Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Banderos
tag
Sziasztok új táp vásárlás előtt állok ez a két tapegyseg között vacilálok melyik lenne jobb választás?
Corsair RMx Series RM750x 2018 750W Gold
Seasonic FOCUS GX-750W Goldhttp://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=banderos&submit=
-
Cs1csó
félisten
válasz eM'82 #134100 üzenetére
Műszakilag elbír vele egy passzív tápegység is de szerintem egészségesebb, egy csendes folyamatosan járó ventilátoros megoldás, plusz egy passzív táp nagyon drága. Ha jól látom lesz a konfigban 4db HDD így ezek lesznek a leghangosabbak,tehát azok mellett bőven elfér egy csendes ventilátoros tápegység. A házban amúgy is egészséges legalább hátra de esetleg előre is egy halk ventilátor hogy járjon a levegő.
[ Szerkesztve ]
-
dareee
tag
13-15e körül.
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
proci: intel i5 10400F
videókártya: asus geforce gtx 1650 super
alaplap: GIGABYTE H410M S2H
memória: Kingston HyperX FURY 16GB DDR4 2666MHz
2 db Sata HDD vinyó 500 GB - 1 TB
1 db Samsung 250 GB-os SSD
1 db 12 cm-es ház ventillátorom van még benne
gépház: SHARKOON VS3-S
500 W-os a jelenlegi tápom, a ventillátor elkezdett zúgni, ezért kéne váltani.Intel Core i5-10400F, Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, GeForce GTX 1650 Super, Samsung 860 EVO
-
Cs1csó
félisten
-
chopin42
addikt
válasz Beba Snake #134103 üzenetére
A teljesen szartól messze van, maximum kicsit lehetne optimalizálni (-970 evo, de az is lehet, másik gépből hozta, ram inkább 3000/3200, proci lap okés együtt, max inkább r5 3600 ha van keret a 970 evo helyett, többi okés, használt 1080ti helyett esetleg 2070super/2080 a pánikban eladók közül, addig a manli teljesen oké)
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Hzsolt11
tag
válasz Beba Snake #134103 üzenetére
És mégis miben bizonyosul szarnak ?
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Mekkora/milyen táp lenne jó ide? (lehet sima, nem feltétlen kell moduláris)
GA-Z270X-Ultra Gaming
i7 7700k
16GB 3200MHz Pattriot RAM
Gigabyte RTX 2070 Super (6+8pin)Köszönöm!
A tudomány a valóság költészete!
-
snake1977
őstag
válasz Cs1csó #134093 üzenetére
Köszönöm, akkor teszünk vele egy próbát.
Sajnos megvan, gyors vásárlás volt a részéről mert az előző megadta magát, az egyik nagynevű boltban ajánlották neki, gondolom ez volt az azonnal elvihető....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
syberia
veterán
Seasonic Core GC 500W Gold megfelelő választás lenne.
https://howbad.info/
-
titán
-
Banderos
tag
válasz schawo #134115 üzenetére
Sziasztok már egyszer feltettem a kérdést a kettő között nem tudok dönteni hogy melyiket válaszam előre is köszönöm a segítséget
Corsair RMx Series RM750x 2018 750W Gold
Seasonic FOCUS GX-750W Gold[ Szerkesztve ]
http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=banderos&submit=
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok,
milyen tápot ajánlanátok egy low cost gépbe, amit irodai felhasználásra szánnak? Ismerősöknek lenne otthonra, elsősorban officet használnak, viszont kb 5-6 évig nem nagyon szeretnének gépet cserélni/bővíteni.
Leendő konfig: i3/Ryzen 3 , 8 giga ram 256 ssd, 1(2)TB Hdd és ennyi.
Előre is köszi a válaszokat.Sabee
-
Cs1csó
félisten
válasz Tepsifüles #134118 üzenetére
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Legutóbbi kérdésem miatt írok megint, a keretet kitolnám ~30k-ra és szeretnék moduláris/félmoduláris tápot, de lecsúsztam a RIOTORO ENIGMA G2 Gold tápjáról, most már ~40k+ környékén jár az ára. Helyette kinéztem a BE QUIET! PURE POWER 11 500W CM-et (~28k huf). Van ennél jobb választás ebben az árban? a Lentebb említett "jövőbeni" alkatrészekhez elég lenne?
A jövőbeni alkatrészek: ryzen 5 3600 cpu és egy 2060 kaliberű vga lenne. CPU-t tuningolva amennyire csak lehet.
Üdv,
K. -
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Még nem kaptam tippet hogy [ezt] a konfigot milyen táppal lenne érdemes használni.
Segítségeteket előre is köszönöm szépen -
duronx
senior tag
Sziasztok, segítsetek légyszíves hogy melyiket vegyem mert nem tudok dönteni,
eme két táp közt vacillálok
[be quiet! Pure Power 11 CM 600W Gold] ill [Corsair TX-M Series TX550M 550W Gold]
Ha esetleg van jobb alternatíva azt is szívesen fogadom
● Max 35ezer
● I7 10700 ill amint kapható lesz egy rtx 3070, 2ssd 2 hdd
● Fél moduláris tápegység kellene, a legfontosabb hogy halk legyen
● Tuningot nem tervezekKöszi a segítséget.
"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
hatake_89
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy a lentebb megtalálható konfig későbbi VGA fejlesztése során (RTX 3080) az ott megjelölt táp elegendő lesz-e vagy érdemesebb lenne nagyobb teljesítményű tápra költeni?
Keret: 45e körül
Válaszokat előre is köszönöm.
Konfiguráció:
Alaplap: MSI MAG B550 TOMAHAWK
Processzor: AMD Ryzen 9 3900X
RAM: CRUCIAL 64GB Ballistix DDR4 3600MHz CL16 KIT BL2K32G36C16U4B
Tápegység: Seasonic FOCUS-PX-550 550W
VGA: GIGABYTE GV-N165SWF2OC-4GD GeForce GTX 1650 4GB GDDR6 Super Windforce OC PCIE
SSD: SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7S500BW -
Cs1csó
félisten
válasz kristof123 #134121 üzenetére
Esetleg még ezek: [link] [link] [link]
Hzsolt11
duronx
[link] [link] [link]
hatake_89
Érdemes lenne beszerezned egy konnektoros fogysztásmérőt és ha már megvan a VGA és a CPU akkor megnézni, hogy egy komolyabb játék alatt mennyit vesz fel a konnektorból.
Papíron kb. max 80%-os terhelést kapna ez az 550W-os táp de ha nincs tuning akkor egy átlag játék alatt lehet 75%-on megáll a terhelés amit egy Seasonic Platinum tápnak bírnia kell.Ha a max fogyasztás - a konnektorból mért monitor nélkül stb. - bő 400W körül lesz akkor okés.
Ha 450W körül vagy a felett akkor lehet érdemes lenne lecserélni egy 650W-osra. Lehet lesz itt aki mond erre valami mást. -
Exmithie
újonc
● 20-30k
● ryzen 2600x wraith max,nvidia 1080ti, 2*8gb gskill 3200mhz, msi b450 toma max, + 3 venti, 1T hdd, 240gb ssd
● legyen fél vagy teljesen modulárisLoki
-
Devastate
csendes tag
sziasztok!
Platform váltás előtt vagyok és a VGA is cserélve lesz idővel (RTX 3080) a mostani táp szerintem kevés lesz (FSP Aurum 550M) és + 4 pin sincs rajta az alaplaphoz. Processzor húzva lesz szóval kell majd a kakaó. KB 50 ezret szánnék rá.
3 tápot néztem ki:
SEASONIC FOCUS-GX-850
FRACTAL DESIGN ION+ 860P 860W
SUPER-FLOWER Leadex III 850WA segitséget előre is köszönöm
Konfiguráció: Amire váltok
Alaplap: ASUS ROG STRIX Z490-F GAMING
Processzor: INTEL Core i7-10700K
RAM: HyperX 16GB Fury DDR4 3466MHz CL16 KIT HX434C16FB3K2/16
VGA: Asus Strix GTX 1080ti Oc
SSD: 250GB Samsung + Evo 500GB WB Blue
HDD: 1 TB Seagate[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok Skacok
CorsairCX450m tápegységgel meddig mehetek el ,RTX2080/2070 Super nagy gyilkosság lenne neki?
Köszöntem előre is ,
-
syberia
veterán
válasz Devastate #134130 üzenetére
Szia, 850W teljesen felesleges ehhez a géphez.
Seasonic FOCUS GX-750W Gold (FOCUS-GX-750)
(#134132): Nem ajánlom, főleg a 2080 esetében lenne veszélyes a párosítás.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
titán
válasz Banderos #134135 üzenetére
Ha a fractal számottevően olcsóbb, akkor mehet, de annak alacsony terheléses (tehát normál használatos) hatékonysága nagyon vacak, és a feszültséghullámossága is jóval gyengébb, mint a másik két említett tápé. Minden másban tudja ugyanazt, mint a másik kettő, de emiatt azért jelentősen kedvezőbb ár kéne. A platinum meg csak egy címke, nincs 1 egész százalékpont hatékonyság előnye sem a mérések szerint.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Sundesz
őstag
válasz schawo #134138 üzenetére
Én is pont ezeken vaciláltam és ami miatt a Focus GX-t elvetettem az az, hogy panaszkodnak a ventilátorára.
Az Ion+ eddig radaron sem volt, de megtetszett és rosszakat sem írtak róla (Kitguru 100 watt mellett 91%-os hatékonyságot írt, 2%-os terhelésnél rossz nagyon). Ha ez nem ajánlott akkor a Corsair RMx jönne szóba csak nálam.
Hörcsög Powa'
-
tal-garius
aktív tag
Fsp raider 550w táp jó az új Z490es lapokhoz? Atx 4+4 csatlakozó mellett van még 4 másik az mi? De néztem pl Fsp hydro gd 650w-n sincs...
-
_Atesz
addikt
válasz tal-garius #134140 üzenetére
Ha nem tuningolsz és a táp jó állapotban van, akkor elég kell legyen a sima 4+4 pin.
Ha meg valami nagyon bika procit raksz a lapba, akkor legyen pénzed nagy tápra is, ami minőségi. Azokon már 2db 4+4 pin-es csati van.
Esetleg még Molex vagy Sata - CPU 4 pin átalakító is szóba jöhet.[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire lesz időtálló darab egy Seasonic GX-750 tekintve az elmúlt 1-2 év fogyasztás nemtörődömségét? Egy 9600k- 3080 pároshoz lenne, későbbi fejlesztés proci terén 9700-9900k, vagy majd csak a 11. gen/zen3. Jelenleg egy evga supernova 550 GS van, amivel azért kihúztam 5 évet. Nem tervezek szériás csúcskategóriákat venni, szóval csak ilyen felső középkategória vonal.
Illetve anno volt olyan promóció az evga részéről, hogy ha regisztrálom a terméket, akkor az alap 5 évgarancián felül adnak még 5 évet. Most ennek utánanéztem, regisztráltam is a terméket anno, viszont ott csak annyit ír garanciára, hogy a vásárlástól számított 5 évig érvényes. Pedig tisztán emlékszem a 10 évre, valaki emlékszik ilyenre? Vagy zaklassam a supportot?
-
duronx
senior tag
válasz _Atesz #134141 üzenetére
Szia Atesz, a 4+4 pin elegendő akkor is a Z490 alaplapnak ha egy i7 10700 és egy 2070 super (később 3070) megy benne? Egy Seasonic Core GM 650W Gold tápot néztem ki az ki tudná szolgálni a konfigot? köszi a segítséget
"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
chopin42
addikt
válasz duronx #134148 üzenetére
A bal felső 4+4 socket az csak a cpu betápja, csak az kap áramot belőle. 4+4 pin 384 wattot tud leadni, amit még az intel procik is (kivéve talán 10900k szénné húzva) nehezen kérnek be. Egy 10700 bőven megreggelizik, ebédel késő délután (mert annyit zabált reggel), majd vacsira nyom egy sütit, és marad holnapra is bőven. A videokártyát is külön etetjük, arra való a 2x6/8/ egyéb kombó, ai belemegy. Szóval okés a 650-es TengeriHangrobbanás
(nem nekem írtad, remélem nem gond, hogy megválaszoltam )[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB LED Moduláris Tápegység 12VHPWR PCIE 5 ATX 3
- Corsair RM650x Gold 650W Moduláris Tápegység
- LC-Power LC6550 V2.3 550W 80 PLUS Bronze tápegység
- A tápok csúcsa, kevesebb mint féláron! Super Flower Leadex 2000W Platinum
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest