Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz #19138560 #6923 üzenetére

Hmm. Eddig nem is kerestem még, de most google-el nem találok olyat, hogy valaki custom mod formában portolta a korábbi részeket az ME3-ba. Van ilyen? :U

Az ME3 után is van még szerintem némi fejlődés UE3.x vonalon (emlékeim szerint mint ha láttam volna pár kései UE3 játékot meglepően szép grafikával, nagyon sokáig gyúrták azt a motort a készítői), amire tippre még könnyű lehetne migrálni az eredeti készítőknek (Bioware) mindhárom ME részt (náluk megvan miden forráskód és nyersanyag, illetve értenek is hozzá, csak az új motor verzió doksiját kéne átfutni és aztán átrágni magukat a "kód konfliktuson" és az új bugokon). Egyértelmű a grafikai különbség ME1 és ME3 közt és sok csak az árnyaláson múlik, legtöbbször szó szerint az árnyékok elhelyezésén, mert a ME1 borzasztóan kezeli az árnyékokat, főleg az arcokon, míg később nincs ezzel ekkora gond.

A ReShade azért teljesen más. Nem bánom ki mit rak magának otthon a képre (ugyan úgy, mint hogy miként kényezteti magát vagy barát/nő/jét, de webkamerát nem kérek róla :P), bár azért javasolni szoktam, hogy "a kevesebb sokszor több" (vagy másképp "csak ésszel", vagyis ne vidd túlzásba, szóval ne pakolj rá mindent, amit csak lehet...). Én még a játékokba beépített post-process effektek nagy részét is letiltom (akkor is, ha egy olyan játékot játszom, ami 300 fps-el futna "maxon" is, mert egyszerűen nem szeretem "túlmunkálva", olyan mint a túlretusálás). A legtöbb ilyen effektmámor a DX9 korszakban lett divat, mikor tök olcsó volt ezeket a feltűnő dolgokat rápakoltatni a képre a GPU-kkal, ellenben "valódi, nyers", tényleges grafikai javulást CPU+API limitek miatt már nem nagyon tudtak olyan könnyen produkálni. Szóval magyarul "parasztvakítás" na. Nincs vele nagy baj, én is parasztnak születtem, párat én is bekapcsolok (mármint a beépítettek közül, nem ReSahde, bár nagy ritkán használtam már azt is), de nem akarok teljesen megvakulni. :P

---

Nekem arra volt sokszor ingerem még tavaly, hogy összevágjak egy videót arról, miket kölcsönzött a DAI-ból a MEA, de túl lusta vagyok én ehhez. Aki játszotta mindkettőt, és jó a memóriája, az úgyis mindig látta egy overlay felület szerűen a démonokat a fiend-eken, a zöld breach-t a kék égen, Cory-t az Archon-on, stb. ;]

Új hozzászólás Aktív témák