Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz maajsz #6297 üzenetére

Ja, most kezdtem olvasni ezt a cikket. :K
    Ez alapján (most a hsz végéig felteszem ez mind igaz) szerintem 2-3 éven át próbáltak elkészíteni egy játékot (azt is inkább csak koncepció/prototípus szinten), amiről nagy nehezen kiderült számukra, hogy egyrészt nem fog nekik sikerülni, másrészt talán elkezdték kapiskálni azt is, hogy ha mégis elkészülne, az akkor sem egy Mass Effect játék lenne, hanem valami nagyon más.
    Nekem már az se tetszik, hogy nem a story köré építettek egy játékot, hanem a játékba írtak bele egy story-t, egy olyan címnél, ahol elvileg a story lenne a lényeg (és a lövöldözés, de az szerintem elég szabadon hangolható a story-tól lazán, illetve azzal úgy tűnik nem nagyon volt panaszuk és nem is lett olyan rossz).

Már épp bele akartam pofázni ezzel a felkiáltással, de aztán a következő bekezdésben leírták ők maguk:
    "how they could possibly implement a BioWare-caliber story in a game with procedurally generated planets" [?]
    Miért nem indultak ki inkább egy autóversenyzős játék ötletből? :P

Aztán meg ezen akadtam ki, hogy:
    "BioWare’s coders had to build almost everything from scratch." [...for frostbite]
    De megint tovább olvastam, és kiigazította magát helyettem:
    "By the time BioWare entered pre-production on Mass Effect: Andromeda, the Dragon Age: Inquisition team had built some of the tools that they’d need to make an RPG"
    Szóval ez megint csak kifogás, mintsem magyarázat, hisz a DAI csapat segíthetett a MEA-soknak, mégis utóbbiaknak volt nagyobb problémája ezzel: kevesebb munkát sem tudtak megoldani hosszabb idő alatt, úgy hogy kaphattak hozzá induló segítséget, de azt mondják (és látszólag közülünk is sokan elhiszik) ez nem az ő hibájuk, hanem a csúnya EA/DICE-é, amiért nem adtak oda mindent készen a kezükbe, hogy ne kelljen ilyesmikkel foglalkozni. :U (Érdekes, régen saját komplett engine-t írt magának a Bioware, amit mások license-eltek tőlük, nem az volt a baj, hogy egy félkész motort kiegészítsenek ME-hez használhatóra.)

"size of a map was initially 100 by 100 kilometers. The Andromeda team needed their maps to be way bigger than that"
    Mivan? :Y Ezeknek nem elment, sose volt eszük. :(
    Ki akar 100x100km-től nagyobb terepen körbe-körbe Nomad-ozni, vagy akár csak valós időben űrhajókázni (végignézni egyben cutscene nélkül, ahogy repül-repül a hajója..., vagy mire kell ekkora...)?

Képzeljétek el, hogy a retail MEA v1.03 féle auto-pilot helyett még nyomni is kéne az "űrgázpedált" a kontrolleren/billentyűzeten perceken át, míg bolygóról bolygóra utazunk, és 6-7 helyett lenne vagy 100 bolygónk, amik közt körbeüldöznek minket a fetchquest-ek. :))
    Aztán meg lehet szó szerint egy egész napon át kocsikázni a Nomad-al, hogy megtaláljuk a nagy semmi közepén az elveszett gyémántgyűrűt, amit lenyelt egy Fiend, de elő kell keríteni, mert valaki 10 bolygóval arrébb sírni fog, ha örökre elvesz a nagyanyja gyűrűje.

Új hozzászólás Aktív témák