Új hozzászólás Aktív témák

• Romvr

őstag

Bug Report:

No 24 órát tettem a játékba megjelenés óta (dayum) és belefutottam pár game-braking hibába is. De ahogy utánanéztem a fórumokat nem én vagyok az egyetlen

1.) A havas bolygón (Nevét nem tudom fejből) egy lezuhant meteor zavarja az adásokat. No azt a küldetést ha felveszed akkor nem tudod végigcsinálni mert mikor interakcióba kellene lépned a meteorral akkor nem tudod. Ott állsz közvetlen a jelölő mellett de az azt mutatja hogy még 2 méterre vagy. Scanner nem talál semmit. Játékállás visszatöltés nem oldja meg. Szóval azt a bolygót nem lehet kimaxolni emiatt.

2.) Ugyanazon a bolygón a főküldi (?) része hogy meg kell keresni egy pilótát aki tovább visz. Nos a jelölő teljesen, de teljesen máshová irányít mint ahová menned kellene. Szerencsére szeretek mindenhova elmászkálni és felvenni minden elérhető küldetést így megtaláltam a helyet, de csak miután 10 percet rohangásztam a küldetést keresve reménytelen.

3.) Gyakran futok bele olyanba hogy az ellenség a tereptárgyon belül reked és onnan lő kifele. Ilyenkor ha nincs területsebző képességed, vagy fegyvered akkor véged van. Én singularity robbantást szoktam használni (áldom az eszem hogy Adept-ra gyúrtam már az elejétől), mert az képes a tereptárgyon belül is hatást kifejteni. Főleg akkor zavaró ha az a feladat hogy adott helyen végezz minden ellenséggel. Volt mellékküldetés amit emiatt buktam be, mert valahogy olyan mélyre ragadt egy tag hogy nem tudtam kifüstölni hiába robbantgattam.

4.) Az egyik főboss (óriási repülő kukacrobot) akkorát csapott rám hogy magzatpózba merevedve csúsztam és forogtam amíg be nem szálltam a Nomad-ba és ki nem szálltam onnan. Addig az animáció beragadt és össze-vissza tudtam csak tekeregni és csúszni a talajon. Gyakran előfordul hogy ugrás vagy mászás után egyszerűen beragad a karakter valamilyen pózba és onnan csak veszett billentyűnyomkodás és egércibálás tudja kirántani. Ha éppen. Eddig három alkalommal kellett újrakezdenem egy vault-os küldetést mert egy bizonyos ponton az ugrás után ilyen "jaj becsináltam" pózban maradt a karakter és nem reagált semmire.

5.) Csapattagok néha nagyon lemaradnak és ha ilyenkor megyek egy NPC-hez és beszélek vele valami küldetésről akkor megállnak ahol vannak a háttérben és a hangjuk is rettentő messziről szól, vagy csak a felirat látszik hogy beszélt valakivel (ami miatt kénytelen voltam bekapcsolni a feliratokat). Nem nagy bug, csak idegesítő néha.

6.) A térképen minél jobban a széle felé van a hely ahová manuális jelölőt akarok rakni annál jobban elcsúszik a jelölő az egérmutatótól. Konkrétan ha a monitor szélén van akkor 5-10 centit is melléteszi ami a térképen 300-500 métert is jelent. Lényegében mindig a monitor kellős közepére kell vinnem a helyet amit mg akarok jelölni hogy jó legyen, vagy addig kattintgatni egyre jobban befele, míg a jelölő oda nem kerül ahova szántam.

-------------------------------------------------------------------------

Ezen felül pár megjegyzés:
    Bár a játék nagyon magába szippant de észrevettem pár olyan dolgot ami kicsit keserű ízt hagy a számban.

1.) Lényegében minden bolygón ugyanazok a mellékküldetések csak máshogy megfogalmazva. A remnant telepek vizsgálata, jelkeresés, kett bázis felszámolás...stb. Ez még két bolygón viszonylag oké volt, de a harmadikon már unalmas.

2.) Nem érzem úgy a döntések súlyát mint amennyire vártam. Főleg egy két kisebb küldetésnek nincs semmi hatása. Ha két lehetőség közözött választok akkor nem érzem azt hogy az tényleg változást hozott a világban, a történetben...stb. Pedig azért 24 óra játék után kellett volna valamilyen hatásnak lennie. A Witcher 3-ban jól meg volt csinálva hogy ha megmentettem A-t akkor B-vel történt valami, ami kihatott C-re is. Itt ezt nem érzem... bár lehet csak mert 3 részesre tervezik és csak a vége felé csapódik le majd minden (Na az álleejtős leenne :DDD )
    Mondjuk az ME2-ben is a játék végén volt foganatja hogy megcsináltad e a társküldetéseket, illetve mennyit szenteltél a hajó fejlesztésének... remélem itt is lesz ilyen foganatja a döntéseimnek.

Például mikor kiengedtem a cryo-ból a tüntetők családtagjait akkor mondták hogy emiatt most szűkösebben leszünk és kevesebb nyersanyag jut majd... No ott konkrétan semmit nem lehetett ebből érezni. Vagy mikor dönteni kellett hogy katonai vagy tudományos irányban "terjeszkedünk". Ott sem éreztem semmi komoly hatást a döntésem után. Pár ponttal többet kaptam erre, vagy arra, de ennyi.

3.) A párbeszédek során nem tudok jól vagy rosszul válaszolni. Lehetek emocionális, logikus, poénos, vagy bunkó... de úgy vélem jobb volt a "jó", "semleges", "rossz" hozzáállás. Értem hogy valami újat akartak bevezetni meg lehet hogy jobban illik a karakterhez, de sajnos a legtöbbször csak 2 választási lehetőség adott, ritka hogy mind a négyet felajánlja, ami számomra nagyon visszaveszi a "szerepjáték" élményt.

-----------------------------------------------------------------------
    Amúgy így 24 óra játék után is azt mondom hogy leköt a történet, még a mellékküldiket is szívesen csinálom a legtöbbször mert hozzáadnak az élményhez. Főleg mikor már van hírnevünk és felismernek hogy "Oh, you are the Pathfinder. You saved us"...stb az azért jó érzéssel tölt el. A fő történeti szálban pedig az a csavar amikor kiderül hogy a "kiválasztottak" kicsodák az nagyon "hűbammeg"-ra sikerült számomra, lekoppant az állam. Szóval várom nagyon a folytatást.

Összességében tetszik a játék és nem bántam meg az elővételt.

Új hozzászólás Aktív témák