Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
Köszi a linket, ...f2-nél és f2,8-nál szerintem vállalhatóak, .....de gondolom a nevesincs ebay-es 1500 ft-os lencsés adapter ezektől rosszabb lehet.
Igen a leesztergálás a korrekt megoldás, azzal elvileg a teljes lencsesor beljebb kerül és az egyes lencsék között nem változik a távolság. Az alátétes megoldásnál csak az utolsó lencse kerül közelebb az érzékelőhöz és megnő az utolsó és az előtte lévő lencse közötti távolság, ezért nem hoz teljesen jó eredményt.
Az esztergálás már olyan beavatkozás amit nem vállalnék házilag
, ...és amely gyűrűből (sejtésem szerint) kellene leesztergálni ~2mm-t, azt négy csavar rögzíti egy belső gyűrűhöz és ez a gyűrű most csak 3,5 mm vastag, így eléggé elvékonyodna és a pici csavarok is hosszúak lennének
.....ennyire nem merek belenyúlni.
A Kosári Domonkos csinál ilyen esztergálós átalakítást [link], de a leírása szerint nem csak ennyiből áll, hanem más dolgokat is meg kell még változtatni a lencserendszerben hogy jó legyen. A jófogáson 24e-ért árul ilyen általa átalakított Heliost, lehet azt kellett volna megvenni (bár ennek harmadáért vettem az obit), de bíztam a youtube-on látott alátétes [link], [link]vagy kitekerős módszerben , de az csak javított a dolgon, nem oldotta meg a problémát teljesen. Lehet hogy egy ebay-es olcsó lencsés adaptert még berendelek és kipróbálok, és ha nem lesz jó akkor marad a mostani alátét vagy visszaállítom az obit eredeti formájára és akkor is tudom használni csavart bokeh-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egy 20. évfordulós csodaegér fortyog a Razer üstjében
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A részvénypiacot is kilőné az űrbe a SpaceX
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Könyvajánló
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- WACOM INTUOS Pen & Touch S - Digitalizáló rajztábla
- VELBON Ultra Stick Super 8 - 8 szekciós ultrakönnyű monopod
- Think Tank Retrospective 10 - Prémium fotós válltáska
- Hoya HD Filter CIR-PL 58 Digital - Prémium cirkuláris polárszűrő + Dörr Advanture filter tartó
- Nikon AF-P DX Nikkor 10-20mm f4.5-5.6G VR
- AKCIÓ! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VF-1279XHU Gamer notebook-i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
, ...és amely gyűrűből (sejtésem szerint) kellene leesztergálni ~2mm-t, azt négy csavar rögzíti egy belső gyűrűhöz és ez a gyűrű most csak 3,5 mm vastag, így eléggé elvékonyodna és a pici csavarok is hosszúak lennének