Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsh
addikt
nyugi, működni fog így is. (de javaslom a molexes átalakító használatát.)
gondban akkor leszel, ha később esetleg két combosabb videókártyát szeretnél használni, ahová már a 2x18A is kevés.
egyébként 8 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted, ha interneten rendelted valami webshopból. -
TomCat85
tag
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy nem a CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W OEM, hanem a CHIEFTEC CTG-450-80PB 450W OEM-et veszem meg, tehát kicsivel erősebbet.
Ha esetleg picit bővíteném a dolgokat ne okozzon problémát, elvileg gond nem lehet belőle, ugye ?!
És akkor csak annyi a különbség a PB esetén, hogy nem adnak hozzá dobozt meg tápkábelt ?
Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Chieftec CFT-650-14CS
A pci-e 2 ágon van V3 és V4 és a 18A nem szentírás, ha kell egy jól megtervezett táp enged többet is. Kép a moduláris csatlakozókról a Chieftec.eu oldalán. (Technische Daten)
[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
nekem volt ilyenem, nincs szükségem a technische daten-nél lévő képre, bocsi. rossz ott a kép, az a 750w-os hátulját mutatja, vagy esetleg egy újabb revízió. az enyémen csak 1 ágon volt a két darab pci-e tápcsati.
-
MMIX
addikt
válasz TomCat85 #5958 üzenetére
Áramfogyasztásban attól függ, hogy mennyire lesz a tápegység terhelve, 50-60%-nál a legjobb a hatásfok. Szerintem nem számottevő a különbség a 400W-os verzióhoz képest.
Hangban cserébe jobban jársz. Később kezdi emelni a fordulatszámot a táp. Erősebb konfiggal is halkabban teszi majd a dolgát, mint egy CTG 400W-os verzió tenné.[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
Vélemények erről Új, olcsó tápegységek az Enermax-tól ?
-
MMIX
addikt
válasz TomCat85 #5961 üzenetére
A Chieftec CTG 400W, 450W, 500W pát 100Ft. az árkülönbség, cserébe kapsz erősebb +12V-os ágakat, több csatlakozót, hosszabb vezetéket, később hangosodó tápot. A mostani géped nem fogyaszt sokat. Hogy mit tervezel gépbővítés ügyileg azt én nem tudom. Ha tápfeszültség emeléssel tunungolsz az megtudja rendesen dobni a fogyasztást.
-
gamek!ller
őstag
Akkor az adatlapomon szereplő config-ra milyen tápot ajánlotok?
-
Dyno
veterán
válasz gamek!ller #5966 üzenetére
Keret? Így elsőre, a legjobb árban Chieftec CTG600-80p.
-
addikt
Vettem egy fsp blue storm 2 bronze 500W tápot
Tudom ajánlani mindenkinek, ezen végre vannak csatik... és halkabb is mint a Giga(460) voltValaki megmondaná, hogy a 4 tűs alaplapi mellett miért van még külön (nagyon közel) még 1 négytűs?!
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Dyno
veterán
válasz gamek!ller #5969 üzenetére
A-DATA horus 650W.
-
szasanyi
félisten
A jó ára és teljesítménye alapján néztem ki egy új, AMD X4 konfigba (AMD 870, X4 B55, 4GB DDR3, R6850, HDD, ODD) a Chieftec CTG-450-80P 450W tápot. Érdekelne, hogy az ár mellett biztosan jó választás-e ez a táp? Az ár/teljesítmény aránya jónak tűnik, milyen hatásfok, zajszint, melegedés tekintetében? Viszonyításnak legyen egy jó kis Corsair VX450 (ezt jól ismerem) melyhez képest kérnék véleményt, tapasztalatot ha van.
-
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok,
abban kérném a segítségeteket hogy hol tudnák külső tápegységet vásárolni 12V/ min 75W, max 120W.
Néztem nagyon sok helyen de nem találtam sehol.
HA tud valki valamit legyen szíves linkeljen.
Kösz! -
Zin
őstag
Ez mit jelent? CI Express (6+2 tűs) 6 6es mellé rakhato és igy 8-as tű VGA-hoz?
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Norbi.Sz
senior tag
Ismeri valaki, vagy van tapasztalatotok a következő tápegységgel:
Coolink MPT-5012P 500WA következő gépet hajtaná meg:
- Gigabyte GA-MA770T-UD3 lap
- AMD Athlon II X2 265 proci
- 4GB RAM
- Gainward 7900GTX 512MB
- 1 HDD + 1 DVD íróMivel megvan a tápegység, nem kellene újat vennem. A nem ajánlott/veszélyes tápegységek között nem találtam, ezért kérdezem itt.
Másik kérdés ezzel a táppal kapcsolatban:
Az alaplap 24pin/8pin-es csatikkal rendelkezik, viszont nem találtam ilyen tápegységet hirtelen. A legtöbbön 24pin/4pin-es csati van. Van ezekhez valami átalakító, amivel megoldható, hogy a 24/4-es tápegységgel is használható legyen?
Olyasmit is olvastam valahol, hogy elég a 4pin-est rádugni, mert a 2x4pin (8pin-es) csak akkor kell, ha nagy proci van benne (125 W-os)...Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
MMIX
addikt
válasz Norbi.Sz #5977 üzenetére
Coolink MPT-5012P 500W=Casing Macron gyártmány Macron MPT-5012P Passive PFC
védelmek:
OVP / UVP / OCP / OPP / SCP / OTP, ha tényleg benne van, akkor rendben van.
Hatásfok: csak minimum 70+-os. 50% terhelésnél meglehet neki a 75% hatásfok. De ha már meg van a táp, akkor mindegy. Csak emiatt nem kell cserélni. Azt mondják, hogy a Macron nem minden esetben használ minőségi márkás kondikat. Ha nincs már gari a tápon, akkor át kellene néznie a táp belsejét egy hozzá értőnek.Ajánlani nem szoktuk, de gépre nem veszélyes.
Másik kérdés: úgy van ahogy írtad. Gyártanak olyan átalakítót is.
[ Szerkesztve ]
-
IRON STORM
őstag
-
MMIX
addikt
válasz Norbi.Sz #5981 üzenetére
Ha értesz hozzá rámérhetsz, de talán annyi is elég, ha ránézel. Púpos vagy kifolyt tartalmú kondikat, esetleg pörkölődést kell keresni. Ha már szét van szedve akkor takarítás a táp belsejében. De csak ha értesz az elektromossághoz. Ha ki van húzva a konnektorból a kondik akkor is nagyon meg tudnak csapni. Ha be van dugva a konnektorba akkor a hűtőbordák is ráznak. Csak hozzáértő csinálja a táp ellenőrzését.
-
szasanyi
félisten
Esetleg ezzel kapcsolatban valakinek érdemi hozzászólása?
-
smiti
veterán
-
MMIX
addikt
(#5916) "A primer borda adott hálózati csatlakoztatás esetén 230V~ alá kerül. Ez normális?"
(#5919) "Normális, "valamihez" mindig hozzákötik, ez ilyenkor pl. az egyenirányított 230 "-" pontja is lehet, mókás ez, amikor megfogod és kiderül "
(#5921)"Ugyebár néztem volna, milyen meleg a táp egy óra üzem után. Teljesen abban a tudatban voltam, hogy a bordák földeltek." [link] -
Boogie33
senior tag
Hali. És ennél a tápnál nem baj hogy CWT beles hogy mindenki így ajánlgatja mert más tápoknál nem ajánlott a CWT bél. Akkor nem értem.
Más. Ez a három táp közül melyiket választanátok FSP Everest 500w
Seasonic SS-520 GM
Cooler Master Silent pro M600
Én a CM felé hajlok, de várom a véleményeteket.
A hűtő bordáról meg annyit hogy én épület villany szerelő vagyok , és hát ilyen veszélyesre csinálni valamit soha nem gondoltam volna."Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
MMIX
addikt
válasz Boogie33 #5994 üzenetére
Az A-Data Horus-ban 80+Bronz CWT PSHII sorozatú bél van. Teljesen rendben van, és az összes 80+ feletti CWT bél is.. A régi 80+ alatti CWT beleseket nem szoktuk ajánlani.(CWT PUF, PUFP, PSF, satöbbi). Vannak ISO márkaneves CWT tápok is, na azok szégyen a CWT-re nézve. Én az A-Data Horus-t venném.
-
Piftuka
veterán
válasz Boogie33 #5994 üzenetére
"A hűtő bordáról meg annyit hogy én épület villany szerelő vagyok , és hát ilyen veszélyesre csinálni valamit soha nem gondoltam volna."
Én pedig azt nem gondoltam volna, hogy az áramtalanított, szétszedett tápegységben ráznak a kondenzátorok.
(Számtalan alkalommal szétszedtem a régi DTK tápomat tisztítás céljából, s soha nem rázott meg.)
"Aquila non captat muscas."
-
MMIX
addikt
válasz Piftuka #5997 üzenetére
A Horus 650W:egyágas, 22ezer Ft,.+12V 53A, Silent pro M600 +12V 40A. Silent pro M700 +12V 50A. a többiét nem túrom elő.
A Horus terheléstől függően világít (zöld,kék,piros). Van akinek tetszik."Én pedig azt nem gondoltam volna, hogy az áramtalanított, szétszedett tápegységben ráznak a kondenzátorok." A kondenzátorok fel vannak töltve. Hónapokkal később is rázhatnak még áramtalanítás után is.
Akkor TV javításra, portalanításra a dobozban ne is gondolj![ Szerkesztve ]
-
Boogie33
senior tag
válasz Piftuka #5996 üzenetére
Hali. Áramtalanított kondenzátor már engem rázott meg bitangul bár az fénycső armaturában volt és 380-as. Az hogy téged nem rázott meg soha a kondi az azért lehet mert mire szétszeded a tápot addigra kisülnek maguktól .Hónapok után?
[ Szerkesztve ]
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
Boogie33
senior tag
Hali. Nem akarok A-datát venni hanem a felsorolt három közül valamelyiket méghozzá azért mert jó öreg bevált dolgok nem pedig újdonságok, az autóknál is szokták mondani meg kell várni amíg kijönnek a gyerekbetegségek.
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik