- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sideburns
aktív tag
Sziasztok,
adott egy Samsung NX300, amin M42 adapterrel használtam egy Helios objektívet.
Hosszú idő után újra elővettem, de most már valamiért az adapter bajonett felőli pereme nem nyomja be a pöcköt, ami ahhoz kell, hogy a gép felismerje, hogy objektív van csatlakoztatva. Ilyenkor a No lens üzenet jelenik meg. Lehet, hogy kicsit kopott a perem.
Tehát megpróbálnám kicsit megvastagítani és meghosszabbítani a peremet.
A kérdés csak az, hogy hogyan. (Mindezt úgy, hogy lehetőleg ne okozzak nagy kárt.)Két megoldáson gondolkozom:
- fekete szigetelőszalag
- epoxi ragasztó
Az elsődleges szempont az, hogy semmi ne jöjjön le róla, ami kárt tehetne a szenzorban.
(Volt olyan, aki egyszerűen beragasztotta a pöcköt, én ilyenre nem vetemednék.)Van olyan, aki csinált már ilyet?
Új adaptert nem szeretnék venni, mert több helyen olvastam, hogy azok már eleve nem múködnek jól. (Valamiért az NX300 bajonettje kicsit más, mint a többi modell, ami működik máson, nem biztos hogy működik ezen is.)A képeken bekarikáztam a pöcköt, illetve a perem azon részét, ami benyomja.
Minden tanácsot előre is köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Samsung Galaxy Tab S8 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest