Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
válasz Sandrew #12051 üzenetére
Semmilyen játékkal nem kapsz olyan terhelés, mint Furmark esetében. Ha nincs tuning akkor a gyárilag megadott TDP használható. Esetleg +10-20%-kal számolva. Persze, ha játszik a tuning, akkor el kell felejteni a gyári TDP-t. Vagy szorozni kettővel
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
válasz vzsryl #12053 üzenetére
Tényleg, ha már így felhoztad, hogy mi lenne nekem elég, elbizonytalanítottak, hogy 2500K+GTX580 CPU+VGA tuning után is elég lenne-e 600-650W-os táp? Illetve, hogy mennyire kell ez esetben feltétlen egyben hagyott 12V-os ággal rendelkező tápot venni (A/HX650-750) vagy a 3-ágas MODU87+ 600-700-nak se lenne gondja a tuning után?
-
vzsryl
nagyúr
Milyen tuningot tervezel? Általános tuning mellett (CPU 4-4,5Ghz környékén kis feszemeléssel + VGA-t óvatosan 10%-al húzva) elég 600-650W körüli táp is. A MODU87+ is elég, mert 1 ág bőven elég a CPU-nak, és a VGA-t tudod két ágra is kötni.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Isual
veterán
válasz vzsryl #12057 üzenetére
CPU tuning az ahogy írtad 4-4.5GHz-re. Az ASUS GTX580 DCUII-t az alap 782/1002-ről~1.005v-ról olyan 850-900/1125-1150-re szeretném majd húzni pár év múlva, valszeg ~1.125-1.15v-os fesz mellett. Ehhez is elég lenne a 600as MODU87+/650-es Corsair, vagy így már kéne egy 700-as MODU87+/750-es Corsair?
Egyébként azt honnan fogom tudni Enermaxnál, hogy a 3 ágat hogy kötöm be. Mert így lenne a logikus, hogy 1ág CPU, 2ág VGA, de van ez valahol jelölve?Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
válasz Petzval #12059 üzenetére
Azt értem én, hogy a 24-es megy a lapba, a 4+4-es megy külön a procihoz, emellett külön kötök egy PCI-e-t, ami megy a VGA-hoz, pont tudja a 2x[6+2]pin-t, ami a GTX580-hoz kell, a powersaták meg a HDD-khez, SSD-hez, ODD-hez. Csak ha ezt így összedugom, akkor a táp alapból 2 12v-os ággal táplálja a VGA-t és a másik a CPU-t? Ehhez nem értek, pontosabban csak ilyen alapszinten, ezért kérdezek.
#vzsrly: Tehát akkor ez így jó lesz? És persze majd megnézem a manualt, tápot és ott fel fogják tüntetni, hogy miként is kell úgy kötni, hogy 2db 12v-os jusson a VGA-hoz.
Egyébként ehhez hülye vagyok és nem az a sértődős típus, szóval ez esetben rám is értheted
Jah és a részletezett tuning kapcsán milyen teljesítményt javallasz?
Elég a MODU87+ 600, vagy ahhoz a tuninghoz majd elkell a 700-as?[ Szerkesztve ]
-
robick5
tag
Kösz az infót valszeg akkor sli hez majd beszerzek erösebb tápot de addig használom.
06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
izomhod
őstag
hali!
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6700
ez a táp ergy 12-es ágon tud 420 wattot jól látom?
plusz a 3.3 és 5v ágakon összesen 120at?de max 450et tud, tehát tegyük fel hogy ha a 12es ágon megy 420, akkor a többin max 30?
ezt a 12-es ágat hogy kell elképzelni fizikailag? ez egy kábel, vagy mi a túró? mi megy ezzel? és mi a 3.3mal vagy 5-tel?
fizika kettes!
köszi
-
Mengele
tag
Hi
Enermax modu 525W -os tap elbir egy HD5850 vagy HD5870 CrossfireX -et
Ga790X,Phenom 955,4Gb,Samu750,Hd4850 1Gb CrossfireX,Enermax 525,Aerocool Engine T3,LG23 Monitor.
Helpet elore is koszonom
-
izomhod
őstag
még valami
ha a proci a tdpje 125, a vga-jé 175, akkor az 300 watt.
egy 400as tápnál ez azt jelenti, hogy marad 100watt a többi cuccra, ha a cpu+vga maxon megy?ha 2ágon megy a 400 watt, (pl 20-20 amper), akkor a proci az egyik ágon megy, a vga a másikon?
-
Sandrew
őstag
LC Power 550W 14CM Rev2 Vélemény? Gondolom elég gagyi. Most került hozzám. Előző tulaja 5850+X4 B50-et hajtott vele 1,5Évig. Ágai stabilak. De gondolom nem egy életbiztosítás.
Hol lelhető valami infó róla? -
Sandrew
őstag
-
Sziasztok
Most egy vx550-em van. Utánna néztem és sajnos látom, hogy ez nem az aminek hittem
( Corsair huuu de jó lesz nekem)
VGA-t cseréltem és visít mint egy szűzlány.
Na. Mit vegyek helyette? Van egy ilyenem tartalékba:
[link]
Ezzel esetleg megpróbáljam ?Egy p45-ös lap e5200-vel ami 4Ghz-en megy 2 gb -ram és egy gtx460
emu1212 , 2 hdd,1 odd, meg a szokásos usb-s külső kötyük.
nem egy nagy konfig de ezt a hangot nem bírom.Lehet moduláris is. Fekete preferálva.
Enermax modu-k ?Karesz
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
moha21
veterán
válasz Sandrew #12079 üzenetére
Ránézésre hasonló kategória. Volt nálam valami táp a napokban LC/HKC nem emlékszem egy p4-est szolgált úgy, hogy a ventilátor gyakorlatilag állt benne ( nem azzal volt a baj, hanem a venti vezérlővel ). nos üresen 12,05 V meg 5,14 V ami ok. P4-est amúgy vitte ( kérdés meddig ).
15A van ráírva 12V-os ágon ami 180 W, ekkora ellenállásom nincs itthon csak egy 200W-os.
Azt ráraktam és csoda a védelem nem kapcsolt le. A 12 V leesett 10-re az 5 V felment 5,5-re. És persze egyre melegebb levegő jött ki a 12V-os ág csökkent az % pedig nőtt az idő teltével. Ez kb 2 perc volt, utána már "szakosodott". Tönkretenni nem akartam, de mondtam, hogy ezt PC-be ne használják, erre arra jó amúgy.
Nem tudom mikor találkozok ilyennel, nyilván amíg nincs megterhelve addig lehet jó, utána nem tudom..
Ja meg kicsit vicc a mai világban a sok watt a 3.3 + 5 voltos ágakon.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
válasz peti_s #12083 üzenetére
Az csak a hatásfok és 50%-os terhelésnél marad 80%-on, 50%-tól csökken. És azért az az 5 V-os ág nem túl biztató. ( kérdés, hogyan volt terhelve ).
A probléma leginkább az, hogy védelemről nem sok információ van.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Isual
veterán
válasz vzsryl #12064 üzenetére
Mégiscsak azért a szaki az szaki! Mai teszt ~"After adding voltage and clock speed to both the CPU and GPU, the system managed to break the 470W barrier. " húzott i72600 (5.4GHz @1.56v) + 950/1050-re 1.15v-on húzott GTX580DCUII --> ~500W-ba bele kell, hogy férjen az egész rendszer terhelve tuningolt CPU+VGA esetén is. Köszönöm még egyszer, és respect!
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz moha21 #12088 üzenetére
A lekapcsolás dologra kitérve pedig, szerintem normális ember nem használ egy pl. 350 Wattos tápot, egy 450 Wattot fogyasztó konfig energiaszükségleteinek ellátására. Ami a problémát okozhatja, az szerintem az egyéb védelmek hiánya.
Az, bűvös szám. A hatásfok viszont szerintem azt bizonyítja, h ez egy fele olyan erős tápnak készült vmikor, csak "izmosítva" lett.
[ Szerkesztve ]
-
Petzval
senior tag
válasz moha21 #12088 üzenetére
Nem mert a rövidzárvédelem ennyinél nem kapcsolhat le.Túláramvédelem meg nem biztos hogy van.
Az a baj hogy rövidzárt olyanon próbálni amiben feltehetően nincs nem érdemes mert biztos hogy elcsattan legalább a biztosíték azt se egyszerű cserélni mivel be van forrasztva legtöbbször.[ Szerkesztve ]
-
Sandrew
őstag
Tápot (LC) 2hét múlva tudom tesztelni. Rákötök egy gépet aztán megmérem az ágait. Védelmek vannak benne azt írják Valahogy jobban bízok benne mint egy HKC-ban.
Ahogy leveszem a hsz-ek ből a teszt alapján nem is annyira gané a táp?
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz Petzval #12091 üzenetére
Ha a biztosíték megy ott általában vmi félvezető is. Elég lassúak ezek a biztosítékok.
És valóban nem érdemes ezért nem is csináltam, viszont normális táp vagy túl van méretezve és ezért, ha 15 A helyett 18 A folyik akkor sem esik le a feszültség. Vagy van áramkorlát és lekapcsol.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Üdv!
A guruktól kérdezem, hogy szerintük egy FSP HEXA 400 W-os táp elbírja-e a következő konfigurációt?:
Asrock 880 gmh/usb3
Amd 445 3,1 ghz (tehát gyári órajeleken fut)
WD 500-as vinyó
WD 1,5 terrás vinyó
4 gb (2x2 gb) 1600 mhz ram
gigabyte gtx 460 768 mb (gyárilag oc)
asus xonar DG hangkártya
2 db 8 cm-es házhűtő, amik az alaplapra vannak kötve
egy db 14cm-es házhűtő, ami egy 4 pines tápcsatihoz kapaszkodik.Lehet később lenne egy kis proci tuning is.
Nos mit szóltok?
Köszönöm.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
kely1988
aktív tag
válasz Fr@nkieWilde #12094 üzenetére
Én valami 450-est vagy 500-ast ajánlanék neked inkább, mint 400-ast!
[ Szerkesztve ]
Livin' in the UK :)
-
Sandrew
őstag
válasz Fr@nkieWilde #12094 üzenetére
Bőven.
-
Az-X
őstag
Üdv mindenkinek!
Autóhifis erősítők próbálgatásához keresnék valami olyan tápot ami 12V 30A-t tud esetleg 40A még jobb lenne A régebbi tápok 12V-os ágon ehhez nagyon kevesek. Az újabbakon meg inkább csak olyanokat láttam amin két 12V-os ág van. Ha a kettőt össze lehetne kötni az tökéletes volna... van erre lehetőség? Illetve kérdés, hogy a PC-s tápok kimeneti oldalon mennyire vannak szűrve? Mennyi hangfrekis zaj jön ki belőlük? Foglalkozott már valaki ilyesmivel?:)
-
izomhod
őstag
http://ipon.hu/webshop/akcios/chieftec_ctg_500_80pb_500w_oem/138838
na ezt lesz szerinem a 4magos amd+ 5830hoz (125+175 watt maxon)
itt azt írja, hogy 20a/20a a 2x 12voltos ágon. elég lesz, ugye?
-
robick5
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne ,a lapom egy bfg 680i SLI.Na most ezen a lapon van egy 24pin egy 8pin illetve egy PWR3 nevezetű csati,na most jön a láma része a dolognak !
Hogyan kössem be hogy minden ideális legyen?
Most így van bekötve : 24 rádugva 8-as ajból csak 4 van rádugva(nincs a tápomon 8-as csati)illetve az a pwr3 nincs bekötve (ezt igazábol nem is tudom hogy kell mivel user manual csak annyit ír róla hogy a vganak kell.Na most erre a tápot kell rádugni vagy a vga egyik 6-os csatiját?
Na ezt jól megfogalmaztam
Segítségeteket előre is köszönöm!!!Üdv Robi!
06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- A tápok csúcsa, kevesebb mint féláron! Super Flower Leadex 2000W Platinum
- TÁPEGYSÉG felvásárlás 80+ Bronz minősítéstől!!!
- Corsair RM850x Gold 850W White / Fehér Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest