasz
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
CriticalHit #130913 üzenetére
-
Hmmz
aktív tag
Nem a topik végén, hanem az elején volt a fokusz, és gondolom 200/oldal a listázási együtthatjója
Amúgy én is azon gondolkodok hogy mi a turpisság fixmáp/bmáp beterelésben.
De általában amit gyorsan megszüntetnek, abba nem akarnak sokakat beengedni, pont ezért szüntetik meg..
Ha elszáll megint az infla akkor a fixmáp nem lesz túl jó..#ktamask: welcome here
-
Ixion77
addikt
Infó hátha valakit érint:
Egy PMÁP-ból egy nap maximum 50MFt értékben lehet eladni. -
tobias40
veterán
A 23-án kifizetésre kerülő kamaton szeretnék FIXMÁP2028Q12 állampapírt venni de nem engedi .
Ezt írja hogy csak E-2 és E30 között rögzíthető.
Ez mit jelent és mit tegyek?
Amúgy ez jó választás ha egyelőre nem kell a pénz de ha hirtelen még is kellene akkor kiveszem?
Vagy inkább vegyek rajta DKJ-t ami év végén fog lejárni? -
kovaax
őstag
-
ath
senior tag
-
ngaba
aktív tag
válasz
Steve_Brown #131001 üzenetére
Pont ez az, hogy nem csökken a kamatkörnyezet, hanem az utóbbi 1-2 hónapban inkább nőtt...
Ezen az ÁKK spórolni akar (szerintem sejtik, hogy sok DKJ-t kell az idén kibocsátaniuk) + az új kibocsátású papíroknak jobban fog kinézni az induló 7,25% kamata a prémiumcsökkentéssel együtt is a webkincstár/mobilkincstár felületén, ami jobb laikuscsali. A hozzáértőbbek meg a 29/N-et fogják venni "pánikszerűen" lezárás előtt, ami szintén jó nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest