Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amazonas
senior tag
válasz jasonka #111035 üzenetére
Szia! Bár nem tudom, hogy pontosan milyen házad van, de az alsó tápos házak általában úgy vannak kialakítva, hogy a tápegység ventivel lefelé behelyezve, alulról szívja be a friss (optimális esetben porszűrővel tisztított) levegőt, amit hátul fúj ki - ezáltal teljesen elkülönítve a saját légáramlását a gépház többi részétől.
Ha megírod a házad pontos típusát, tisztábban látunk majd. -
Hunork
veterán
válasz jasonka #111035 üzenetére
Szia!
Hát az, hogy matuzsálemi, még bőven jelentheti azt, hogy áram-zabáló
Ha megírod legalább a CPU-VGA pontos típusát, úgy könnyebb.
Ha azonban elég a 400W, akkor ajánlott az FSP Hexa+ 400W 80+ 11-12k körül. Mehet alsótáposba, a venti lefelé nézzen. Nem kell parázni.rumos XIII: annyi a Chieftec táphoz, hogy mivel nem tudom a házad típusát, ezért előre szólok, hogy elég rövidek a kábelek, inkább felsőtápos házba jó.
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Amazonas
senior tag
válasz jasonka #111041 üzenetére
Szia,
ha ATX-méretszabványú tápot veszel, a hátsó négy csavarfuratnak stimmelnie kell.
Amiatt ne aggódj, hogy alacsonyak a ház lábai, a levegő attól még tud áramolni, és mivel nem a házból szívja a többi alkatrész által már felfűtött levegőt, ezért jelentősen kevesebbel is beéri.
A Hunork által is javasolt FSP Hexa+ 400 jó lehet, ha elég a 400 W és nem kell a modularitás, illetve az egyszínű szalagkábelezés. Most már szinte bagóért meg tudod venni, de az 500 W-os sem sokkal drágább. (Egyébként nekem is ilyen 400-as tápom van.)[ Szerkesztve ]
-
Amazonas
senior tag
válasz jasonka #111066 üzenetére
EVGA B3 450W lett volna a barátod, viszont sajnos pont ez az a táp, amelyiknél most kiderült, hogy ebből kétféle gyártmány is van (SuperFlower és RSY), melyek közül az RSY gyártásúban leszerepelt a túlterhelés-elleni védelem.
FSP Hyper M 500 lenne a legközelebb az elvárásaidhoz, 17 550 Ft-tól már kapható. -
Hunork
veterán
válasz jasonka #111120 üzenetére
Szia!
Hát a gyártói oldal szerint "csak" 85+,tehát ez tény. Annyi, hogy ez ugye SFX méretű táp. Ebben az ársávban jó vétel, csak sehogy nem találtam róla pontos leírást. A többi ilyen sorozat Sirtec belsős, tehát jó cucc, úgy vélem, itt sem használtak más gyártót Chieftec-ék.
Plusz: hát azt nem hinném, hogy egy moduláris tápot nehezebb üzembe helyezni. Az ember beszereli a tápot, majd csak azokat a kábeleket dugja be, amire biztos szükség lesz, és szépen elvezeti."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
senior tag
válasz jasonka #111128 üzenetére
Szerintem, amit vettél az egy SFX-L táp lehet, mert a szabványos SFX-ben nem fér el 12 cm-es venti.
Egyébként kell az átalakító, mert csak 1 csavarral fogod tudni felfogatni és nagyon hülyén fog kinézni."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz jasonka #111133 üzenetére
A fenti link és a korábbi hozzászólásodban lévő: Chieftec SFX-450BS W 85+ bronz 12cm ventillátorral, az két külön dolog!
A linken lévő az egy szabványos 8 cm-es ventivel szerelt SFX táp, a másik meg egy 12 cm-essel szerelt SFX-L táp.
Ha így vásároltál, akkor még egyéb meglepetések is érhetnek! Bocs'.
A házad meg szabvány ATX (azaz PS2), adapter nélkül max. 1 csavarral tudod "rögzíteni" és még az egerek is bemennek a résen!
[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Hunork
veterán
Jól mondja --ka kolléga. Azért is volt furcsa nekem, hogy Bronze-ot mondtál, holott csak sima 85+ a táp. Ez elsőre lejött. Kicsit megkavarodtál, és így mi is...
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Amúgy ha jól rémlik, korábban mondtunk pár jó tápot, most ismét próbálkozok, mert a rendelést lehet törölni. Ezek mind jó alternatívák a házadba, szabványos ATX tápok, és jobbak is, mint az az SXF:
ANTEC VP450P (FSP belső)
CORSAIR CX450 450W
SEASONIC ECO-430
CHIEFTEC CPS-500S Force 500W
Esetleg FSP Hexa+ 500W vagy a CHIEFTEC APS-500SB 500W (Sirtec belső)[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz jasonka #111138 üzenetére
Hát igen. Ez a kis házak átka. Nem véletlen ajánlok mindenkinek ATX házat , melynek három oka van:
1. bent nagyobb a hely, könnyebb szerelni, nem sérülünk meg
2. A szellőzés szempontjából sem mindegy, hogy az alkatrészek által kibocsátott hő mekkora négyzetcentiméteren tud elvándorolni, tehát az élettartam kérdése is javítva
3. Későbbi fejlesztés esetén nem tekerjük a fejünket.Amúgy sok webshop trehányul intézi a termékek adatait, legtöbbször copy-paste módszerrel, aztán vagy bejön, vagy nem. esetedben nem jött be...
-
senior tag
válasz jasonka #111136 üzenetére
Hunork jól írja, val'szeg az általa ajánlottak jobbak.
Nincs személyes tapasztalatom a 12 cm-es változattal, a 8 cm-es egy átlagosan se nem rossz, se nem különleges táp.Nekem személyesen kedvenceim a kis házak, én mindig ajánlom másoknak is, mert a legtöbb felhasználó nem szerelgeti a gépét. Ráadásul engem kimondottan zavar egy üres ház és ma már egy ATX házat nem rakunk tele kártyákkal, mint 15 éve.
Arra tényleg nem valóak, hogy állandóan alkatrészeket próbálgassunk benne.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz jasonka #111145 üzenetére
Fizikailag elfér, de adapter hiányában csak egy csavarral tudod megfogatni és hülyén fog kinézni, val'szeg ferdén fog állni - a táp körül nagy hézag lesz. A ferdeség meg a ventinek nem tesz jót!
Mivel alsó tápos a házad én aggódnék a P4 és a 24 tűs csatlakozó hossza miatt is."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Wuthering Waves
- Linux kezdőknek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpársportok