Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szasztok Béláim a csillagban!
A classe félautomatikus váltója mennyire betegágy? -
bucihost
senior tag
Sziasztok. C200 2002 es évjárat CDI. Önindító csere mennyire macerás? Debrecen környékén Tudtok ajánlani valakit aki ma holnap megcsinálná? Akár maszek is jó. Sos lenne
-
-
Sly189
senior tag
válasz
-Solt- #12490 üzenetére
6 éve csak CR dizeleim vannak. Első a rettegett 1.5 dCi megane, aztán Laguna Coupé 2.0 dCi, jelenleg E220 CDI. Csak OMV MaxxMotion Diesel. Nekem a megane kevesebbet evett belőle. Szóval az árkülönbség máris visszajon. Főleg hogy még nem volt gondom az üzemanyag rendszerrel
Ami fontos, hogy a tank legyen legalább 1/4ig, bizonyos együtt állások szükségesek a DPF tisztítás hoz. Pl. Üzemihofok, üzemanyag mennyiség. Ezek nélkül az aktív regeneráció nem indul be.
-
-Solt-
veterán
Köszönöm Uraim!
-
Én egyébként dízelt már nem akartam, egyszerűen elkezdett zavarni a szaguk, mert a környezetre gyakorolt hatásuk. De gyenge benzinest sem, azzal meg az a gond, hogy szereti a benyát. Végül tettem egy próbát a gázzal. Enyém 3.2 V6, és nekem kicsit nehéz a lábam. Így megeszik 11-12 litert gázból, viszont 400 forint helyett 240 a gáz. Azaz kb. olyan, mintha 7 litert enne az autó. Ha nem tolom, akkor 6. Ennyit a dízel is elvitt.
Én nagyon szeretem. Szettel vettem, így még előre kifizetnem sem kellett. A pótkeréknek annyi, de van az autóban így több, mint 120 liternyi nafta, ami sokáig elvisz, h arról van szó.Nem Soltnak írtam, nála nem opció.
-
válasz
-Solt- #12484 üzenetére
Igen, személyes tapasztalat. Nem a Mercimmel, hanem még a CR Vectra C-mmel. A tisztító löttyök nem tettek jót neki (gondolom, hirtelen sok kosz indult el a rendszerben), de amikor végleg áttértem a prémium dízelre, gyakorlatilag minden gondom azonnal elmúlt, az autó többet nem füstölt, nem problémázott, és ment mint az ökör (3.0 V6).
CR-be nem való más egyszerűen, ahogy Aero kolléga is írta.OMV. Ide nem írhatok a másikról véleményt, de én elkerülöm. Hiába a tesztek, a gyakorlat azt mutatja, hogy itthon hamarabb krepálnak be az új dízelek is.
-
-Solt-
veterán
Meggyőztetek... az a ~3.-Ft / km pluszköltség belefér...
És akkor Mol vagy OMV?
-
-Solt-
veterán
Ha már szóba jött a részecskeszűrő... Én is sokat használom a 116 cdi-t városban és érdekelne, hogy az időnkénti autópályázáson túl mivel lehet még a kedvében járni? Érdemes például prémium gázolajat tankolni? A kénmentes gázolajnak gondolom kisebb a "korom" képződése...
-
Sly189
senior tag
válasz
Laca1212 #12463 üzenetére
Szia, én csak annyit tudok róla hogy W212 E220 facelift előtti kiadások bicikli lánccal van szerelve, (egysoros lánc), facelift utániak már dupla soros vezérműlánccal vannak megáldva. DPF téma: Korábbi autom 2.0 dCi Laguna Coupé DPF-es, és 70%-ban városban használtam. Rövid távokra leginkább... Hetente - kéthetente volt egy legalább 100km-es út, mivel a kocsi nem írta ki hogy regenerálni akarja a szűrőt, csak érzékeltem a gázreakcióból, valamint a pillanatnyi fogyasztás megemelkedett 2-3 literrel. Kb. 10-15 perc erejéig. 9 éves volt és még gyári volt benne a szűrő. Szóval DPF-nél csak arra kell figyelni, hogy ha aktív regenerálós, akkor ne állítsd le a motort amikor épp tisztítni próbálja magát. Volt már nekem is hogy menni kellett pár kört
Motorolaj időbeni cseréje sokat segít a DPF-nek, valamint a jóminőségű gázolaj.
-
válasz
Joe Swanson #12477 üzenetére
Az még egy viszonylag szerencsés történet. Bontott bőven akad, de a felújítók is profik manapság.
-
válasz
Joe Swanson #12474 üzenetére
Gyakorlatilag bármi a hajtásláncból. Ha biztosan hátul hallod, akkor hardytól hátra nézném végig. De az az igazság, nekem a 4Matic nyekergett tolatásnál, én is hátulról hallottam, aztán kiderült, hogy a kiskardánt, tehát az elsőt, eltekerve rakták fel, és az okozott mindent.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Útvonal engedéllyel kapcsolatban nincs képben valaki?
A Felállás: Az autó Debrecen alatt van, párom nevén. Neki ott az állandó lakcíme, nekem a tartózkodásim. Én jelenleg Kiskunfélegyházán melózom, itt van az állandó lakcímem. Én vagyok az autó használója, de a tulajdonos / üzemben tartó párom. Az kocsin már lejárt a műszaki, jelenleg felkészítés alatt van. Mint kiderült lenne egy kisebb kaszni munka is (emelő pontoknál rohad), ezért nem engedik át a műszakin. A kocsit el kellene hozni Kiskunfélegyházára, mert öcsém ingyen megcsinálná a kaszni munkát.
Kérdés, ha írunk egy kölcsön adásit akkor elhozhatom ide (~200km) útvonal engedéllyel a kocsit, vagy át kellene írni a nevemre üzemben tartóira és csak akkor?
Hivatalos szöveg: "Kizárólag a jármű javítása, eredetiségvizsgálata vagy hatósági vizsgálata céljából a jármű telephelye és a gépjármű-fenntartó telephelye, vagy az eredetiségvizsgálat, illetve a hatósági vizsgálat helyszíne között történő közlekedésre jogosít."
-
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok!
1 hete vettem egy Mercedes W124-et.300D OM603, manual 5.
Amikor váltok, mindig hátul kopog valami. Az mi lehet, hardy tárcsa?
-
-Solt-
veterán
válasz
molnarpeter #12467 üzenetére
A "régi" Sprinterhez vagyok szokva, ott még akkor sem jött hibaüzenet a műszerfalra amikor a turbónyomás szabályzó szórakozott...
Egyébként az ECO mód is a frászt hozta rám... kihoztam a telephelyről, mentem vagy 200 métert, megálltam a lámpánál és leállt a motor. Na mondom magamnak, ez jó vétel volt, ügyes vagy hülyegyerek!
Reflexből kuplung, hogy indítsuk újra, erre beindul ahogy hozzáérek... nem tudom, hogy akkor ijedtem meg jobban amikor leállt, vagy akkor amikor beindult!
Egyelőre a parasztnak tejcsoki esete forog fenn... szokni kell ezt még!
-
molnarpeter
nagyúr
-
-Solt-
veterán
válasz
molnarpeter #12465 üzenetére
Újjabb autó, nohiszen... 12 éve egy Sprinterben ülök! Ez a 2014-s Vito nekem űrtechnika!
Egyébként köszönöm, már kezdtem azt hinni, hogy valami nyűgje van és szerviz módba teszi magát.
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Újabb Vito-s kérdés... 2014-s 116 cdi, álló helyzetben nem tudom 3000 fölé pörgetni a motort, menet közben viszont nincs gond, szépen húz és simán 3000 fölé tudom pörgetni. Ez valami beépített védelem, vagy valami gáz van?
-
Laca1212
őstag
HA feltételezzük, hogy igazak a hirdetésben leírtak... akkor ezeknél mik a kötelező szerviz előírások, szervizintervallumok?
Ezek is láncszakadósak mint a bmw N-es motorjai? Itt is javasolt 150e körül cserélni a vezérlést? Váltóban olajcsere javasolt?Kell félni ezen motortól(OM651)? Vagy ennyi km-el még vállalható simán és még mondjuk 100e k-t gond nélkül elgurulna?
Csak azért kérdezem, mert ilyeneket találni a neten:
"a 220 CDI-nek nincs túl jó híre, hiszen rendkívül kényes és szervizigényes."
"OM 651-es motor injektorproblémáiról a neten mindenki olvashat"Ezen fenti kijelentések mennyire megalapozottak?
-
Almabor050
csendes tag
válasz
Almabor050 #12461 üzenetére
... Kiegészítés: immobilizer is van az autóban.
-
Almabor050
csendes tag
Meg tudná mondani valaki, hogy az A 140-es Mercedesben hol van a központi zár távirányítójának érzékelője?
-
Beeerka
aktív tag
Üdv! Egy olyan kérdésem lenne, hogy utólagos cd tár beépítése hogya zajlik? Van egy 2003-as W211-em, amiben a cd tár helyén csak egy pakolós rész van. Láttam neten olyat hogy elég ebből kipattintani a tartókát és a helyére betenni a csupasz cd tárat, ez igaz lenne? Vagy egyben kell cserélnem mindennel? A fejegység audio 20. Válaszokat előre is köszönöm
-
válasz
Almabor050 #12457 üzenetére
Sajnos nem. De ha nem vagy teljesen távol a műszaki dolgoktól, akkor tudsz venni hűtőtisztítót, beleteszed, leengeded, aztán újra. 2x-3x megcsinálod, és jó lesz. A köztes mosásoknál elég desztvízzel feltölteni a rendszert, és abba rakni a tisztítószert. Ecetet ne használj, nekimegy az alunak.
-
válasz
Almabor050 #12455 üzenetére
Valószínűleg keményen el van vízkövesedve a rendszered, és már alig folyik át a víz a belső hőcserélőn. Át kell szépen mosni a rendszert. CDI-kben van kiegészítő fűtés, azt is megnézném, valamint ha van kiegészítő keringető motor a fűtéshez, akkor azt is.
-
Almabor050
csendes tag
Új tag vagyok, ezért elnézést, ha már volt:
2001-es Mercedes A 170 CDI fűtésével van gondom. Az elmúlt egy-két évben fokozatosan csökkent a befújt levegő hőmérséklete. Egyre hosszabb ideig tart, amíg rendesen felmelegszik, és keményebb hidegben még hosszabb úton is a maximum hőmérséklethez közel kell állítani a kapcsolót. Ventillátor fokozatok rendben vannak, a befújás erőssége rendben.
Van valakinek tapasztalata/ötlete? Előre is köszönöm a válaszokat. -
-Solt-
veterán
válasz
molnarpeter #12450 üzenetére
Beviszem a Pappas-ba diagnosztikára mielőtt megveszem... szerintem az injektorok állapotára (pl porlasztási kép) rá tudnak nézni, vagy padra kell tenni őket?
-
bucihost
senior tag
válasz
molnarpeter #12449 üzenetére
igen, motorkódos. 601.911
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest