- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
LOGOUT
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
SerialWin7
tag
válasz
mobilizmo
üzenetére
Értem én! A Revolutnak elég csak Tricky Store target.txt-n lenni. A Wallet meg keybox-hoz illetve FP-hez van kötve. A PIF mindig beta FP-t húz, ami a régi verdictből már rég bannolva van. De egyes privát FP-k még képesek elérni a régi Device-ot. Plusz azt hiszem annak is target.txt-n a helye...
-
válasz
mobilizmo
üzenetére
A régi szép idők, 2011-ben telepítettem az első custom ROM-ot egy Motorola Defy telefonra. Asszem a CyagonenMod 7-et ami android 2.3-ra épült és sose felejtem el, hogy a gyári rendszerhez képest milyen gyors volt, mintha új telefont vettem volna.
Azért azóta rengeteget javult a gyári ROM-ok minősége. Sokkal komolyabban veszik a gyártók az optimalizálást. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
mobilizmo
üzenetére
" ... ettől fogva pedig már nincs ráhatásuk, hogy mi történik azzal a telefonnal."
De, nem is kell(ene, hogy legyen)! Olvass kérlek picit vissza! Nézd meg mit írtak a többiek, és én a PC-s / desktop vonalon ugyanerről.A lényeg, hogy ami droid alatt van ilyen "rendszer védelem" ill. jogosultság kezelés, egy kókány valami. Meg lehetne oldani, hogy az adatok is biztonságba legyenek, és ne (vagy nagyon-nagyon nehezen) legyen "törhető" a telefon? Meg!
Akkor miért nem csinálják? Mert ez így jó (nekik). Így teljes kontroll alatt tudják tartani, hogy mi fut a telefonon, tudják nyomatni az arcodba a reklámjukat.Ahogy korábban már említettem, mára eljutottunk oda, hogy az almás és a robotos rendszer között szinte semmi különbség nincs. Anno emlékszem, mikor ment a vita a különböző topic-okban, hogy melyik a jobb, és az ultimate válasz az volt, hogy a droid mennyivel jobban testreszabható ...
Na, ez a szabadság tűnt – vagy épp tűnik el – teljesen.
... és azt erősen vitatnám, hogy erre azért van szükség, mert másképp nem lehetne megoldani a biztonsággal kapcsolatos kihívásokat. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
mobilizmo
üzenetére
" ... szerintem joggal."
Szerintem meg azt a kérdést kellene feltenni, hogy a droid miért lett ilyen sz@r. Igen, az. Sokan cipőzik a Windows, pedig a biztonság és a használhatóság terén mérföldeket ver előbbire.
A felhasználók 99,999% nem hekkelési céllal root-ol, hanem mert egy új / másik rendszert szeretne feltenni, vagy mert app-okat szeretne törölni / telepíteni (Viper4Android), host fájlhoz hozzáférni, stb.
Épp elég nagy gond, hogy azoknak akiknek hangjuk lehetne a témában (nagy tech. oldalak, csatornák) hallgatnak. Talán fel sem fogják, hogy mihez asszisztálnak.
-
pvt.peter
őstag
válasz
mobilizmo
üzenetére
Sikerült megoldani. Magisk App elrejtett változatát letöröltem, majd újratelepítettem.
Utána már működött a fagyasztás és a Magisk App fagyasztott változtatának az indítása is.
A George -al nekem is ugyanaz a helyzet: nem engedi regisztrálni biztonsági kockázatokra hivatkozva... -
rErEaT
senior tag
válasz
mobilizmo
üzenetére
De hát ez csak ennyit csinál:
Patches Google Play services app and certain processes/services to be able to use battery optimization
Nem tudom mi köze lehet ennek a Revoluthoz."Úgysem tudom mire jó."
Ez nem a legjobb taktika, de tényleg nem arra való, hogy bármit is spoofoljon a Revolutnak
-
mizoli
addikt
válasz
mobilizmo
üzenetére
Még az a szerencse, hogy a "gyártók", az nem a Google.
Sajnos egyre kevesebb az olyan gyártó, ahol a bootloader nyitás "legális" módon működik.
A magam részéről sosem vennék olyan telefont, ami kizárólag a Google, vagy/és a gyártók akarata szerint működik.
Tudom, a kissebséghez tartozom.Tudnám folytatni, de ez itt abszolút off. Bocs.
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
Plusz az megvan hogy a Poco F3-ra chiteroman-nak (a PlayIntegrityFix fejlesztőjének) volt saját unofficial LineageOS build-je de a bejelentés után 3 nappal dobta mert szétszemetelték idióta kérésekel és eleve tőle származik a crDroid-ban levő fix?
Azért jó a crDroid most
Remélhetőleg az EvolutionX is átveszi és utána a többi népszerű ROM is. -
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
Jaja, csak mivel az alap erősen LineageOS azt meg valamiért kernel string szinten üldözi a Google (valahol értem valahol meg nagyon nem..) meg egyes alkalmazások is tűzzel-vassal írtják.. (ami szintén nem értek) így azt tudom csak mondani hogy a rendszer s.*r
Nem a ROM-ok, nem a felhasználók.. az egész rendszer ahogy ki van találva.. tok, kártya benne.. ha már kártyás fizetés.. amúgy nem a kártyás fizetés miatt cink ez hanem hogy pl. se a Revolut, se a Netflix meg se jelenik a Play Store-ban amíg nincs min. Device Integrity (most még..) és olyan szolgáltatást nem tudsz igénybe venni amiért egyébként fizetsz. Egy laptopon vagy bármin indítasz egy böngészőt, ott belépsz Netflix-re és nézed.. ott is van admin jog, root, tökmindegy.. mivel másabb?.. Agyrém az egész.. -
nutfile
aktív tag
válasz
mobilizmo
üzenetére
egyelőre tök feleslegesnek érzem a DAP-ot.
nem látom, hogy mi az a szolgáltatás, ami miatt nélkülözhetetlen, mert 2025Q3-ig csak ezeket tervezik:
1. személyazonosság igazolása
mivel autóval közlekedek, forgalmit vinnem kell, abban elfér a személyi is
2. adatok...
kismillió app van rá, amik titkosítva, net hozzáférés nélkül is tudják tárolni (ráadásul abban pl. a gyerekek adatait is el lehet menteni)
3. QR-kódos bejelentkezés állami weboldalakra
nekem tökéletes az ügyfélkapu+ kétfaktoros azonosítás
4. digitális aláírás
amennyit egy átlagember használja, bőven elég a személyin lévő
5. erkölcsi bizonyítvány igénylés
ügyfélkapun keresztül intézhető
6. időpontfoglalás
ügyfélkapun keresztül intézhetőkövetkeztetés: ha strong integrityt kér, akkor részemről 100%, hogy felejtős (amúgy meg 99%
) -
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
Semmi info nincs megosztva róla.. még minimum követelményt se látok ("Megfelelő okostelefon" -- ennyi..).. a leírás azt sejteti hogy amit ment a készüléken az biztosan védett lesz vagyis TEE-ben lesz tárolva így gyanítom legalább A8 vagy A9 lesz a minSDK és onnantól simán megkövetelheti a Strong Integrity-t. Amúgy még lehet én is beállnék Strong-ra mert nem biztos hogy jó ha egyes adatok hozzáférhetők lennének.. viszont "Hívd ügyfélszolgálatunkat a 1818 számon, vagy külföldről a +36 1 550 1858 számon!"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
Ez akkor igy eleg buko.. egymassal utkozo a setup-od.. a tiltolista Shamiko mellett KI kell legyen kapcsolva.. ha be van akkor a modulok es a Magisk sem tudnak hozzaferni az alkalmazasokhoz. Szoval ez igy hulyeseg. Cib a listan, Shamiko fent, tiltolista kesnyszerites kikapcsolva. Itt siman megy a Cib.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
"majd 1-2 másodperc után eltűnik és a Shizukuban nézve látszik, hogy leállt" -- screenshot vagy mi all le pontosan? Hasznalom en is es mukodik jol. Pair utan kell hogy legyen aktiv wifi kapcsolat, wireless debug bekapcsolva es Shizukuban start service majd utana SDMaid.
Amugy Android szakmaiba valo.
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
Ja, mert nem crash-el nálad és a Xiaomi.EU fingerprint-jét használja ami egyelőre átmegy
Telepítéskor írja, hogy a custom pif-json-t átnevezi pif.json.old-ra és a "beépítettet" fogja használni reboot után és ha még mindig a sajátot akarod használni akkor nevezd át a backup-ot pif.json.old-ról pif.json-ra. -
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
Ha se a v14.8-al se a v15.2-vel nem akarja (ami nagyon fura.. logba belenéznék.. ROM maintainer-nek szóltál?) akkor esetleg próbáld ki az osm0sis fork-al de ebből a json gyűjteményből leszedve (mert ez kompat. az osm0sys fork-al) vagy másik "automatikus" megoldással? Azzal se?
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
A mukodiktol vastagon messze van (AB pl.. nincs recovery..) es nem veletlen implementaltak hogy ROM zip-bol is kiszedi a
zoxigentboot.img-t es megpatkolja. Mivel recovery-bol telepitve utolag ugyis mindenkepp kell a restart is (infoszerzes miatt) es a Magisk apk-t is igy is ugy is fel kell tenni utana igy imho max a megszokas ami miatt igy csinaljatok.. plusz nem is mindenre van recovery, es meg sorolhatnank. -
HUNited
őstag
válasz
mobilizmo
üzenetére
Lassan már azért is rinyálni kell hogy kp-ben kaphass valamit. Sőt, vállalkozóként bizonyos összeg felett nem állíthatok ki KP-s számlát, kötelező etetni a bankokat is. Élni akarsz MO-n? Akkor etesd az ellenséget. Szerencsére kizárólag ingyenes számláim vannak, így csak a rajtalévő pénz kamataival etetem őket.
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
Ők se tudják mi a francot is csinálnak már, hát olyan van, csupi, hogy ha face unlock-al oldasz fel egy Pixel 7-et akkor a Wallet fizetés egy random "nem megy" hibával elszáll de ha ugyanazt a készüléket rendesen, PIN-el vagy mintával vagy ujjlenyomattal oldod fel akkor minden frankó? : D A cache törlés is csak addig jó amíg ki nem tolják megint a policy change-et rád.. minden konzisztensen inkonzisztens.. már most inkább vicces mint idegesítő.
-
user26
senior tag
válasz
mobilizmo
üzenetére
Üdv!
@crok, letöltöttem, az összefoglalóban írt, Play Integrity API Checker -t, mit mutat nálam ? Ki akartam próbálni.
Poco F3/Alioth/crDroid v8.9 XDA-ról @raystef66 szerzőtől.
Yasnac, SafetyNet Passed mindegyik, OTP, Netflix, Telekom app működik.
Wallet nem, amire 3 lehetőséget értelmeztem megoldásnak (a, frissebb ROM verzió kell, b, MagiskHideProps, c, safetynet-fix-v2.3.1-MOD_2.0, c megoldás b egy alternatívája, de tévedhetek!) Egyenlőre nem mentem neki, csak infókat gyűjtök, első kőrben a "PIAC" érdekelne. -
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
Mindenki dontse el maganak.. a fentebbi error-ok es megoldasok le vannak irva az osszefoglaloban is, hajra, 5 keszuleken 0 hibam volt, egy van gyari ROM-on, a tobbi mind custom.
Niklebi: Xiaomi.EU-ban az appok kozt addig ezek nincsenek benne mig a jobb felso sarokban a menuben nem engeded a a rendszeralkalmazasok megjeleniteset.
-
mizoli
addikt
válasz
mobilizmo
üzenetére
A roothoz való jog, a felhasználók alapvető joga. Szerintem.
A Google nem igazán így gondolja, joga van hozzá, és megvan rá az oka.
Gondoskodik róla, hogy OK, van root jogod, megengedem, de ne érj vele semmit. Egyre inkább ebben az irányban haladunk. Még 1-2 új Android verzió, és ott tartunk, mintha valami Apple cuccot vettünk volna.Lehet, hogy rosszul látom?
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
Pl. az XDA thread-jében is látok egy alioth build-et és ugyanezt a built-et Xiaomi.EU-n is látom említve: twrp-3.6.0_11-0-alioth.img, ez már a TWRP saját szerverén levő build de még szerintem nem publikus mert még nincs rá letöltési oldal.
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
Swift Backup -> Apps -> Appot megkeresed -> három pötty mellette -> Név alatt van egy csomó gomb, az a gomblista "görgethető" és ha nem látszik görgetni kell -> ott van a Disable gomb.
vagy
Swift Backup -> Apps -> Appot megkeresed -> App nevét megnyomod és megnyitod az app beállításait -> jobb felül három pötty menü -> kis ablakban felül gomblista, egy csomó gomb, az a gomblista is "görgethető" és ha nem látszik görgetni kell -> ott van a Disable gomb.
vagy
SD Maid -> App control -> listát betölteted vele -> appot megkeresed és megnyitod -> legörgetsz az aljára a listának -> Freeze app
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo
üzenetére
Nekem már az is fura hogy a LOS recovery benne van abban a ROM-ban. Nem, az Addon.d nem a kernel hanem a ROM része, egy mechanizmus amivel a ROM zip a flash-eléskor lefuttatja a recovery-ben az addon.d könyvtárban levő script-eket, itt van többek közt a Magisk "visszaflashelésére" való script is. Viszont a LOS recovery-ben nincs benne hogy keressen addon.d-t és abban scripteket. Akkor itt ment el a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- ASUS ROG Ally
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- Xiaomi 17 Ultra 16/512gb, Green, újszerű, 34 hónap gyári garanciával, Photography kit-el, eladó!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azért azóta rengeteget javult a gyári ROM-ok minősége. Sokkal komolyabban veszik a gyártók az optimalizálást.

Azért jó a crDroid most
Remélhetőleg az EvolutionX is átveszi és utána a többi népszerű ROM is.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
crok