Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz profi #134248 üzenetére
+1 KAMELOT
Ha az adatlapodon lévő konfigba kell a tápegység, akkor a gépházad: Silverstone SG13WB
támogatja az ATX tápegységeket - ez ott is van a leírásban -
5-10k-val olcsóban is tudnál venni megfelelő tápot, ha jó az ATX, és nagyobb a választék is. -
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Cooler Master RS-500-PSAP-J3 táp. Érdemes vele foglalkozni, vagy új korában sem volt megbízható táp? Venti és kondi csere lenne, ha érdemes rá. (Javítási és alkatrész költség nincs.)
Köszönöm! -
semetka
őstag
Van egy FSP Hyper M 500-as tápom amiben ez a szuper Yate Loon venti van.
Mivel ajánlott a kenése? Bekapcsoláskor egy fél-1 percig zúg mint állat aztán elhallgat.==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Jimmy8
senior tag
Erre esetleg valaki ?
-
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Be quiet pure power 10 400W-ot szeretném lecserélni, mert a közeljövőben fogok venni egy RTX 3060/3070-es videókártyát. Proci még nem tudom mi lesz, kivárom mit fog majd adni az intel, ha végre elhagyja a 14nm-t.
Olyan táp kellene, ami moduláris, halk, legalább 80+ platinum (jobb lehet), de azért ne legyen árban a jelenlegi többszöröse sem.
Eddig Seasonic PX550-et néztem ki. -
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Non-stop ipari üzemmódra, golyó csapágyas ventivel melyik a legolcsóbb ajánlható táp. Hatékonyság, zaj, egyéb extrák lényegtelenek. Működjön stabilan, gondozás mentesen, oszt jól van. Jelenleg FSP Hexa+ 400w vannak erre, csak a venti kérdés, hogy meddig bírja. Régebbi FSP-ben Yate Loon venti (csúszó csapágyas) kb. 2-4 évet bírnak. Asszem a Hexa+ -ban is Yate Loon-ok vannak sajnos.
Köszönöm! -
duronx
senior tag
Sziasztok, megvettem a Seasonic core gm 650w gold tápot és meglepve tapasztaltam a kialakításán hogy a ventilátora nem alulról szívja a levegőt, hanem a ház belsejéből. Ez nem okoz gondot a későbbiekben? (pl. a meleg levegőt szívja a házból)
"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
Cs1csó
félisten
válasz duronx #134273 üzenetére
Szereld be fordítva, a lényeg, hogy lehetőleg ha házon kívülről - alulról - szívja be a hűvösebb levegőt és a házon kívülre is fújja ki - lehetőleg hátul -
Persze így alulról még porszűrő esetén is kap majd némi port de pár havonta egy kompresszoros kifúvatással ez a gond is orvosolható. -
szabi41
csendes tag
Üdv.
Érdeklődnék hogy rtx 3080 + intel 10900k mellé megfelel ez a táp ?
https://www.alza.hu/gigabyte-p750gm-d6105883.htm
vagy ez is elég hozzá?
https://www.alza.hu/fortron-hyper-m-700-d2642648.htm
Választ előre is köszönöm.
Üdv: Szabi41
-
Steve_Brown
aktív tag
Üdv!
4 éve vettem egy CX450M-et. Megéri cserélni? Mármint, hogy a használtpiaci árára +10.000 forintot rádobva tudok olyan tápegységet venni(újonnan) ami hatékonyságában közepesen hosszú távon visszahozza az árát a hatékonyságával?Az adatlapon lévő confighoz kéne.
-
Williams
aktív tag
válasz _Atesz #134277 üzenetére
Több száz PC-hez kellene tartalékba, ezért nem írtam pontos konfigot. Általában integrált VGA-s gépek, ha van is direkt VGA, az általában csak "irodai" teljesítményű. SSD+HDD+ODD, + speciális kártyák amelyek fogyasztása elhanyagolható. A 400w-os Hexa+ is overkill ezekhez a gépekhez. Egyedül a venti amit nem tudom meddig bírja, ezidáig még nem kellett Hexa+ tápot cserélni. Kb 1,5-2 éve fut pár darab. A régebbi FSP-kben a venti 2-3 év alatt tönkrement. Kiváncsi lennék, hogy van-e alternatíva csak golyós ventivel.
-
_Atesz
addikt
válasz Williams #134279 üzenetére
Kikoptak a golyós ventik, főleg az olcsóbb szekcióból.
Ezek játszhatnak olcsóbban:
be quiet! Pure Power 11 300W Bronze (BN290) (puskacsapágyas)
GIGABYTE P450B 450W 80+ Bronze (GA-PS-P450B) (HDB)
Előbbi teljesítményben optimálisabb, utóbbi olcsóbb. -
MPowerPH
félisten
Vettem egy nagy levegot, es megvettem a Seasonic tapot. Tenyleg remelem, hogy ez lesz az utolso, es kibirja, amig a PC -k meg porondon maradnak. 1000W -os lett, csupan a halk mukodes miatt. Igy eselyes, hogy load is passziv uzemben marad, nem kapcsol be rajta a venti. Holnap ideer, majd beszamolok rola. HX1000i -tol meg elkoszonok.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz _Atesz #134282 üzenetére
Nosza akkor, hajra.
Felfele a venti? Idealisabb? Alapbol passziv lesz, arra a hibrid modra rakom. 500W -ot szerintem csak a huzott 3090 -el fogom elerni, szoval olyankor eselyes, hogy mar nem tudja megoldani passzivan. CPU alapbol huzva van, 2db D5 pumpa, 9db venti... Teljes rendszer fogyasztasa is valahol pont fel KW korul lesz.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
palfitom
félisten
válasz szabi41 #134276 üzenetére
10900K + 3080 mellé? NE bohóckodjunk már! Amit _Atesz írt.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MPowerPH
félisten
válasz KAMELOT #134286 üzenetére
Az a szeria annyira nem volt dicserve. Vagy lehet keverem.
Nekem a Corsair hatalmas csalodas. Szvsz az AX860i volt nekik akkoriban a legjobb. 7 ev gari is jelezte, megvettem. Foleg a digitalis mivolta miatt, kivancsi voltam en is real time fogyasztasi adatokra. 1 hetig volt izgalmas... De az a teny, hogy csak 7 evet birt, es a halalaval(szikra, fust, automatat lecsapta) meg a D5 Next -em elektronikajanak is adott egy maflast, vegleg eltantoritott, hogy ujra Corsair tapom legyen. Es en marha meg az utan vettem egy masik AX860i -t, amig vartam az RMA -ra. Az mar az elejetol rossz volt, a 12V -on folyamat beesett a feszultseg.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
zolisx4
őstag
Sziasztok !!
Egy gyors kérdésem lenne,azt sem tudom hol kérdezzem meg megvettem és be is építettem a megbeszélt tápegységet,Seasonic FOCUS GX-750W Gold működik nagyon csendes pedig állandóan megy a ventilátor bekapcsoltam,csak 1 furcsa benne,minden ki -és be kapcsolásnál olyan hangot ad ki mintha egy relé kattanna vagy valami hasonló ez természetes ?? -
titán
válasz MPowerPH #134294 üzenetére
Azért lássuk be, hogy az AXi volt a Corsair első próbálkozása felső kategóriás tápra. Flextronics belsőt kapott, ami nem egy világverő, mindenki dobta már. 2020-ban AXi-t venni nem jó ötlet. Corsair azóta egyedi cwtre (HXi RMi RM RMx stb) váltott, és a cwt is sokat fejlődött a Corsair miatt.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
MPowerPH
félisten
válasz schawo #134298 üzenetére
Persze. De akkoriban az AXi agyon volt dicserve minden teren, teszteken rendre jol szerepelt. Es a 7 ev gari 2013 -ban eleg ritka volt egy tapnal.
Ahhoz kepest most a HXi nem hozza azt, amit akkor regen az AXi, hiaba a CWT bel. Legalabbis a tesztek szerint.Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NBA és kosárlabda topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest