Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rego0123
csendes tag
Heló... Már megrendeltem minden cuccot a gépemhez... még nem hozták ki de most kezdek mindennek utánna járni -.- ...
Az lenne a kérdésem hogy a kösvetkező konfigurációhoz elég lesz ez a 430Wos táp? (ez)a konfig:
alaplap: Asus M4A87TD Evo [link]
Processzor: AMD Athlon X4 645 [link]
Merevlemez: Western Digital 1TB [link]
Ram: Kingmax 4GB DDR3 1333MHz [link]
Videókártya: Sapphire HD5670 1GB GDDR3 [link]
Optikai meghajtó: LG GH22NS50 DVD-RW SATA [link]Asus M4A87TD EVO ; AMD Athlon X4 645 ; 1GB ATI Readon HD5670 GDDR3 ; 4GB RAM ; 1TB HDD
-
dances
tag
Üdv!
"FSP Aurum 400W, illetve 19k körül az 500W-os (Ezek 80+ Gold-osak, és az 500W-os kondikészlete TOP-on van"
Ezt kifejtenéd kicsit részletesebben?
Az 500W -osra már nem igaz a PH-s tesztben a 400 -asról írt infó, miszerint CapXon - OST kondik vannak a kimeneti oldalon?Only the Good die young.
-
Sandrew
őstag
Köszi a válaszokat Mindíg ezzel a vargáné táppal viccelődtünk. Erre most tényleg létezik A tápot már csak azért is megtartom persze nem a gépbe...
-
karakpecze21
senior tag
válasz Apone33 #8793 üzenetére
Nekem jelenleg egy 500w-os Chiftec tápom van.nagyon meg vagyok vele elégedve.
Már csak azért is egy Chiftec-et ajánlanék neked.Szerintem egy 600-as Chiftec untig elég lenne.
Nagyon jó táp és ahhoz képest nem annyira borsos az ára, mint pl. ami most van a gépedben.[ Szerkesztve ]
-
zozz12
tag
De amúgy érdemes volna lecsapni erre a "különleges szállítmányra"? (Chieftec BPS-450S) Mert ha tényleg olyan jó, mint amennyire nekem tűnik, akkor megvenném. Csak mivel nem tudok róla túl sokat, ezért várnám a véleményeket! Az ára pedig szerintem megegyezik a többi minőségibb 400W körüliével. (amik mondjuk sajnos elég borsosak)
-
Apone33
őstag
válasz jerry311 #8792 üzenetére
Ezt már átnéztem és minden megfelelően van bekötve, mert a 6970-nél ugyanez volt a helyzet, meg a jövő hónapban szeretnék venni egy 4 magos procit is, akkor már sztem mindenképp le kéne cserélnem egy nagyobbra. Nem mindig indul újra a teljesítménycsúcsoknál, eddig egyszer csinálta csak, az előbb 1 órát játszottam, és nem indult újra, az is igaz hogy nagyon forró a táp, annak ellenére hogy alsótápos a házam. Milyen tápot lenne érdemes venni ami időtállóbb? Egy 625-ös esetleg?
Play Hard!!!
-
jerry311
nagyúr
válasz Apone33 #8772 üzenetére
Nézd át alaposan a táp bekötését.
Ha jól látom, akkor 3 db 12 V-os ága van. Szvsz megfelelő elosztással megoldható, hogy egyik ágon se lépje túl a 22 A-t és összesen a 33 A-t se.
Alább látható a 12 V-os ágak elosztása:UI: ettől függetlenül lehet, hogy egy izmosabb táp jobban elviselné a csúcsokat. Nekem egy 350-es Enermaxom volt sokáig, de amikor bekerült a második 6600GT a gépbe, akkor hasonló hibákat produkált Far Cry alatt. Ugyanígy újraindult egy-egy teljesítménycsúcsnál. Lett helyette egy 400-as, ami a mai napig kiválóan üzemel.
[ Szerkesztve ]
-
Apone33
őstag
válasz karakpecze21 #8790 üzenetére
Van benne valami, de elvileg vinne kéne, mint ahogy feljebb írták.
Play Hard!!!
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Valaki nem tudna segíteni, hogy mennyit fogyaszt körülbelül a gépem?
Itt már írtam, csak nem jött még válasz: [link]
Alapjáraton és terhelve érdekelne.
Köszönöm! -
Ringman
nagyúr
Hello!
Corsair CX400 elegendő a következő konfignak:
phenom2 x4 945
8Gb ddr3 ram
vga: hd 5850
3-4 winchester
4-5 ventiA táp megvan, a vga nincs.
A válaszokat előre is köszönöm
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jerry311
nagyúr
-
Sandrew
őstag
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
HKC tápról mik a vélemények?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
Érdekelne, hogy a jelenlegi tápom (Enermax Liberty Eco 400) elbírna-e egy 6950/70-et a mostani konfigommal, illetve később egy esetleges közepes CPU-ra való váltás, DDR3 csere után.
Köszi!96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
balpis
őstag
válasz adambesenyoi #8778 üzenetére
A 8 SATA csatlakozóval nem is olyan egyszerű a kérdés, habár egy 400W-os táp is elég lenne...
Nem könnyű ilyen tápot találni. Én javasolnék egy CTG500-80P-t a hosszú kábeei miatt az alsó tápos házba, s kell egy MOLEX->2*SATA átalakító is. Sajnos az iPonban ez 875Ft, máshol kb. 250...Off: miért veszel P67-es alaplapot a sima i5-2500-hoz? Csak a 8 SATA csatlakozó vagy a firewire miatt?
Egy ilyen árfekvésű gépbe, munkára, szerintem már megérné a 2500K (+3eFt) és egy rendes CPU hűtő (minimum CM Hyper 212+, +8eFt) és kihasználhatnád a tuning lehetőséget is, minimum 25-30% órajel emeléssel - minden nehézség vagy veszély nélkül.
Ráadásul a tápon szinte meg is nyered a hiányzó összeget a K-s CPU-ra és hűtőre.[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
adambesenyoi
csendes tag
Sziasztok!
Gépet készülök venni és a segítségeteket szeretném kérni a táp választáshoz!
a konfig:
Asus p8p67 rev 3.0
Intel core i5 2500
2x Kingston HyperX 8192MB DDR3 1333mhz CL9 BLU
Asus ENGTS450 DC OC/1GD5
1x SSD
6x HDD
1x ODD
Sharkoon Bandit 1x18 cm-es és 3x12 cm-es ventiA gépet 3d-re (cinema 4d), kompozitálásra (after effects) és videószerkesztésre (premier pro) használnám, tuning nem lesz.
Elsőnek a Corsair TX650w v2-t néztem ki, de lehet túlméretezett lenne a géphez.
Szeretnék egy biztonságos, megbízható, halk tápot legalább 3 év garival, nagyjából 22000 Forintig. A gépet az ipon.hu-ról rendelném.Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
somasz
addikt
Üdv!
Be merjem indítani az adatlapomon lévő konfigot az itt leírt problémával egy Mtech táppal?
Fosok, nehogy mégtöbb bajt okozzak...Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
MMIX
addikt
Chieftec Nitro (BPS-450S)
Valóban az árlistákon van 4-5 napja. Eltévedt egy szállítmány .CWT DSA belső, 450W 80+Bronz, 2ágas +12V ~396W, Samxon 330µF főkondi,(Corsair CX430 Samxon 185µF), kimeneti kondik Teapo, nem moduláris, lemez színű ház préselt márkajelzéssel. Csak a főkábel harisnyázott.
Ventilátor Yate Loon D12SH12 120mm csúszócsapágyas (ez van a Chieftec CTF-750, GPS-450A -ban is)
3év garancia.
Szerintem a mai ára túl drága. A fekete Thermaltake TR2 jobb ár/értékű.
Teszt thetlab.gr
"Gyártó" Chieftec oldala (csatlakozók, kábelhossz itt)más:
Olvasni való: Tápegységek
TechPowerup : Comprehensive New Guide to Understanding PSUs
Szerző: crmaris (a Thelab.gr tesztelője és a TechPowerup új tápszakértője)UPS (szünetmentes)
VR-zone:
1. Why UPS systems are rated in VAs and PSUs in Watts; Explaining Watts, VAr and VA[ Szerkesztve ]
-
Apone33
őstag
Értem, a házat nemrég elég nagy meg van benne gyárilag 3 db 12cm-es venti, tehát a szellőzéssel nem hiszem hogy baj lenne. Jövő hónapban szeretnék venni egy másik procit is core i7 870-re gondoltam, ahhoz is elég lesz még a táp? ( a proci húzva lesz ) Valamennyire emeli a venti fordulatát, mert ha játszom akkor jobban nyomja ki a levegőt a táp.
Play Hard!!!
-
vzsryl
nagyúr
válasz Apone33 #8772 üzenetére
Hali!
Mivel kis fogyasztású CPU van mellette, ezért nem gond a GTX480 neki. Amikor 400W-ot írt ki a fogyasztásmérő, akkor kb. 340W-ot kért a géped a táptól, tehát még van benne tartalék. Viszont ha nagyon melegszik, az problémákkal járhat.A ventilátora emeli a fordulatszámát, hangosodik? A ház megfelelően szellőzik? Van hely előtte, mögötte, hogy átmehessen rajta a levegő?
(#8773) Csapi007: Ha moduláris kell, akkor épp elegendő a keret rá, de kicsit túlméretezett lesz, mert ált. 500W-nál kezdődnek.
-ADATA HM-550Ha lehet fix kábelezésű, akkor viszont jóval olcsóbban is vannak remek alternatívák. A teljesség igénye nélkül:
-XFX Core Edition 450W
-Antec HCG-400
-Thermaltake TR2 380, illetve 450 (Az új, teljesen feketék.)
-FSP Aurum 400W, illetve 19k körül az 500W-os (Ezek 80+ Gold-osak, és az 500W-os kondikészlete TOP-on van.)[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Csapi007
veterán
Hy
A minap halálozott el 4,5 éves FSP Blue Storm II 350W tápom, ennek helyére szeretnék újat. Q9400-as procim és egy 4830-am van, de ezt idővel lecserélném egy 68xx-ra.
Ehhez a konfighoz szeretnék ajűnlásokat, elvárás hogy harisnyázott és halk legyen, 20k körül, esetleg moduláris felépítés se lenne rossz."Csak úgy mondom"
-
Apone33
őstag
Hello!
Mennyire egészséges a jelenlegi tápomnak (enermax 425 pro) egy gtx 480an-?. A fogyasztásmérő szerint a teljes gép crysis 2 alatt, 380-400w között eszik, volt amikor felugrott egy pillanatra 400w fölé, de abban a pillanatban újra is indult a gép, a házam alsó tápos és még így és nagyon forró a táp.
Play Hard!!!
-
Amintiri
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a tápom (FSP SAGA II 500W) elég lenne e az alábbi konfigomhoz:
CPU: i7 2600
VGA: SAPPHIRE 11187-00-40R HD6970 2GB GDDR5 PCIE
Lap: GIGABYTE GA-PH67A-UD3-B3
Ram: Kingston HyperX 4GB 1600MHz blu kit
A gépet legföképp játékra használnám full HD-s felbontásba. -
molnarpeter
nagyúr
Athlon64x2 5400+, HD4850 vagy GF 8800GT, egy vinyó: elbírná-e ez a táp?
mp
-
Cyberpunk
félisten
Hali adott egy kérdés. i7 920 rommá húzva és feszelve + GTX580 SLI szintén rendesen meggyötörve elég e ehhez egy Corsair AX850-es táp?
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Robi95
csendes tag
Sziasztok!
Táp vásárlás ellőt álok és nem tudom mit vegyek.Configom:i5 760,Gigabyte GTX 460 1gb,2gb 1600mhz ram,Asus p7p55d-e alaplap,1db WD satas winyó és egy Prolimatech Megahalems hűtő[ Szerkesztve ]
...
-
Dyno
veterán
CTG550, a másik kettő nagyon nagyon nagyon felejtős.
(#8755) molnarpeter: Igen, csak kondikból nem mindig használ elég minőségiket, de alapjába véve rendes tápokat gyárt.
(#8758) zotyi85: El de hangosodhat, továbbá nem tuningolj festzemeléssel.
(#8759) énvagyokAdam: FSP SAGA 500W vagy Chieftec CTG500, mindkettőből elég a kisebbik 400-as is bőven, csak azokon kevesebb kábel van.
(#8757) Mans20 : ha minden igaz SS beles, de MMIX kolléga tutira tudja, azt hiszem nem olyan régen volt róla szó.
(#8753) zozz12: Ezeket tudtuk eddig is, és minden FSP-ben igy volt eddig, sőt a nipon kondi nem megszokott dolog, az meg a másik hogy a ph. most ezen felakadt, valamikor meg számításba se veszik....az emg hogy nem beton biztos, kicsit túlzás mert középkategóriában ott vannak, igaz jobbak lettek volna a kimenetre Teapok, de az OST nem olyan rossz és a Capxon se, csak sokan félnek tőle a 2005-ös hibájuk miatt a szétrohadó bemeneti körön lévő kondik miatt, de ez már nem ma volt tehátkár ilyeneken örlődni.
[ Szerkesztve ]
-
zozz12
tag
A Corsair nekem is nagyon szimpatikus cég, csak az a baj, hogy nekem úgy néz ki, hogy manapság már nem kapható 400W -os, de még 500W -os Corsair se nagyon...vagy csak én nem találom? FSP ből se túl sok van, főleg ami ideális volna. A CM tápokról sok rosszat olvastam, azokat hanyagolnám.Esetleg a Chieftec kínálatából jó valami? Mert azokról nem sokat tudok, de már az nagyon tetszik, hogy mindegyik szériából van 400W körüli és általában árban is jók. Ami így elsőre megtetszett az a Chieftec BPS-450S, ami 80Plus Bronze minősítésű táp.
Vélemény? -
Osynho
addikt
Hy
Végül nem kaptam Antec HCG 520-ast, ezért vettem egy 500-as Aurumot. Eddig nagyon tetszik! Egyáltalán nem tartom hangosnak, most szétszedett házban egy 9 és egy 12cm-es, 1000 rpm-s AC venti, meg egy 6870-es van mellette (ez is 1000 körül forog) + ugye hdd. Nem hangos tehát a környezete, de a táp se lóg ki belőle . IBT + Furmarkkal terhelve van egy pici szélzaja, de a vga kb 10x hangosabb 1700-1800 rpm-en, szóval ez nem mérvadó nálam.A Zalman után kb 10%-kal lett kevesebb a fogyasztásom (az is 80+-os volt):
Idle: 90W -> 78-81W
Furmark: 275W -> 248W
IBT: 220W -> 200W
IBT + Furmark: 330W -> 290-300W
Konnektorból mérve. -
énvagyokAdam
tag
Üdv!
Házi serverbe szeretnék valami megbízhatóbb tápot, lehetőleg nem túl drágán.
A konfig egy mini atx-es alaplapból, benne egy celeron E3200 prociból és egy pci-x raid vezérlőből áll. Van benne 9db HDD, amiből 8 az SATA (régi, nem green szériás).Mekkora az ajánlott táp ehhez a konfighoz? Valakinek van valami konkrét ajánlása hogy mit vehetnék bele? Hangerő nem számít, mivel eldugott lesz, de mivel 24/7 megy, jó lenne valami nagyobb hatásfokú megoldás esetleg túlfesz védővel is ellátva, ami nem jön zavarba akkor sem ha esetleg később egy szünetmentes tápot tennék elé.
(nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
zotyi85
tag
Sziasztok!
Most tervezek venni egy sapphire 6870-et, amit az adatlapomhoz be is írtam.
Arra lennék kíváncsi, hogy a tápom elbírná-e majd a konfigom?
A válaszokat előre is köszi!üdv: zotyi85
ASUS TUF GAMING B760M PLUS D4, INTEL i5 12400F, BE QUIET PURE ROCK, SAMSUNG 970 EVO PLUS 500GB M.2, 2x16GB KINGSTON 3200, XFX RX 6700XT 12GB, LIAN LI O11 AIR, ASUS ROG STRIX 650G, REDRAGON KUMARA, A4TECH BLOODY, Acer Nitro XV322QUP 31,5" IPS 165Hz 1440p
-
-
smiti
veterán
Tudtommal az FSP Aurum egyáltalán nem halk, megnéztem vagy 6 tesztet róla és mindegyikben az jött ki, hogy nem túl halk táp.
Hidd el nekem, hogy az Aurum táp tényleg nagyon halk, emlékeim szerint még a Corsair VX 450-em is hangosabb volt ennél, pedig anno már azt is istenítettem hogy mennyire halk.
-
molnarpeter
nagyúr
Csak a szokásos
A Macron tápnak nevezhető dobozokat gyárt?smiti: nekem pont VX450-em van, csak kb egy enyhe motorhangot hallani közelről.
mp
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Azért kics a borda mert a magas hatásfoka miatt alig ekeltkezik hulladék hő, amit a bordának kéne elvezetnie. Ez nem negatívum, természetes velejárója a magas hatásfoknak.
Erre mit mondhatnék, úgy van ahogy ott leírták, de azért még mindig a minőségibb darabok közé sorolhatóak.
Nyilván többet is kibír jóval de a papíros gar a tuti.
Ez megint igaz. Én inkább Corsair-t venék, csendes és megbízhatóak nagyon (már amelyik rendes béllel van szerelve). CM: láttam pár hibás darabot az kicsit elvette a kedvem tőlük de azok is jó tápok többnyire. FSP meg no komment, azok nagyon jók.
mod:
BotaN: Ha szénné húzod akkor is elég 500W bőven. Felesleges 550-600W-os táp oda.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
zozz12
tag
Most átolvasva a PH! tesztet (másodszorra) a következő zavart meg az Aurummal:
"nagyon kicsire vették a bordákat"
"A bemeneti oldalon egy nem túl combos, de 105 °C-ra hitelesített japán Nippon Chemi Con kondenzátort kapunk, a kimeneten szintén 105 °C-os, de CapXonok sorakoznak egy OST társaságában... ezek már nem annyira betonbiztos márkák. "
"csak két év garancia vonatkozik rá"
"Egy alig gyengébb hatásfokú, hasonlóan csendes, de öt év garanciás, moduláris Cooler Master, Corsair vagy akár FSP sem drágább, és ma már azokból is kapható aránylag kicsi, 500 wattos."
-
BotaN
senior tag
Tápos kérdésem lenne a kövi konfighoz.
Alaplap: Asus P8P67
Proci: i5-2500k
VGA: HD6950 2gb
1 DVD író
1 Winyó
2 házventri.Tuning lenne benne! Tudom hogy kb 500-600 watt kell neki csak nem tudok dönteni. Az ár max 15k lehetőleg lehessen ipon-ban kapni.
GIGABYTE Superb 550W
CORSAIR Builder Series CX500W
CHIEFTEC CTG-550-80P 550W BOXEbben az árban ezek jöhetnek számításba, pro-kontrákat tud vki írni, v. személyes tapasztalatot?
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
Kombájn
csendes tag
válasz user137 #8743 üzenetére
Köszi.
Swif2 1201 is jó lenne? Ez van helyben, ha nem muszáj nem fizetnék a szállításért.
Nem szeretném megfőzni a tápom, ideiglenes megoldás lenne (pár hónap), aztán aurum vagy silent pro van tervben.
A tápban 2 pines csati van, de úgy gondoltam h a lapra kötöm, ha megtudom oldani a kábel kivezetését a tápból. -
kem
addikt
Mi a VX450 méltó utódja? Mini-ITX lapos gépbe kellene nekem valami a 420-as csifi helyére. lap: KINO-690S1-R11 - Mini-ITX MB with AMD Turion 64 x 2, szóval a fogyasztás valahol 40-60W körül lehet A lényeg, hogy atombiztos legyen és halk. Ha adnátok 1-2 alternatívát, akkor azt előterjesztem a tulajnak, aztán eldönti mennyire tud a zsebébe nyúlni.
Köszi!
-
gg72
veterán
Én 15400-ért vettem, ennyiért nem találtam jobbat, az Aurum 18ezer körül van. A gép a szüleimé lesz, max. 200W-ot fogyaszt (integrált VGA, egy HDD, 2 optikai meghajtó, AMD X2 255 CPU), nincs minden nap használva és tényleg elsődleges volt a hangtalan működés.
Az én saját gépembem amúgy nekem is egy CM Silent Pro táp van, mert az azért nyüstölve van rendesen.
Aztán itt én is befejeztem.
-
gg72
veterán
Kösz neked is a linket, nagyon kedvelem a tesztjeiket, alaposak és tárgyilagosak.
Én ma hozok el egy ilyen BQ E8 400W tápot (mázlim volt, mert 15400-ért sikerült még rendelnem, mára szinte mindenhonnan elfogyott...), de gépbe szerelni csak 2 hét múlva tudom, de addig is kipróbálom.
Eddig ahány tesztet, vagy vásárlói véleményt olvastam róla, mindenhol csak dícsérik a hangtalanságát. Ami viszont tény, hogy a hatásfoka elmarad pl. az Enermaxok és az új FSP Aurum-ok mögött, ill. nem japán alkatrészekből épül fel, de ettől függetlenül megmaradt az FSP alap és a viszonylag jó minőségű trafók, kondenzátorok, stb.
Szerintem ezzel a ventivel és a jó felépítéssel árkategóriájában valóban best buy vétel, ahogy ezt a tesztek is megerősítik. -
Dyno
veterán
ADATA HM-550 és XFX 450W tápokra panaszkodnak a hangos ventijük miatt
Egyik kerepel, a másikkal pedig ugyan csak lehet valami mert ez nem normális dolog.
A BQ Straight Power E8 ventije pedig a gyakorlatban szinte végig alapon pörög (55% terhelésig 380 RPM, de maxon is csak 800 körül)
És szerinted ez magára az elektronikára milyen hatással lesz az idő során?Maxon tegyük fel 400W-t kajáló konfignál 85-88% hatásfokkal számolva is 45-55W-t az elhűtendő hő, és ide nagyon kevés a 800rpm akármilyen profilú a ventilátor.55%-ig meg a 380rpm-re meg már nem írok semmit.Ezeket az élettartam értékeket meg már 100x-or kitárgyaltuk itt is hogy nem szabad kézpénznek venni, mert azonkivül amit ők írnak sok mindenen múlik, mert ha valaki szarik rá és nem tisztogatja a gépet akkor akár 6hónap alatt is kitud készülni akár miylen csapágyazású ventilátor.
Mindegy én itt befejeztem ez megint csak egy olyan vita ahol gyártólk által megadott marketing dolgokon vitatkozunk mindaddig amig ugyan annyiba kerülnek sőt a bq drágább nálam nem kérdéses melyiket venném meg. Főleg hogy ezeknél a BQ nem is tett bele jobb kondenzátorokat, ugyan ugy Teapo OST emg Capxon, a venti miatt nem adnék érte többet.
(#8744) NxAlex: Tudtommal az FSP Aurum egyáltalán nem halk, megnéztem vagy 6 tesztet róla és mindegyikben az jött ki, hogy nem túl halk táp.
Itt ph-n is jól szerepelt halk volt, meg az itteni tulajok visszajelzései alapján is nagyon halk.
(#8740) syberia: Érdemesebb venni a 6970 miatt a nagyobbat, főleg ahogy írtad alig drágább.
(#8736) WoodrufF: ott valami más gond lehet, milyen hangja van pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
Én is pont ezt a tápot nézegettem, csak én ebben a tesztben: [link]
Pont azt akartam kérdezni itt, hogy tényleg ennyire halk meg jó táp-e, vagy csak a teszt hozta ki ennyire jónak.
Mivel nagyon allergiás vagyok a zajra nekem ez best buy tápnak tűnik, mert az enermax modu/pro87-esek sem halkabbak nála, csak max terhelésen és a hatásfoka is kiváló, viszont árban sokkal olcsóbb mint az enermaxok.
Már csak egy kérdés foglalkoztat: vajon mennyi ideig marad ilyen csendes?
Szerencse, hogy te is ezt a tápot nézted most, köszi a teszteket!14adam:
Tudtommal az FSP Aurum egyáltalán nem halk, megnéztem vagy 6 tesztet róla és mindegyikben az jött ki, hogy nem túl halk táp. -
Kombájn
csendes tag
Halló!
Corsair cx400 tápom hangosabb mint szeretném...erre keresek megoldást.
A venti furcsa hangot ad, mintha halkan sercegne (lehet h ez a normális, csak a többi cuccot halkítottam le drasztikusan), ezt lehet olajozni?
Ill a venticserén is gondolkoztam, én ezeket találtam légszállítás/hang alapján, nem tudom megfelelők e:Táp (AD1212MB-A71GL): 80cfm/2000rpm
slip stream: 68cfm/1200rpm
vagy: 88cfm/1600rpm (mennyire halk?)
swif 1201: 65cfm/1200rpmkis I3-am van, kis gtx460-nal és nem sűrűn van terhelve a vga.
Tudom h tápcsere volna a legjobb de nincs rá keret, ssd-re ment.Másik topikba is kérdeztem, elnézést ha ez gond.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
HI all!
HD6950@6970 és X4 955 + cpu tuning
(1HDD+1ODD, 4 házventi) konfig mellé
érdemes lenne CTG-600-at venni a tervezett CTG-500 helyett?
12v ágon 400W / 500W tudnak leadni, a 600-as 2.5k-val drágább.Köszi!
https://howbad.info/
-
gg72
veterán
Számomra igen, mivel engem már a halknak mondott FSP APN ventije is zavar... Gondolom a 300.000 óra élettartam ugyanolyan körülmények között valósul meg és számolták ki, mint a hagyományos 50.000 órásat, így mindenképpen 5X-6X élettartam várható. De ahogy csak a mostani hsz.eket olvasom, hirtelen kettőt is találtam amelyekben ADATA HM-550 és XFX 450W tápokra panaszkodnak a hangos ventijük miatt, pedig egyik sem az olcsó kategória.
A BQ Straight Power E8 ventije pedig a gyakorlatban szinte végig alapon pörög (55% terhelésig 380 RPM, de maxon is csak 800 körül), így nem hiszem, hogy bármilyen hangja is lenne és ne lenne tartós, a tesztek semi-passiv tápnak minősítik a nulla hangja miatt.
[ Szerkesztve ]
-
WoodrufF
tag
Intéztem egy ADATA HM-550 -et,de a venti olyan hangos,hogy nemigazán tudok aludni mellette.
Tudnátok ajánlani nekem pár hasonló tudású,de nagyon halk tápot?[ Szerkesztve ]
-
Amintiri
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a tápom (FSP SAGA II 500W) elég lenne e az alábbi konfigomhoz:
CPU: i7 2600
VGA: SAPPHIRE 11187-00-40R HD6970 2GB GDDR5 PCIE
Lap: GIGABYTE GA-PH67A-UD3-B3
Ram: Kingston HyperX 4GB 1600MHz blu kit
A gépet legföképp játékra használnám full HD-s felbontásba. -
Whysperer
addikt
Sziasztok.- Na megvan a gépem és egy XFX 450W van benne de vihetem vissza mert olyan hangot add ki a venti benne mint amikor hozzá ér egy kábel a ventikhez.. 8(((
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Dyno
veterán
És venti miatt jobban megéri megvenni?300.000óra élettartam, gondolom 25°C-on ami már hibázik és minimális fordulatszám mellett, a legideálisabb páratartalommal, mert általában ezek a szép nagyszámok mindig ilyen körülmények között születnek.
ebben a kategóriában már mindegyik tápban rendes venti van, főleg hogy némelyikbe pörögni is alig pörög. -
user137
őstag
urak, az apróban lévő moduláris Chieftec Super CFT-650-14CS jó vásár lesz nekem?
-
Dyno
veterán
Bárhová lehet őket rakni, és nincs velük gáz.
(#8723) zozz12: FSP-t vedd, BQ ugyan ugy FSP elektronikás de régebbi elektronika ami gyengéb hatásfokú, Aurom elég jóra sikeredett, én azt venném midnenkép.
(#8724) panderson: Ne tedd be a deer-t ne kockáztass.
(#8725) Freespace: Egyértelműen Seasonic, azért a CM-ért elég komoly összegeket elkérnek, és kb. 60%-os ár lenne érte reális.
-
Freespace
tag
Sziasztok,
Egy villámkérdésem lenne mivel minél gyorsabban kéne a véleményetek:
Cooler Master M520 VS. Seasonic SS-500HM
Én a Seasonic felé hajlok. Szerintetek?
Előre is köszi! -
panderson
tag
Sziasztok!
Ki kéne vennem a mostani 400W-os Chieftec tápomat vmi miatt, ami kb. 3 napig is eltarthat.
Belerakhatom a 350W-os Deer tápot egy rövid ideig vagy nagyon nagyon gáz? (Tudom, hogy xar, de még nem volt hibája) Nincs rajta PCIe tápcsati, de a VGA-hoz adtak molex -> PCIe átalakítót..
A konfig:
E8400 alapjáraton
Gigabyte X48-DQ6 alaplap (x48 chipset)
2x 2GB 1,7V DDR3 modul
2x SATA2 7200 HDD RAID-ban
HD4850 512MB alapjáraton VGA -
zozz12
tag
Érdeklődnék az adatlapomon lévő konfighoz, ki melyik tápot ajánlja ezek közük(ezekre van 1-1 szavazat, de azért érdekelne más véleménye is)? Max. 15-16k.
Be quiet! Straight Power E8 400W
FSP Group Aurum Gold 400WVagy esetleg más?
[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
-
14adam
addikt
válasz csabba74 #8719 üzenetére
Chieftec ctg,de nem vagyok benne biztos,hogy halkabb is. Fsp aurum biztosan halkabb és abból elég a 400-as változat is.
#8720) NxAlex első szériás fsp zennél előfordult. Más tápnál még nem hallottam ilyen hibáról,de ennek a gépnek bekéne röffentenie minden tápot.Milyen táp?
#8717) apollo12 ennyi pénzért valami hulladék lehet. Andertech belsős.
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Olyan tényleg létezik tápoknál, hogy alul terhelés és akkor el sem indul?
Azt honnan tudnám megnézni, hogy kb. mennyit fogyaszt a gépem?Ez van most:
Alaplap: Gigabyte GA-M68SM-S2L
Processzor: AMD Phenom X3 8450 + Scythe Ninja 3 (1 ventrivel)
Memória: Kingmax DDR2 800Mhz 2GB (*2)
Videokártya: SAPPHIRE TOXIC HD 4870 512MB + Scythe Musashi Hűtő rajta 2 ventrivel
Merevlemez: Maxtor 320GB 16MB 7200rpm SATA2 STM3320614AS -
csabba74
csendes tag
Üdv!
A hozzáértők véleményét szeretném kérni,VX 550-et cserélném halkabb tápra,12 ezer Ft környékén,a következő konfighoz:Gigabyte EP45-DS3R;Q6600@3.3 Ghz;DDR2@1100 Mhz;Sapphire 5850;128GB SSD feszemelés nincs sehol.
Esetlegesen későbbi alsó tápos elhelyezés,valamint a minél halkabb!!! működés lenne a fő szempont.Eddig az FSP SAGA 2 400 és a Corsair CX 430 tetszik,de minden tanácsot elfogadok,ne kíméljetek!
Köszi[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
heló ENERGON EPS-750 mit tudtok??
-
vzozo
senior tag
válasz molnarpeter #8715 üzenetére
Minden tiszteletem ellenére, ez felesleges agyalás. Egyrészt egy router sem fog pótolni egy teljesértékű PC-t, sajnos vannak rossz tapasztalataim, egyszerűen nem lehet egy lapon emlegetni a két dolgot. Még letöltőgépként is fos egy router, nemhogy egy általános célú home serverként, amire szükségem van. A belső vinyók pedig must have a kompaktság miatt, external HDD max rendszeres backupnál jön szóba.
Egyelőre az lesz, hogy megküldöm a 370-es Enermax-szal, de mindenesetre komolyan érdekelne, hogy ilyen konfigot ki-mivel járatna. Nem hiszem, hogy egyedül lennék ilyen tervekkel home server ügyileg.
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz molnarpeter #8713 üzenetére
router 4-5 külső vinyóval? wtf?
-
vzozo
senior tag
Sziasztok! Ahogy látom, itt röpködnek a sokszáz wattok, engem viszont az alsó véglet érdekelne. Alapvetően egy megbízható, jó hatásfokú, 100 watt körüli tápot keresek, ami a lehetőség szerint még megfizethető is.
Egy Brazos alapú home/fileservert szeretnék összedobni, és a neten lévő tesztek szerint full load-on kb. 40 watt ennek a fogyasztása, ami még 4-5 vinyóval megspékelve (max 30 watt?) sem érné el a 100 wattot.
Láttam ezeket a csoda paneltápokat, de igazából nem bízom benne, hogy elviszik a 4-5 vinyót, azok első blikkre sima HTPC-khez lehetnek jók. Van itthon régről egy 370 wattos Enermaxom, azt viszont enyhén szólva is overkillnek érzem.
Amiket egyelőre találtam:
- Ebayen Dell tápegységek (120-160 Watt): az ár még barátságosos is, bár ezek nyilván használt cuccok, megbízhatóság passz
FSP 120W 1U Fanless Compact Power Supply - Nem olcsó, ventillátor nélküli, nem tudom milyen lehet a megbízhatósága
- Thermaltake SD100: ez ház táppal, a házzal nem tudnék mit kezdeni, és az ára is igen borsos
- Rengeteg (ránézésre) noname mini-táp, túl sok bizalmat nem ébresztettek bennemHa van bármelyikőtöknek valós tapasztalata ilyesmivel, esetleg konkrét modell-javaslata, azt szívesen venném! Köszi!
-
Ribi
nagyúr
Zöld+fekete mondhatni a bekapcs gomb rajta(ezt ugye alapból az alaplapon keresztül teszed meg). Szóval azt mindenképp össze kell zárni.
Nekem az otthoni chieftec és egy másik táp ment mindenféle rákötés nélkül. Ha nem indul utána kötögess rá dolgokat.
Én fogtam egy szigetelt fogót amivel egy pici meghajlított drótot dugtam bele. Drót jó ha akkora, hogy picit szorul a foglalatban. Vagy hajtogasd kicsit hullámosra. Kicsit mozog a kezed, nem jó ha álandóan ki be kapcsol.Kérdés, hogy ilyenkor alapon pörög a venti, vagy maxon (valószínű alapon). Fals képet kaphatsz mindkét esetben a tényleges hangjáról. Lehet kis terhelésre is felpörög ha a gép rá van kötve.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Erősen gondolkozom hogy HD 6950@6970 -re váltok,
a mostani gtx275 225W TDP-hez képest ez a kari +25W
maximális fogyasztást produkálna, tudom játék alatt ez
kissebb értéket jelent wattban, kérdés a táp mit szól ehhezhttps://howbad.info/
-
jerry311
nagyúr
Zöld + fekete.
Fekete vezetékek: föld vagy 0 Volt.
Zöld vezeték: bekapcs.
Tehát ha összezárod a zöldet egy feketével, akkor bekapcsol és működik a táp. DE ha nincs rajta terhelés, akkor el sem indul vagy azonnal leáll, ezért kell pár dolgot csatlakoztatni rá. -
gg72
veterán
OK, kösz a tanácsokat! A venti rákötése megoldható, van itthon, ill. egy sata optikai meghajtó is.
A zöld+fekete összezárását viszont nem igazán értem.
A táp ez lesz: [be quiet! Straight Power E8 400W] -
14adam
addikt
-
gg72
veterán
A héten veszek át egy új tápegységet, de csak kb. két hét múlva tudom csak beépíteni, miközben azért szeretném kirpróbálni, hogy működik-e egyáltalán, milyen hangos a ventije stb. Kérdésem az lenne, hogy az árt-e tápnak, ha abszolút terheletlenül üzemel, vagyis nincs semmi rákötve. Persze nem menne órákig, csak pár percig.
-
win7777
aktív tag
Hali!
segítségeteket szeretném kérni.
került hozzám egy tápegység neve:xilence power 450watt)
nem tudom mit is tud valójában! németből való
én személy szerint FSP,DELTA ..PÁRTI vagyok..
előre is köszi a segítséget!szép estét!
[ Szerkesztve ]
Phenom x4 B55 3.7GHZ 1.325v CORSAIR h50/4GB KINGSOTNE HYPER-X/HD5830/RAPTOR/ASUS 22VHD/42"NEC/COOLER MASTER ELITE 430/FSP BLUE-STORN/ÉS MÉG SOK MÁS:)I7 870 ..STB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest