Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
Hunork
veterán
válasz Moleman #111102 üzenetére
Hát ha a csend mérvadó, akkor BQ Pure Power 10 és CM legyen. Viszont van viszonylag halk megoldás, méghozzá az FSP Raider II 450W Silver és a COOLERMASTER G450M 450W Bronze személyében. Utóbbi félmoduláris. Mindkettő 20k alatt van. Utóbbiakat azért írtam, mert elég a gépednek alapból a max 450W is, főleg, ha nem veszel bele később Vegát.
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Charlie
tag
válasz Motion_Blur #111106 üzenetére
Köszi, a kattanás normális, van bent egy relé.
-
ghostyy
csendes tag
Sziasztok!
Ehhez a leendő konfighoz keresnék tápot:
ASUS Prime B350-plus
AMD Ryzen 5 1500X 3.50GH (esetleg R5 1600)
Gainward GeForce GTX 1060 6GB Phoenix GS
Vengeance® LPX 8GB (2x4GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15Előzetesen ezt néztem ki, de másik topicban ajánlották, hogy itt is kérdezzek rá:
Corsair Vengeance 550MMi a véleményetek? Tudnátok ajánlani valamit?
Köszi! -
Hunork
veterán
válasz Pokesz007 #111109 üzenetére
Miért nem jó a CORSAIR CX450M 450W, és a halk COOLERMASTER G450M? Mindkettő Bronze, félmoduláris, és ajánlott táp?
Ezekhez árhoz közel van (igaz, 20-21k körül inkább) még a SEASONIC M12 II Evo 520W, mely teljesen moduláris, és szintén ajánlott."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz ghostyy #111108 üzenetére
Szia!
Igazából felesleges ekkora táp, és az ominózus is. A gépednek bőven elég egy jó 450W táp. Kérdés, hogy tervezel-e a későbbiekben CPU-VGA fejlesztést, netalán egy Vegát, R9-et.
Mindent figyelembe véve, a jövőre nézve az ajánlott tápok sorrendben:
Seasonic Focus 550W Gold, moduláris, az alza oldalon 10 év garival 26k körülEz alatt az alábbiak, és itt te döntesz, hogy mekkora teljesítmény szükséges a későbbi fejlesztésekre gondolva 25k -tól lefelé:
THERMALTAKE London 550W Gold, félmoduláris
FSP Hydro X 550W vagy 450W Gold, fix kábel
BE QUIET! Pure Power 10 500W CM Silver, nagyon halk, félmoduláris
CORSAIR CX550M vagy 450M Bronze, félmoduláris
COOLERMASTER G550M vagy G450M, Bronze, félmoduláris
FSP Hydro 500W Bronze, fix kábel
FSP Raider II 450W Silver, fix kábel"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Amazonas
senior tag
Hunork
-
Hunork
veterán
válasz Amazonas #111112 üzenetére
Nem tudom miért kaptam, de köszönöm szépen!
Láttam fentebb, hogy a BQ Pure powert mondtad egy kérdezőnek, és jól mondtad! Az EVGA mizéria meg sajnos bekavart, de azért jó tudni, hogy a cég azt mondta, így is magas minőséget kapnak a vásárlók, és hiba esetén csere. De van élet az EVGA-n túl is, hála a magasságos Biteknek."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz szzimo53 #111084 üzenetére
Amúgy ezek ajánlottak 30k-tól lefelé:
BE QUIET! Pure Power 10 700W Silver, nagyon halk 3év gari
EVGA GQ 650W Gold, moduláris
COOLERMASTER G650M (RS650-AMAAB1-EU) Bronze, félmoduláris
CHIEFTEC APS-650CB 650W Bronze, félmoduláris (Sirtec belső), csak sajna általában 2-3 év a gari rá
CORSAIR CX650M Bronze, félmoduláris
FSP Raider II 650W Silver, fix kábelAhol nem írtam, ott általában 5 év a gari.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Amazonas
senior tag
-
Hunork
veterán
válasz Amazonas #111115 üzenetére
Ezer köszönet!
Hát ezért érdemes itt ténykedni, segíteni! Most megveregetted a vállamat."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
jasonka
aktív tag
válasz Amazonas #111070 üzenetére
Nagyon kösz a válaszokat !
Időközben a dolog új fordulatot vett : mivel ugye "szeretett" (idén tavasszal vett) Modecom házamba kínszenvedés volt "beszuszakolni a bélést" - én naívul azt hittem, hogy a moduláris tápokat / tápokkal könnyebb szerelni - mire megtudtam, hogy épp az ellenkezője igaz - (logikus - hisz "plusz csatlakozóknak" kell elférnie ott, ahol a DVD író hátulja és a táp eleje szinte összeér).
Véletlenül találtam rá kisebb méretű - nem moduláris - tápegység(ek)re, melyekből ezt már meg is rendeltem - így a kocka el van vetve ! :Chieftec SFX-450BS W 85+ bronz 12cm ventillátorral
(Remélem, jól döntöttem, nem lövök mellé... )
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
Hunork
veterán
válasz jasonka #111120 üzenetére
Szia!
Hát a gyártói oldal szerint "csak" 85+,tehát ez tény. Annyi, hogy ez ugye SFX méretű táp. Ebben az ársávban jó vétel, csak sehogy nem találtam róla pontos leírást. A többi ilyen sorozat Sirtec belsős, tehát jó cucc, úgy vélem, itt sem használtak más gyártót Chieftec-ék.
Plusz: hát azt nem hinném, hogy egy moduláris tápot nehezebb üzembe helyezni. Az ember beszereli a tápot, majd csak azokat a kábeleket dugja be, amire biztos szükség lesz, és szépen elvezeti."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Amazonas
senior tag
válasz Hunork #111121 üzenetére
Ha jól értem, (illetve a neten fellelhető képek alapján is), neki alul van az 5,25"-ös drive bay, magyarul az optikai meghajtó nem sok mozgásteret hagy alul... ...és ha jól láttam, ráadásul szegecsekkel van odarögzítve a keret, tehát még azt sem tudja megjátszani, hogy felülre szereli át...
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Amazonas #111122 üzenetére
Na, így már érthető, elsikkadt figyelmem a pontos háztípus mellett.
Az a Chieftec nem rossz vétel annyi pénzért, főleg, ha a beszerelés így könnyebb. Köszönöm a segítséget!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Kiskokó
veterán
Helló
Beújítottam egy GTX 1060 6Gb-ot, a többi infó a gépemről az adataimnál.
Jelenleg egy 6-8 év körüli 450W-os Chieftec tápom van amivel soha semmi baj nem volt. Bírja erővel is.
Viszont az új kártya miatt úgy gondolnám lehet nem ártana cserélni. Már csak nem is a teljesítmény miatt hanem a kora miatt.Kérlek ajánljatok valami 500W körüli tápot ami jó minőségű de egy "átlag" alap "gamer" gépben bőven kiszolgál.
Olyan 15K körül gondoltam rá szánni. Akár maradhatunk a Chieftecnél is.Köszönöm
Üdv| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Ribi
nagyúr
válasz Kiskokó #111126 üzenetére
1060 fogyasztása megegyezik a 660-al. Emiatt ahogy a mostanihoz a 1060-hoz sem kell nagyobb táp.
normális 500as tápok már kezdenek kicsúszni a 15k-ból, szóval ha valaki 400-450-es normális tápot javasol, mondjuk bequiet, akkor azzal hidd el jól jársz. Mostani géped se nagyon eszik 250W felett. -
senior tag
válasz jasonka #111128 üzenetére
Szerintem, amit vettél az egy SFX-L táp lehet, mert a szabványos SFX-ben nem fér el 12 cm-es venti.
Egyébként kell az átalakító, mert csak 1 csavarral fogod tudni felfogatni és nagyon hülyén fog kinézni."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Hunork
veterán
válasz Kiskokó #111126 üzenetére
Szia!
Ahogy írták, maga a VGA csere nem nagyon jár fogyasztás emelkedéssel. Kérdés, hogy később lesz-e még VGA csere erősebbre? Ha nem, simán elég a minőségi 450W. Azért lesz a listában 500W is, és egy drágább, ha a csend is fontos számodra. Alapból max 18k -ról indulunk, mert azért a minőségért áldozni kell:
FSP Raider II 450W Silver
CORSAIR CX450 450W Bronze
COOLERMASTER G450M 450W Bronze, félmoduláris
CHIEFTEC APS-500SB 500W Bronze
FSP Hydro 500W Bronze
FSP HEXA 85+ 450W 85+És a drágább, de Silver, nagyon halk, nagyon jó: BE QUIET! Pure Power 10 500W. 20-21k körül.
-
Hunork
veterán
Ahogy nézem a spec-et, az a Chieftec egy szabványos SFX táp. 100 mm x 125 mm x 64 mm. A legtöbb midi házban több furat van a táp helyén, reméljük itt is. A képek alapján talán, de nem ismerem magát a házat.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Hunork #111131 üzenetére
100×125-be kétlem, hogy elfér a 120-as venti!
SFX-L az, csak az meg (talán még) nem szabványosított, csak kvázi szabvány.
A Modecom ház ATX tápos (azaz PS2), ha jól emlékszem; a furatokat cseszheti, mikor az SFX beesik a lyukon!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz jasonka #111133 üzenetére
A fenti link és a korábbi hozzászólásodban lévő: Chieftec SFX-450BS W 85+ bronz 12cm ventillátorral, az két külön dolog!
A linken lévő az egy szabványos 8 cm-es ventivel szerelt SFX táp, a másik meg egy 12 cm-essel szerelt SFX-L táp.
Ha így vásároltál, akkor még egyéb meglepetések is érhetnek! Bocs'.
A házad meg szabvány ATX (azaz PS2), adapter nélkül max. 1 csavarral tudod "rögzíteni" és még az egerek is bemennek a résen!
[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Hunork
veterán
Jól mondja --ka kolléga. Azért is volt furcsa nekem, hogy Bronze-ot mondtál, holott csak sima 85+ a táp. Ez elsőre lejött. Kicsit megkavarodtál, és így mi is...
[ Szerkesztve ]
-
jasonka
aktív tag
A helyzet az, hogy az utóbb beírt linken találtam a tápot, de NEM az Aqua-tól rendeltem, a legelső megnevezést pedig a rendelés visszaigazolásból másoltam át egy - az egyben.
A ventilátor méretén magam is csodálkoztam, mert a megrendelésben 12 cm-es venti, a weblapon pedig 8 cm-es venti szerepelt. Ezt furcsállottam, és meg is jegyeztem a megrendelésben, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget ...Innen rendeltem :
http://www.easy-shop.hu/szamitastechnika/komponens/tapegyseg/chieftec-sfx-450bs-w-85-bronz-12cm-ventillatorral-tapegyseg.html
Mint látszik, a megnevezésben 12 cm, a részletes adatoknál 8 cm a venti...
(Amúgy : érdekes, hogy a megrendelést tegnap küldtem el, és az Aqua-nál mára már nem hozzáférhető... )
Most akkor mi a helyzet ????
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
Hunork
veterán
Amúgy ha jól rémlik, korábban mondtunk pár jó tápot, most ismét próbálkozok, mert a rendelést lehet törölni. Ezek mind jó alternatívák a házadba, szabványos ATX tápok, és jobbak is, mint az az SXF:
ANTEC VP450P (FSP belső)
CORSAIR CX450 450W
SEASONIC ECO-430
CHIEFTEC CPS-500S Force 500W
Esetleg FSP Hexa+ 500W vagy a CHIEFTEC APS-500SB 500W (Sirtec belső)[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz jasonka #111138 üzenetére
Hát igen. Ez a kis házak átka. Nem véletlen ajánlok mindenkinek ATX házat , melynek három oka van:
1. bent nagyobb a hely, könnyebb szerelni, nem sérülünk meg
2. A szellőzés szempontjából sem mindegy, hogy az alkatrészek által kibocsátott hő mekkora négyzetcentiméteren tud elvándorolni, tehát az élettartam kérdése is javítva
3. Későbbi fejlesztés esetén nem tekerjük a fejünket.Amúgy sok webshop trehányul intézi a termékek adatait, legtöbbször copy-paste módszerrel, aztán vagy bejön, vagy nem. esetedben nem jött be...
-
senior tag
válasz jasonka #111136 üzenetére
Hunork jól írja, val'szeg az általa ajánlottak jobbak.
Nincs személyes tapasztalatom a 12 cm-es változattal, a 8 cm-es egy átlagosan se nem rossz, se nem különleges táp.Nekem személyesen kedvenceim a kis házak, én mindig ajánlom másoknak is, mert a legtöbb felhasználó nem szerelgeti a gépét. Ráadásul engem kimondottan zavar egy üres ház és ma már egy ATX házat nem rakunk tele kártyákkal, mint 15 éve.
Arra tényleg nem valóak, hogy állandóan alkatrészeket próbálgassunk benne.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz Hunork #111139 üzenetére
Nem tudom...
1) vitán felül áll (de: valójában nagyon sok jól tervezett mATX ház van, amiben lehet szerelni a sérülés veszélye nélkül) - majdnem igaz,
2) ha nem tuningol a user és nem csúcs VGA-t használ, akkor nem releváns, egy kvázi irodai konfig egy közepes VGA-val bőven elvan egy mATX házban - nem igaz,
3) ma már alig találsz ATX lapot! A felső közép kategóriáig gyakorlatilag csak mATX és ITX van - nagyon nem igaz."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
TRobi86
csendes tag
Sziasztok!
Egy i5 7600-as procihoz, 16 GB DDR4 2400 Corsair Vengeance RAM-hoz és Geforce 1060-hoz milyen tápot ajánlotok?
Hirtelen a két kiszemelt:
CHIEFTEC CPS-500S Force 500W
FSP HYPER S 500Ezekről mi a véleményetek?
-
Kiskokó
veterán
Helló köszi a válaszod.
Na most akartam berakni az 1060-at és nem indul. Vadi új.
A Biosig bejön a kép felpördül a venti aztán meg is áll.
Kép van, a VGA-n a tápcsatinál megy a led.
A táp ventije kicsit kezd hangos lenni.
Ez most táp vagy VGA hiba lenne ? ?
KöszönömSzerk : a VGA dobozán 500W minimum van feltüntetve de eddig a neten éni s 450W ot olvastam.
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
senior tag
válasz Kiskokó #111144 üzenetére
BIOS reset?!
(Volt már olyan, hogy VGA csere után csak recovery mód után volt hajlandó a lap kezelni az új VGA-t; vagy se kép, se hang, vagy csak BIOS-ig volt kép, vagy nem lőtte be jól a PCI-E sebességet.)"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Hunork
veterán
válasz TRobi86 #111143 üzenetére
Szia!
A Force jó ötlet, a Hyper-t hanyagolnám, sok a cicergős mizéria vele.
Ha lehet még ajánlani, akkor kicsit többért jó vételek.
FSP Hydro 500W Bronze
FSP Raider II 450W Silver (igen, ez is elég)
COOLERMASTER G450M 450W Bronze
CHIEFTEC APS-500SB 500W (Sirtec belsővel)jasonka: igen be, de csak beépítő kerettel, amit külön meg kell venni, és úgy már nagyon nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz jasonka #111145 üzenetére
Fizikailag elfér, de adapter hiányában csak egy csavarral tudod megfogatni és hülyén fog kinézni, val'szeg ferdén fog állni - a táp körül nagy hézag lesz. A ferdeség meg a ventinek nem tesz jót!
Mivel alsó tápos a házad én aggódnék a P4 és a 24 tűs csatlakozó hossza miatt is."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Hunork
veterán
válasz Kiskokó #111144 üzenetére
Most akkor indul, vagy nem?
Ha a venti megáll, mármint a VGA, az teljesen normális, mert csak terhelés alatt kapcsol be, azaz 50 fok felett.
Azért kérdezem, mert azt írtad, van kép.
Gondolom ez a régi táp, mi a pontos típusa?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs