- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
Hirdetés
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
válasz
MrChris #10812 üzenetére
Köszi a linket, ...f2-nél és f2,8-nál szerintem vállalhatóak, .....de gondolom a nevesincs ebay-es 1500 ft-os lencsés adapter ezektől rosszabb lehet.
Igen a leesztergálás a korrekt megoldás, azzal elvileg a teljes lencsesor beljebb kerül és az egyes lencsék között nem változik a távolság. Az alátétes megoldásnál csak az utolsó lencse kerül közelebb az érzékelőhöz és megnő az utolsó és az előtte lévő lencse közötti távolság, ezért nem hoz teljesen jó eredményt.
Az esztergálás már olyan beavatkozás amit nem vállalnék házilag, ...és amely gyűrűből (sejtésem szerint) kellene leesztergálni ~2mm-t, azt négy csavar rögzíti egy belső gyűrűhöz és ez a gyűrű most csak 3,5 mm vastag, így eléggé elvékonyodna és a pici csavarok is hosszúak lennének
.....ennyire nem merek belenyúlni.
A Kosári Domonkos csinál ilyen esztergálós átalakítást [link], de a leírása szerint nem csak ennyiből áll, hanem más dolgokat is meg kell még változtatni a lencserendszerben hogy jó legyen. A jófogáson 24e-ért árul ilyen általa átalakított Heliost, lehet azt kellett volna megvenni (bár ennek harmadáért vettem az obit), de bíztam a youtube-on látott alátétes [link], [link]vagy kitekerős módszerben , de az csak javított a dolgon, nem oldotta meg a problémát teljesen. Lehet hogy egy ebay-es olcsó lencsés adaptert még berendelek és kipróbálok, és ha nem lesz jó akkor marad a mostani alátét vagy visszaállítom az obit eredeti formájára és akkor is tudom használni csavart bokeh-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- Mamiya RB67, az eredeti kiadas + Mamiya - Sekor objektiv
- Canon EOS M50 Mark II +18-45mm kit obi, CSAK 5680 expo !!!
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest