Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46051) 12-es csaj válasza Fire/SOUL/CD (#46013) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Lehet, hogy nem személyeskedésnek szántad, de eléggé megbántottál...
Először csak szimplán olyan érzésem volt, hogy komplett h*lyének nézel.
Aztán rájöttem, mi az, ami szerinted óvatos, ésszel netezés.

De leírom, hogy tudtam volna elkerülni azt a kb. 15 fertőzést vagy fertőzési kísérletet, ami a gépemet érte az elmúlt egy évben:
Ne használjunk semmilyen szoftverletöltő oldalt, akármilyen nagy, elismert, stb. Persze, tudnunk kell, hogy melyik a szoftver hivatalos oldala, és ott meg is kell találni magát a letöltést, ami nem mindig egyszerű - sőt, van olyan program, amit nem is lehet a hivatalos oldalról letölteni, mert a download gomb a download.com-ra irányít. Ja, az más lapra tartozik, hogy a hivatalos oldalt is feltörhetik vagy hamisíthatják.
Ne kattintsunk semmilyen de végképp semmilyen linkre, ha számunkra addig ismeretlen oldalra mutat.
Semmilyen de semmilyen játékot vagy egyéb kis progit ne próbáljunk ki. Semmilyet. --- Ja, ilyenből szedtem be az a gyors böngésző keresés nevű kémprogramot. Lehet, hogy Neked lol, nekem annyira nem volt az...
Senkitől semmilyen formában ne fogadjunk el közös kiránduláson készült képeket, vagy mondjuk zenéket.
Ha gyűjtőmunkát kell csinálni, menjünk a könyvtárba, de véletlenül se az interneten keresgéljünk. Ha valami érdekel minket, akkor is könyvtárban olvassunk utána.

Ha ezeket betartom, nem 15 fertőzés/fertőzési kísérlet, hanem 0 lett volna.
De azt hiszem, nem burokban akarok netezni.
Majd visszakeresem azt a hsz-t, amiben leírom a szokásaimat. Mikor megkérdeztem, hol a hiba, az volt a válasz, hogy használjak COMODO-t.

Az a gondom itt, hogy a leh*lyézést, lenézést, komplett h*lyének tartást többek részéről megkapom.
A másik oldalon viszont, mikor konkrétan rákérdezek, hol a hiba, mit írtam/csinálok rosszul, semmi válasz.

Ezért szerintem semmi értelme itt lennem...

UI: Itt kérdeztem konkrétan rá a saját hibámra. Persze konkrét választ nem kaptam.

[ Szerkesztve ]

(#46052) 12-es csaj válasza BigManus (#46030) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Azért összességében neked se lehet túl jó véleményed róla, ha eddig kerülted.

(#46053) HZoli87 válasza 12-es csaj (#46051) üzenetére


HZoli87
veterán

Már párszor leírtuk neked, cserélj védelmi programot, rakd fel például a NOD32-t és használd pár hónapig, vannak többen a topikban, akik elég jól ismerik a programot és segítenek neked a beállításokban. Ha mellette nem kapsz be fertőzést, akkor meg van oldva a gondod. Ha nem változik semmi, akkor még mindig visszatérhetsz az Avasthoz, gondolom 10 perc telepítés nem nagy gond pár havonta, mégse olyan, mintha hetente vagy pár naponta cserélnéd. Használhatsz Sandboxiet is (bár nem tudom, hogy most van-e ingyenes verziója), böngésző futhat benne állandó jelleggel is, plusz hetente MBAM gyors keresés, bár ezt most is használod, ha jól emlékszem.

(#46054) 12-es csaj válasza HZoli87 (#46053) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Nem hiszem el, hogy ennyire nem érthető.
Nem arról van szó, hogy mit enged át az avast és mit nem, hanem hogy itt sokak szerint béna az, akihez gyakran próbál meg károkozó bejutni. Mégpedig hozzám elég gyakran próbál - nem mindig sikerül, bár kb. csak 35%-ban nem sikerül neki, kb. De most nem arról van szó.
NOD32 mellett is ugyanennyi kártevő-közelébe jutásom lenne, csak a NOD32 a zömét megfogná.

(#46055) RBJ


RBJ
addikt

Én meg évek óta nem láttam még vírust sem kakit a gépemen.
És igen igaz felhasználói viselkedés a döntő, nyomós érv.
pl. felmegyek egy honlapra és felugrik akármilyen reklám,hogy vagy te vagy az xx dik felhasználó nyerj egy ipon t stbstb nem kattintunk rá és kész. és nem a bezár gombbal tesszük ártalmatlanná mert sok esetbe ez aktiválja a dolgot hanem simán firefox t bezárjuk vagy a feladatkezelőben kilőjük a böngészőt ha gyanúsnak találjuk.
Igen vállalom rengeteg felnőtt oldalt megnézek, meglessek, sapmle t letöltök, igen járok a sötét oldalon és mégis, mégis nem kapok be semmit.
Sok múlik azon ,hogy tényleg nevesincs programokat nem próbálgatunk. nem tesztelünk.
És email fiókunkban átlag felhasználó aki nem üzleti felhsz.,ismeretlen email jainkat töröljük szó nélkül. nem nyitunk meg csatolt alkalmazásokat stbstb.
Nem használunk semmilyen crack et , patch ot mert mi a garancia arra ,hogy mit művel a gépünkön. Nem facebookolok,iwiwezek nem játszok cuki online játékokkal , nem kattintok cuki reklámokra.stb.
Még egy halvány megjegyzés. Az asszony számítógép és informatika tudása nulla. és mégis soha nem kap be semmit. ez az amit nem értek :DDD
Akkor csak számít valamit a használt biztonsági szoftver tudása , minősége kicsit. ;]

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#46056) borix


borix
őstag

12-es csaj Legfontosabb Avast,Nod vagy hasonló programoktól ne várj csodákat.

Pl: pár progi (Returnil Virtual System,Sandboxie,Acronis True Image) ezek hozzá segítenek,hogy veszélyes vagy problémás dolgok ne okozzanak gondot.

Pl:Acronis True Image progival ha gáz van pár perc alatt visszaállítasz egy rendszer mentést utána frissítések + pár apróság hamarabb kész van mint egy teljes víruskeresés.

[ Szerkesztve ]

(#46057) 12-es csaj


12-es csaj
senior tag

Na, mivel emlékszem az esetekre - én magam se tudom, hogy sikerül rájuk emlékeznem -, leírom:
18-ból 7--et fogott az avast az elmúlt szűk másfél évben - tudom, előbb 1-et írtam, de inkább másfél.
Érdekesség, hogy 3-at még az AVG alatt szedtem be - a VDownloader-es - aztán váltottam avastra, ami szintén nem ismerte; további 7-et pedig a MBAM nem ismert, hosszabb idő elteltével se, köztük az UnLocker cuccot.

(#46058) HZoli87 válasza 12-es csaj (#46054) üzenetére


HZoli87
veterán

Mi nem tudunk változtatni az internetezési szokásodon, elhiszem hogy óvatos vagy, de akkor is. :N

-----

Abban tudunk segíteni neked, hogy megelőzzed a bajt, mindig legyen naprakész a Windowsod, rendesen be legyen állítva a böngésző amit használsz, bizonyos időközönként biztonsági mentés, használj sandboxie alkalmazást, ebben futhat akár állandó jelleggel az előbb említett böngésző. Segítünk megtalálni a hozzád illő védelmet, nem lenne kényelmesebb, ha a védelem a támadások nagy részét megfogná és eltűnne az a 35%-s rizikófaktor?

-----

Nem hinném, hogy Fire lehülyézett volna, csak így jött össze neki a hozzászólás, lehet rossz napja volt, vagy hasonló ...

(#46059) Stephan89 válasza 12-es csaj (#46051) üzenetére


Stephan89
aktív tag

Szögezzük le: nem nézlek hülyének. A véleményemet mégis le fogom írni.

Nem hiszem el, hogy egy program hivatalos oldalát annyira nehéz lenne megtalálni. Érdekes, nekem eddig mindig sikerült. Ha más nem, Google segítségével. Ilyenkor egyébként nagy segítséget nyújt a WOT nevezetű kiegészítő, ami kiszűri, ha esetleg a Google mégsem a hivatalos oldalt mutatná elsőként, hanem mondjuk egy kártékony oldalt.
Amelyik hivatalos(!) oldal átirányít mondjuk a Download.com-ra, az azért jórészt biztonságos, hiszen ők tették fel oda.

Azért a hivatalos oldal feltörése, viszonylag ritka, hamisítása mint előbb is írtam, WOT-tal kiszűrhető.

Kattinthatunk ismeretlen linkre, de kellő óvatossággal: pl. ha egyből az arcunkba vág egy letölthető .exe fájlt, az gyanús, vagy ha feldob egy csomó felugró ablakot, vagy reklámot, szintén óvatosan járjunk el. Egyébként ez esetben is nagy segítséget nyújt a WOT.

Kis játékot, ha flash alapú, ki lehet próbálni. (Szintén WOT) De ha pl. bankszámla adatokat kér, vagy mobilszámot, ezeket meg ne adjuk! Mert akár emelt díjas szolgáltatásra is előfizethetünk így: ilyenek általában az IQ tesztek. Egyébként ilyen oldalak közül is van pár ismert, megbízható.
Amennyiben ilyen kis játék .exe, akkor VirusTotal, vagy Sandboxie, esetleg rákeresel Google-n, hogy mások mit írnak róla. Szintén pár perc csak, és sok bosszúságtól kímélheted meg magad.

Képeket, zenéket el lehet fogadni, de a kiterjesztésére oda kell figyelni! (Érdemes a fájlkiterjesztések mutatását bekapcsolni.) Ha pl. Messengeren egy ismerősöd angol, vagy tört magyar szöveg kíséretében oszt meg veled képeket, zenéket, kérdezz rá, hogy valóban ő küldi-e.

Hidd el, hogy rengeteget kellett már keresnem neten tanulmányaimhoz (fősulira járok) emiatt egyszer sem kaptam be fertőzést. Szintén WOT, meg nézem a webcímeket, hogy gyanúsak-e. Meg nyilván ha csak olvasni akarok, nem fogok semmit lefuttatni, hiába kínál föl bármit az oldal.

Ezek mellett sem nézlek hülyének, nem netezek burokban, sőt járok mindenféle oldalra, még meztelen néniket is szoktam nézni. Mégis kártevőt utoljára Sandboxie-ban, a vteszt oldalról futtattam.

Ha mégis megsértődsz azért amit írtam, nem tehetek róla. Nem sértésnek szántam.

Üdv.

(#46060) 12-es csaj válasza Stephan89 (#46059) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Nem hiszem el, hogy egy program hivatalos oldalát annyira nehéz lenne megtalálni. Érdekes, nekem eddig mindig sikerült.

De én igazság szerint nem is próbáltam, szinte sose, mert szerintem arra van a download.com, szoftverbazis.hu, hogy használjuk. Eddig úgy tudtam, ha nem ellenőrzött, sokak által használt, nagynevű letöltőkről tölt az illető, hanem egyéb helyről, az veszélyes, és nem pedig a letöltőoldal.

Amennyiben ilyen kis játék .exe, akkor VirusTotal, vagy Sandboxie, esetleg rákeresel Google-n, hogy mások mit írnak róla. Szintén pár perc csak, és sok bosszúságtól kímélheted meg magad.

Ezt megint túlzott óvatosságnak tartom.
És ha letöltök egy játékot, csak egyet, de ahelyett máris kémprogramot kapok, ne én legyek a hibás szerintem, mert nem jártam utána....

Képeket, zenéket el lehet fogadni, de a kiterjesztésére oda kell figyelni! (Érdemes a fájlkiterjesztések mutatását bekapcsolni.) Ha pl. Messengeren egy ismerősöd angol, vagy tört magyar szöveg kíséretében oszt meg veled képeket, zenéket, kérdezz rá, hogy valóban ő küldi-e.

Itt konkrétan a pendrive-ok általi veszélyekre gondoltam, bár msn-en is kaptam már fertőzött zeneszámot. Ja, látszólag .mp3 volt a kiterjesztése. Látszólag.

Hidd el, hogy rengeteget kellett már keresnem neten tanulmányaimhoz (fősulira járok) emiatt egyszer sem kaptam be fertőzést. Szintén WOT, meg nézem a webcímeket, hogy gyanúsak-e. Meg nyilván ha csak olvasni akarok, nem fogok semmit lefuttatni, hiába kínál föl bármit az oldal.

Múltkor az első, de a legelső oldal, amire rámentem gyűjtőmunka közben, az egy kis iframe-t tartalmazott.
De macskás képet (!) is blokkolt már az avast.
Jópár fertőzött egészségügyi oldalba is belefutottam már.
Ezek ellen nem lehet józan ésszel védekezni!

(#46061) blattida válasza 12-es csaj (#46060) üzenetére


blattida
nagyúr

Bármennyire is meglepő, ezeket a magyar gyűjtőoldalakat el kell felejteni, origo, szoftverbázis, chip stb.

Azért egy játék neve, kiterjesztése, kiadójának neve és mérete sokat elárul...

Ez zenékre is vonatkozik.

Azért, mert az adott program jelez, még nem biztos, hogy valóban jogosan teszi.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#46062) F34R


F34R
nagyúr

Mindent jó helyről kell letölteni :DDD

(#46063) 12-es csaj válasza blattida (#46061) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Azért legalább annyira nem tartom pocséknak az avastot, hogy tévesnek nyilvánítsam a riasztásait.. Főleg, ha a VT szerint se egyedül ő riaszt az adott dologra.
Mert ha azt a kevés általa detektált dolgot is tévesnek állítjuk be, akkor...

(#46064) Imi1981 válasza blattida (#46061) üzenetére


Imi1981
veterán

Hát én régebben rengeteget jártam töltöttem a szoftverbázis éa a download chip-ről is és sosem volt baj ezeken az oldalakon!Sem riasztás sem fertőzés!Szerintem nincs ezekkel semmi baj (legalábbis nekem sosem volt)! :D

(#46065) olbaidhun


olbaidhun
őstag

Helló!

Rátaláltam a lapra :DDD és olvastam az első hsz-t.. de
Ezer éve Avast felhasználó vagyok (anno a nod valamit nem akart véglegesen törölni.. avast rendezte bootidőben..)

és most került hozzám a sógoromék laptopija, egy pendrive társaságában, hogy ez bizony "gázos".

Kérdésem a következő:
- milyen programot ajánlanátok a jelenlegi piacról melyre válthatnék a kicsit öregecske 4.8pro-ról ( félreértés ne essék, elégedett voltam vele, de nyitott vagyok )?
- érdemes más pl spyware írtóval is lassítanom az egyébként is elavult laptopot?
- egy alternatív módszer (pl ghost-olás egy jó pillanatban és egy nyomtatott leírás a visszaállítás menetéről) nem lenne kényelmesebb?

üdv és előre is kösz,
Csaba

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#46066) Tetete1 válasza borix (#46056) üzenetére


Tetete1
senior tag

Kiegészíteném még a Wonderhaer Time Freez-el, ugyanaz, mint a Returnil. Ha ezt használ valaki, akkor nyugodtan kikapcsolhatja a Sandboxit.Bármely patchelt, crackel fájlt ki lehet próbálni,ha víruskergető bejelez, nem kell átengedni a telepítést a gépre. Az Acronis visszatelepítésre kiváló (nem kell a progit leszedni, a visszatöltés meg csak 8 perc).

[ Szerkesztve ]

- Az érdekel, hogy mi az élet értelme?! Én megmondom neked: sánta veréb elől elrúgom a lószart - a lehetőségeink körülbelül eddig terjednek. Moldova György

(#46067) Szellem.


Szellem.
nagyúr

Az új Avast IS-ről miket írnak? Milyen a védelme és a program?
Megbízható már? X64-es Win7-en fut rendesen minden komponense?

(#46068) F34R válasza olbaidhun (#46065) üzenetére


F34R
nagyúr

Ingyenes Avast jelenleg a főoldalról le tudod tölteni az 5.1-s verziót , mellé mehet MBAM free
(malwarebytes anti-malware) de csak alkalmi keresésre (persze ne feledd el azt kézzel kell frissítened ) ;)

(#46069) F34R válasza Szellem. (#46067) üzenetére


F34R
nagyúr

Elég jó , volt is de most még jobb lett (egyéni vélemény ) Natívan 64 bites működik minden komponens [egyet kivéve virtualizáció nekem nem található meg :( ]

(#46070) Szellem. válasza F34R (#46069) üzenetére


Szellem.
nagyúr

A virtualizáció mit tud?

Lassít, terheli a gépet, netet?

(#46071) 12-es csaj válasza Szellem. (#46070) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Sandbox.

Elvileg kell lennie x64 alatt is. De én meg nem tudom mondani.

Amúgy maga a progi lassú. És nem terheli az erőforrásokat, de ettől függetlenül lassítja a gépet.

[ Szerkesztve ]

(#46072) F34R válasza 12-es csaj (#46071) üzenetére


F34R
nagyúr

Nekem nem (de ez gép /operációs rendszerfüggő )

(#46073) HZoli87 válasza F34R (#46069) üzenetére


HZoli87
veterán

Avast oldaláról, gondolom még mindig 64 bites XP-t használsz:

- Note for avast! Sandbox technology:

supported:

~ Windows XP SP2+ 32-bit
~ Windows Server 2003, Vista, 7 (32-bit and 64-bit) only RTM versions are supported (Windows 7 SP1 RC is currently also supported)

not supported:

~ Windows 2000
~ Windows XP 64-bit (with any SP installed)
~ Windows Server 2003 64-bit

(#46074) F34R válasza HZoli87 (#46073) üzenetére


F34R
nagyúr

akkor ezért :DDD mondjuk nem hiányzik

(#46075) blattida válasza 12-es csaj (#46063) üzenetére


blattida
nagyúr

Nem pocsék az avast, csak szerinted, viszont a webes riasztásai sokszor alaptalanok, fölöslegesek vagy tévesek.

Számomra a vt nem sokat jelent, rengeteg téves riasztást produkál, az a kurva sok generikus találat, komolytalan, sok esetben. :K

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#46076) 12-es csaj válasza blattida (#46075) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Hát, szinte csak a script-eket és az iframe-ket tudja felismerni. Ha azokra is alaptalanul riaszt, akkor nem ér semmit. Mást fel se ismer. Jó, most sarkítottam, de ez a helyzet.

(#46077) janes1976


janes1976
őstag

Sztem akinek lassítja a gépét annak ki kellene próbálni mást. Annyi védelmi megoldás van. Foggal-körömmel nem kell ragaszkodni valamihez, amivel gond van. :U

Mondjuk én kipróbáltam az avast 5.1-et IS x64 alatt, semmi lassulást nem éreztem.

1x valaki elmondhatná miért olyan nagyon jó az avast?

[ Szerkesztve ]

Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)

(#46078) janes1976


janes1976
őstag

A tesztekbe azér eléggé leszerepel mégis rengetegen használják. Miért? :U

Milyen teszten lett 3.?

[ Szerkesztve ]

Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)

(#46079) blattida válasza janes1976 (#46078) üzenetére


blattida
nagyúr

Milyen teszteken szerepelt le?

Az nem jó válasz, hogy nem lett első, csak harmadik, az ugyanis nem leszereplés.

Azért használják sokan, mert jó és van belőle ingyenes.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#46080) janes1976 válasza blattida (#46079) üzenetére


janes1976
őstag

Csak szeretném tudni miért jó. Mert itt vki nagyon fikázza más meg magasztalja. :B

Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)

(#46081) 12-es csaj válasza janes1976 (#46078) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Azért, mert akik tudják kezelni a gépet, vagy kicsit értenek is hozzá, azok azt rakják fel a végképp hozzá nem értők gépére.
Akik tudják kezelni a gépet, és megkérdezik, mit használjanak, általában az avastot javasolják nekik.

Meg régen az ingyenes vírusirtók piaca is kisebb volt, ha jól tudom, csak az Avira, AVG, avast! szerepelt a menün. Ezek közül csak az avast! tudott magyarul, ugye a régi AVG-nél a Free nem tudott, az Avira meg máig se tud.
Ráadásul az avast tele van mindenféle csicsával. Például a fájlrendszer védelem három darabra van szedve (IM védelem, P2P védelem, Fájlrendszer védelem).

Sokat tud - ezt a látszatot kelni a sok csicsa -, alig van lebutítva a free verzió, szerintem ez az, ami miatt sokan jónak tartják.

Vitatkoztam -- persze aránylag kulturáltan -- a gyakorikérdések.hu-n egy olyannal, aki szerint az AVG és az Avira nem véd a torrenten és az azonnali üzenetküldőkön keresztül érkező káros kódok ellen. S szerinte csak az avast véd. Persze, az avastban is csak az a különbség - ahogy én tudom - hogy külön van az IM és a P2P védelem.

Szóval ezért használják sokat és azért hiszik azt, hogy jó.

Emlékszem, mikor kezdett érdekelni a téma - két év kb. - akkor még sokszor a középmezőnyben vagy az élmezőnyben szerepelt a legtöbb teszten. Erre konkrétan emlékszem! 2010-ben pedig egy de egyetlen egy darab teszten kívül mindegyiken a hátsó helyezettek között találtam meg, sok esetben hátulról dobogós helyen.

Ha valamit rosszul írtam, kérlek, javítsatok, a szándékos félretájékoztatás nem célom.

(#46082) 12-es csaj válasza blattida (#46079) üzenetére


12-es csaj
senior tag

VirusBulletin (mondjuk ott nem annyira), AV-Comparatives összes detektálás tesztje, kivétel a legutóbbi on-demand, Av-Test.ORG. Most ezek jutnak eszembe. De az utóbbi időben máshol is leszerepelt.
3. volt, hátulról.
Sőt, 2., az Av-Comparatives legutóbbi proaktív tesztjében, ahol csak a PcTools-t előzte meg.

(#46083) janes1976 válasza 12-es csaj (#46081) üzenetére


janes1976
őstag

Ezért kérdeztem hogy hol lett 3.? Mert én is sok helyen hátul látom és ez k*rvára nem annak a jele hogy király a progi.

12-es csajnak igaza van hogy sokan a csicsa meg a giccs miatt teszik fel
Kis részének kellene lenni a döntésbe a kinézetnek sztem. Mondjuk ha vki kinézet miatt tesz fel egy víruskergetőt, az meg is érdemli. :P

Én azt látom hogy már az élmezőny közelébe sincs, csúszik lefele, és a tesztek is ezt támasztják alá. Ez a tény. Attól lehet használni csak volt ő már jobb is régebben. :K

Én a Virusbustert várnám hogy mi a lóf*szt csinálnak már vagy mit nem. Előjöhetnének már valamivel. ;]

[ Szerkesztve ]

Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)

(#46084) 12-es csaj válasza janes1976 (#46083) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Maximum rendszerterhelés teszten.. Av-Compratives összesítésében lett harmadik, ami a terhelést illeti. Vagy a keresési sebességet. Most nem tudom hirtelen.

(#46085) 12-es csaj válasza janes1976 (#46083) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Nem a kinézetét értem.
Hanem boot-idejű keresés, exploitok elleni védelem, url blokkoló, web védelem, háromfajta fáljrendszer védelem, levelezés védelem, stb, stb. Tehát a feature-jeire gondoltam, giccs alatt.
Sok embert "lehengerelnek" ezek.

Én azt látom hogy már az élmezőny közelébe sincs, csúszik lefele, és a tesztek is ezt támasztják alá. Ez a tény.
Akár engem is idézhettél volna.

[ Szerkesztve ]

(#46086) janes1976


janes1976
őstag

Azért elvakultnak nem kéne lenni. Leírok 1 kis érdekességet. Én nodot használtam évekig. Ő a másik akinek a promója óriási. Mi vagyunk a legjobbak meg mi nyertük el a VB100%-ot meg ilyenek. Csinálni is kéne már vmit, a nod is csúszik lefele, minden sz*rt beenged mostanába. :))

Avastosok, nodosok üssetek! ;]

De hogy ne csak rosszat írjak. Symantecnél látok fejlődést, a rendszereik is egyre jobbak, most én a Norton 360 5.0-át várom, ki fogom próbálni. Elvileg tavasszal gyün. Béta teszt van, csak nem magyar sajna. Szívesen beszálltam volna. Jó soká lesz tavasz. :U

Az avira meg a legkirályabb lenne, ha lenne belőle madzsar! Semmi felesleges dolog, csicsa és mégis az élmezőnybe. :DD

[ Szerkesztve ]

Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)

(#46087) blattida válasza 12-es csaj (#46082) üzenetére


blattida
nagyúr

AV-C-n középmezőny, av-test, ott valóban a vége, VB RAP teszt,ott felső középmezőny.
Házi tesztek, felső középmezőny.

Ez nem azt jelenti, hogy tök szar lenne.

janes1976
Majd előjönnek neked egy új gui-val.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#46088) janes1976 válasza blattida (#46087) üzenetére


janes1976
őstag

Nem szarozni akarom, hanem megérteni. Én csak azt próbálom kifejezni, hogy nem jó irányba mennek, rossz felé… ahogy a kaspersky is meg még páran. A Kaspersky a 6-nál ISTEN volt, de elb*szták. Mindegy. Ott van pl. a gdata. Fasza védelem, elsőrangú felismerés, csak próbálj vele netezni ha minden be van kapcsolva. Képregény. Persze vmit valamiért. Avgnél is az erőforrásigénnyel van a gond, de ők is fejlődnek.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)

(#46089) 12-es csaj válasza blattida (#46087) üzenetére


12-es csaj
senior tag

AV-C-n középmezőny, av-test, ott valóban a vége, VB RAP teszt,ott felső középmezőny.
Házi tesztek, felső középmezőny.

Én sokkal rosszabbnak látom, de ha így lenne, az se lenne jó..

janes1976:
Tényleg rossz irányba fejlődnek, visszafele. Ez megintcsak TÉNY.

[ Szerkesztve ]

(#46090) blattida válasza janes1976 (#46088) üzenetére


blattida
nagyúr

Szerintem az irány jó, csak túl sok a gyökeresen új dolog a programban, nagyon nem érett még be.
Azért, mert egy-másfél éve kicsit visszacsúsztak, nem jelent semmi rosszat.
Az 5.1-es pedig sokat javult, látszik, hogy helyes ösvényen vannak.

Majd lehet látni teszteken is, csak ne várjátok, hogy hivatalos teszten már most láthassátok, két hete jelent meg...

Ebbe az irányba ne menjünk el, mert a kasperskynél sem az a gond, hogy rossz felé mozdultak el, hanem az, ami az avast esetében is, sok új technológia, kevés idő a fejlesztésre és hibajavításra, kiadási kényszer, csak gyúrni kell még

Magasztalhatod a symantecet, de hosszú éveken át szarok és monstrumok voltak, mostanra kezdenek gatyába rázódni, köszönhetően a pénznek és a sok felvásárolt cégnek és technológiának, valamint némi szemlélet váltásnak...

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#46091) janes1976 válasza blattida (#46090) üzenetére


janes1976
őstag

Sok a felesleges dolog a programba, sok a csicsa. Ezzel (legalább) egyetértesz?

Félreértés ne essék nem lenne ez gond ha nem menne a program használhatóságának a rovására.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)

(#46092) 12-es csaj válasza blattida (#46090) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Anti-spam, tűzfal, viselkedés elemző, homokozó - igen, elég sok újdonság.
De ettől még kellemetlen, hogy egyre rosszabb az adatbázis alapú felismerése. Ezen kívül most is olyan lassan kerülnek bele a dolgok, mint régen. A heurisztikus/proaktív képességek semmit se javultak....

(#46093) Kezdő vagyok


Kezdő vagyok
őstag

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy összefoglalva a legutóbbi malware pakkon mi hogyan szerepelt?
Kíváncsi lennék rá.

(#46094) blattida válasza janes1976 (#46091) üzenetére


blattida
nagyúr

Nincsenek benne fölösleges dolgok, az avast nem bloatware!

Ez még nincs kész, nagyon korai fejlődési stádiumban vannak, gyökeresen új programot csináltak náluk...

12-es csaj
Ebből is látszik, mennyire fiatal vagy és milyen kevés ideje foglalkozol a témával.
Heurisztikát az 5-ös verzióban kapott az avast, előtte nem volt nekik.
Fejlődtek, nem is keveset, csak még nem tartanak ott, ahol sokak szerint már kellene.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#46095) janes1976


janes1976
őstag

Tökéletes program nem lesz, ez tuti. Viszont olyan előbb-utóbb lesz, amit az ember elvár egy ilyen programtól.

Akkor húzzanak bele 1000-rel. :)

Mondjuk azért ezeket a teszteket fenntartásokkal kell kezelni.

A matousec a legkirályabb, ez csak proactive. Amit a nagy többség használ az mind kaki. :)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)

(#46096) janes1976 válasza blattida (#46094) üzenetére


janes1976
őstag

dupla

[ Szerkesztve ]

Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)

(#46097) 12-es csaj válasza blattida (#46094) üzenetére


12-es csaj
senior tag

Két éve foglalkozom. És tesztek nézegetésével, illetve fórumok olvasásával - erre a fórumra is többször rátaláltam - kezdtem. Ezért érzem a mostani lejtőt.

Ja, és csak az 5-ös kapott heurisztikát - ami önmagában "gáz" - de a 4-esnek is voltak bizonyos proaktív képességei, nem?

[ Szerkesztve ]

(#46098) blattida válasza janes1976 (#46095) üzenetére


blattida
nagyúr

A matousec tesztek kicsit félrevezetőek, hiszen csak a proaktív képességeket tesztelik, de úgy, hogy az av részek inaktívak, illetve a riasztásaikat mellőzik.

KIS-t sokan használnak, ami azért jól szerepel azon a teszten, outpostot is, ami pláne, különálló tűzfalakat is sokan tesznek a gépükre, amelyek közül több jól teljesít a matousec teszteken...

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#46099) janes1976


janes1976
őstag

Sztem ha lesz valaha magyar az avirából, akkor fognak sokan váltani, addig csak felrakosgatnak ezt-azt, mindig próbálkozik az ember. :))

KAS+KIS: Ja de csak a legutolsón, a régebbieken vörös volt.

A Nortonba az a durva hogy már a 2010-es óta iszonyat gyors marad a gép, a védelem ellenére és ebbe a Norton 360 4.0 is beletartozik, amibe gyakorlatilag minden van, mégse lassítja egy jottányit se a rendszert. ;]

Most az más kérdés hogy 1 átlag user az életbe nem használ sima antivíruson kívül mást.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)

(#46100) janes1976


janes1976
őstag

Pontosabban nem használ ki más, mégis rengeteg embernél fenn van ilyen internet security meg olyan internet security. Nem gond, ha nem megy a gép rovására, azaz nem lassítja.

Őszinte leszek, én se tudom mit használjak. Egyáltalán ne lassítsa a gépet + védjen meg mindentől + ne zaklasson folyamatosan.

A nod nálam levizsgázott annak idején, sokmindent beengedett, kérdés az, hogy a 4-es miben más mint a régebbiek. Azon is gondolkodtam, de nem merem visszarakni. ;]

[ Szerkesztve ]

Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.