Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
alitak
senior tag
Ez így igaz, csak +40 perc a 30 perces úton, kényelmetlenebb, drágább. Amúgy semmi gond.
De tény, hogy én még mindig könnyebb helyzetben vagyok, mint mások, de akkor is, tudnék pár szépet mondani egyes embereknek.Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
(Darkwood)
őstag
Szerintem egy-két nap és vége lesz, mert komolytalan az egész! Egyetlen dolog van, amiben egyetértek az pedig a szar menetrend! Sunyi módon belevonták ezt is, hogy sztrájkoljunk, de én személy szerint már csak azért sem sztrájkoltam, mert 1; sunyi banda és nem a menetrend miatt csinálják 2; nem akartam mással kibaszni!
Remélem hazaérsz úgy, ahogy tervezed!Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
hemaka
nagyúr
válasz (Darkwood) #754 üzenetére
Köszi, akkor talán nem lesz nagy lángja ennek.
Viszont arról mit tudsz, hogy a Győrből érkező vonatok mostmár nagy %-a a Délibe érkezik. Miért? Nem merik a keletibe beengedni a Desirokat vagy miket? Vagy csak a BKV-nak jól jön a + bevétel?![ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Szerintetek mennyi esély van arra, hogy holnap üllőről bejutok pszt.lőrincre? Menjek inkább busszal? (Azon meg tömeg lesz.)
A hírekben azt mondták, hogy elvileg minden 2. járni fog....
-
(Darkwood)
őstag
Az tény, hogy a "szürke mezei" személyvonatok csak a Déli pályaudvarig mennek! A gyorsak, EC-k és az IC-k viszont Keleti pályaudvarig! Hogy miért? Szerintem is úgy van, ahogy mondod, de ez csak hipotézis a részünkről!
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
Wolverine
félisten
válasz (Darkwood) #754 üzenetére
Az ütemes menetrend egy olyan dolog, amit már 10 éve be kellett volna vezetni - igaz, hogy most csonkán hozták be, és így nem ér szinte semmit, de a kiszámíthatatlannál jobb.
Az is igaz, hogy engem nem érdekel, sztrájkolnak-e a vasutasok... én tavaly december óta semmilyen útvonalon nem vagyok hajlandó vonatra ülni"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
(Darkwood)
őstag
válasz Wolverine #760 üzenetére
Nálunk nem az ütemes menetrenddel van a baj, hanem azzal, hogy kivettek egy-két frekventált vonatot, és nem képesek a reggeli vonatot olyan időpontra tenni, ami jó volna mind a diákoknak, mind a munkába járóknak!
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
leviske
veterán
válasz (Darkwood) #759 üzenetére
Ja? Akkor ez a 17/47 menetrend attól még ér, hogy sztrájk van? Ennek örülök.
Hálás köszönet!
-
(Darkwood)
őstag
De ha nem jutsz el P.sz.lőricre, akkor nem engem szidni ám! Én csak azt mondtam, hogy: "én megpróbálnám"!
-
leviske
veterán
válasz (Darkwood) #763 üzenetére
Rendben. Még egyszer is kösz.
-
szatocs
őstag
válasz Wolverine #760 üzenetére
Ha lenne autóm, akkora ívben lexxxxnámén is a sztrájkot, hogy öröm lenne nézni. Főleg a mostani benzinárak mellett. Csakhogy nincs, és ez itt a legnagyobb baj, és pont ezért érzem lőtt dolognak az egészet, mert pont azzal csesznek ki, akin már nem kéne rúgni.
Meg nem tudom hogy van ez. Tanároknál pl. ha sztrájk van, akkor is be kell menni, és "őrizni" a kölyköket, majd ha megtartották a sztrájkot, akkor le is kell dolgozniuk. Vasútnál?
=== Szatocs ===
-
paramedic
aktív tag
válasz (Darkwood) #742 üzenetére
1, Nem a vállalt célállomáson állt meg!
2, Az amúgy sem olcsó jegyet végig fizette ki minden utas!
3, Olyan településen állt meg és nem volt hajlandó továbbmenni a vasutas, ahonnan egy és háromnegyed óra múlva indult egy! darab Volán busz. Egy busz a többszáz utasra?!
4, Kisgyerekek, csecsemők, terhes anyák várakoztak ott órákig, a 6 fokban arra, hogy valahogy bejussanak Budapestre.
Ez szerinted normális, én látom rosszul?! GONDOLKODJ!!! -
nagyúr
válasz (Darkwood) #747 üzenetére
A szavakon lovagolsz, öreg.
engem amúgy nem érdekel, merthogy én magyar vasútra többé nem szállok, az biztos. van kocsim, amiben van nem dohányzó ülőhely, első osztály, és akkor indul, amikor én akarom. és ugyanannyiba kerül, mint a vonat.
de mint adófizető polgárt, akinek a fizetésének a 49%-át levonják adóba, igenis izgat, hogy hogy működik ez a csődtömeg, ami évi 100 milliárd forint veszteséget termel, amit az én adómból is dotálnak. Bocsánat, de az ott dolgozó emberek felére abszolút nincs szükség. És ezek a semmirekellők még sztrájkolgatnak is, amikor a főmajom int egyet, és megbénítják az országot. Hát a bicska nyílik az ember zsebében.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
paramedic
aktív tag
válasz (Darkwood) #749 üzenetére
"Ha tudod, hogy sztrájk van, akkor miért ülsz vonatra?"
Ezért!
Azért, mert nyolc! vasutas is azt állította (pénztáros, forgalmista, mozdonyvezető, kalauz), hogy az elindított vonatot végigengedik.
Állítólag 18 órától terjesztették ki országosra a sztrájkot, a vonat meg fél ötkor indult (volna) Szolnokról. Segítek: 16:30<18:00[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz paramedic #768 üzenetére
eleve nem is beszélve arról, hogy ha bejelentik szombat délben, hogy éjféltől sztrájkolnak, az elégséges tájékoztatás? ha valaki elutazik hétvégére, az hogy jut vissza? kapják be. Amúgy az én barátnőm sem ért ide ma vidékről, szóval ezért is morcos vagyok. Sőt, holnap se fog, ha nem indulnak a vonatok. Ergo mehetek érte kocsival a semmirekellő banda miatt. Hihetetlen.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
ArGab
őstag
Vasútnál elvileg meg kell állapodni az elégséges szolgáltatásról a feleknek. Mivel olyan fantasztikus a sztrájktörvény, hogy ezt nem definiálja előre, és retorzió sincs, ha mégsem állapodnak meg, mondhatjuk hogy dísznek van.
VDSZSZ ajánlata az elégséges szolgáltatásról:
[I]1) Állomásokon, illetve utasterekben
a) fűtést, folyamatos energiaellátást (világítást stb.)
b) utastájékoztatást2) A vonatokon
a) fűtést,
b) szerelvények energiaellátását
c) utastájékoztatást3) Továbbá
a) a biztonsági őrző-védő szolgálat folyamatosságát,
b) az általános személy és vagyonvédelmi tevékenységet,
c) a balesetelhárító, segély-és tűzoltóvonatok, katasztrófa céljából közlekedő vonatok közlekedtetését.4) A munkabeszüntetés kezdete előtt elindított és a nyílt vonalon tartózkodó vonatok biztonságos leközlekedtetését a következő állomásig.
5) A nemzetközi forgalomba belépő vonatokat a belföldi határállomásig közlekedtetni kell a sztrájk ideje alatt is.[/I]
[ Szerkesztve ]
-
raskolnikoff
őstag
válasz (Darkwood) #727 üzenetére
Erre meg annyit hogy a nagybátyám cargos és semmit nem kapott...
Totálisan magyar állami vasút...
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
nagyúr
válasz raskolnikoff #771 üzenetére
ez a demagógia teteje.
ha a cég tulajdonosa eladja a céget valaki másnak, akkor miért kapna abból akár egy fillért is a munkavállaló?Pleased to meet you - hope you guess my name
-
(Darkwood)
őstag
válasz paramedic #766 üzenetére
1, Nem a vállalt célállomáson állt meg! -----> sztrájk helyzetben ez előfordul. Én is éltem már meg 1 évvel ezelőtt.
2, Az amúgy sem olcsó jegyet végig fizette ki minden utas! -----> vissza lehet kérni az árát!
3, Olyan településen állt meg és nem volt hajlandó továbbmenni a vasutas, ahonnan egy és háromnegyed óra múlva indult egy! darab Volán busz. Egy busz a többszáz utasra?! -----> sztrájk helyzetben előfordul!
4, Kisgyerekek, csecsemők, terhes anyák várakoztak ott órákig, a 6 fokban arra, hogy valahogy bejussanak Budapestre.-------> sztrájk helyzetben előfordul!Én nagyon sajnálok mindenkit, de a sztrájk fogalmát nem hiszem, hogy definiálnom kéne! Leszögezem mégegyszer: Nem vagyok a sztrájk pártján, mert nagy részével nem értek egyet, de ha ők sztrájkolni akarnak, akkor csinálják! Próbálom objektíven látni a dolgokat!
-
(Darkwood)
őstag
válasz raskolnikoff #771 üzenetére
Felénk kaptak rendesen a Cargosok, de minket ez nem is érdekel! Ez abban nyilvánul meg, hogy nem sztrájkolunk!
-
Wolverine
félisten
Autó... Ha valahová nem megy busz, oda nem utazom De hogy MÁV-vonatra nem ülök a belátható jövőben, az részemről halálbiztos. (nincs jogosítványom, és se pénzem, se ingerem nincs arra, hogy megszerezzem)
szerk: egyébként az elégséges szolgáltatás eleve vicces; a MÁV menedzsment túl sokat kért, ezt aláírom, a VDSZSZ viszont annyit ajánlott, mint 10 évvel ezelőtt, ami túl van a nevetségesen szerintem.
[ Szerkesztve ]
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
szatocs
őstag
válasz Wolverine #775 üzenetére
Te nem, de én (és még sok más ember) más megyébe jár tanulni, dolgozni, és az inga ezek között csak néhány nagyobb városra van megoldva átszállás nélkül busszal, a többiben meg akár 2 órás várakozással, min1 átszállással.
Nem mondom, hogy vonatnál nincs olyan, hogy átszállással lehet csak megoldani, de lényegesen kevesebb az olyan, mivel nem megyékben gondolkodik. A holnapi (mostmár mai) utam pl 1óra 16 perces vonatút helyett 2,5 órás, átszállásos buszozással lesz megoldva, 3 órával hamarabb kell kelnem hozzá, és hát nem utolsó szempont, hogy 2 táskával elég rosszul fog érinteni a dolog. Nem beszélve arról, hogy hányan vannak még így ugyanarra a buszra kivetítve, így érdekes utam lesz...
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
RoyalFlush
őstag
Akkor sem ér véget a vasutassztrájk, ha a MÁV netán engedne a VDSZSZ követeléseinek. Gaskó István, a szakszervezet elnöke a TV2-nek nyilatkozta, hogy megállapodás esetén is folytatják a munkabeszüntetést, immár szolidaritási sztrájkként a reptéri dolgozókkal.
“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
Mr.Grincs
veterán
Komárom-Győr vonalról tud valaki valamit? 5 percre vagyok az állomástól (bicske -alsó) és még nem nagyon hallottam vonatot menni pedig nagyon lehet hallani, ahogy elindul egy, nyáron még azt is lehet egy kicsit ahogy bemondják hogy késik.
Jah csütörtökön bkv sztrájk is van HVG---->[link]/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
PazsitZ
addikt
A lakhelyem szerinti állomáson aláírásgyűjtés volt, hogy a váróban egyáltalán legyen fűtés...
(#773) (Darkwood): Más munkahelyen csak az kijáratot mutatnák meg neked, ha nem dolgozol.
Még azt nem értem, hogy a sztrájkok 50%-ában, miért csak a keleti országrészben (Pest vonalon) van sztrájk?
(bár igazából tudom a megoldást: azért mert én itt utazok )- http://pazsitz.hu -
-
bandus
veterán
válasz RoyalFlush #777 üzenetére
és erre kelek
normálisak ezek...
szó nélkül kirúgnám az összes sztrájkoló hülyét."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
BITBOYS
addikt
válasz RoyalFlush #777 üzenetére
Ezeknek elment az eszük.
Persze, szolidaritás.... -
P4czy
csendes tag
Kezd elegem lenni a mávosokból. Nem igaz, h nem vezsik észre, h ezzel nem a máv-ot hanem a népet szivatják. Akinek nincs autója az szinte alig tud közlekedni az ünnepek elött. (Ráadásul egyetem/fősulikon is most van húzós időszak). A másik meg, hogy miért sztrájkolnak...a béremelés igényt még csak megérteném, de a máv-cargo eladásából részesedést? Állami cég volt, ennyi erővel osszuk szét a pénzt a 10 millió ember közt. Fel kéne nőni és átgondolni kicsit a dolgaikat..
-
_seth_
veterán
Nem akarok szemét lenni de ha nem tűnt volna fel a MÁV dolgozóknak ez Magyarország, más sincs jobban megfizetve, mást sem becsülnek meg jobban mégsem sztrájkolnak ugyanakkor ha nem tetszik a munka és a fizetés a dolgozó is dönthet úgy, hogy otthagyja a munkahelyét... meg lehet tenni de ez, hogy minden évben sztrájkolnak minimum kétszer és pont akkor amikor a legnagyobb szükség lenne a vasúti közlekedésre (nem véletlen az időpontválasztás persze...), tegnapi nap is... minden jóérzésű felsőoktatásban résztvevő menne vizsgázni, zh-t írni és ők csak egy csoportja az utazóknak még ha jelentős részük is...
És arról még szó sem esett, hogy amikor nincs sztrájk is botrányos a közlekedés, maga a vasúti kocsik beltere is undorító, a sarki kocsma 100x szebb sok esetben nem beszélve a WC nevű jó esetben nyitható résszel ami khm... állandóan késnek vagy még jobb amikor hamarabb indul mint kellene, a kedves és segítőkész személyzet is ott van persze legyen az pénztáros vagy ellenőr...
Elsőnek talán el kellene jutni egy minimális szintre a MÁVnak és a dolgozóknak is utána követelni de ez sajnos ebben az országban nem így megy.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
BITBOYS
addikt
válasz Boxer001 #784 üzenetére
Enyhén szólva még a követelésük beteljesedése is bizonytalan, erre még rácifráznak azzal, hogy ha megkapják folytatják tovább szolidaritásbóóól Mi ..szom közük van a reptérhez? Jobb lenne ha visszavennének az arcukból, pofátlan majmok
szerk: Csütörtöktől meg BKV sztrájk lesz gec Háhááá
Akkor nekem meg el kezd sztrájkolni a pénztárcám, faszom vesz jegyet.
[ Szerkesztve ]
-
Cxgrav
senior tag
Most mentem el a nyugati előtt. A táblára 1 induló vonat van kiírva, amúgy füll üres az egész. Kocsival hozott be ismerősöm Pestre, de az is katasztrófális volt. Haza már nemtudom, hogy megyek... vicces lesz. Azt le sem merem írni, hogy mit gondolok a MÁV-ról
8 éve vonatozom 50km-ről...
[ Szerkesztve ]
Picture me Rollin' by 2pac
-
bandus
veterán
hát figyelj...
nemtudom kit mi érint rosszabbul: a mávot a munkabeszüntetés miatti kiesés, vagy ha hirtelen 100 ember elveszti azállását aztán találjanak munkát a válság közepén... a többiek meg meggondolnák kétszer is, hogy sztárjkoljanak-e.marha nevetséges ez az egész, hogy 10 hónapja tart, és nem esik le a korlátoltaknak, hogy úgysem érnek el vele semmit...
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
raczger
őstag
ha elbocsájtják a sztájkoló dolgozókat, helyükre új, megfelelően szakképzett embereket kellene, nos ez nem egy napos művelet véleményem szerint
másrészt pedig általában a szakszervezetek mindig mást akarnak, gondolnak mint akiket képviselnek, volánbusznál is lett volna párszor sztrájk, de mindig lefizették a szakszervezeti tagokat...www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Mr.Grincs
veterán
Meddig tart még ez a cirkusz? Gaskót felakasztani a parlamant elé vagy az andrássy úti máv székház elé Muterom is ott dolgozik és ő is ezt javasolja Azt mondja muter hogy tök fölöslegesen könyörögnek és cirkuszolnak, hogy kell nekik a dudva, de nem kapanak mert jogtalanul követelenek és kész. Ezzel csak az emberekkel tolnak ki hogy neadjisten kirugjálk őket a melóból mert nem jelentek meg, van olyan cég akit nemérdekel a sztrájk és szónélkül kirkaja a dolgozókat.
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Wolverine
félisten
A BKV-s normálisan be van jelentve, délben kezdődik, fél napos, és a jelek szerint csak a buszvezetők fognak sztrájkolni. Érzed a különbséget? (ja, és ők azért, hogy működőképes maradjon a cég, nem köztudottan teljesíthetetlen célért...)
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Integra
titán
válasz Mr.Grincs #794 üzenetére
gaskó túl sok pénzt rak zsebre a szerencsétlen szakszervezeti tagok havi díjából...
hülye lenne eltakarodni, neki ez a dolga, ebből él ez a féreg
hogy jogtalanul követelnek? egyértelmű, teljesen érthetetlen, hogy mit akarank már a máv cargo-ból, közük nincsen hozzá..[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
MaTTeS
senior tag
várakozás a vonatra, kőbánya alsó (ma 13:05 körül)
kép1
kép2
kép3
klikk a képekre a nagyításhoz (1.és3.. 3mpix, 2. 8mpix)
jah a tüzoltók alig mertek odamenni mert járt a motorja a szarnak (de aztán jött a vonat és elkellett mennem )Sztem az új menetrend rohadt jó lett, eddig mindig úgy mentem, hogy Gyál felső-Kőbánya Kispest--> Köki-Kőbánya alsó Szolnoki vagy akármilyen vonattal. És a Lajosmizsei vonat már nem kökiig megy, hanem Nyugatiig, így 22-24perc alatt bent vagyok 40helyett és lazán mehetek az 1-el későbbi vonattal is , visszafele se kell átszállnom, hanem majd jön a Mizsei vonat és azzal el mehetek
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest