Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
Na, most kaptam mail-t a Play Console-ról hogy mától a SafetyNet attestation response-ben lesz egy új mező, mégpedig az un. deprecation information field vagyis a kivezetésről szóló megjegyzés. Ugye most Júniusban jelentették be hogy megszűnik a SafetyNet és helyette lesz a Play Integrity API, aztán most ez a kivezetésről szóló új mező az attestation response-ban.. aztán majd 2023 Júniusig mindenkinek át kell állnia aki a Play-ben akar alkalmazást terjeszteni (2024 Júniusban pedig már válaszolni se fog az SN kérésekre a szerver, eldobja majd hibával a régi APK is..). Van róla egy ilyen bejelentés is.
Na onnantól lesz az, hogy ha Play Console-on Play Integrity API check-et kér az alkalmazás akkor ugye lehet (már most is) választani hogy milyen szinten engeded át / akasztod meg a futást.. és a Strong Integrity-t megverni egyelőre nem lehet, sőt, ugye a Zygisk-et se lehet 100% elrejteni (egyelőre..).. a banki nyavaják meg vagy kérnek majd Strong-ot vagy nem.. mondjuk most se használja / használta mindegyik a SafetyNet-et.. mindenesetre The end is near
-
-
RpPRO
őstag
Ütemezett be- és kikapcsolás van csak sajnos. Teló miui 12.5.2-ig (android 11) volt támogatva.
Jók ezek az automatizálók, csak a tudásuk 99%-ára nincs szükségem. Csak annyit szeretnék, h magától kapcsoljon be a repülő üzemmód pl este 10-kor és ki reggel 7-kor. Naívan azt gondolnám, h ez nem bonyolult.
-
crok
Topikgazda
Erre egy automatizalo is eleg mint pl. a Macrodroid vagy a Tasker, igazabol root se kellett volna erre mert az repulo mod a global tablaban van igy akar egy rendszerbeallitasok valtoztatasa joggal is kapcsolhato.
Az akkubeallitasokban nincs benne az automatizalt vegrehajtas? Global ROM-ba nem kerult vussza?
-
RpPRO
őstag
Hi, Xiaomi 9t pro (raphael), gyári stable rom, tegnap megkapta magisket.
Létezik olyan modul (kód, bármi), amivel automatizálni lehet a repülő módot? Régi telómon miuihu volt fent, szerettem ezt a fícsőrt.
-
Zirowe
nagyúr
Nem, tehát a magiskhez jó pár hete nem nyúltam, amit frissítettem reggel azok csak a sima appok voltak a telefonomon playen keresztül, köztük a gránitot.
Redmi note 7, pixelplusui 3.9
Modulok közül ezek vannak fent még korábbi szintén bankos mizériából: magiskhide props config, shamiko, universal safetynet fix
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, ma reggel frissítettem normálisan az alkalmazásaim, azóta a gránit app nem enged be root miatt, eddig semmi baja nem volt.
Mkb és unicredit működik rendesen, denylistről levettem és visszaraktam gránitot, semmi változás.Főzött android 11, magisk nem frissült már mióta, nem nyúltam hozzá, amúgy pedig az app hideolva és 25.2es verzió, a magisk pedig 24.2es.
Mi lehet a probléma?
-
crok
Topikgazda
válasz
Loree60
üzenetére
Akkor csak kéne hogy akkor most ez milyen ROM (gyári vagy Xiaomi.EU vagy valami más, custom?) milyen verzióval, milyen Android verzión fut most, milyen Magisk verzió és azon belül mi hogy van beállítva most, milyen modulok vannak fent, azok hogy vannak beállítva, melyik OTP alkalmazás akkor ez pontosan.. szóval hogy mi lett feltéve, mi milyen verzióval van most fent, milyen beállításokkal..
Meg ki az a John Davis?.. Mert hogy én semmilyen Discord-on nem vagyok jelen az biztos
-
Loree60
csendes tag
A ROM-t nem tudom mert így vettem a készüléket és nem tudtam,h Root-olt. Valami Alza-s gari van hozzá. A telefon mi 11i. A többi szerintem minden ok amit leírtál. Amúgy John Davis ajánlott téged Discordról, vele végig nyomtuk a lépéseket és sajnos nem lett jó.Nekem ez lenne a legfontosabb,h a banki ügyeimet tudjam intézni, érdekes a Simple,Revo megy és a play is rendelkezik tanusítvánnyal
-
Loree60
csendes tag
Sziasztok!
Nekem minden működik csak az a rohadt OTP app nem. Van valami megoldás, kiskapu erre?
Előre is köszi
-
crok
Topikgazda
Csak a napló kedvéért írom le hogy mennyire működik most normálisan a Google Play Services és a Google Play Store: céges telefonom, zárt bootloader, soha az életben még nyitás közelében se járt (nyilván, mivel nem az enyém a készülék) és ennek örömére Google Play szerint "device is not certified".. Play Integrity API check szerint device_integrity fail, basic_integrity OK és strong_integrity fail. YASNAC: Basic integrity OK, CTSProfile fail.
Mégegszer: egy gyári ROM, gyári készülék (gyári, százezredes úr, komolyan), soha piszkálva nem volt. Google, gratula!
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
Ők se tudják mi a francot is csinálnak már, hát olyan van, csupi, hogy ha face unlock-al oldasz fel egy Pixel 7-et akkor a Wallet fizetés egy random "nem megy" hibával elszáll de ha ugyanazt a készüléket rendesen, PIN-el vagy mintával vagy ujjlenyomattal oldod fel akkor minden frankó? : D A cache törlés is csak addig jó amíg ki nem tolják megint a policy change-et rád.. minden konzisztensen inkonzisztens.. már most inkább vicces mint idegesítő.
-
user26
senior tag
válasz
mobilizmo
üzenetére
Üdv!
@crok, letöltöttem, az összefoglalóban írt, Play Integrity API Checker -t, mit mutat nálam ? Ki akartam próbálni.
Poco F3/Alioth/crDroid v8.9 XDA-ról @raystef66 szerzőtől.
Yasnac, SafetyNet Passed mindegyik, OTP, Netflix, Telekom app működik.
Wallet nem, amire 3 lehetőséget értelmeztem megoldásnak (a, frissebb ROM verzió kell, b, MagiskHideProps, c, safetynet-fix-v2.3.1-MOD_2.0, c megoldás b egy alternatívája, de tévedhetek!) Egyenlőre nem mentem neki, csak infókat gyűjtök, első kőrben a "PIAC" érdekelne. -
válasz
Trailblazer
üzenetére
Az az érdekes, hogy én tudtam fizetni, pénteken használtam. Amikor felraktam az újat akkor jelzett a wallet, hogy nem lehet fizetni. Lefuttattam egy Play Protect ellenőrzést, ürítettem a Wallet cache-t, újraindítás után most jónak tűnik.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Legfrissebb crDroid 9.10 van rajta, pár napja frissítettem OTA. Nekem se szólt, hogy nem lehet fizetni vele, csak errort dob a POS és a telefon is.
-
crok
Topikgazda
Rosszul erted: gyari ROM-ban nincs spoofing nyilvanvaloan, oda kell az USNF. A custom ROM-okba altalaban alapbol beleteszik, oda nem kell ha nincs elpiszkalva valami a ROM-ban. A Xiaomi.EU custom ROM, hat bootloader-t kell nyitnod hozza es nem zarhatod ra vissza. A crDroid van csillio fele unofficial is, meg nem csak egy keszulekre van, de a spoofing az nem keszulekfuggo reszen van a forrasnak.
Ezert kerdezten pl. hogy unofficial v. nem mert eloszeretettel marad permissive a SELinux.. Viper is billeni egy csomo himihumi build-je, itt is volt mar belole gond. -
user26
senior tag
Üdv!
Szeretnék kérdezni pár dolgot, mert tuti félre értek valamit. Bocsi a bemásolás miatt! Az összefoglalóban, a "legegyszerűbb kombó most" -ba:"- a DenyList-re kell tenni azokat az app-eket (az összes folyamatukkal együtt, tehát a listában kibontod az adott app-et és az összes kapcsolót bekapcsolod) amik elől "el szeretnéd rejteni a root-ot / Magisk-et" (ez nem teljesen így működik már.. majd lentebb leírom..) majd"
Lentebb nem találtam meg miről van szó, vagy nem jól értelmezem.Másik ami felütőtte a szemem, múltkor is láttam, hogy írtad/ák, hogy az USNF (Universal SafetyNet Fix) nem kell, ha gyári rendszer van?!
Most Xiaomi mobiloknál a gyári rendszernek a xiaomi.eu, minek számít ? Illetve kölönböző AOSP -k, pl bocsi hogy a fenti cRdroid -t emelem ki, de pl én ebből csak 1 féle verziót ismerek, amit @raystef66 -k csinálnak.Valamint még lenne kérdésem, de csak részben magisk részben app, és a kérdést se tudom jól megfogalmazni :S :S és fingom sincs hol kérdezzem meg :/
-
bzolika10
aktív tag
Igen, gyári, annyi kivétellel, hogy immensity kernel van alatta nem a gyári perf+. De még mielőtt lecseréltem a kernelt bepirosodott a cts meg a device integrity. Nem tudom, hogy ez mennyit befolyásol. Gms-t nem tettem deny listbe.Zygisk be van kapcsolva, vagy 10x lett újraindítva különféle beállításokkal. A vipert letöröltem, így se jó. Tegnap előtt este még tökéletes volt, akkor ment el a basic integrity a PI-ben, amikor többen panaszkodtak arra, hogy nem megy a Walletes fizetés. Előtte minden zöld volt, kivéve a strong integrity. Most a cts meg a device integrity piros. Ez a kettő változott. Viszont akármit csinálok nem jön helyre.
-
crok
Topikgazda
válasz
bzolika10
üzenetére
Gyari az a CRDroid? Ha az akkor oda USNF nem is kene. De a GMS alatt DenyList-ben ugye semmit se kapcsoltal be? Zygisk be van kapcsolva, restart is volt?
A Viper meg amugy is cinkes modul mert app-et is tesz fel, egyszeruen felfedezheto. A crDroid meg a Lineage alap miatt lehet cinkes pl mert a build.prop-ban van lineage mint szo, arra is ugranak bizonyos alkalmazasok. -
bzolika10
aktív tag
-
MC Pite
veterán
Nekem a device a hideprops után lett még, addig csak basic volt.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
bzolika10
üzenetére
Viszont fellépett még egy probléma. A cts profile match notbpassedot ír, a play integrity checkerben pedig csak a basic integrity zöld. Usnf-et töröltem és reinstalloltam, a play szolgaltatások és az áruház adatait töröltem, de semmi nem változott. Mit lehet ezzel tenni?
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Ma nekem se működött a walleton keresztül fizetés. Még jó, hogy volt nálam kártya. Töröltem minden adatot a play áruházból, de azóta meg azt írja ki, hogy nincs internetkapcsolat. Ma cseréltem kernelt is, nem tudom, hogy menniyre van összefüggésben a kettő. Hogy lehet megoldani, hogy működjön a play áruház?Szerk: Probléma megoldva, valami félrement ezért ki lett kapcsolva a hálózathasználat engedélyezése. Most megint jól működik.
Szerk2: Csak működött, mert ha frissítem a playt, akkor megint azt írja, hogy nincs internetkapcsolat.
-
MC Pite
veterán
Google Services Framework, Google Play Protect Service DenyListre hozzáadása után a szokásos üzenet helyett Valami nem működik. Érvénytelen argumentum-üzenetet kapok.
Szerk: Több próbálkozás után továbbmegy, és a 'rendes' Ez a telefon nem állítható be érintésmentes fizetéshezüzit kapok már.Szóval a 2.3.1_MOD feltelepítése lenne a következő amit megpróbálnék. [link]
-
MC Pite
veterán
-
crok
Topikgazda
válasz
MC Pite
üzenetére
-Play store: az eszköz nem tanúsított.
-Netflix: Nem jelenik meg a play áruházban
Na ez a kettő pont erősen összefügg.. amíg nem lesz legalább a SafetyNet OK // Play Integrity API legalább a Basic Integrity OK addig nem lesz Netflix se a Play-ben. A
A Wallet-et meg hiába nyúzod, az egyelőre nem megoldott, hébe-hóba egy-egy OnePlus-on megy de ott el van törve a TEE.. valamint direkt írtam (mert kell) hogy "törölni kell a Google Play Services / Google Services Framework valamint a Google Play Store adatait" amiből kimaradt ugye pár elem.
Az USNF Mod-ot ugye úgy tetted fel hogy nincs mellette az USNF? Nem értem hogy szürke, hiszen az azt jelentené hogy disabled vagyis letiltottad / kikapcsoltad. -
MC Pite
veterán
-Play store: az eszköz nem tanúsított.
-Netflix: Nem jelenik meg a play áruházban (ezt írták másik tipikus tünetnek mikor nem megy a wallethez kártya hozzáadás).
-Play protect: Nem volt kikapcsolva, most kikapcsoltam.
-Magisk rejtve van a leírások szerint (átnevezve).
-Zygisk, Enforce DenyList és DenyList használatban (nem tudom enélkül mennének-e azok amik már rajta vannak, otp, simple, revolut, stb
). Beállítások.
Wallat és paly store adatait és cachet töröltem, meg restart is volt.
Egyedül a play protect volt idáig bekapcsolva, és a play services nem volt wipeolva, próbálom is.
szerk: Nem tudok hozzáadni továbbra sem.
Amiket olvastam, ott egy usnf231_MOD segített egyeseknek, de azt a zipet nem tudom hozzáadni a magiskhoz, szürkének jelzi. -
crok
Topikgazda
válasz
MC Pite
üzenetére
Akkor legelső dolog: mit ír a Play Store..?
Settings -> About -> Play Protect Certificaion ->
"Device is certified" vagy azt hogy "Device is not certified"?Utána: Netflix egyébként fent van már, az ír hibát?
Vagy telepíteni se tudod mert hiába keresed? Vagy mi a pontos gond?
Play Store-ban látszik egyébként a Netflix?Play Protect-et kikapcsoltad már a Play Store-ban?
Amiről eddig említést nem tettél így nyilván nem tudhatom hogy áll:
- a Magisk app-ben ki kell választani a Hide Magisk app (random package ID) opciót, ekkor a Magisk app elrejti magát egy un. stub app-al egy véletlenszerű app csomagnév mögé, az app-nek adhatsz valami jó kis saját nevet, kb. amit csak akarsz, utána jöhet
- a Zygisk bekapcsolása + Enforce DenyList bekapcsolása, majd
- a DenyList-re kell tenni azokat az app-eket (az összes folyamatukkal együtt, tehát a listában kibontod az adott app-et és az összes kapcsolót bekapcsolod) amik elől "el szeretnéd rejteni a root-ot / Magisk-et" de mivel gyári a ROM és használsz USNF modult is így neked a GMS-t nem kell piszkálni mert nem.
Ha ez mind megvolt akkor törölni kell a Google Play Services / Google Services Framework valamint a Google Play Store adatait teljesen majd restart -
MC Pite
veterán
Öhm, mondanám hogy értem, de sajna nem.
Nem látom melyik rész a rossz, úgy csináltam mint a legegyszerűbb kombóban van.
Szal a usnf a többivel megy, de a gms esetén nem; ezt kéne valahogy megoldanom ha jól értem.
Kártyahozzáadás se megy. Simple megy, azzal nfc-sen fizetni még nem próbáltam, de maga az app megy. -
törölt tag
Sziasztok.
Galaxy S10 Lite telefonon megoldhato, hogy root+gugli wallet is mukodjon?
Regen volt mar root-olva, akkor meg gpay volt es rendben mentek a banki appok is. Aztan lett valami valtozas es az istenert sem sikerult megcsinalnom. A wallet mar nem ment.
Most root nelkul hasznalom, de hianyzik par dolog, amit csak azzal tudnek megoldani. -
crok
Topikgazda
Ezt a canary-t meg nem érdmes feltenni mert eltöri a DenyList + Zygisk + USNF-et is teljesen.. itt van rá egy friss GitHub issue.
-
crok
Topikgazda
válasz
MC Pite
üzenetére
Az a két kép úgy totál nem jó, ha az úgy van ahogy a képen akkor a Zygisk be se tudja tölteni a GMS-hez az USNF-et vagyis pont lábon lövöd magad (az USNF reboot-kor ki is veszi, ha te meg visszateszed magad szivatod..). A kártyahozzáadás még lehet megy a Wallet-el de fizetni terminálnál nemigen fogsz tudni vele.
-
MC Pite
veterán
V25.2, zygisk, saftynetfix 2.3.1. Rejtés megvan, listába felsorolt appok benne. [kép] , [kép] . És valóban, yasnaccal meg banki apokkal jó is. De kártyahozzáadás bukik (leállítás, cache+adat törlés, restart is megvolt). P6 topikban javasolták hogy nekik megoldotta, kipróbáltam, de úgy tűnik valóban törli.
2x átolvastam, de elsőre a fagyasztás/backupot látom még amit ki kéne próbálni. Most a kernel manager és yasnacot is törlöm, és újra próbálom megint. -
crok
Topikgazda
válasz
MC Pite
üzenetére
Azért csak csináld meg ami oda van írva*. Plusz amióta a GPay-ről át lett nevezve Wallet-re azóta a Play Integrity API-t használja, azon nem mész át. Netflix-ről nem tudok hogy nyűgösködne.. nálam megy simán.
* Ugye neked kell az USNF mert gyári a ROM szóval neked azt a két tételt a GMS-ben pont nem kell bakapcsolni (az USNF amúgy is kikapcsolja különben nem tudna működni USNF issue #132) és Enforce DenyList be van kapcsolva, a listára fel van véve minden ami elől rejtenéd a root-ot? Play Store-od azt írja "device is certified"? Zygisk be van kapcsolva?
-
crok
Topikgazda
Juteszembe van Canary frissítés
Magisk (c3b4678f) (25204)
Changelog:
## Magisk (c3b4678f) (25204)
- Make hiding the Magisk app 100% offline
- Cleanups and minor refactoring of Zygisk
## Diffs to v25.2
- [General] Fix minor bug in module files mounting implementation
- [MagiskPolicy] Fix minor bug in command line argument parsing
- [Zygisk] Prevent crashing daemon in error
- [Zygisk] Rewrite zygote code injection with new loader library approach -
MC Pite
veterán
Átfutva a leírást kb ez volt (gondolom akkor otp, simple, revolut, curve, stb se menne, ahogy korábban el is akadtak). [kép] Olvastem előtte ezt is, de 2-3 helyen P6-hoz ezek voltak összeszedve, és idáig minden másra elég is volt. De azért a wallet úgy látom nyár óta keményebb dió, és nem elég a plusz két gms rejtés.
Trailblazer: Igen, meg, yettel/voda volte és 5g miatt 'szokás'.
-
MC Pite
veterán
Sziasztok, Android 13/P6a, friss magisk és saftynetfix. Otp, revolut, curve megy. Netflix és Wallet (kártya hozzáadása) nem megy. Ezeket adtam még hozzá [kép] . Play services, play áruház, wallet cache és adatok törlése, restart is volt.
Play integrity szerint device integrity nincs meg
Hogy tudnám orvosolni? -
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Ugyan ez most 600Ft-ba került, de ezzel végre sikerült megoldani: [How to Fix Magisk Error "Stock Backup Does Not Exist" by Forcing it to Create a Backup]
-
Narxis
nagyúr
Közben találtam egy modult [link] Csak sajnos a VoWifi-t nem tudja kitenni status-bar-ra csak a VoLTE-t...Jó, Google telefon app kiírja, hogy wi-fi hívás de azért vicces, hogy egy ilyen alap dolgot külön kell bele hekkelni, utána néztem és valóban alapból nincs benne AOSP ROM-okban, ezt a ROM készítői külön teszik bele, pl. crdroid-nál van alapból de nekem nem kell annyi extra beállítás ezért ArrowOS-t használok ami egy kicsit többet tud a LineagOS-nél de azért 1-2 dolog hiányzik.
-
Narxis
nagyúr
AOSP-ra rá lehet valahogy hekkelni a Vowifi és VoLTE ikonokat statusbar-on? Van rá valami magisk modul, app vagy akármi?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Google-t is meglehet érteni, viszont szerintem a büntetés sem megoldás.
-
crok
Topikgazda
TopJohnWu kapott egy fülest hogy mennyi Magisk-et futtató készülékről tud a Google (ami GMS-t futtat..) és azt mondja hogy brutálnagy a végösszeg
Persze nem írt konkrét számokat.. csak megerősítette hogy az Android root-olás nagyon nem egy halott dolog 
-
niklebi
senior tag
crok
Átjöttem ahogy mondtad! Akkor ha letöltöm, úgy kell telepíteni mint a többi modult, ez oké. A kérdésem az, ha telepítem akkor nem kell Adb, se terminál? -
niklebi
senior tag
Most hogy olvastam én is kipróbáltam, és hozzátudtam adni a Revolut kártyámat. Ami érdekes az Erste kártyát nem engedte, azzal az üzenettel, hogy a bank nem támogatja. Ez elég röhejes mert az órán hozzá van adva a Wallet-hez. Meddig működik az talány a telefonon.
-
crok
Topikgazda
válasz
LaySoft
üzenetére
Terminalnal is nezted? Mert a riportok es a fenti hsz-ek is errol szoltak. Amit egyszer tesztelnek az megy ki folyamatosan. A PI is olyan hogy a Google meg fogja kovetelni maganak a strong integrity-t (Play Console-on is mindenkit atkenyszerit SN helyett PI-re 2023 vegeig es 2-24-re teljesen ki is vezeti az SN-t) de ettol meg az app fejleszto a sajat alkalmazasara kerheti hogy eleg a PI Basic is. Mar ha egyaltalan erre epit es nem kulso tesztelesre (egesz sok bank nem is hasznalta a SafetyNet-et se hanem pl. a Trustee-t, a myRaiffeisen is 3rd party lib-et hasznal).
Engem meg pl. nem erint szemelyesen (meg) mert a RaiPay nem hasznalja :D -
LaySoft
tag
Úgy tűnik google csak átmenetileg próbálgatott valamit, mert most már újra megy az NFC fizetés.
Kipróbáltam én is, kitöröltem a Wallet cache-t, telefon újraindít és most már nem szól be a Wallet, hogy az eszköz nem alkalmas az érintésmentes fizetésre.
-
zsola400
senior tag
Nálam a Wallet/NFC/banki app működik de a Play Integrity Checker-el minden piros x volt, majd Magiskba megnézem, hogy a DenyListben be van pipálva a Checker(be volt), majd újra ellenőrzés és csak a strong piros x. Valamit kavarhat a Google a háttérben.
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nekem szólt a Wallet. Utána csináltam egy Play Protect ellenőrzést és a Wallet látszólag visszaállt, de kétszer sem hagyott ténylegesen fizetni azóta. A terminálon konkrétan az volt kiírva, hogy nem fizethetek contactless módon.
crok, szerinted van esély, hogy újra lesz lehetőség rá?
-
csinturi
tag
G.Wallet tegnaptól nekem is megszünt. Minden más pénzügyi app megy.
-
Trailblazer
veterán
Ezt most nem értem. GPay/Wallet globálisan. Ha ide benézel, a kommentek java ezzel foglalkozik. Részemről nem érzem a problémát, mert eleddig nem szólt a telefon, hogy megszűnt volna a contactless payment, de sokaknak igen.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nem, hacsak nem GPay / Wallet es hogy egyes user-eknek a buko Play Integrity miatt nem megy. Melyik alkalmazas contactless payment-je nem megy amugy?
-
Trailblazer
veterán
Topicgazda úr tud valamit arról, hogy megint mit szórakozik a Google? A készülékem (alioth) romjának (crDroid 8.9) fórumában többen panaszkodnak, hogy megint nem megy a contactless payment.
-
crok
Topikgazda
válasz
the radish
üzenetére
Contactless payment-ben a default application most szerintem nálad nem a Wallet hanem más (talán a Simple). Egyébként ja, off, semmi köze a Magisk-hez - úgy értem ha az lenne akkor maga a Wallet se működne.
-
the radish
senior tag
Lehet, hogy nagyon OFF, de hátha.
EU stable ROM-ot frissítettem, pontosabban szűz telepítés volt.
Minden működik, (OTP, Wallet, Telekom, stb) de a csempéknél a Wallet ikon inaktív.
Eddig nem volt az.
Ettől függetlenül "nem kiabál" a wallet, ahogy írtam is, jónak tűnik
Mi lehet a gond, vagy ne foglalkozzak vele?
Esetleg egy wallet adattörlés segíthet? -
aRm1n
aktív tag
válasz
niklebi
üzenetére
A gond itt (szerintem) az, hogy azon kívül, hogy a felhasználónak kára lehet a rootolásból, a Google-nek is kára lehet belőle. A Lucky Patcher és a hozzá hasonló alkalmazások konkrétan anyagi kárt okoznak a Google-nek, az alkalmazások fejlesztőinek és csökkentik a platform értékét és megbízhatóságát. Egyes ROM-ok és Magisk modulok Pixel készülékek prop beállításait használva Pixelként tüntetik fel a nem Pixel telókat, így pl. korlátlan fotótárhelyhez lehet jutni - legalábbis elméletben -, szintén a Google kárára. És akkor még nem beszéltünk a reklámok tiltásából kieső bevételeikről, sok-sok trükkös Magisk modulról, stb... szóval nem látok sok esélyt az általad felvázolt "alkalmazás" megjelenésére.
-
niklebi
senior tag
A Magisk-ra visszatérve, valahol megértem a Google-t, de felnőtt emberek vagyunk általában akik rootolják a telefonjaikat. Miért nem készít a Google egy olyan alkalmazást,vagy bármit amiben mondjuk el kell fogadni, hogy tudom milyen kockázatokkal jár és vállalom az összes olyan kárt, pénzügyi veszteséget, problémát stb amit az okozott, hogy rootolva volt a telefonom. Már az utolsó Nokia telefonom az N958Gb, is rootolva volt, és azóta is minden telefonom. Soha semmilyen problémám nem volt, mivel tudom mivel jár. Ez a cicaharc ami jelenleg a Google meg rootolást elősegítő fejlesztők között folyik elég tré.
Most látom a válaszodat és köszönöm, utána fogok olvasni. -
crok
Topikgazda
válasz
niklebi
üzenetére
Te.. a local VPN egy speciális VPN amit a készülék saját magával csinál, így át tudja zavarni a forgalmat "saját magán" amihez a DNS kérést már tudja szűrni - a Logout cikkben linkeltem a működését, itt van egyébként de méginkább itt a (6) pont. Semmilyen előfizetés vagy ingyenesség keresés nincs, nem véletlen lokális a neve
Több Private DNS címet természetesen nem lehet hozzáadni. De ez itt már eléggé offtopik. -
crok
Topikgazda
válasz
niklebi
üzenetére
Alapvetően nem rossz a Private DNS-es megoldás viszont akkor csak az az egy dolog lesz a szűrőd amit beállítottál.. azért próbálj rá pár napig a CleanBrowsing-ra meg a NextDNS-re is (a NextDNS legalább testreszabható: ha regisztrálsz kapsz egyedi Private DNS címet és összelegózhatod mit akarsz szűrni). De ha nem akarsz se root-ot se local VPN-t akkor nincs úgy nagyon más, mint a Private DNS - már ha a futó Android verzió támogatja.. de neked már bőven támogatja.
-
niklebi
senior tag
Most azt a megoldást találtam ki, hogy mivel minden héten frissítem a romot, ezért akkor telepítem előtte a Magiskot, és csinálok egy biztonsági mentést a telefonról. Azt kimásolom PC-re. Törlöm a Magiskot és telepítem a frissítést.Ez azért kell mert vannak olyan játékok a telón amikkel már 5-6 éve játszom, és nem szeretném ha elvesznének az eddigi eredmények. Elég macerás, de jelenleg nincs jobb ötletem. Már csak arra kellene megoldás mivel tudom helyettesíteni az AdAway programot, mert kimondottan utálom ha reklámokat látok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). 
Több Private DNS címet természetesen nem lehet hozzáadni. De ez itt már eléggé offtopik.