Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz Ringman #149900 üzenetére
Az a kimaradó +2 szál az inkább monitoring funkció vagyis mindkét irányban figyelik egymást,hogy az adott két eszköz áram alatt van. Valami ilyesmit olvastam erről.
Az MSI esetén az tényleg kevés az 3 év gari,lehet ez bolt függő (ha pedig minőségi Japán alkatrészek vannak benne és esetleg CWT gyártja-akkor a gari után is el kell mennyi még 7 évet pluszban)
Gyári oldal
Viszont meglep,hogy elvileg 2db 12VHPWR típusú kábelt adnak ami az egyik 16pin 12VHPWR csatis mindkét oldalt.
A másik PCIe kábelen viszont csak az egyik felén van 12VHPWR,a másik végén meg 1x 6+2 pin ami egy 3 x 8 pin VGA esetén nagyon jól jön.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Ringman #149887 üzenetére
Jó tápegység.
benne van az adott kábel és a tápegység már ATX 3.0 verzió,de nem 100% az a 12VHPWR funkció a VGA felé.
Ugyanis a 12+4pin a Corsair RM1000e esetében ami gyakorlatban csak 12+2 pin.
Inkább olyat keresni ami gyárilag tudja az ATX 3.0 vagyis a 12+4 pin az müxik is.
Hydro Pro ATX 3.0- ennél a félmoduláris nem hátrány mert amúgy is kötelező bekötni az adott 2 fix kábelt.
Van itt FSP Hydro G pro full moduláris ATX 3.0
Ennek is felment az ára,ugyanis ez a Hydro (G) Pro alatt van rangsorban.
Asus tápegység is ajánlott.
Ehhez csak 3év garit adnak.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Ringman #149422 üzenetére
Egyik sem.
Abban az ármagasságban én már biztosan ATX3.0 tápot vennék, így a VGA transient spike-okkal nem kellesz foglalkozni a táp túlméretezésével, mert 1,5-2x transient spike-ot tudnak kezelni attól függően, hogy a VGA milyen kábellel van bekötve.
1000W-os pl. Seasonic Vertex 96e, tehát nem is annyival drágább. -
veterán
válasz Ringman #149422 üzenetére
Nekem a Corsair jobban bejött, bár a közelmúltban küldtem vissza egyet az Alzának, mert coil whineos volt. Abban a tápban egyszerűen van anyag. A kábelek, a csatlakozók, az alkatrészek, mind jók nagyon. Kábeleknél érdemes felkészülni rá, hogy vastagabbak és valamivel kevésbé hajlékonyak, így kisebb házakban szívás lehet velük dolgozni. A ventilátor volt a kedvencem. Láttam, hogy jár, de hallani nem hallottam belőle semmit.
Az FSP táp viszont pont az ellenkezője, hajlékony szalagkábelekkel jön.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
ballington
addikt
válasz Ringman #149141 üzenetére
Nekem 5600x és egy 6800xt vga-ra azt mondták többen, hogy 650W gold táp elég lesz.
Ez igaz is az esetek 99%-ában. Viszont az egyik játéknál előfordul, hogy kikapcsol a gép, gyanítom a peak-ek miatt. Úgyhogy most én is 1000W körül nézek tápot, persze nem azért, mert nekem egy 850 nagy valószínűséggel már nem lenne elég, hanem inkább akkor már előre tervezek, mert árban nagy különbség egy 850 és egy 1000 között nem sok, ha már ennyit kiadot egy tápra.
Úgyhogy Én is a helyedben 1000W alá nem mennék, bárki bármit mond.Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
veterán
válasz Ringman #149141 üzenetére
"feleslegesen sem szeretnék túl nagy teljesítményű tápot venni."
Ehhez a kártyához a legnagyobb tüske, amivel számolni lehet az 414 watt (forrás: [link] ) és ezt a 414 wattot úgy értsd, hogy ez a csúcs. Játék közbeni átlagfogyasztás 320 (!) watt. Tehát ehhez az 1000 vagy 1200 wattos tápegység túlméretezés.
Én 750 watt és attól felfelé kezdenék nézelődni és azt mondanám, hogy 850 wattig. A Techpowerup szerint a stock verziónak 700 wattos táp is elég (forrás: [link] ). Szerintem egy 850-essel bőven jó vagy.
Szerény véleményem szerint ezek közül érdemes lehet nézelődni: [link]Legolcsóbb ajánlott tápegység 7 év garival: [link]
Utána 10 év garival: [link] [link]
Platinum hatékonyság 10 év garival: [link] [link]
Ha meg nagyon nem tudsz a pénzzel mit kezdeni, akkor Titanium hatékonyság és 12 év garancia: [link][ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest