-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Matska
senior tag
válasz Wolfskin #10854 üzenetére
A Camdiox-al teljesen jól együtt lehet élni, a Lens Turbo II pedig kicsit több pénzért igen jó vásár, és a netes képek alapján az a széleken is jó. Ezek ilyen 100-150 dolláros kategória, teszteket pedig találsz bőven a neten angolul. Linkelni nem tudok telefonról.
Flickr-en keress rá a Lens Turbo-ra. Ott van néhány ezer kép ami ezekkel készült.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Matska
senior tag
válasz Wolfskin #10848 üzenetére
Sorban a válaszok:
Ebayről beszerezhető.
Van Camdiox, Zhongyi ami úgy árban a megfizethető kategória.
Több neve is van a kategóriának: lens turbo, focal reducer, speed booster.
Ez egy lencsés adapter, amire eos, nikon, pentax vagy m42 obikat rakhatsz, legalábbis ezek a legjellemzőbbek. Mindenféle optikához más kell de pl eos véggel elég univerzális tud lenni.
Lassan a topik összefoglalóba is be kellene tenni egy focal reducer leírást.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
jjeahh
nagyúr
válasz Wolfskin #10846 üzenetére
Most lusta vagyok megfogalmazni, de itt Mlaca szépen leírja mi az. Azóta már rengeteg gyártó csinál ilyent, nekem egy 25k-s Camdiox van ebayről.
Natív = ami m4/3 bajonettes, tehát a gépedre készült.
A 85mm F2 nikon manuál 50k? Nem tudom milyen az az obi, de én annyit akkor sem adnék érte .[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Wolfskin #10843 üzenetére
Esetleg sigma 60mm F2.8? Attól függ szerintem, hogy:
- a karaktert, mosodát részesíted-e előnyben, vagy az élességet és krémesebb bokeht
- sokat fotózol-e mozgó alanyt, vagy legtöbbször inkább beállós pózolós modelleket
Nekem 55mm F1.4, 135mm F2.8 manuál + focal reducer van portréra, natívból meg egy sigma 60... ízlés kérdése, de szerintem a 135-ös reducerrel már nem olyan hosszú, sőt újabban a kedvenc obim erre a célra
Ha inkább pillanatfotókat lőnél mozgó alanyokról, akkor én a 45-öst, a pana 42,5-öst vagy a sigma 60-at ajánlanám, ha meg beállós modelleket, akkor valami jó kis 50-55mm F1.4 vagy 85mm manuált focal reducerrel, oszt lesz bokeh orgia, meg gyenge fényben is tudsz majd érvényesülni iso emelés nélkül.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Muerte68
addikt
válasz Wolfskin #10843 üzenetére
ezek nem mind manuálisak,itt főleg ezekről van szó-A Minolta jó kis obi az 1,4-jól jöhet de elég tág határok között adtad meg mi kellene 45-135-ig Ennél kicsit konkrétabb kellene
A 45-ös zuiko-is jó darab-az af tényleg jó lehet.
Esetleg 60/2,8-Sigma?[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ma indul a Destiny 2: Heresy
- Automata kávégépek
- Iqos cigaretta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest