- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pret_1G
csendes tag
gparted sajnos nem tudja növelni a hfs+ particiót.
találtam egy másik írást ahol a diskutil mergePartitions "Journarled HFS+" New disk0s2 disk0s3 parancssoros megoldást írják de az se működik.
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=68612&st=20&p=497648&Egyszerűen döbbenten állok azelőtt hogy pont egy parttíció átméretezés(növelés) nem megy.
-
robagp
tag
Hello!
Totál kezdő vagyok mac-ben!
Annyi, hogy fel dobtam a laptopomra /nem apple, intel, toshiba/ a mac-et /iAtkos v5/ , és szeretném mellé a windows-t és a linuxot.
Úgy értelmeztem, hogy a chameleon 2 egy boot választó program, ha több op rendszer lenne fent. Épp erre lenne szükségem. Az iAtkos v7-en /iAtkos7 nem ment fel, lefagyott telepítés közben/ chameleon2 instrall is van és arról fel is tudnám tenni, csak bsd számot kér. Az mi a szösz?/Az iAtkos7 -et fagyás után újra indítottam, és a chameleon indult el, tehát az jó, csak az oprendszer fagyott ki/
Particióim/win7 tel kreáltam, majd off és mac-el az egyiket "erase" -tam így látható lett számára/ : 100Mb win7 rendszernek ; 20Gb mac /már fent van/ ; 20 Gb win7 nek /üres/ ; 16 Gb linuxnak /üres/
Kérlek írjátok le egy gügyének /nekem/ , hogy hogyan dobjam fel a cameleont /cameleon2 install elindítva, kéri a bsd számot/ azt se tom mi az.
Segítsetek, hogyan tudnám megoldani, hogy mind 3 op menjen és ha cameleon egy boot választó, akkor azt hová, hogyan.Előre is nagyon köszönök mindent!!
ui: bocsi a tudatlanságomért, de mindenki windowsos a környezetemben :-S
-
tlac
Topikgazda
válasz
Pret_1G #3892 üzenetére
systemrescuecd
a benne lévő gparted pedig ezeket tudja -
tlac
Topikgazda
-
Pret_1G
csendes tag
paragon sajnos nem kezeli a osx particiót. iPartition meg fizetős sajna
-
Pret_1G
csendes tag
Lehet volt már róla szó de nem találtam rá, ezért "újra"kérdezném. van valami megldás meglévő fájlrendszer átméretezésének?
-
czanga
őstag
Halihó!
Egyedüli bajom 10.5.6 alatt az egér érdevkes viselkedése. (Logitech RX250)
Néha lassabban reagál az elmozdításra, esetleg elhúzom valahova, és egy részt átugrik, és emiatt mellé kattintok, darabos a mozgás, egyszóval tök nem normális szerintem. Ne túlzottan zavaró dolgokat képzeljetek el, mert lehet hazsnálni, nem annyira vészes, de meg kéne oldjam. ötlet? valakinek volt ilyen?(tudom, van mouse lag kext, amit meg is lesek, de elötte inkább beírtam ide.)
-
ungicer
csendes tag
Sziasztok!
olyan kérdésem lenne felétek, hogy hogyan tudnék felrakni OSX-et az Inteles lapotomra? (FSC L7310 a típusa)
Nem muszáj mellé az XP, jó lenne nekem egyedülálló OS-ként is az OSX.
-
MmDorian
őstag
tlac, ha megtalálnád azt a drivert, amivel Neked volt hang, megköszönném, és meghívnálak egy sörre
-
cellpeti
nagyúr
hagytam úgy ahogy írtad,felmentt faszán. Egyszer csak kiírta,hogy csatlakoztassam a billentyűzetet! Ez miért van?
Amúgy jó lenne sztem. A hálókari driver sincs,de wifi az ok. Mitől lehet,hogy kéri a billentyűzet csatlakoztatását?
-
Picco
addikt
tegnap feldobtam az intel konfigomra az osx-et, iA...s verziot, radeonHD driverrel nem akar menni a 2900pro-m, de 4850-el hibatlanul megy...
2900pro-hoz szerintetek milyen drivert tegyek fel?
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!!!
Itt mit jelöljek be?
Az OSX86.hu-n írták,hogy van az Intel X3100-ashoz valami fix,amivel ok a dolog. De azt mikor és hogy kell feltenni?
Eddig 2x próbáltam Intel X3100 driverrel,de mindig csak az egér volt ,de kép nem. Próbáljam meg a sima GMA950-vel? -
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Megpróbáltam feltenni az OS X-t!
Elösször leformáztam FAT32-re,majd utána valami Journaled-re.
Melyik kernel-t kell feltenni??
ACPI Fix-et fel kell tenni?
Miket kell még feltenni,hogy menjen a cucc?
Segítsetek létszives! -
tlac
Topikgazda
válasz
MmDorian #3859 üzenetére
Mit kezdjen a .kext-tel ?
bemásolni a helyére, jogokat beállítani, stb, nézz utána
vagy a neked való egyszerűbb megoldás
Kext Helper -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Virtuális gépre(tudom,hogy nem lesz gyors) szeretném feldobni az OS X-et. De kapok egy ilyen hibát.
-
varsam
őstag
Megcsináltam amit írtál, most már vista alól bármit elérek, amit megosztok osx-en, de fordítva ez nem így van. Szval a vistás public mappát tudom olvasni, viszont ha megosztok egy meghajtót, azt látom a listában, de amint bele akarok menni (na ez szép megfogalmazás) ezt írja ki : This operation cannot be completed, because the original item for "D" cannot be found.
A "D" pedig a meghajtó akar lenni, amin egy az egybe beállítottam, hogy ossza meg.
Jelszóval és jelszó nélkül is ezt a hibát írja ki.Szerk:
Külön meghajtót nem tudok megosztani, de ha a mappákat egyesével megosztom, akkor már jó... érdekes...de mind1 -
MmDorian
őstag
válasz
MmDorian #3853 üzenetére
Ez megoldódott. ezzel tessék próbálkozni, le kell szedni azt a 2 izét, fölrakni reboot, és jó. A rizsa nem érdekes, én nem csináltam meg. az más kérdés, hogy nem is értettem
Újabb : hang nincs pedig föltettem a drivert, guglizással nem akadtam kext-re(vagy valami hasonlóra...
)
Valaki ? -
MmDorian
őstag
Driverek fönt, de még mindig csak 1024-et tud, ötlet ?
-
MmDorian
őstag
No, fölment, műköszik.
De ohgy tudom kiválasztani induláskor, hogy az osx-et vagy a win-t indítsa ?
-
Picco
addikt
melyik OSX-et ajanljatok a konfigomhoz? (e8400, P35-DQ6, 2900pro)
AMD-vel sikerult feldobnom a leo4all-t, gondoltam megkerdezem h hasonlo konfiggal kinek melyik valt be?
-
Locsi
senior tag
Gondolom a Vistán sikerül a megosztás, csak az a lényeg, hogy a megosztásnál levedd a jelszókérést, és "mindenki" hozzáférjen. Az osx-en beállítod a network-nél a megosztás, a megosztott mappákat, és be kell még lőni az smb-t. Ez szintén a network beállításainál van eldugva.
U.i: Én Total Commander-rel szoktam a a Windows alatt turkálni, egy kicsit időigényesebb mire eléri az osx-es gépet, de stabil, míg ugyanez a másik irányba nem feltétlenül igaz. Néha osx alól beleszaladok egy network error-ba.
-
MmDorian
őstag
Következő probléma
Nem látja a vinyót a telepítő. ACHI on. Fat32 megvan, más valami ?!
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
OS X et szeretnék tenni a gépemre.
Intel Celeron M560 2,1Ghz
Intel GMA X3100
alaplap: eMachine Rhine
Artheros AR5007EG
BroadCom NetLink Fast EthernetLeformázom a gépet FAT32-re és utánna mi a teendő?
illetve melyik OS X et töltsem le?
Illetve,ha a másik particióra simán felnyomom a W7et,akkor lehet választani,hogy melyiket akarom majd használni?
-
varsam
őstag
válasz
MmDorian #3826 üzenetére
Igazad van, nem akartalak "leb@szni", bocsánat érte. Csak így lehet nem lesz annyira egyértelmű az osx kezelése, de majd belejössz
Jöhetnek továbbra is a kérdésekViszont nekem is lenne kérdésem: mégpedig, hogy hogyan tudok hálózatot csinálni az osx-em valamint a Vistás asztali gépem között. Routeren vannak mindketten. OSX-en Parallels-en futtatott WinXP-vel látom a másik gépemet, csatlakozni még nem sikerült mondjuk.. de jó lenne ha simán osx és win között is lenne hálózat.
-
MmDorian
őstag
Ejj...hogy írjam ki ?...
A vindózós kicsomagolom, ráírom nem jött össze.
-
Kristof86
tag
Hali.Két gyors kérdés.
1. Szükségem lenne billentyűzet matricára a macbook promra mert amcsiból van, nem tudok honalapot vagy helyet ahol lehet szerezni?2., Egy olyan microsoft word-höz hasonó programra lenne szükségem , ahol van powerpoint és exell, de a lényeg hogy legyen rajta helyesírás ellenőrző program. Tudnátok ajánlani nekem valamit??
(Azt halottam, hogy a Microsoft Word OSX es verziohoz nincs magyar helyesirás program)
Előre is köszönöm
ÜDV
ristóf
-
varsam
őstag
Hát igen, fura, ilyennel még nem találkoztam..
Mindegy, most már megint működik minden szépen, egymás mellett a Mac és a Win. Kis kitartással megoldottam.
Amit észrevettem, hogy nem túl célszerű Mac alatt FAT-ra vagy NTFS-re formázni bármit is, mert akkor szeretett elszállni a boot rész. -
varsam
őstag
válasz
MmDorian #3810 üzenetére
Azt a 32gigás vmit honnan szedted? FAT32-nél 2TB a korlát, szóval vmi más volt a problémád.
(#3812) tlac
az elmúlt napokban nekem is elég sok gondom akadt a boot résszel (kicsit lejjebb láthatsz egyet képekkel), újra kellett raknom párszor a rendszert
Sajnos a boot rész helyreállításhoz nem nagyon értek, hogy az egyes hibáknál miket kéne csinálni. -
tlac
Topikgazda
válasz
MmDorian #3810 üzenetére
mondtam már, hogy felesleges formázni, mert az osx-et úgyis a saját fájlrendszerére fogod felrakni
bebútolom, hogyan tovább ?
majd látni fogod, kattintgatni csak tudsz
cellpeti:
szinte biztos, hogy nem kellett volna újra raknod az egész gépet, csak a bootolás kellett volna helyretenni
-
cellpeti
nagyúr
Én feltettem az OS Selectort és kész,meghalt a gépem!
Nem ment tovább az OS Selectornál! A W7 nem bootolt,újra kellett raknom az egész gépet! -
MmDorian
őstag
Megoldva a fat 32 problem, ha valakinek ez lenne a gáz, csak 32 gigánál kisebb partíciót tudsz fat32-re formázni.
Tehát, következő, kiírom az osx-et, bebútolom, hogyan tovább ?
-
gyurob
csendes tag
üdv !!
Ki lehet valahogy írni az osx dvd image-t két normál dvd-re????
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest