- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fo_di
őstag
sziasztok!
asus m3a78-cm laphoz (amd780v+sb700) valamint amd 4850e-hez melyik "disztró" a legjobb? az integrált videókártyát szeretném használni majd ezután is
mert 10.5.2 utáni HCL-eket nem találok nagyon, azokban meg még nem láttam a 780as chipsetes lapokat
köszi -
Nyugdíjas
nagyúr
Az első hozzászólás szokott frissülni, ha van egy kis időm. Nyilván a postolás eredeti dátumát nem változtatják meg a moderátorok, mikor frissitik,de majd beleiratom, hogy mikor piszkálunk bele. Most ugy egy hónapja került bele uj info talán,de nem volt most ezzel időm foglalkozni, amjd talán a hétvégén, mert van pár hasznos info, ami elférne ott.
-
blaces
tag
válasz
milanscs #2495 üzenetére
Nálam is jelszót felhasználót kért... engem is érdekelne az az oldal, habár az első hsz, már nem mai hsz
Megnéztem a hardware listát és a fórumot is. A hardware listából az derült ki, hogy az ati kártyák hiányoztak az asztali gépek listájában, csak Nvidia videokarikat láttam.
Illetve a fórumon, hogy Ati Xpress 200, miatt nem megy fel a Mac, és Ati Xpress 1100 alatt? (tudom, hogy más a nevük, de szinte majdnem ugyanez, esetleg ezzel kapcs valakinek személyes tapasztalat?) -
-
milanscs
aktív tag
Sziasztok!
Az első hozzászólásban benne van ez az oldal, de felhasználó nevet és jelszót kér. Regisztráltam még régebben magam az http://osx86.hu/ oldalon de azzal a reggel nem lép be...
Valaki tudja, hogy hogyan lehet hozzáférést szerezni?
Köszi! -
AloeVera
tag
válasz
t.zolka #2487 üzenetére
Amikor a telepítő DVD-ről bootolsz, és megjelenik a Press any key to start from CD-Rom, or press F8 to enter start up options… szöveg, F8-at nyomsz, akkor kapsz egy promptot, oda írod be, hogy rd=disk0s1, aztán Enter. Vagy még jobb, ha egyből -v rd=disk0s1-t írsz, hogy kiderüljön, így meddig jut el a boot folyamat.
-
-
1010
őstag
válasz
Pisztillus #2485 üzenetére
a pinnacle nek van egy csomo
-
rii
nagyúr
aszt had'kérdezzem már meg, hgy core i7-re felmegy valamelyik install?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Pisztillus #2482 üzenetére
Nekem is külön HDD-n lakik a win (mondjuk én az utóbbi fél évben 3x vettem elő, ezért is), igy a legtutibb. Elég könnyen "összevesznek", elég erőszakos OS mindkettő
-
Pisztillus
senior tag
Az egyik megoldás az, amit Nyugdíjas kolléga javasolt.
Ha olyan alaplapod van (egyes ASUS és/vagy Asrock lapok tudják) ahol valamelyik F (pl. F2) vagy Esc lenyomására egy menüből tudsz választani, hogy melyik eszközről bootoljon a gép (a HP 6710s notim is tudja), akkor a két külön vinyóra telepítés is szóba jöhet - szvsz ez a legbiztonságosabb. -
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Az első hsz-ben olvastam: Az OS az angol mellett többek között magyarul is elérhető.
Ezt úgy kell értenem, hogy létezik full magyar verzió, avagy magyar nyelvi file-t lehet letölteni? Ha az utóbbi, akkor honnan?
Köszönöm. -
t.zolka
aktív tag
Még egy gyors kérdés: Van olyan Intel chipset, amit ezek a hackintosh-ok a legjobban kedvelnek?
-
t.zolka
aktív tag
Egyet sem jelöltem, aztán csak egyet, aztán csak egyet-egyet… a vége ugyan az, nem indul!
De, megjelent egy új release! (iPC_OSx86_Leopard_10_5_6_Intel_AMD_SSE2_SSE3)
Kipróbálom ezt is, de ha ez sem jön be, akkor egy időre feladom.
Telepítésenként fél órákat végigvárni úgy, hogy a végén nem történik semmi pozitív... kicsit már idegtépő! -
Nyugdíjas
nagyúr
Valami bootloader nélkül esélytelen vagy. Acronis OS Selector-t szokták javasolni, mert szép, grafikus, szines szagos, de nekem még sosem működött, és egyébként is fázok attól, ha egy ilyen egyszeű feladatot grafikusan, csicsás GUI-val akarnak megoldani.
Inkább lilo, vagy GRUB. Vannak leirások bőven, gugli is a barátod. -
cszacsa
csendes tag
válasz
Pisztillus #2472 üzenetére
Köszi a választ. Nos nem tom, de azt olvastam a kompatibilis listák között, és mintha szerepelne. Meg a telepítő is felismerni látszik. Telepíteni is tudom, csak restart után szürke kép almával, aztán megáll (a firewire után still...).
Talán így közelebb kerülök a hibához.Köszi a segítséget!!
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, kedvet kaptam a kipróbáláshoz, de visszaolvasva van egy pár verzió belőle.
A legutolsó a iDeneb 10.5.5? Gondolom azt célszerű feltenni (Dell xps m1330 lenne az alany)
Ill. ezt találtam: iDeneb v1.3 (Mac OS X Leopard 10.5.5) - erről van szó?
Köszönöm. -
1010
őstag
hogy utdom majd azt kivalasztani,hogy az xp vagy az os x induljon egy pc-n?
lecsipek egy particiot az osx nem a vinyobol eddig ok,felteszem ra
aztan kikapcs,
de mil esz azutan?
felkinalja a ket rendszert,vagy hogy van ez? -
cszacsa
csendes tag
Üdv!
Plz segíts!!!!
Unom a winfost!!A problémám a következő:
MSI megabook gépre szeretnék vmilyen mac os-t felrakni, már hónapok óta, csak sajna eddig buktam minden kört. Bármilyen segítséget szívesen várok.
A gép konfigja:
Mobile AMD Semron 3400+
Alaplap: MSI MegaBook s271 (MS-1058)
Lapkészlet: ati radeon xpress 1150m amd hammer
bios: AMI
Vidokari: radeon xpress 200m
hang: realtek alc883 ati sb450
sata hdd (fujitsu-siemens)
Wifi: 802.11g minipci wireless adapter
háló: realtek rtl8168/8111 pci gigabitA segítséget e-mailban kérlek, vagy ide.
Cím: cszacsa@freemail.huKöszi a segítséget!
-
cszacsa
csendes tag
Üdv!
Plz segíts!!!!
Unom a winfost!!A problémám a következő:
MSI megabook gépre szeretnék vmilyen mac os-t felrakni, már hónapok óta, csak sajna eddig buktam minden kört. Bármilyen segítséget szívesen várok.
A gép konfigja:
Mobile AMD Semron 3400+
Alaplap: MSI MegaBook s271 (MS-1058)
Lapkészlet: ati radeon xpress 1150m amd hammer
bios: AMI
Vidokari: radeon xpress 200m
hang: realtek alc883 ati sb450
sata hdd (fujitsu-siemens)
Wifi: 802.11g minipci wireless adapter
háló: realtek rtl8168/8111 pci gigabitA segítséget e-mailban kérlek, vagy ide.
Cím: cszacsa@freemail.huKöszi a segítséget!
-
t.zolka
aktív tag
A következő versenyző a JaS OSx86 10.5.4 Client Server Intel SSE2 SSE3 volt.
Minden szépen indult, a telepítés időtartama kb. 12 perc, utána újraindítás, és ez a kép fogadott:
[link]
[link]A CPU-val van valami baja, de nem találtam megoldást arra, hogy mit kéne kipipálnom ahhoz, hogy ezt ne dobja fel újraindítás után. Valami ötlet?
Másik kérdés, BIOS-ban tiltva van minden olyat port, amire amúgy sincs szükségem, (Vista alatt sem) floppy, soros, nyomtató, infra, stb. Ez esetleg okozhat hibát? Mi az amit engedélyeznem kéne, és mi az amit nem. Pl. energiagazdálkodásnál az ACPI-t?
-
qwertly
addikt
Sziasztok próbálkoznék az osx újra de most nem cseszném el a noti winyóját,hanem egy vmware tenném fel.Sikerült már valakinek feltenni egy virtuális pc mert így tudnék vele ismerkedni és nem kockáztatnék semmit.Mert a iDeneb akartam feltenni egy 8GB megformázott virtuális winyóra de csak az almáig jutottam el ott megvagyott,esetleg ha valakinek sikerült lenne szíves pár mondatban leírni miképpen kellene elindulnom.
-
tlac
Topikgazda
válasz
t.zolka #2457 üzenetére
indítsd -v -vel, akkor legalább látni fogod hol akad el (esetleg egy képet is csinálhatsz róla)
Csak töröljem az aktív partíciót, és ne formázzam semmire?
töröld, újra hozd létre és Mac OS Extended Journaled-re formázd le
A Disk Utility-ben volt még valami lehetőség a formázásra, (ha jól emlékszem 3 is, Intel, Power PC, és MS-DOS) Ezek közül kell, vagy kéne választanom?ez a partíciós táblát állítja, az dos-ost válaszd
ezt még a partíciók létrehozása előtt kell beállítani1010:
igen
-
t.zolka
aktív tag
Kipróbáltam, nem jelöltem semmit, eredmény: szürke háttér, alma.
Csak OS X lesz/lenne rajta, akkor most mit kezdjek a vinyóval? Csak töröljem az aktív partíciót, és ne formázzam semmire? A Disk Utility-ben volt még valami lehetőség a formázásra, (ha jól emlékszem 3 is, Intel, Power PC, és MS-DOS) Ezek közül kell, vagy kéne választanom? -
1010
őstag
azt meglehet csinalni hogy az xp melle teszem fel az os-t es,bootolaskor eldontom mit szeretnek?
-
tlac
Topikgazda
-
t.zolka
aktív tag
Sziasztok!
Átolvastam a fórumot, de nem találtam megoldást a problémámra, ezért kérnék egy kis segítséget.
Több verzióval is próbálkoztam, iATKOS 5i 10.5.5, KalyWay 10.5.2, LeoALL v3 10.5.2, ToH 10.5.2..., de az iDeneb v1.3 10.5.5 volt az egyetlen, ami elindult. (a többinél csak a fekete alapon sok fehér betű, és itt megállt, vagy folyamatosan újraindult.
iDeneb-nél a telepítés így csináltam: egy teljesen új 40GB-os Samsung SATA vinyót FAT32-re formáztam, aktívvá tettem. (Hiren’s Boot CD)
A BIOS-ban engedélyeztem az AHCI-t, JMicron alapból tiltva, mivel nincs is IDE meghajtóm, a CD-m is SATA-s.
OS X telepítő elindul, Utilities, Disk Utility, Erase, Mac OS Extended Journaledet kiválasztottam, Erase, és kész. Tovább, Customization, kiválasztottam a gépemnek megfelelő opciókat, amiről úgy gondoltam szükséges lehet, és elindítottam a telepítőt.
Kb. 30 perc volt a telepítés, utána Restart, szürke háttér, alma… már azt hittem hogy minden Ok,…de nem történik semmi!
Na, erre mondjon valaki valamit.
A vas:
[link]Proci: Intel Core 2 Duo E 8200 (2,67Ghz)
Mem: 4x1GB DDR2 GEIL Ultra -
DroneZ^
őstag
Na valaki nemtudja hogy azóta ATi 4870-re lett-e driver? Vagy bármilyen megoldás hogy ne csak VESA-módban lehessen indítani?
-
tlac
Topikgazda
válasz
kiru_meister #2446 üzenetére
az előtted lévő hozzászólást nézd át és azzal próbálkozhatsz
jó eséllyel minden szépen fog menni -
kiru_meister
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte EP35-ds3 Alaplap
Intel E7400 @ 2.8 Ghz Processzor
9800 GT Videókártya
2 Gb Kingmax RamMelyík verziót ajánljátok? Melyík osx86 futna jól a gépemen? Egy olyan verzót szeretnék amivel minden múködne (ha van olyan).
-
mackrisz
csendes tag
Itt egy link, amolyan iDeneb 10.5.5. telepítési útmutató
.
-
gergely2005
tag
Üdv.
Lenne egy nagy problémám.
Ez a tiruga féle ALC888 (vagy 889? nem emlékszek pontosan) van felrakva nekem.
A hang működik, de az outputoknál amúgy minden választék Line Out.
De ez most mindegy. Az a probléma, hogy Logic Studio 8 és a mainstage programon belül nincsen hang(viszont Final cut Pro-ban és Soundtrack Pro 2-ben van hang) .Tudtok valami megoldást erre?
Illetve 10e Ft körül milyen hangkártyát ajánlotok, amivel teljesen jól működik az os x? Illetve a Logic Pro?
pl. egy ilyen: http://www.prolinemusic.hu/sekd/hangk/pplus_info-xstart.htm
Szerintetek működne os x alatt?Köszönöm
-
slig
csendes tag
Rohadt mázlista haveromnak megy.... Nekem bezzeg még mindig az ASUS F5N-el való szenvedés van, hogy nem látja egyik se a vinyót, sőt van aminek még a telepítője se indul el... Az asztali gépen meg egyszerűen nem megy a PS/2 perifériák... -f parancsot is próbáltam, azzal el se indul a telepítő :/
-
Pisztillus
senior tag
Annak sem kell aggódnia, aki 2008. szeptember 1 után vett esetleg Parallels Desktop 3-at. Miután én ebben a helyzetben vagyok, kipróbáltam, és sikeresen upgradeltem ingyen a 4-es változatra.
Más.
Kipróbáltam az iDeneb 10.5.5-öt. A HP 6710s notin már csak egyedül a wifi nem megy - de ez usb kütyüvel orvosolható. Ahol a kalyway 10.5.2 ment, ott ez is simán megy. Nálam megvan a másik univerzális telepítőkészlet...
-
ixus
csendes tag
Az Apple magyarországi képviseletét ellátó MDS Holding hazai leányvállalata bejelentette, hogy megkezdi az immár magyar nyelven is elérhető a Parallels Desktop for Mac 4.0 értékesítését. E termék jelenleg több mint 1,5 millió felhasználó számára teszi lehetővé a Windows, Linux és más operációs rendszerek futtatását a Mac OS X mellett. A szoftver új verziója még jobb integrációt biztosít az operációs rendszerek között, akár 50%-kal gyorsabb, valamint számos biztonsági, mentési és energiatakarékossági funkcióval bővült.
-
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
válasz
m0h0senator #2433 üzenetére
akkor nézd meg komponensenként
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem h felmegy-e a hakli egy acer aspire 2930-as típusú gépre. Megnéztem wikin ott nem volt fent de nem tom h mikor frissítették utoljára.
előre is köszi
-
tlac
Topikgazda
válasz
AloeVera #2424 üzenetére
kösz, ez bejött!
még rágyúrtam kicsit ukelele-vel és most már teljesen ugyanaz a kiosztásom van, mint win alatt
nem tudom honnan szedted ezt az ApplePS2Keyboard.kext fájlt, de megérne egy linket, hogy ha később másnak is szüksége lenne rá
- Az Info.plist fájljában beállítható hogy a Caps Lock legyen a Ctrl billentyű, és hogy az Alt és Windows billentyűk fel legyenek-e cserélve. Előbbi beállítást hagytam false-on, utóbbi viszont true volt, én false-ra állítottam.
ezt én sem értem, szerintem is ezt mindet meg lehet tenni a billentyűzet beállításainál, egyszerűbben
-
AloeVera
tag
válasz
Nyugdíjas #2429 üzenetére
ctrl-cmd felcserélés az "alapból" is megoldható a System Preferences-ben.
Igen, igen, a problémám az volt, hogy mivel nincs Command-ként használható Windows gombom, ez a csere azt jelentené, hogy a Ctrl gombom veszik oda a Command-ért cserébe, ami néha igen fájó. De már minden OK, ill. ez azért túlzás, mindenesetre billentyűzet problémám már nincs.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
AloeVera #2426 üzenetére
ctrl-cmd felcserélés az "alapból" is megoldható a System Preferences-ben.
pblaci: Bal fent, kereső, ismerős gondolom. Te barátod is. Problémádra inteligensen keresve olyan 50-100 találatot kapsz a topicban, szóval nem is értem mit vártál
p.s: Jól kicsesztél velünk, hogy továbbra is windózt használsz, gondolhatod...
-
pbalci
csendes tag
Az első hozzászólásban ez áll: "Bármi egyéb kérdéssel, mint mindig bátran forduljatok a topiclakókhoz, igyekszünk készséggel segiteni bármiben." Ehhez képest hiába kérdezek, szóra sem méltat senki. Megyek buzerálom tovább a windózomat inkább.
-
AloeVera
tag
Igen, az Info.plist is a kext-ben van.
akkor úgy kérdezem a command + c vagy a rendes ctrl + c, az ami működik?
Nálam a System Preferences-ben most a Caps Lock kivételével minden módosító billentyű az alapbeállításon van, így a Ctrl-C (meg a többi megszokott Ctrl-es kombináció) működik.
-
tlac
Topikgazda
válasz
AloeVera #2424 üzenetére
kösz! megkaptam
Az Info.plist fájljában beállítható
ez is a kext-ben van?
(most linux alatt vagyok, osx-es vinyó meg lehúzva, nem tudom megnézni)A Command-Q a Quit Terminal shortcut, és nálad a Ctrl billentyű a Command.
igen, ez világos
akkor úgy kérdezem a command + c vagy a rendes ctrl + c, az ami működik? -
AloeVera
tag
tehát ez megoldja az í0 problémát?
ha igen, érdekelnePontosabban azt oldja meg, hogy éljen az ISO billentyűzet plusz egy gombja, amin magyar kiosztás esetén az Í betű van. Utána már csak Ukelelével a helyére kell tenni a 0-t és az Í-t. Az ApplePS2Keyboard.kext-et mindjárt elküldöm a profilodban szereplő e-mail címre. A használatával kapcsolatban két tudnivaló van:
- Az ApplePS2Controller extension egyik pluginje, tehát a /System/Library/Extensions/ApplePS2Controller.kext/Contents/PlugIns könyvtárba kell másolni, előtte a régi ApplePS2Keyboard.kext-et törölni kell, utána a szokásos chmod, chown lépések, Extensions.mkext törlés, végül reboot szükséges.
- Az Info.plist fájljában beállítható hogy a Caps Lock legyen a Ctrl billentyű, és hogy az Alt és Windows billentyűk fel legyenek-e cserélve. Előbbi beállítást hagytam false-on, utóbbi viszont true volt, én false-ra állítottam.hát nekem a ctrl + q az úgy működött, hogy kinyomta az ablakot
ctrl + c meg semmit nem csinált, ezek szerint ez is működne?A Command-Q a Quit Terminal shortcut, és nálad a Ctrl billentyű a Command.
-
zabu
tag
Sziasztok!
Elhatároztam hogy feltelepítek egy osx-et a pc-mre.
Magyar útmutatót követve tettem a dolgom. Csak pár dolgot csináltam máshogy, és ezt szeretném megkérdezni lehetnek-e ezek a problémám okai?
-Nem xp, hanem Vista
-Nem a Vistás vinyón csináltam egy új partíciót, hanem egy külön HDD-n
-Ezt nem teljesen értettem hogy DVDről bootoljunk be. Daemon tools is jó hozzá ugye?
-Nem a felsorolt rendszert szeretném felpakolni, hanem egy 10.5.2 Vers 3-astEzek után a probléma: Nem tudom behozni a telepítési képernyőjét.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
tlac
Topikgazda
válasz
AloeVera #2419 üzenetére
Viszont találtam egy módosított ApplePS2Keyboard kernel extensiont, ami kezeli a teljes ISO billentyűzetet, feltettem, eddig probléma nélkül működik.
tehát ez megoldja az í0 problémát?
ha igen, érdekelne
A módosító billentyűk általad javasolt cseréjével a Windows gomb pótlását is megoldottnak láttam, egészen addig, míg valamikor egy Terminal-t nem indítottam, mert akkor rájöttem, hogy nincs Ctrl-S, Ctrl-Q, Ctrl-C stb.hmm...
hát nekem a ctrl + q az úgy működött, hogy kinyomta az ablakot
ctrl + c meg semmit nem csinált, ezek szerint ez is működne?még meg kellene próbálni másik terminál programot is
-
AloeVera
tag
Próbálgattam azóta Ukelelével az eredetihez (PC-s) hasonló kiosztást csinálni, de csak arra jutottam, hogy az Y és a bal Shift közötti billentyű (amin az í és a < jelek vannak) hiánya zavaró. Szerintem ezen segített volna a billentyűzet típus ISO-ra állítása, mert ha az Ukelelében ISO típust választok, olyan layout jelenik meg, amin megvan ez a billentyű.
Viszont találtam egy módosított ApplePS2Keyboard kernel extensiont, ami kezeli a teljes ISO billentyűzetet, feltettem, eddig probléma nélkül működik.
A módosító billentyűk általad javasolt cseréjével a Windows gomb pótlását is megoldottnak láttam, egészen addig, míg valamikor egy Terminal-t nem indítottam, mert akkor rájöttem, hogy nincs Ctrl-S, Ctrl-Q, Ctrl-C stb. Ezért inkább visszaállítottam az alapállapotot, és a Caps Lock-ot áldoztam fel Command-nak. -
pbalci
csendes tag
Sziasztok....hátha erre kapok választ: Elvileg simán felment a LEO a második particióra, müködik a OS selector is / bár nem látja oprendszernek de elinditja/ . A következő üzenettel áll meg a teljesen fekete képernyőn: STILL WAITING FOR ROOT DEVICE mi lehet a baj?
-
Hocsika
tag
Köszi mindenkinek! Megpróbálom azt a faja boot-ot!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Hocsika #2413 üzenetére
Ezt a 10.5.5 iDeneb-et is sokan dicsérik, de nekem örök kedvencem a 10.5.2 Kalyway.
Illetve van egy 10.5..4 JAS Client Server Edition, amiben annyi kernel van, hogy győzzél választani
Ezeket kipróbálnám.Leo4All-ból ha jól rémlik szintén 10.5.2 (release verzió-szmot sajnos nem tudok fejből) elég használható.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Hocsika #2411 üzenetére
Hmmm.... Sajnos azt kell mondjam, nem lettünk okosabbak
Ez nekem semmit nem mond. Annyit tudok leszűrni, hogy nagyon az elején áll le, itt nem szokott megakadni.
Ha mindenben az útmutatók szerint jártl el, és drivereket is jól válogattad ki, akkor más kernel, vagy más release kipróbálását javaslom igy hirtelen -
AloeVera
tag
Igen, egy laptop, magyar billentyűzettel, ráadásul az IBM-nek abból a korszakából, amikor még elvből nem volt Windows billentyű a ThinkPadeken, pedig az most jó szolgálatot tenne Command-ként. Ukelelével próbáltam normális kiosztást csinálni, de nem sok sikerrel, így most jobbhíján kapcsolgatok egy átalaktott magyar és egy angol kiosztás között, de azok a jelek, amik eredetileg AltGr-rel érhetőek el, eléggé hiányoznak. Gondoltam, hátha a billentyűzet típus változtatásával javíthatok valamit a helyzeten (ANSI vs. ISO), csakhát nálam hiányzik ez a beállítási lehetőség.
Egyébként időközben sikerült újra előhozni a Setup Assistant-et (ami telepítés után az első újraindításkor fut le), volt nyelvválasztás, billentyűzet kiosztás megadása, hálózat beállítás stb., csak pont a Keyboard Setup Assistant nem jött elő, és a probléma azóta is fennáll.
Ellenben a következő rendszerindítás meghiúsult a com.apple.Boot.plist fájl hiánya miatt, de ilyenektől már nem esem kétségbe. -
Hocsika
tag
Sziasztok!
Kezdő OSX-es lennék énis, de elakadtam sajnos...
Letöltöttem egy iDeneb v1 10.5.4 iso-t, fel is ment úgyérzem rendesen, de amikor újraindult a rendszer, akkor szürke hátteres apple logo-nál megállt minden... Mindent úgy csináltam, ahogy azt az első hsz-be írva vagyon... Esetleg tudtok valami ötletet a problémámra?
A gép, amire felment: C2D E6750, MSI P35 Neo2-FR, 4GB ram, 8800GT, stb.
Esetleg valami más verziójúval próbálkozzak?
Köszi előre is! -
pbalci
csendes tag
Sziasztok...elkelne egy kis segitség. Az Acronis Boot magic-ja nem látja az xp-met. Nem tudom miért, de talán kéne egy másik boot manager. Van valami aktuálisan jó kéznél valahol?
-
tlac
Topikgazda
próbáld ki
De kár
unom már az xp-t. vistát nem akarok. ubuntut sem mert azt tanulni kéne.
osx-et ugyanúgy tanulni kell (ráadásul egy gnome vagy kde-hez képest a grafikus felülete is teljesen másképp működik), és legalább annyit, ha nem többet kell hackelni, mint az ubuntu-t
-
AloeVera
tag
Billentyűzet problémával kapcsolatban kérnék segtséget. A System Preferences Keyboard & Mouse paneljéről nálam hiányzik a Change Keyboard Type gomb. Minden fórumon azt olvasom, hogy ilyen esetben törölni kell a /Library/Preferences/com.apple.keyboardtype.plist fájlt, utána újraindtáskor a teleptéshez hasonlóan elindul a Keyboard Setup Assistant, lehet billentyűzet típust választani. A probléma az, hogy a /Library/Preferences könyvtárban nincs com.apple.keyboardtype.plist nevű fájl. Mit lehet ilyenkor tenni. (Végre valamennyire használható állapotba hoztam a rendszert, nem szívesen kezdeném elölről.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest