Új hozzászólás Aktív témák

• szaszlaci

addikt

Sziasztok!

Egy ideje szemezgetek a DSLR gépekkel, és mivel van néhány objektív, ez meghatározhat egy irányt.
    Azt szeretném megtudni, hogy ezek optikailag milyen minőséget képviselnek?
    Ahogy olvastam, az M42-es átalakítóval működőképes a Pentax gépeken, valamint a chippel ellátott pedig az Olympus és Sony Alpha bajonetten. A többit ki is zárnám, mivel szükségem van a képstabilizátorra, esetemben pedig csak a szenzor mozgatásos lehetőség van ugye.

Praktica super TL fényképező, alapobjektívvel: Pancolar 1.8/50. Sajnos az élességállítója eléggé szorul, beleköthetett az olaj, de gondolom ez orvosolható.

Majd elvileg – nincs nálam – egy Praktica MTL-3, megint csak elvileg alapobjektívvel, Pentacon 1.8/50.

Kiev nagylátószügű, illetve az archiválás miatt a kép lementve.

Aztán ha minden igaz, kell valahol lennie egy Kiev alapobjektívnek is, csak nem találtam meg. (Illetve van két hiányos, egyet össze lehet rakni belőle.)

Van egy Tessar 2.8/50, aminek az eredeti – látszólag bajonettes – csatlakozásához hozzáragasztottak egy átalakítót, mely menetes csatlakozó külső átmérője kb. 42 mm. Leharcoltnak tűnhet, de az optika rész szemrevételezés után rendben van. Íme:

A következő versenyző egy Industar 50-2.

Utána van egy Sonnar nevű, ez is módosított lehet, ami a házat illeti, mert nem találtam ilyet. 1:4 leképzés, f=13,5 cm. Falra vetített kép alapján erős telének mondanám, de a közelpontja (ha jól gondolom, az a 13,5 cm) alapján viszont makrónak, persze ennek meg a leképzés (?) mond ellent. Kb. 42 mm-es menetes csatlakozó.

A végére pedig egy 16 mm-es filmfelvevőhöz való zoom, Meteor 5-1 f1.9/17 – 69.

A keresőt használva láttam, hogy némelyikről esett szó, azonban arra lennék kíváncsi, mennyire érdemes ezekhez nézni a gépet, alacsony költségvetés esetén?
    Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés