Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
Olvasva a híreket most melyik hosszú lejáratú forint állampapírt ajánlott venni a Kincstárnál?
-
Addel
senior tag
Szabó László: Az inflációkövető állampapír a kamatfizetés után nem lesz versenyképes
Ez is erről szól.
"Most azt gondolom, hogy a következő 1-2 hónapra az összes bef.szolgáltató lefoglalta az összes reklámfelületet, mert ugye ez óriási pénz, mintha NatGeo-t néznél, hogy megy az 1 milliós gnú csorda át a folyón és krokodilok ott elhelyezkednek a folyóba."
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
tototos #128483 üzenetére
Szerintem ilyenkor azt kell elképzelni, hogy mit lépnél rá. Vonzó lenne neked becserélni 1%-ért vagy eladni 2%-ért? További pénzeket kötnél le itt? A másik oldalról pedig, hogy ezzel bent tartod a pénzt? Kárpótol a 2% az elvitt pénzekért? További pénzek jöhetnek a vonzóság miatt?
Ezt az egészet kompromisszummal, mert hát 2 érdek találkozik, valahol találkozni kell félúton.Nekem beleférne kompromisszumnak, de úgy gondolom, hogy aki el akar adni vagy el kell adnia, annak annyira nem tetszene a 2%, és idővel, ha később újra gondolkodna ilyen papíron, akkor kisebb eséllyel választaná.
Inkább menjen el 1%-ért 2% helyett, és jöjjön vissza egy részük idővel.Gondolom nagyságrend van a mostanság lejáró PMÁP mondjuk negyedének az 1% helyett 2%-a,
és mondjuk ugyanennek a PMÁP negyedének mondjuk a felének a későbbi visszajövetele között.Szóval szerintem az az extra 1% túl kevés pénz ahhoz, hogy annyiért elüldözzem a tőkéd.
5 millió Ft-nál mondjuk egyszeri 50.000ft extra.
Nem az 50.000 vagy 100.000Ft kell nekik, hanem, hogy ne vidd el az 5 milliót, és lehetőleg továbbiakat tegyél be hozzájuk. -
tisn
addikt
válasz
mauimagic #128486 üzenetére
Írtunk már arról korábban is, hogy az állampapír-portfólió diverzifikálása érdekében nem ördögtől való dolog azon gondolkodni, hogy vajon magyarként lehet-e szomszédos országokban eurós vagy egyéb devizás állampapírt vásárolni. Jó hír, hogy többek között az osztrákok mellett a románok is kínálnak lakossági papírokat, méghozzá igen vonzó, 8% körüli lejes és közel 6%-os eurós kamatozás mellett.
-
aAron_
őstag
válasz
SpdY24 #128484 üzenetére
Nagyon magas a reálhozam, 2-2.5%-os prémiumra lenne szükség ahhoz, hogy versenyképes legyen. De hosszú lejárat esetén én még így sem venném meg.
#128486mauimagic:
Nincs véletlenül náluk tranzakciós illeték mentes HUF váltás is?
Úgy látom erre drágák. Forex, foreign exchange, USD, EUR, PLN, HUF | Fio bank -
-
AMD Power
titán
válasz
SpdY24 #128484 üzenetére
Ilyesmire gondolsz?
Nagy Márton: Őrület lesz, annyi pénz szabadul fel a következő két hónapban
-
SpdY24
csendes tag
Én még mindig érzek rá reális esélyt, hogy lesz egy jobb kamatú PMÁP amivel próbálják majd megakadályozni a túlzott tőke kiáramlást. De ez néhány héten belül úgy is kiderül
Másik fórumban valaki linkelte. Minden szavával egyetértek.
https://forbes.hu/interju/euro-forint-pmap-karagich-blochamps-privatbankar/ -
tototos
addikt
válasz
[CS]Blade2 #128482 üzenetére
Olyat nem tudsz elképzelni, hogy ha becseréled a papírt akkor marad az 1% ha meg eladod akkor 2%?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Drizzt #128469 üzenetére
Szerintem itt sokan hozzáképzelnek a dolgokhoz olyat, ami nincs. A döntéshozó fejével kell gondolkodni, hogy mi a feladat és milyen eszközei vannak hozzá, a másik fél pedig mi vagyunk.
Ha ez a feladatom, akkor gyakorlatilag egy kompromisszumos, de mindkét fél számára jó megoldásra érdemes törekednem.
A büntetés, kényszerítés, ellehetetlenítés az nem jó mindkét fél számára. 1x lehetne eljátszani, mert azzal eljátszod magad, tehát jó eséllyel sosem fognak élni vele.Másik papírra szerintem teljesen szívesen veszik, ha átváltunk, a lényeg, hogy a tőke nagyja bent marad. A kiáramló tőke egy része lehetőleg fogyasztásra menjen, és akkor a részükről el van végezve a munka.
Ha túl sok megy máshova, akkor vonzóbb ajánlat kell, ami egy részét bent tartja.Szóval összességében:
+1.Egyébként az 1% visszaváltás is egy ösztönző, amitől vonzóbb a papír. Ha nincs vagy magas a visszaválthatóság, akkor jóval kevesebb pénz lenne bent főleg a hosszú papírokban. Sem a kezelőnek, sem nekünk nem lenne jó.
-
seven7
aktív tag
válasz
Addel #128471 üzenetére
Attól függ mikor kell a pénz. Ha rövid táv (pár év) a cél, akkor simán lehet, hogy mínuszban leszel a tőzsdével.
Én pl. hagyok PMÁP-ban pénzt (jobb sorozatban, mint ami neked van, mert 1.5%-os a kamatprémiuma), mert 1-3 év múlva fog kelleni. Neked ott van alternatívaként a FIXMÁP. -
micsiri
tag
Sziasztok!
Amikor IB-n utalok be pénzt (kb6-8 Millió) akkor ő kérdezi hogy milyen pénz ez?
A feleségem nevén van az államkincsári számla onna jön majd ki a pénz.
Az ő nevére nyissam a számlát az IB-nél vagy mehet az enyémre is? -
Addel
senior tag
válasz
pictigjis #128477 üzenetére
Prémium előfizetésem van évek óta, nyilván nem emiatt, csak épp ránéztem mennyi most ott a kamat, elnézést, nyilván nem akartam senkit ezzel megtéveszteni.
De ezzel együtt is úgy gondolom, elment ott fent pár ember esze, ha azt gondolja ennyiért hagyok MÁK-ban pénzt. -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Az állampapír cserének van valami költsége? Az egyik PMAP lassan lejár. Lehetséges,hogy Fixmapba rakom majd át.
-
Addel
senior tag
-
tototos
addikt
válasz
Segal #128467 üzenetére
Én a nagy részt kivettem. Pár milliót hajlandó vagyok ott hagyni 1,5%os Pmápban de ha módosítani akar a visszaváltáson egyből veszem ki.
@Drizzt: legyen így. Mondjuk ezt 1 héten belül be kellene jelenteniuk mert 20-án fordul az utolsó jól fizető sorozat. Ha jól rémlik abba raktak sokan utolsó pillanatban pénzt.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
tototos #128468 üzenetére
Osztonzo eszkozokrol beszelt, nem bunteto eszkozokrol. A visszavaltashoz valo hozzanyulas az buntetoeszkoz lenne jo esellyel, nem osztonzo. Van egy olyan erzesem, hogy a mesterterv egy jovo evig 7%, majd 1% kamatbonuszu PMAP papir bevezetese lenne. Szerintem nagyobb esely van a mesterterv elobukkanasara, mint a rejtve maradasara.
-
tototos
addikt
válasz
aAron_ #128466 üzenetére
[link]
A második állításom, hogy vannak olyan dolgok, amelyekre lehet reagálni és a gazdaságpolitika tud reagálni, ösztönözni kell azt, hogy hová csoportosítson át összegeket a lakosság. Ha bizonyos határokat átlép az átcsoportosítás, akkor szükség van kormányzati lépésekre - vetítette előre. Leszögezte: nem szeretnénk, hogy elhagyja a hazai bankrendszert ez a pénz.
Ha a lakosság továbbra is megtakarítani akarja ezt az összget, akkor ösztönzőket kell megnyitni, hogy a rendszeren belül maradjon az összeg - tette hozzá Nagy Márton, majd jelezte
van egy akcióterv a PMÁP-ot illetően,
amit viszont nem fog most ezen a pontonf feltárni. Utólag fog bebizonyosodni ugyanis, hogy szükséges volt-e alkalmazni az akciótervet, hogy bent maradjon ez a felszabaduló pénz a bankrendszerben és az államkincsátrban.
Naponta vizsgáljuk, hogy hová mentek ezek a pénzek és hová költi el a pénzét a lakosság
-
Segal
veterán
-
mauimagic
senior tag
PMÁP 2033/I-ben ülök, január 20-án fizet kamatot.
17% körül hozott egy év alatt, van bármilyen állampapír most, ami hasonló mértékben hoz, vagy alkalmazhatom a default befektetési szabályomat (If doubt, short HUF)?
-
aujjobba
addikt
válasz
kallamor #128462 üzenetére
Szokott lenni kis megjegyzes ilyen szamlaajanlos dolgoknal, hogy az adot a fizeto fel intezi, neked mar nem kell.
Lottonyeremenyt se kell leadozni.Marmint magyar dolgoknal, de en az IB-tol kaptam kulfoldrol, dollarban, azt ok nem fogjak nekem leadozni a magyar szabalyok szerint nyilvan.
-
tototos
addikt
Szerintetek lesz majd PMÁP visszaváltás módosítás? Nagy Márton azt mondta folyamatosan figyelik hova áramlik a pénz és majd reagálnak.
-
aujjobba
addikt
válasz
nort_on #128456 üzenetére
Nem mindegy melyik szamlan allsz eppen, amikor a referal linket lekered, mas-mas lesz a link egy kicsit.
Nalam epp a tbsz2023 volt akkor nyitva, kertem a linket, a meghivott azzal regelt, oda kaptam a bonuszt.
Futottunk anno ezzel egy kort a support-tal, mert nem is latszott a referal status sehol, mivel azt az accountmanagement menuben a normal szamlara vonatkozoan mutatja (ott nem lehet szamlat valtani). -
aujjobba
addikt
válasz
kovaax #128450 üzenetére
Azt mondta a 1819, hogy a 'beajanlottam valakit' beillik az onallo tevekenysegbe, amiert jovedelmet szereztem.
#128449 aAron_: rakerdeztem eleg konkretan, ezt a valaszt kaptam, nem torik fel ettol a TBSZ, de a jovedelmet be kell majd vallani es leadozni.
Mellesleg pl. osztalekot is szokas nem gyujtoeves TBSZ-en jovairni, vagy mondjuk kamatot. -
vnorbi
aktív tag
Igen, 24-én már el kell majd tűnnie az árfolyamból a felhalmozott kamatnak. Ha ilyen rövid időn belül fel akarod használni, akkor én nem váltanám vissza, hogy ne kétszer kelljen fizetni az 1%-ot a korai visszaváltásért.
A FixMÁP 2 hónap alatt kitermelné a saját 1%-át, de ezzel még mindig bukóban lennél ahhoz képest, ha a 2027/J-ben hagynád arra a 2 hónapra éves 4,45%, és csak a PMÁP visszaváltásáért fizetnél egyszer.
Körülbelül fél évnél van a határ, ha addig nem kell a pénz, akkor már megéri átrakni 6,5%-os FixMÁP-ba, és kétszer fizetni az 1%-ot az eladásokért, korábbi visszaváltás esetén én azt látom jobbnak, ha marad PMÁP-ban 4,45%-on.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
VÁMpír #128451 üzenetére
Nem tudom, az "ÁKK"-t honnan szedtem, róluk nincs szó a hírben, így ez forgalmazói (MÁK) döntésnek tűnik. Úgy emlékszem, az OTP-nél nem volt korábban a Kincstárnál létező árfolyamjegyzési szünet a kamatfizetések előtti 2 munkanapon, így az OTP szerintem ebben nem érintett, náluk is folyamatos árfolyamjegyzés lesz, de ki kell várnia kamatfizetést, vagy ha előbb eladod, akkor az utolsó pár napra jutó kamatot nem kapod meg.
-
tisn
addikt
válasz
vnorbi #128446 üzenetére
akkor a 2027/J-t meg 24-en lehet visszavaltani? (ez van sok meg a 2033/I)
az lenne meg a kerdesem, ha van ra esely, hogy a penz nagyobb reszet hetek, honapok *(1-2) mulva ki kell vennem (hazvasarlas), akkor van e ertelme atrakni fixmapba, vagy hagyjam igy es atvaltom majd ha kell a pnz?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
VÁMpír #128442 üzenetére
Igen, ezt pár napja megbeszéltük itt.
Amúgy ez elég fura dolog most az ÁKK-tól. Már december óta ez a rendszer megy, és most lesz az első alkalom, amikor van is értelme eladni az E-1 napon a papírt. Eddig ez az információ el volt bujtatva az árfolyamtáblában, erre két nappal az esemény előtt jön ez a hírverés rá, mintha biztatnának, hogy nem kell kivárni a kamatfordulót, adjuk el egy munkanappal korábban a papírt, hiszen ha kivárjuk a kamatfordulót, akkor azzal rosszabbul járunk (minimum egy napot vesztünk).
-
aujjobba
addikt
A 2023-as TBSZ-en jovairt az IB $200 referal bónuszt.
Ez igy szabályos vajon?Anno a magyar brókerek simán vontak le költséget TBSZ-rol, de jóváírást fura.
-
VÁMpír
aktív tag
válasz
ngaba #128439 üzenetére
"A kamatösszeg meghatározása és jóváírása az ügyfél számláján az esedékességfizetést megelőző 2. napon található záró névérték alapján történik az esedékességfizetés napján, vagy az azt megelőző napon történő visszaváltás esetén is.""
Ez azt jelenti, hogy pl. 2033/I visszaváltása ugyanakkora összeget fog adni most pénteken 14:00 előtt, mint hétfőn?
-
ngaba
aktív tag
"az idei évtől az állampapírok kamatfizetését megelőző két kereskedési napon is biztosítja az állampapírok visszaváltását és a még értékesített állampapírok vásárlását. A kamatösszeg meghatározása és jóváírása az ügyfél számláján az esedékességfizetést megelőző 2. napon található záró névérték alapján történik az esedékességfizetés napján, vagy az azt megelőző napon történő visszaváltás esetén is."
-
válasz
szabi__memo #128434 üzenetére
A befektetési kereslet csökkentése (jövedelmezőség leverése) az egyik eszköz ilyen esetben. Persze a politikusok húzódoznak tőle, mert nekik is nagy pénzeik állnak ingatlanban.
-
szabi__memo
nagyúr
Sokszor szóba jött, utoljára pár napja a spanyol ingatlanvásárlás
Brutális adót vetnének ki a spanyolok a nem EU-s állampolgárok által vásárolt lakások utánOké, mi EUsok vagyunk (még
)
-
vacs
veterán
Államkincstárnál van lehetőség a pénzt Gpay-el úgy feltölteni, hogy nem vásárolok azonnal, csak a számlámon legyen a pénz és később használnám fel?
Két bankszámlám van és a kettőn lévő összeget egyben szeretném befektetni.
Én nem találtam erre lehetőséget.
(bocs, ha rossz helyre írtam, nem tudom melyik lenne a jobb topik) -
csurenzoo
aktív tag
Bugyuta kérdésem lenne:
Ha 1 részvényem nincs TBSZ-n, de 5 évig tartom utána is kell adót fizetni ?
Vagy csak a TBSZ számlaesetén lehetséges ez.
OTP-t vettem 2022-ben ingyen volt a tartása, és még most is ingyen van 2 évig. Nincs tartási költsége. Lassan realizálnék csak azért érdeklődöm. -
MrSealRD
veterán
Ismertek olyan ETF-et ami IBKR-en vásárolható, és kifejezetten hadiiparra fókuszál?
-
Moleman
addikt
válasz
nort_on #128425 üzenetére
Én se bírtam, de eleinte az volt a mese, hogy az a lakás majd az enyém lesz, eladhatom, ha venni akarok majd helyette egy nagyobbat. Úgy voltam vele, hogy egy ilyen előnyért megéri elviselni a mérgező környezetet. Aztán ez menet közben elmúlt, és az lett a retorika, hogy önerőből én semmit nem érhetek el, soha nem lesz saját ingatlanom, csak rájuk számíthatok.
Nemhogy nem segítettek anyagilag, még a náluk lévő pénzemet sem adták oda, mikor azt gondoltam, hogy szükségem lenne rá (külföldre akartam költözni).
Végül csak évekkel később kaptam meg a pénzt, mikor már nem okozott életminőségbeli változást az a pár millió forint, addigra már leléptem és a saját erőmből is emberhez méltó életet éltem - sajnos azóta sem külföldön, de ezt már kezdem elfogadni.Gyerek nálunk nem lesz, de én se tudnék a szemébe nézni, hogy miért maradtunk itt. A saját szemembe is nehéz, de most egy magyarországi ingatlan tűnik logikus befektetési döntésnek, nagy forinthitellel.
-
nort_on
senior tag
válasz
Moleman #128422 üzenetére
Hűha, ez nem hangzik túl jól...
Nálunk szülők + nagyszülők dobtak össze 10% önrészt és 90% hitellel lett egy saját lakásom az egyetem után, amiben pár évig a húgommal együtt éltem. Előtte meg kolis voltam. Én biztos nem bírtam volna ezt a kötöttséget.
Ez így teljesen jó volt, én is valami hasonlót gondolok a gyerekemnek, az elindulásban támogatni (a tanulás mellett), legyen az bármi, bárhol. Ezért sem veszek itthon ingatlant "neki".
Inkább az lesz érdekes szitu, ha nagyobb lesz és megkérdezi, hogy apa, miért nem mentünk el innen, ha volt rá lehetőségünk?
-
torma99
aktív tag
válasz
Moleman #128422 üzenetére
Ez így elég meredeken hangzik. Ezt a birtoklási, irányítási vágyat nem értem. Főként felnőtt korban. Én kifejezetten örülök, ha x vagy y dolgot már önállóan csinálnak. Minden életkorban van ilyen. Fiatal felnőttként meg, majd megkapja az indítást, addig is tanítok, hogy figyi ennyi lesz, sokaknak a töredéke sem, erre jó, aztán beosztod. Annyi, h a lakás nem kizárólagos lesz, ott a haszonélvezet rajta lesz, hogy ott ne legyen gikszer.
-
Moleman
addikt
válasz
torma99 #128413 üzenetére
Nem csak 10-18 évesen volt ez rossz, még 25-30 évesen is köteleztek arra, hogy hazaadjam a fizetésem felét, mondván, hogy övék a lakás, ahol lakhatok, ellenvetés nincs. Apám a maga módján jót akart, befektette nekem, de mai szemmel nem túl acélos eszközökbe, pl lehúzós banki alapokba.
Mindeközben elvárta volna, hogy érdeklődjek a gazdaságpolitika iránt, dehát mit érdekelt engem, nem maradt felesleges pénzem befektetni.
Ezért volt nagyon rossz a fiatalkorom, ha akartam venni magamnak valamit, csak úgy érhettem el, hogy télen csak 17 fokra fűtöttem a lakást és kefiren-zsömlén éltem hónapokig-évekig.
(De szerencsére kevés hülyeséget vettem a nagy nehezen összekuporgatott pénzből, leginkább olyan hangszereket vettem, amik most sokszorosát érik.)Utólag okos az ember, már 10-15 évvel korábban függetlenítenem kellett volna magam a családomtól, most sokkal előrébb lennék.
-
ngaba
aktív tag
válasz
szabi__memo #128417 üzenetére
Szerintem sem. Egy részét biztosan érdemes megtartani, elinflálás elleni védelemként.(Nem biztos, hogy fognak még 1,5%-os kamatprémiummal PMÁP-ot kibocsátani mostanában.)
A 1.5%-os prémium alattiakat én is dobnám.
-
tototos
addikt
válasz
szabi__memo #128417 üzenetére
Nekem márciusban fog lejárni így akkor már simán lehet hogy nem lesz 6,5-es. Nekem marad
-
torma99
aktív tag
válasz
HussarF #128416 üzenetére
28/K júniusban fordul, addig tisztul a kép. Én nem vagy HUF-kötvénypárti, de aki igen, lehet a tarsolyában olyan, amit tartani lehet tovább. Persze aki all in-ben van és bináris módban tolja - az ügyfelek jelentős része - máshogy értékel majd és kopik a pmáp sisere hada.
-
torma99
aktív tag
válasz
Moleman #128402 üzenetére
Az baj, ha bekorlátoztak. Ennek szerintem pont az a lényege, hogy 10-18 év között kövesse el a gyerek azokat a hibákat, amiket el kell.
Ha úgy van, fusson nullára valami hülyeség miatt, így később nem a telefoncsere-lefingott használt német kocsi-divatmárka bermuda háromszögben tévelyeg majd.
Én is sok hülyeségre elcsesztem a pénzt, még igazából nagy értéknek számítókra is pl. ösztöndíjakat elektronikára, de jó volt később, hogy sokkal megfontoltabb legyek.
Az egészséges fillérbaszás meg nem gond. Amikor meg ősz a halánték lehet élvezni az előnyeit.
-
Itt a friss infláció adat! Decemberben 4,6%
Az egyik meglepetésfaktor a nehezen előrejelzhető, inkább technikainak becslésnek tekinthető vezetékesgáz-drágulás volt, havi alapon 3,3 százalékos áremelkedést számolt a KSH, amit bizonyára a hideg idő miatti magasabb fogyasztásból kalkulált.
Ez alapján tehát a módszertan működött visszafelé is. -
Moleman
addikt
-
Hmmz
aktív tag
válasz
Moleman #128402 üzenetére
Nana, szerintem rossz oldalról nézed.
Lehet hogy pont ezmiatt kerül be a családod/háztartásod (majd) a 10% leggazdagabb magyar közé. Ez az átlag 190mio 2023-ban, de ezt lölö és a hasonlók eléggé felfele húzzák, igy a küszöbérték "csak" nagyjából a fele, tehát ~90-100 mioval már benne vagy (leszel) a leggazdagabb 10%-ban itthon.
Tehát ez nem per/fő hanem per háztartás.
És ez nem megtakaritás hanem teljes vagyon, lakóingatlan, olimpiai aranyérem, monalisakép, vállalkozás, autó, szum. megtakaritás, hitelek stb;
Összesen.
Ha tippelnem kéne erre 24 évvégén még rájön a bő másfél éves infláció is.Ezzel összefügg hogy hasonló értéken lehet a pénzügyi ismereted is, és előreviszi, ha több éve irogatsz/nézegetsz pénzügyi fórumot is mellé.
Utána akár szabadság, vagy további megtakaritás, vagy gyereket is beleveszed, vagy ráhagyod, vagy elutazod/feléled, nyugdijkegészited, házatépitesz, vagy amit akarsz.
-
-
Joe123
senior tag
válasz
HussarF #128398 üzenetére
Ha jó vagy countertrendek megtradelésében, akkor hajrá.
Én most azt látom, hogy szarul állunk, plusz mindent "a növekedjünk gyorsan erőn felül meg pörgessük a gazdaságot ami a csövön kifér" mániás nagymarci kezébe ad orbán gazdasági fronton, az MNB-t pedig a tökösnek, karakánnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető Misinek, akiből én nem nézem ki, hogy a sarkára állna és kamatot emelne, ha kell. Inkább az fog érvényesülni, amit nagymarci akar, pörögjünk, majd kinövekedjük az adósságot, ha meg a HUF befosik, majd kidumáljuk a híveknél, hogy Mo-n forint van, mit érdekel bennünket mennyibe kerül az EUR és hasonló okosságok. A komoly HUF erősödéshez komolyabban kamatot kéne emelni, de az kinyírná a növekedési álmokat, szóval az szerintem biztosan nem lesz. A fordítottja annál inkább, hagyják gyengülni addig a pontig, amit még nem éreznek politikailag túl károsnak, hogy legyen valami növekedés az exporton keresztül, amivel dicsekedni lehet.
-
Sziasztok!
A K&H értékpapírnál nyitott TBSZ-t be kell jelentenem külön a NAV-nak? -
Moleman
addikt
válasz
torma99 #128392 üzenetére
+1.
Nekem is volt ilyen gyerekkoromban, ha jól emlékszem, napi 0.1% betéti kamat, 0.2% hitelkamat, emiatt soha egy fillért nem tartottam magamnál készpénzben, valószínűleg emiatt lettem olyan fillérkúró, amilyen vagyok.
Viszont ezt is lehet szarul csinálni, a kényszeres spórolás miatt mindig be akartam rakni a pénzem, de így utólag mégse volt jó élmény, mert nagyon nem volt likvid befektetés, csak akkor vehettem ki, ha kb beadtam egy pályázatot, hogy mi okból és milyen célra akarom felhasználni a saját pénzem, és még így se mindig hagyták jóvá a szüleim...
-
Vesa
veterán
válasz
HussarF #128398 üzenetére
Csak az akkori visszatáncolásnak olyan okai voltak, melyek közül nem sok áll meg mostanában vagy a jövőben sem fog (főleg ezzel a bagázzsal az ország élén). A tendencia pedig egyértelmű lejtmenetet mutat, amiben nyilván lehetnek hullámok, de összességében a forint folyamatos leértékelődése évtizedes távlatban világosan látszik a chartokon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hobby elektronika
- Honda topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Riasztó topik
- DJI topic
- További aktív témák...
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest