Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmakk
őstag
-
jmakk
őstag
válasz robi1979 #13891 üzenetére
"Nézegettem ezeket a fotókat, ennek a Vivitarnak tényleg ilyen szép a rajza és az élessége zoom létére?
Ezek a képek A7-en készültek, ahol a pixelsűrűség kb. egy 10MP-es APSC gépének felel meg. Azon teljesen másképp viselkednek az obik és gyakorlatilag még a szódásüveg alja is egész jó képet ad. Egy a6300-n más lesz a helyzet.
-
jmakk
őstag
Egy kis érdekesség, Hispan interjú Phillip Reeve oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz Mr.Csizmás #13006 üzenetére
-
jmakk
őstag
válasz MrChris #12899 üzenetére
Canon FD 135mm f2.8. Nem az én tesztképeim, de most nekem is van épp ilyen obim. Tényleg jó.
-
jmakk
őstag
válasz excalibur36 #12839 üzenetére
A szemrefókuszálást még gyakorolni kell , de amúgy nem rossz.
-
jmakk
őstag
-
jmakk
őstag
válasz MrChris #12801 üzenetére
Csak egy megjegyzés...
Néha jó lenne ha, aki akar valamit venni, meg aki mond véleményt az odabiggyesztené mellé, hogy milyen gépre kell vagy milyen gépen tapasztalta. Csak mert nagyon nem mindegy hogy pl. egy 16MP-es m4/3 gép vagy egy 12/24MP full frame. A pixelsűrűség igencsak hatással van ezeknek a régi filmes objektívek élességére.[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz Mr.Csizmás #12031 üzenetére
Ha karakteres képet akarsz ott a Jupiter 9, ha élesebbet, akkor én a Canon FD 85/1.8 irányába mennék. És vannak az újabb manuális csodák is, mint ez a Kelda 85/1.8.
-
jmakk
őstag
válasz catroot #11785 üzenetére
Az elsőn jól látszik, hogy ha a fényforrás képközép környékén van akkor egész rendben van. De ahogy haladunk a szélek felé kezd bedurvulni a dolog.
Hétvégén nekem is előjött. Pedig milyen fajin csillagocskákat rajzolt volna a zeiss loxia obi már 2.8-on.
[ Szerkesztve ]
-
-
jmakk
őstag
Bocsi, nem manuál ellen akarok uszítani...
De nem értem mit szarozol az alsó tartományokban. Oda egy Sony FE 16-35/4 kell neked, ez a napnál is világosabb. 520g és simán kivált két manuál obit, ami összsúlyban kb. ugyanennyi lenne. A stabija 2-3 fé-t megfog, tehát kézből lövéssel kb. ott vagy mint egy f2-s manuállal. 700-750GBP-ért vehetsz egy használtat és ha nem jön be ennyiért el is megy. Képminőségben verni fogja az összes olcsó manuált, főleg a széles végén.
És ha felette megtartod a 85/1.4-t lehet nem is kell más.[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz sszemtelen #11255 üzenetére
Kitömött madárhoz jó a makróobi is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest