Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Payaba
tag
Sziasztok!
Egy gépet raknék össze DTP-re. (A ház adott: CM Stacker)Táp: SEASONIC SS-400ET
Alaplap: INTEL DH67CL
Proci: INTEL Core i5-2500
Memória: KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 Blu XMP KIT
HDD: SEAGATE 500GB 7200rpm 16MB SATA2 ST3500418AS
DVD: NEC AD-7260S
Bill + Egér: valami USB1. Ez a táp megfelelő lesz-e ill. ebben az árkategóriában (14-16 eFt) van-e alternatívája, ami jobb lehet.
2. Egy APC szünetmentesen lenne... -
zenwalk
senior tag
Sziasztok!
Melyik a megbízhatóbb táp? FSP SAGA II 500W vagy Chieftec ctg-500? alsó tápos házba lenne, melyiknek hosszabbak a kábelei? -
14adam
addikt
vegyél egy 500-ast. annak hosszabb a kábele és alsótáposba házba ideális. A 400-nak még rövid. És nincs sok különbség árba
(#5501) boxos23 vedd meg. jó lesz biztonságos táp. Illetve mennyibe is fáj egy ilyen?
#5502) Payaba hát nem egy mai bél van benne. Inkább egy chieftec ctg-t vegyél te is vagy fsp ghn,sagaII-t. Amúgy sose volt baj szünetmentes téren a seasonicokkal
(#5503) zenwalk mind a kettő nagyon jó táp. De a ctg-nek hosszabb a kábele mint a saganak
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Jó minőség de a házadba rövidek lesznek a kábelei, ugyan ez a bél vana Corsair vx450-ben, de annak hosszabbak a kábelei, igaz, mellé aránytalanul drága is. Chieftec CTG500, lenne jó, de a szünetmentesbe majd a kollégák segítenek.
(#5501) boxos23 : Igen jobb és fogsz tudni tuningolni.
(#5500) Qmi: 4890-t veszel akkor inkább Chiieftec CTG500-80p.
-
sCr89
tag
Hali, egy 460GTX 1GDDR5 GLH, és egy X4 965, egy Thermaltake V3 BE házban(alul tápos) milyen tápot ajánlanátok 600W körül? Jelenleg egy 450W van. Én egy Corsair CX600-at néztem, de mindenhol más a vélemény.
köszii[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Giga Powerock 400W-ról van tapasztalat?
-
jones965
Modder
Keresek egy jó minőségű osztatlan 12V-os ágú 700-900 W teljesítményű tápot.
-
14adam
addikt
válasz jones965 #5511 üzenetére
Coolermaster silent pro gold 700-ba nem fogsz csalódni. Enhance belsős baromi halk moduláris és az ára se annyira vészes. Megint alakítod a géped?
(#5508) sCr89 corsairnak az új cx szériája úgy ahogy van felejtős. nem a legjobb... chieftec ctg 500-tól már hosszúak a kábelek tehát el fog érni az alsótápos házba. Én azt ajánlom,hogy azt vedd,nem is drága és nagyon jó kis táp
boxos23 annyit megért,sok kábel jó belső
[ Szerkesztve ]
-
Payaba
tag
(#5504) 14adam és (#5505) Dyno: Köszönöm a tanácsot.
Egy Chieftec CTG500 lesz a befutó.Egy kérdés, hátha tud segíteni valaki:
Azt írják a Chieftec CTG 500-80P tápegység nem működik négyszögjelet kibocsátó szünetmentes tápegységekkel.
Nekem APC Back-UPS ES 700VAA
[link]Ezzel fog működni?
-
dJ Peer
aktív tag
Üdv!
Egy régi házba akarok egy új konfigot összeállítani, a ház maradhat és a tápot is szeretném, ha maradhatna.
A táp 350 W-os
A konfig a követlekző:
Alaplap: ASROCK P5B-DE [link]
Processzor: INTEL Dual Core E5700 3,00Ghz 775 BOX [link]
Memória: 2xA-DATA 2048Mb DDR2 800Mhz KIT [link]
Videókártya: GIGABYTE GV-N220D2-1GI N220 1GB DDR2 PCIE [link] -
dokee78
félisten
Miért szokták nagyobb tápoknál 3-4 fele bontani a 12v-ágat?
Most láttam,hogy a Gigabyte GreenMax 80Plus Bronze 550-esnek 3 ágra van bontva. -
dJ Peer
aktív tag
[ilyen a táp]
Igazából csak nagyságrendeket írtam, lehet, hogy lesz jobb vga...Amúgy az alaplap, proci, jónak néz ki, egy kis játékhoz?
-
Tibusz00
tag
Sziasztok
A véleményetekre lennék kíváncsi ezzel a táppal[link]kapcsolatban.
Ára kedvező 16e Ft[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
-
ló úr
őstag
Sziasztok,lenne egy kérdésem hozzátok. Cooler Master Silent Pro 500W Active PFC. Ez a tápocska jófajta?? Ha jól láttam a kezdőoldalon a tápajánlóban akkor Enhance bél van benne és ajánlott,de azért kérnék szépen egy megerősítést Köszi előre is.
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Boogie33
senior tag
Hali.GIGABYTE ODIN PRO 550W, 14cm, 20+4 erről a tápról van valakinek tapasztalat,mondjuk ha össze kéne hasonlítani egy Corsairal megbízhatóság ill csendesség terén akkor mit mondanátok,ó ti nagy Titánok.
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
nagyúr
Sziasztok!
Csereérett lett a mostani 500-as FSP tápom, 5-6 éves lévén elkezdett zörögni a venti. Mit ajánlanátok most egy alsótápos CM-690-es házhoz? Előny, ha nem túl zajos, és legalább olyan megbízható, mint az előző volt! Külön jó lenne még, ha a proci-tápkábel az újabb lenne, és 2 db. vga-tápkábel is lenne benne alapból.
Előre is köszi!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
ló úr
őstag
válasz fondorlatos #5527 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat.Még 1 kérdésem lenne.Kb. fél éven belül tervezek egy konfigcserét.AMD buldózer platformot szeretnék összehozni majd.Kérdésem h egy AMD 6850-6870 szintű VGA-val,egy középkategóriás Buldózer CPU val,és a szokásos alkatrészekkel,1 TB-os winyó,2-3 venti,egy DVD író ugye eléglesz ez a tápocska ezekhez.
Zudom még ezek a processzorok nem jöttek ki,de gondolom nem fognak ilyen 100-150W nál többet fogyasztani max terhelésen.De annyira nem értek hozzá,ezért kérdezlek titeket[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
fondorlatos
aktív tag
A Radeon 6870 es fogyasztása max 151w a specifikációk szerint, a Bulldozer processzorcsaládra pedig max 125 wattos energiaigényt tervez az AMD. Ezeket összeadva még 300 w alatt vagyunk. Minden kiegészítő fogyasztót beleszámolva, amiket említettél a konfig fogyasztása nem sokkal lépi túl a 300 wattot, így ez az 500 wattos táp lazán elszaladgál vele. Módjával még tuning is belefér.
[ Szerkesztve ]
-
tundrak
tag
üdv!
full kezdő vagyok,és lenne egy kérdésem.
hogyan számoljam ki hogy milyen alaplaphoz+videokarihoz hányas táp kéne?válaszokat várom!
do the right thing
-
14adam
addikt
válasz tundrak #5536 üzenetére
a legegyszerűbb úgy számolni,hogy a proci és vga tdp-ket összeadod+mondjuk még 50-60w a lapnak és a vinyónak meg ventiknek. Erre még számolj rá,hogy legyen benne tartalék is mondjuk 50-100w. Emellett még legyen minőségi belsős táp mert ha nincs jól megválasztva akkor akár a gépet is tönkrevágja.
Tehát a legegyszerűbb ha felteszed ide a kérdést -
tundrak
tag
oké,köszi
[ Szerkesztve ]
do the right thing
-
nagyúr
Sziasztok!
Csereérett lett a mostani 500-as FSP tápom, 5-6 éves lévén elkezdett zörögni a venti. Mit ajánlanátok most egy alsótápos CM-690-es házhoz? Előny, ha nem túl zajos, és legalább olyan megbízható, mint az előző volt! Külön jó lenne még, ha a proci-tápkábel az újabb lenne, és 2 db. vga-tápkábel is lenne benne alapból.
Előre is köszi!!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
tundrak
tag
tehát:
ha van egy AMD athlon 64 x2 4200+-om ami fogyaszt 89 W-ot max
meg akkor 50 W a töbinek
és szeretnék egy ati 5770-es karit,aminek(szerencsére energiatakarékos féle) 108 W
ez eddig 257 W
és nekem van egy 350 W-es tápom,akkor nem kell újat vegyek?do the right thing
-
tundrak
tag
do the right thing
-
Scholes9
nagyúr
Üdv. Tápom jól gondolom, h elbírna egy GTX 480-at? Most HD 4870 X2-t visz minden gond nélkül és, ha jól tudom a GTX 480 kevesebbet is fogyaszt
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
-
Boogie33
senior tag
Hali. 5526.???
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Corsair RM850x Gold 850W White / Fehér Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB LED Moduláris Tápegység 12VHPWR PCIE 5 ATX 3
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest