Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz lizRRR #12798 üzenetére
Corsair CX600 V2 szétszedve. (oldal alján kezdődnek a képek)
Corsair CX500 V2 szétszedve.
(magyarországi premier )
Továbbra is CWT DSAII -
Tirexi
addikt
Hi all.
Tudom hülye kérdés de lehet két táppal hajtani egy számítógépet?
Mondjuk úgy hogy az egyik tápon csak a gép megy a másikon meg csak a VGA?
Okozhat ez bármiféle problémát?Ez csak úgy felötlött bennem, hajt a kíváncsiság.
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz 14adam #12812 üzenetére
Értem THX a válaszokat csak kérdés volt nem akartam megcsinálni.
Sejtettem, hogy gond lehet belőle.De lenne egy másik kérdésem:
A mostani rendszeremhez milyen tápot ajánlanátok?
(A táp ajánlatnál lehetne egy GTX580 teljesítményével kalkulálni és ahhoz mértem tápot ajánlani.)Néztem online kalkulátorokat és 538W jött ki 100% terhelés alatt ha a CPU 3.7Ghz-en menne.
Nos erre tanult kollégám azt mondta, hogy baromság.
Neki hasonló i7-es CPU-val szintén tuningal GTX580-al 530W a felvett teljesítménye a konnektorból. (megmérte)
Azt mondja, hogy a mostani tápom is simán elég lenne a tuningolt CPU-val.
Én megnéztem a saját mérőmmel és full VGA/CPU terhelés alatt sem ment a W fogyasztásom a mérő szerint 385W fölé.Most mi az igazság? Bízzak a feszültség mérőben vagy felejtsem el és inkább az online kalkulátorra hallgassak?
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz Tirexi #12816 üzenetére
bízz benne (nem fesz mérő hanem fogyasztás mérő). A kalkulátorok meg hülye marketinfogások csak,vedd meg a minél nagyobb és drágább tápot
A 385-ből még kivonjuk a táp hatásfokát az-az kb 20%-ot akkor 308-310watt körül esik a full terhelés amit kér a táptól. Tehát egy komoly 350-es táp is elvinné. De ami most van tápod tökéletes lesz hozzá.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz mgeris #12786 üzenetére
Akkor lehet, hogy neked az a fajta van, amit MMIX talált.
(#12787) 3800+: Szia!
Biztos, hogy nem vinné stabilabban, mint az Enermax. Ha elég hozzá a táp, akkor stabilan viszi, és az Enermax-od elég a gépedhez. Ez a kijelentésem csak a jó minőségű tápokra vonatkozik!
(#12788) lizRRR: Pár napon belül több fake infót is közölsz. A CX500 és a CX500V2 is CWT beles, méghozzá az olcsóbbik fajtából. Meg se közelít egy Seasonic-ot minőségben.
(#12791): Ne fokozd. A V2 annyiban különbözik a simától, hogy magasabb a hatásfoka, és megkapta a 80+-os plecsnit hivatalosan. Köze nincs a Seasonic-hoz.
(#12794) 3800+: Vannak sokkal jobb választások max. 16k-ért, pl Cooler Master GX450, vagy XFX Core Edition 450W. Mindkettő ugyanolyan erős 12V-on, de a hatásfokuk magasabb, és az XFX már valóban Seasonic beles. A GX450-ben Enhance bél van, ami az olcsó CWT-knél jobb minőségű, ráadásul 5 év garancia jár mindkettőre, viszont a CX500V2-re csak 3 év.
(#12798) lizRRR: Továbbra is CWT DSAII 80+ bele van.
(#12799) Jim-Y: A V2-esekre már 3 évet ad a gyártó.
szerk.: Milyen jó, hogy az új hsz-ek linkre kattintva az utolsó 20hsz-t köv. lapra tette, és nem olvastam el.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Az adatlapomban lévő konfigban a vga-t cserélném egy ati 5850-re. A tápom Thermaltake TR2 W0061 420W. Elég lenne hozzá vagy cseréljek tápot?
-
sittes79
addikt
sziasztok,
van egy ilyen cuccom
ASROCK H55M-GE R2.0
CHICONY Hipro 430W OEM
i3 procival és egy gts 450 video kari...
szeretnék bele izmosabb video kártyát és procit később. mit bír el a táp?
GTX 560 ti már sok neki?
Köszi -
vzsryl
nagyúr
Szia!
Necces. Ha nem bírná, és lekapcsolna, akkor vegyél újat. Jó minőségű belet kapott, tehát elvileg nem tehet kárt a gépedben.
(#12823) sittes79: Szia!
Ilyen komoly bővítésre már nem javallott, de ez függ attól is, hogy Te melyik fajtát vetted még. Ha van rajta PCIE csatlakozó, akkor be tudod majd kötni a VGA-t. Ha nincs, akkor előfordulhat, hogy nem tudod bekötni, tehát mindenképp új táp kell. 12V-on 276W-ot tud leadni. A GTX560Ti egy erősebb CPU társaságában simán kifuthat ebből.
Ha cserélsz, akkor Cooler Master GX450-et javaslok. Ez már 408W-ot tud leadni 12V-on.(#12824) Petzval: A gyártó garanciát attól még el lehet intézni, csak a gyártóval kell ledumálni.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Tommi000001
aktív tag
Szépjóestét (na ezt most nemtom egybe kell-e ,vagy külön írjam )
Sikerült szerttennem egy 2. XFX 285 gtx BlackEdition ra ,a gépem többi porcikája adataimnál megtalálható.
Igazából úgy érzem le kellene a tápomat cserélni ,és a Corsair 750TX V2 eset néztem ki magamnak.Hozzáértők segítségét kérném ,jó-e az elképzelésem,ha nem miért nem...
És Ti mit ajánlotok...Üdv
Tomi"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
lizRRR
őstag
válasz Tommi000001 #12826 üzenetére
Jónak , jó csak hangosnak mondható a ventilátora , de ha ez téged nem zavar akkor semmi gond !
De egyébként korrekt az egész mert ennek már 100% hiszem h Seasonic a belseje , de javícsatok ki ha tévedek.
Az én kedvencem ugyanis a hagymásbab... :)
-
Tommi000001
aktív tag
válasz Tommi000001 #12829 üzenetére
Mármint,hogy nem WellTech ,hanem, SeaSonic ...
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
Tirexi
addikt
válasz 14adam #12832 üzenetére
Most, hogy tuningoltam a CPU-t már kicsit feljebb ment a dolog és az áram mérő szerint 392W volt a felvett energia.
A 100% terhelés eléréséhez a Furmark-ot nyomattam Xtreme Burning módban és mellé toltam egy Aida64 Rendszer stabilitásteszt-et. Egyszerre a kettőt persze.
Ez a két progi együtt mindent max-ra nyomott. (100% CPU, 100% RAM, 99% VGA)
Na mármost lemértem a dolgot játék közben is.
Crysis 2 DX11-ben 302W körül járt míg a Left 4 Dead a több FPS miatt 325W-ot mutatott ami azt jelenti, hogy lazán bírnia kell a tápnak játék közben. Elvileg.De természetesen nem 3.8Ghz a cél hanem 4Ghz.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló.
Azt szeretném kérdezni, hogy normális dolog, hogy egy táp furcsa kerregő hangot ad ki?
A konfig amit egy FSP hexa 400-as tápom hajt: egy gtx 460 768 mb gyári oc, amd 445 gyári órajeleken, 2x2048 mb 1333 mhz ram, 2 vinyó, egy dvd rom, egy xonar dg hangkártya, és 2 db 8 cm-es hűtő.
Illetve tegnap volt egy kis proci tuning is: 3.1 ghz-ről 3.4 ghz-re húztam a procit, de csak fsb-t állítottam, feszültséget nem.
Terhelés alatt jobban előjön, de néha üresjáratban is, hol erősödik hol elgyengül.
Nos mit szóltok?Köszönöm.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
lizRRR
őstag
válasz Fr@nkieWilde #12840 üzenetére
Ez a hang annyit tesz , h a tápod már kevés oda.
Az én kedvencem ugyanis a hagymásbab... :)
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz lizRRR #12841 üzenetére
De hát azt mondták mások itt, hogy ez az egész konfig max. 260-270 wattot eszik terhelés alatt.
Illetve a ph-n is volt gtx 460 teszt, ahol egy 4ghz-re húzott corei7 volt, meg különböző gtx 460-ak, 2x2gb 1600 mhz ram, meg egy vinyó és ez fogyasztott egy konnektorba dugható mérő szerint terhelés alatt 210 wattot.
Ha ezt veszem alapul, akkor ennyit simán le kéne adnia a 400-as fsp-nek is.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
kozlo
tag
válasz Fr@nkieWilde #12842 üzenetére
Tápod teljesítménye megfelel a konfigodhoz,azzal biztos nincs gond,nem a ventilátor ad ki ilyen hangot?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Nem tudom, mert nem szedhetem szét, ugyanis még bőven garis, de lehetséges. Mások is azt mondták, h ezt el kell bírnia, és szerintem is vinnie kell ezt a konfigot is, még egy kis tuningnak is bele kellene férnie.
És ha a venti azzal mit tudok kezdeni?Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
kozlo
tag
válasz Fr@nkieWilde #12844 üzenetére
Nekem 500-as Hexa-m van,amikor "házon kívül" volt a táp,akkor ventilátorral felfele üzemelt,akkor adott ki kerregő hangot.
Beszereltem felső tápos házba,ventilátorral lefele akkor megszűnt a kerregés. -
kozlo
tag
válasz Fr@nkieWilde #12846 üzenetére
Amikor nekem is kerreget közelebről megvizsgáltam a tápot,és azt vettem észre,hogy a ventilátor alatt lévő folytótekercs/fekete zsugorcsőben/, közel van a ventihez és lehet,hogy néha hozzáért a lapáthoz.
-
Zohan
senior tag
corsair hx 750es ajánlott táp?
Cooler Master, Asus & Corsair User - Powered By AMD
-
Asanto
tag
Sziasztok. Milyen tápegységet vegyek az alábbi konfighoz?
P5b se
Intel E7300
Radeon HD 4850
1 db hdd, odd + egy-két ventiMindenképp az olcsóbbak közül kellene, de min. 1 db 6-pines csati legyen rajta hogy ne kelljen átalakítózni (bár gondolom az újabb szériák nagyrészt ilyenek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest