- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sh4d0w: Nyitlocker
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Ezer éve nem foglalkoztam behatóbban a kérdéssel (mert az első generációs consumer SATA2-es kis vackok megjelenése óta mindig SSD-n tartom a rendszert, és oda rakom a pagefile-t is, legfeljebb azzal kísérleteztem néha, hogy átmenetileg teljesen kikapcsolom, de aztán mindig újra engedélyeztem), de tudomásom szerint sorban halad a Windows a lapozófile-ok közt, sohasem használja őket RAID-0 jellegű párhuzamosítással (ha valamennyire mégis párhuzamos, akkor max valami "round robin" szerűen, egyszer ide, egyszer oda...). Onnantól kezdve pedig az szerintem mindegy is, hogy mi alapján választ (úgy rémlik, hogy talán lefut egy nagyon felületes kis benchmark induláskor vagy pagefile létrehozáskor, és a gyorsabbnak vélt pagefile-t tölti meg először, aztán ha az már tele van, akkor jön a következő, de ez most nagyon halovány emléktöredék és talán változott is az évek során), a lényeg hogy gyorsabb csak akkor lesz, ha RAID-0 kötetet csinálsz a HDD-kből és arra rakod a lapozófile-t, vagy sokkal inkább, ha HDD helyett SSD-re teszed, de a legjobb nyilván az, ha elég sok RAM-od van ahhoz, hogy akár még lapozófile nélkül is elfuthatna a gép, és a pagefile tényleg csak tartalék jelleggel van jelen (azon most ne vitatkozzunk, hogy ha jelen van, akkor valami kis kevés kacatot mindig minden áron bele fog lapozni a Windows, ha kell ha nem, de ha rengeteg RAM-od van, akkor a tényleg fontos dolgok nem lesz állandóan kilapozva, hacsak nem valami egyéni bug játszik közre).
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- RAM topik
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Neked tükröt, az iPhone Airnek emléket állít a Realme
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- iPhone 13 Pro 128GB 100%(1év Garancia)
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dynabook Portege X40-K - i5-1240P I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest